Pokušaj da u BIOS-u ručno postaviš latencije i frekvenciju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav!Treba mi HITNOO pomoć! Naime prvi put sam kupio ram 4gb ddr3 1600mhz Kingstone KVR16N11S8/4 i danas mi je došla druga memorija ista takva, sve specifikacije znači 4gb ddr3 1600mhz ali ova druga je drugačijeg izgleda tj. ona veća memorija kao stari ddr i ova druga je proizvedena u Kini, a ova prva je manja i proizvedena u Taiwanu!
I sad nakon nekih 20min mi se komp. zaledi ,ugasi i upali se plavi ekran error to phisical memory i to mi se desilo dva puta danas kad sam stavio tu drugu memoriju! Ali prije mi se to nije dešavalo kad sam imao samo jednu pločicu 4gb rama! POMOĆ HITNOOO! Molim vas! Hvala unaprijed!
i testiraj samo tu pločicu Memtestom86+
poz imam Kingston RAM memoriju Hyper X koja radi na 1600Mhz.Maloprije skinem CPU-z i pokazuje mi NB Frequency 2209,7 Mhz.Dali je mozda to moja brzina memorije ili sta je ovo sto ocitava?
poz imam Kingston RAM memoriju Hyper X koja radi na 1600Mhz.Maloprije skinem CPU-z i pokazuje mi NB Frequency 2209,7 Mhz.Dali je mozda to moja brzina memorije ili sta je ovo sto ocitava?
To ti je frekvencija na kojoj radi čipset tj. NB=north bridge(čipset)
Da hahah! Meni je veliki hobi informatika ali ne znam to namjestit u BIOSU!!! Znam sve drugo u BIOSU namjestit osim rama! Jer mi je nova matična,novi procesor i novi ram sve mi je novo! Tako da se baš ne snalazim u ovom biosu! Ima najnoviji BIOS 1.90 a meni je tvornički 1.80 dali da njega nadogradim???Možda riješi probleme??!!Hvala!
bok ekipa!
odlucio sam prodati svoj ram ( kingston ValueRAM DDR3 4gb 1333MHz ) i kupiti nekakav 2*4 kit.
sto bi mi preporucili?
hvala!
bok ekipa!
odlucio sam prodati svoj ram ( kingston ValueRAM DDR3 4gb 1333MHz ) i kupiti nekakav 2*4 kit.
sto bi mi preporucili?
hvala!
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Kingston+hyperx+fury+8gb+
Dobra večer forumaši,molim vas da mi hitno pomognete!! Opet mi se javlja isti problem kod prijatelja sam nasao ista 4gb rama memorije i stavio sa svojih ostalih 4gb i opet se zaledi,i blue screen!! U čemu je problem ne znam!
Evo poruke šta kaže:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1050
Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88009230666
BCP3: FFFFF88002FB0908
BCP4: FFFFF88002FB0160
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\091515-18501-01.dmp
C:\Users\Dario\AppData\Local\Temp\WER-33618-0.sysdata.xml
Dobra večer forumaši,molim vas da mi hitno pomognete!! Opet mi se javlja isti problem kod prijatelja sam nasao ista 4gb rama memorije i stavio sa svojih ostalih 4gb i opet se zaledi,i blue screen!! U čemu je problem ne znam!
Evo poruke šta kaže:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1050
Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88009230666
BCP3: FFFFF88002FB0908
BCP4: FFFFF88002FB0160
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\091515-18501-01.dmp
C:\Users\Dario\AppData\Local\Temp\WER-33618-0.sysdata.xml
Imaš već otvorenu temu pa se prebaci tamo: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx
Odlucio sam uzeti hyperx blue samo ne znam koje da uzmem: 1600 mhz ili 1866? I dali mi uopce podrzava maticna?
Detalji pod moj pc
Hvala
Itko??
Uzeo 1866 upravo jer nisu imali na stanju 1600 a i bili su nesto sitno jeftiniji.
Imam trenutno u kompu 3x2GB Kingston 1333Mhz. Odlučio sam dodati još 3x2GB Kingston 1333Mhz.
Nakon što su mi poslali memoriju shvatio sam da je ova nova verzija Kingston KVR13N9S6/2, a moja stara KVR1333D3N9/2G.
Nisam nikad čuo da je bitna točna serija pa nisam na to obraćao pažnju i sad sam ljut sam na sebe.
Uglavnom, nova ne radi niti sa starom niti posebno i koliko sam gledao nije na službenoj QVL listi podržanih od matične ploče. Ploča je Asus P6T Deluxe. Niti update BIOSa nije pomoglo.
Da li ima načina da proradi ili da ju prodam/poklonim nekome?
Čini se da tvoja matična ploča nije ni na Kingstonovoj listi tako da ćeš morati nabaviti novi RAM.
Pozdrav svima.
Imam 1 modul RAM-a Patriot Signature, 8GB, DDR3, 1333MHz (PSD38G13332), pa bih kupio još jedan isti. A kako ga u Hrvatskoj gotovo nema za kupiti, onda prodajem ovaj jedan ili pak kupujem još jedan isti rabljeni.
Pa, ako je netko zainteresiran?
Matična ploča je Asus P8Z77-V LE PLUS i podržava do 1600 MHz.
Memorija radi super i često koristim program koji koristi 4 GB RAM-a i više.
Pozdrav,
Imam 8 GB Ram, koristim uglavnom kompjuter za renderovanje. Planiram preci na 16 gb rama, pa da vidim hoce li se osjetiti neka bitna razlika?
Pozdrav , imam jedan problem naime maticna mi je ASrock890fx deluxe 3 , u kompu mi stoje dvi plocice (Corsair 2X2 gb (1600mhz) i Ripjaws GSKILL 2X4gb(1600mhz)
To mi radi jedno vrijeme i onda nakon par dana ili nekog vremena mi kompjuter nezeli bootat nema beep od maticne signala na monitoru i slicno
tada izvadim ili od Corsaira ili od Ripjawsa i ostavim samo dvije plocice npr 4x2 na slotove 1 i 3 (i tada se boota) onda pokusam opet da mi rade sve 4 zajedno opet nece boota i tako mijenjam razna mijesta ali opet nista
MOLIM POMOC AKO ZNA KO RJESENJE :D
Pozdrav,
Imam 8 GB Ram, koristim uglavnom kompjuter za renderovanje. Planiram preci na 16 gb rama, pa da vidim hoce li se osjetiti neka bitna razlika?
Najveću korist ćeš imati ako nadogradiš na i7 2600(K) procesor.
Pozdrav , imam jedan problem naime maticna mi je ASrock890fx deluxe 3 , u kompu mi stoje dvi plocice (Corsair 2X2 gb (1600mhz) i Ripjaws GSKILL 2X4gb(1600mhz)
To mi radi jedno vrijeme i onda nakon par dana ili nekog vremena mi kompjuter nezeli bootat nema beep od maticne signala na monitoru i slicno
tada izvadim ili od Corsaira ili od Ripjawsa i ostavim samo dvije plocice npr 4x2 na slotove 1 i 3 (i tada se boota) onda pokusam opet da mi rade sve 4 zajedno opet nece boota i tako mijenjam razna mijesta ali opet nista
MOLIM POMOC AKO ZNA KO RJESENJE :D
Ručno postavi vrijednosti za RAM u BIOS-u. Znači, latencije, frekvenciju i napon postavi prema slabijoj memoriji. Kad kažem slabijoj mislim ne eventualno otpuštene latencije.
Najbolje da pozoveš prijatelja koji se malo više razumije u računala. Postavke u BIOS-u ovise o modelu matične ploče tako da ti ovako na pamet ne mogu pomoći. Inače ukoliko se snađeš u svom BIOS-u prvo postavi ručno te dvije koje rade a zatim dodaj druge dvije.
Pozdrav svima
Odlučio sam nadograditi ram pa sam kupio 4gb kingston fury hyperx ddr3 1866hz. Skupa sa starijim ddr3 ramom od 4gb i 1600hz sam ih htio ugraditi u matičnu asrock h55m-le. Međutim kad sam ugradio novi ram pc se smrzne prilikom pokretanja. Pokušao sam ugraditi samo novi ram i tada se pojavi samo blue screen. ram je ispravan kao i utori na matičnoj. Znam da bilo najbolje da su ramovi identični, kada nisu onda rade na frekvenciji slabijeg, što bi matična inače automatski namjestila. Istraživao sam i navodno bih trebao u biosu uskladiti napon, takt, frekvenciju. Nisam dosad radio u biosu i bojim se da ne pokvarim nešto ali sam primjetio da su automatske postavke za memorije u biosu iste osim što je novi ram cl 10 8-8-8-22 a stari cl 11 9-9-9-24.
Mogu li raditi skupa ili ipak nisu kompatibilni?
Ako nije problem da upišeš kompletan naziv modula RAM-a ili još bolje da slikaš pa stavi slike od oba.
Najbolje da pozoveš prijatelja koji se malo više razumije u računala. Postavke u BIOS-u ovise o modelu matične ploče tako da ti ovako na pamet ne mogu pomoći. Inače ukoliko se snađeš u svom BIOS-u prvo postavi ručno te dvije koje rade a zatim dodaj druge dvije.
smanio sam clock memory i opet isto , a latencije su mi iste na oba dvije plocice mislim na i corsair i gskill
Jedino jos mi ostaje mozda da podignem voltazu ali pise da bi to moglo ostetit kao system
Moraš podesiti RAM u BIOS-u tako što ćeš ručno postaviti vrijednosti latencija na 9-9-9-24 i frekvenciju na 1600 MHz.
Pozdrav, već godinama imam 4 GB od Corsaira na 1600 Mhz te 8-8-8 latencijom, problem je što više nigdje ne mogu naći još 2x2 ili 2x4 memoriju koja je na toj latenciji jer koliko vidim sada su sve na 9-9-9 pa mi nije kompatibilno.
Bio sam jednom stavio tako višu latenciju i Windowsi su prepoznali ostalih 2x2 GB sa 9-9-9 ali je pisalo 8 GB ram (usable 4 GB)
Imate li kakav savjet gdje tražiti i po kojoj cijeni? Iz Rijeke sam
Pozdrav, već godinama imam 4 GB od Corsaira na 1600 Mhz te 8-8-8 latencijom, problem je što više nigdje ne mogu naći još 2x2 ili 2x4 memoriju koja je na toj latenciji jer koliko vidim sada su sve na 9-9-9 pa mi nije kompatibilno.
Bio sam jednom stavio tako višu latenciju i Windowsi su prepoznali ostalih 2x2 GB sa 9-9-9 ali je pisalo 8 GB ram (usable 4 GB)
Mislim da to nije problem koji izaziva latencija. Postiji više uzročnika a rješenje svog problema možeš naći na linku.
Mislim da to nije problem koji izaziva latencija. Postiji više uzročnika a rješenje svog problema možeš naći na linku.
Sada vidim da je i on imao isto kao i ja AMD FX procesor i Gigabyte matičnu i napisao je da je riješio sa resetom CPU-a. Kako?
Moraš podesiti RAM u BIOS-u tako što ćeš ručno postaviti vrijednosti latencija na 9-9-9-24 i frekvenciju na 1600 MHz.
jesam i onda se kompjuter boota i sve lijepo dok neupalim nesto npr fifu odigram 30-ak minuta i BSOD a nista izgleda da se moram pomiriti s ovih 8GB :D( takoder sam smanjiva latencije i frekvenciju ali nista :P)
Oprosti sto kasnim s odgovorom :P
jesam i onda se kompjuter boota i sve lijepo dok neupalim nesto npr fifu odigram 30-ak minuta i BSOD a nista izgleda da se moram pomiriti s ovih 8GB :D( takoder sam smanjiva latencijei frekvenciju ali nista :P)
Oprosti sto kasnim s odgovorom :P
Kad kažeš smanjivao latencije da li misliš na to da si ih sa npr. 9-9-9-24 postavljao na 8-8-8-24 ili na 10-10-10-30 ? Dalje vidi na ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx