Jel se meni cini ili su na ram memorije digli cijenu za nekih 10 kn?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze li mi netko reci hocu imat ikakvih problema ako ove rame uparim sa Kingston HyperX Red 4GB(non fury, 1600mhz, ) koje trenutno imam?
dali ima smisla nadograđivat rame na mom PC-u,trenutno je gore 8 gb podaci pod moj PC
prišparalo se nešto novčića pa bi nešo novo piknuo u komp,može vaša preporuka
Zašto ne? Pucaj, imaš fore do 32 gb da ideš. No s obzirom koliko korisnika još koristi tih 8 gb, ćini mi se da ti je to i dovoljno za trenutno korištenje.
U računalu trenutno imam 8GB ram memorije i odlučio sam se dodati još 8GB memorije. Krenuo sam tražiti isti memorijski modul ali ispada da ga u Hrvatskoj nema. Inače sam bio naručio sve komponente iz computeruniversa, i oni su mi poslali krivi ram što sam tek sad shvatio.
Ram koji imam je CRUCIAL - 8GB DDR3 PC3-12800 Unbuffered ECC 1.35V 1024Meg x 72 CL 11 (piše mi ta oznaka modela na pakiranju od memorije).
Ja sam mislio da imam i htio uzeti još jedan ovaj CRUCILA DODATNI 8GB DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V 1024Meg x 64 CL 11.
Moja memorija uredno radi na 1.35v (vidio sam u BIOS-u) i ECC je. Ali za ECC nema veze jer mi ionako matična to ne podržava. Dok ova koje ima kod nas radi na 1,5 v i nije ECC.
Moje pitanje je bili to radilo skupa ili mi je ipak bolje naručiti izvana baš ovu memoriju. Razlika je 200kn između ove koju ja imam (memorija u alzi) i ove koje ima kod nas.
Moje pitanje je bili to radilo skupa ili mi je ipak bolje naručiti izvana baš ovu memoriju. Razlika je 200kn između ove koju ja imam (memorija u alzi) i ove koje ima kod nas.
Moduli moraju imati isti napon, ne to nebi hodalo.
Moduli moraju imati isti napon, ne to nebi hodalo.
- po tvorničkim tolerancijama, mora raditi tj svaki RAM je u toleranciji +/-10% nazivnog napona (upravo ta cifra 1.5-10%=1.35V ..), kod undervoltinga ili overvoltinga npr OC.. btw, većina modula tolerira do 20% poneki čak imaju na sebi takvu deklaraciju (kao reklama za OC) a to se prečesto pogrešno tumači..
- obrnuto, kad MBO traži LV =1.35V u pravilu ne boota 1.5V
ali, nikako nije preporučljivo mixati, pogotvo pogrešan tip,.. + nelogično jer to je skuplja memorija od 'obične'.
test, boot s jednim modulom, starim, pa s novim, pa s oba.. i svaki put provjera stanja u BIOSu. Može i par minuta memtest, tek nakon tog se može pustiti boot OSa ali kod prvog problema/nestabilnosti 'zna se' vjerojatni uzrok.
Hvala na savjetima.
A ništa. Onda ću se još malo strpiti i uzeti točno tu memoriju. Neda mi se sad kockati zbog 200kn. Nadao sam se da se to da mješati.
zelim nadograditi rame,imam dvojbu 1600mhz sa CL9 latencijama il 2400mhz sa CL11 latencijama...koje je bitnije kod odabira,mhz ili latencije?
Za sada ni jedno ni drugo već treće: kapacitet (GB). Ukoliko ne koristiš neke profesionalne aplikacije koje znaju koristiti brzinu RAM memorije, u svakodnevnom radu nema značajne razlike u performansama računala koje donosi brzina RAM-a u MHz. Znači, 1600 MHz, latencije C9 (pretpostavljam da je i jeftiniji).
tek preko SIW 2015 mi je pokazalo da imam samsungovu memoriju model: M471B5173EB0-YK0
evo i slika u prilogu...
Može neka preporuka koje rame da uzmem? Pošto se ovi ne mogu pronaći u hrvatskoj...
Ne moraju biti najeftiniji,već što bolji, da nemam problema s kompatibilnosti i sl, 4GB. Radi se i o laptopu koji se vidi na "moj PC".
Pozdrav
Naime imam kingston hyper fury 8gb 1866 mhz
Mislio sam slagat novi komp al zasad nista od toga
Nego mogu li ti rami na maticnu asrock g41m
Rami upadaju al na samoj maticnoj pise 1333mhz
I jos jedno pitanje koje nije u vezi ovoga
Ima li tko kakav prijedlog kako sprijecit otvaranje novih kartica svakim klikom kad nesto otvori
Ne mislim na adblock to imam instalirano
Pozdrav
Naime imam kingston hyper fury 8gb 1866 mhz
Mislio sam slagat novi komp al zasad nista od toga
Nego mogu li ti rami na maticnu asrock g41m
Rami upadaju al na samoj maticnoj pise 1333mhz
I jos jedno pitanje koje nije u vezi ovoga
Ima li tko kakav prijedlog kako sprijecit otvaranje novih kartica svakim klikom kad nesto otvori
Ne mislim na adblock to imam instalirano
Itko
Mogu ici ali ce ti raditi na 1333 jer toliko maticna podrzava... probaj, nista se nece dogoditi
Planiram si uzet još jedan keks od 4GB RAM-a i ubacit u PC da radi u Dual Channel.
Trenutno imam Transcend 4GB DDR3 1333 pa me zanima dali trebam samo gledat dali su iste vrste (DDR3) i da su iste brzine (1333Hz) ili na još nešto trebam obratit pažnju prilikom kupovine ?
Dali će biti problem ukoliko su moji RAM 1Rx8, a ovi novi što ću ih ubacit 2Rx8 ?
jel bi mogao nadograditi jos 2x4 gb i koje da uzmem?
specifikacije su pod moj pc
http://i.imgur.com/O9zhAt9.png
hvala unaprijed
Pozdrav kolege,
Planiram nadograditi Ram za konfu 1. Pod moj PC.
Trenutno je unutra 2x2 i 2x1 GB 1333MHz , znaci svi slotovi su puni i ukupno je 6GB memorije unutra.
Eh sada, trebao bi Vaše mišljenje, tj preporuku.
Dali je pametnije uzeti 2x4GB Kingston HyperX 1866MHz, a ove sadašnje Rame prodati.
ili
Izvaditi 2x1 gb, te kupiti dodatno G.Skill 2x4GB 1333MHz i ostaviti ih u paru sa sadašnjim 2x2GB 1333MHz, ukupno 12GB memroije.
Zanima me dali ce to sve dobro raditi i koji je Vaš savijet.
Pošto već sve više i više igrice traže minimum od 8gb, a poželjno 16GB memorije.
U nedoumici sam.
S time da ova solucija od 12GB ispadne malo jeftinija.
Može li mi netko objasniti zašto:
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz Notebook memorija nije kompatibilna s mojim laptopom za koji piše DDR3 1066 MHz SDRAM? Kriva kupnja, trebao sam malo pogledati ovaj forum prije :)
zato jer nakon što je napravljen notebook, chipset-BIOS.. je napravljen veći (gušći) modul RAMa, većeg kapaciteta kojeg stariji HW ne mora pravilno prepoznati, uz moguća ograničenja chipseta..
ako je max 4 ili 8GB tad ja mala šansa da može podržavati novi-4GB DIMM, mada su teh. kompatibilni, možda s novijim BIOSom (upravo je RAM 50% izmjene u changelogu).
ponekad zamijeniti za drugi modul-brand-... zapravo treba prebrojati chipove na modulu, 4-8/9 i jedno-ili-dvostrano, to je 'gustoća' RAM modula.. koju mora podržavati BIOS. Svi ostali podaci su sporeddniji, ali i MHz-CAS može biti problem ako ne boota.
još 'sitnica', treba pripaziti na sve oznake, DDR3, L, ECC.. L je low voltage, samo za server ide ECC .. tad je pogrešan tip (ne pomaže BIOS).
pozdrav
dali ova maticna Gigabyte GA-970A-UD3 moze podrzati 4*8GB RAMA i na kojoj frekfenciji i koje bi rame preporucili
Pozz ekipa! Imam HP Pavilion dv7 6150em sa 4 GB rama a stavio bih jos toliko pa me zanima sta treba gledat da nova plocica od 4 bude kompatibilna sa starom? Hvala.
Pitanje je slicno vec bilo ali ako moze samo potvrda
RAM: DIMM DDR3 2x8GB 1866MHz Kingston HyperX Savage CL9, HX318C9SRK2/16
bi trebao bez problema raditi sa MB: ASUS H97-PLUS (4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory *)
i sa CPU: Intel® Core™ i5-4590 (Memory TypesDDR3-1333/1600, DDR3L-1333/1600 @ 1.5V)
Pozdrav,
kupujem ovaj laptop http://www.mikronis.hr/acer-aspire-v5-591g-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-4gb-1tb-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-nx-g5wex-006.aspx u mikronisu i planiram ga nadograti sa još 4gb a eventualno 8gb rama, imate li prijedlog koju ram da uzmem a da je kompatibilna s mojim laptopom i da je možda čak ima i u mikronisu za kupiti?
Hvala
Pitanje je slicno vec bilo ali ako moze samo potvrda
RAM: DIMM DDR3 2x8GB 1866MHz Kingston HyperX Savage CL9, HX318C9SRK2/16
bi trebao bez problema raditi sa MB: ASUS H97-PLUS (4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory *)
i sa CPU: Intel® Core™ i5-4590 (Memory TypesDDR3-1333/1600, DDR3L-1333/1600 @ 1.5V)
Trebao bi da, ali na 1600Mhz.
Asrock P67 Fatal1ty Performance trenutačno Hyperx Blu 2x4 1600 MHz u DC-u, latencije 9. Htio bih još 8 GB. Što je kompatibilno? Ovdje je Mem support list.
Pozz ljudi...imam pitanje nadogradio sam na 64 bit windows i odjednom mi u system propertisima pise da je iskoristeno samo 2,22 gb rama a imam 4,u cemu je problem ili to nema nikakve veze?
EDIT:probao sam sa msconfig ne radi....skuzio sam da treba ici u bios promjeniti postavke za graficku jer je namjestena za integriranu pa samo kako da promjenim na svoju pravu grafu?
Pozdrav, molim pomoc oko nadogradnje rama.
Imam maticnu gigabyte 970A-DS3P.
Trenutno je na njoj Transcend 2x4gb DDR3 1600mhz
Htio bih nadograditi jos 8gb.
Dali je pametno i dobro ugraditi uz ovih 2x4gb jos jednu plocicu od 8gb? Dali je to najsretnije rijesenje?
Može ali za svaki slučaj nabavi RAM modul istog proizvođača (kao i frekvencije i latencija). Postoje slučajevi da se moduli različitih proizvođača baš i ne vole.