Kupnja rama

poruka: 29
|
čitano: 7.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupnja rama

Dakle, želio bih uzeti novi ram. Trenutno imam dvije pločice kingmaxa po 1 gb 800 mh i jednu od 2gb g.skill također 800 mhz.

Jeli bolje uzeti sada dva gigabajta kit od corsaira i imati dual channel, jer nisam baš pri nekim novcima, ili je bolje imati ovako kako je sada. Također, dali je za današnje igre dovoljno 2gb rama???

AMD Athlon X2 5200+ w/ CM Hyper TX 2 ASRock A770 Crossfire 2 GB RAM Kingmax DDR2 800 mhz Gainward 8800 GT GS 512 mb HDD Hitachi 160 gb Corsair CX 400

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja rama

danas je dovoljno 2gb rama za sve igre

koj imas DDR 1 ili 2? prepostavljam 2  i imas 3gb i to ej sasvim dovoljno ja na tvom mjestu nebi kupovo nego sparaj pa kupi  za koji mjesec novu matičnu sa DDRIII

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 2:07 (UBIZEC cORPORATION).
16 godina
neaktivan
UBIZEC cORPORATION kaže...

koj imas DDR 1 ili 2? prepostavljam 2  i imas 3gb i to ej sasvim dovoljno ja na tvom mjestu nebi kupovo nego sparaj pa kupi  za koji mjesec novu matičnu sa DDRIII

osim za crysis i farcry2 igta4.

u ovu subotu ženit cu se doci ce mi doc 300 autta
16 godina
Kupnja rama

Kaj ce mu tak jaka maticna,bezveze jos pol naroda ne koristi DDRIII osim onih tajkuna koji imaju para za potrosit a za nas male korisnike to jos netreba,dosta nam je i DRRII.Sam da komp radi i da tjera igricuCool

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kupnja rama

ostavi kak je...

3 gb ti je dovoljno ako namjeravaš ostati na 32 bit OS-u

ovo s DDR3 memom i matičnom nemoj shvaćati ozbiljno...

3 gb je praktički maksimum, kad 32 bitni os vidi 3.25 GB ...

ostavi kako je...radije si kupi bolji miš za te novce

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja rama
bezveze ti je više rama jedino ako očeš uzmi 1gb više ti ni netreba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja rama

sad trenutno imam 4 gb, ali u single channelu jer imam tri pločice. Zato sam mislio uzeti neki kvalitetniji ram. Ostalo sam si sve priskrbio što mi je trebalo.

Ali sam si razmišlajo staviti 64 bit wondows 7.

AMD Athlon X2 5200+ w/ CM Hyper TX 2 ASRock A770 Crossfire 2 GB RAM Kingmax DDR2 800 mhz Gainward 8800 GT GS 512 mb HDD Hitachi 160 gb Corsair CX 400
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 12:17 (The_Raptoxx).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Raptoxx kaže...

Dakle, želio bih uzeti novi ram. Trenutno imam dvije pločice kingmaxa po 1 gb 800 mh i jednu od 2gb g.skill također 800 mhz.

Jeli bolje uzeti sada dva gigabajta kit od corsaira i imati dual channel, jer nisam baš pri nekim novcima, ili je bolje imati ovako kako je sada. Također, dali je za današnje igre dovoljno 2gb rama???

2GB je sasvim ok. Jedino me muči to da ti RAM ne radi u dual-channel načinu rada. To ti duplo smanjuje propusnost podataka kroz RAM.

Moja eventualna preporuka bi ti bila da skineš ova 2x 1GB kingmaxa i da staviš još jedan g.skill (kakav već imaš). vjerojatno ćeš morati malo nadoplatiti, ovisi kakvu cijenu postigneš.

Jedino pripazi da je to stvarno RAM istih karakteristika (najbolje ako je iz iste serije). Ja sam jednom kupio 512MB u hg, predomislio se nakon 2 tjedna i kupio još 512MB istog rama. Na žalost, iako su RAM-ovi bili istih karakteristika, istog proizvođača, nešto im očito nije štimalo i nisu proradili u dual-kanalu.

16 godina
neaktivan
Kupnja rama

ma kupit ću ja corsair xms kit od 2 gb, 2X1gb pa možda kasnije više. Mislim da će mi to biti dovoljno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bezveze bacas novce a to ti nece pomoc da ti komp brze radi imas sad 3gb rama i to je max kaj mozes iskoristit ako imas XP

kaj se tice crysis-a i gta 4 kaj treba 1TB RAMA? za obje igrice su dosta 2GB!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
The_Raptoxx kaže...

Trenutno imam dvije pločice kingmaxa po 1 gb 800 mh i jednu od 2gb g.skill također 800 mhz.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
bezveze bacas novce a to ti nece pomoc da ti komp brze radi imas sad 3gb rama i to je max kaj mozes iskoristit ako imas XP

kaj se tice crysis-a i gta 4 kaj treba 1TB RAMA? za obje igrice su dosta 2GB!

može ih se igrati s 2gb al cesto se desava da naglo padne fps

u ovu subotu ženit cu se doci ce mi doc 300 autta
16 godina
neaktivan
macak kaže...
The_Raptoxx kaže...

Trenutno imam dvije pločice kingmaxa po 1 gb 800 mh i jednu od 2gb g.skill također 800 mhz.

da, znači da nemam dual channel, pa me zanima dali je bolje da uzmem sada 2 gb kit, ili da ostavim ovako. DA i trenutno u kompu imam 4 gba ne 3 gb. I koristim vistu 32 bit, a planiram preći na w7 64 bit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 13:57 (The_Raptoxx).
17 godina
Kupnja rama

Pa zavisi kako si ih postavio. Kako nema dual chanel? Pa ove što su od 1 gb su valjda postavljene u utore iste boje, tako da su mu te u dual chanelu (jedino ako nisu tako postavljene). A ak hoćeš da ti i ova pločica od 2 gb radi u dual chanelu, kupi još jednu takvu od 2 gb i stavi u utor iste boje. Tako da će ti sve raditi u dual chanelu. Ili sam ja negdje fulao?!Izlanuo se

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto sa DDR III to su najskuplje memorije osim toga sta ce mu to.

17 godina
neaktivan
DDR III je puno bolj memorija i bit ce jeftina za par mjeseci budes vidio nisam mu reko da sad uzme nego kad skupi pare jel se vise isplati uzet komplet matičnu sa novim procom i ramima nego da ide sad nekaj bzvz nadogradivat a vec ima 3gb
17 godina
DDR III je puno bolj memorija i bit ce jeftina za par mjeseci budes vidio nisam mu reko da sad uzme nego kad skupi pare jel se vise isplati uzet komplet matičnu sa novim procom i ramima nego da ide sad nekaj bzvz nadogradivat a vec ima 3gb

Ima 4 gb rama

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 21:54 (denix).
17 godina
neaktivan
The_Raptoxx kaže...

kolko znam 2+1=3 valjda?Iznenađen

16 godina
The_Raptoxx kaže...

Nije nego 2x1+2=4, pročitaj opet.

Mislim i ja nadograđivat svoje rame Kingston 2x1gb 800mhz na Dominatore 2x1 1066mhz.

Šta mislite dali se isplati?? Znam da neće bit neka drastična promjena u performansama ali Dominatori su mi jednostavno bolji a i ljepši.

EDIT: Ili da stavim 2x2gb 800mhz nekih kvalitetnijih tipa cruical, corsair, ili kingston hyperx, iako mi se baš neda rušit opet windowse za prelazak na 64 bitne.

To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 16:24 (RePlaY).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
RePlaY kaže...

Mislim i ja nadograđivat svoje rame Kingston 2x1gb 800mhz na Dominatore 2x1 1066mhz.

Šta mislite dali se isplati?? Znam da neće bit neka drastična promjena u performansama ali Dominatori su mi jednostavno bolji a i ljepši.

.

LOL

LOL ^2

Replay, što ne uzmeš onda 2x2 GB ako razmišljaš o zamjeni postojećih modula. Nadogradnja RAM-a sa istom količinom, ali nešto bržeg mi se nekako ne čini previše isplativim potezom. Međutim to je samo moje mišljenje, jer sam nikad nebi napravio tako nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
The_Raptoxx kaže...

Nije nego 2x1+2=4, pročitaj opet.

EDIT: Ili da stavim 2x2gb 800mhz nekih kvalitetnijih tipa cruical, corsair, ili kingston hyperx, iako mi se baš neda rušit opet windowse za prelazak na 64 bitne.

mozda dobijes najvise 2fps i igrama, i winrar ti radi brze za 2-3sek pa procjeni da li ti se isplati.

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja
17 godina
Kupnja rama

Ma nikako se ne isplati trošiti dodatne novce na memoriju samo zbog rada u dual chanelu.

Pogotovo ako se radi o velikoj količini vrlo brze memorije.

Razumljivo je ako se ima recimo 2x512MB DDR 400MHz pa da radi u dual chanelu jer se tu znatno osjeti razlika (svaki FPS zlata vrijedi).

Ali i tad je bolje 1x256MB + 1x1024MB u Single chanelu nego 1GB u DC.

Naravno, ako se uzima novi komp; valja uzeti dva jednaka modula ram da radi u DC, ali ako se već ima više modula koji rade u SC i neide se na nadogradnju količine - bezveze je novce lupati u zamjenu modula kako bi radilo u DC.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sry nisam vidio da pise "dvije" znaci ima 4gb to je sasvim dovoljno nemoj bacit novce na to da radi u dual chanelu rade potrosi an neso drugo :D
16 godina
M_dipl. kaže...
RePlaY kaže...

LOL

A šta je tu smiješno da neko drži do izgleda unutrašnjosti kučišta?!?!

Nisam ja mislio nadograđivat samo radi brzine, znam i sam da neću puno dobit na performansama, nego radi overklokanja procesora kojeg mislim malo ozbiljnije klokat kad mi dođe nova grafa.

Ovi moji sadašni modulu nisu baš u stanju pratiti procesor na velikim frekvencijama pri većem fsb-u. Ma vidit ću i sam, vidim da od nekih ode nema pomoci.

To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 14:42 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Nisam ja mislio nadograđivat samo radi brzine, znam i sam da neću puno dobit na performansama, nego radi overklokanja procesora kojeg mislim malo ozbiljnije klokat kad mi dođe nova grafa.

Ovi moji sadašni modulu nisu baš u stanju pratiti procesor na velikim frekvencijama pri većem fsb-u. Ma vidit ću i sam, vidim da od nekih ode nema pomoci.

gle, nemoj se ljutiti odma.

kažem ti samo svoje mišljenje da ulaganje u istu količinu RAM-a (istina malo bržeg) možda i nije najisplativiji potez.

- za 10tak% veće performanse (pretpostavljam da bi clocknuo proc na 3.5), platio bi ~360kn

- za stari ram bi vjerojatno mogao dobiti 100kn.

Znači, za 160 kn dobio bi jednaku količinu RAM-a i upitno povećanje preformansi.

RePlaY kaže...

Nisam ja mislio nadograđivat samo radi brzine, znam i sam da neću puno dobit na performansama, nego radi overklokanja procesora

A čemu služi overclockanje procesora nego za poboljšanje performansi.

Ako dobro vidim u tvojoj konfiguraciji, Q6600 je dignut sa 2,4 na 3,2 .. što je vrlo dobar rezultat. Nisam siguran da li imaš još puno prostora za stabilan overclocking na ovom Quadu.

Možda neko ima drukčije mišljenje.

16 godina
Zura kaže...
RePlaY kaže...

gle, nemoj se ljutiti odma.

kažem ti samo svoje mišljenje da ulaganje u istu količinu RAM-a (istina malo bržeg) možda i nije najisplativiji potez.

- za 10tak% veće performanse (pretpostavljam da bi clocknuo proc na 3.5), platio bi ~360kn

- za stari ram bi vjerojatno mogao dobiti 100kn.

Znači, za 160 kn dobio bi jednaku količinu RAM-a i upitno povećanje preformansi.

RePlaY kaže...

Nisam ja mislio nadograđivat samo radi brzine, znam i sam da neću puno dobit na performansama, nego radi overklokanja procesora

A čemu služi overclockanje procesora nego za poboljšanje performansi.

Ako dobro vidim u tvojoj konfiguraciji, Q6600 je dignut sa 2,4 na 3,2 .. što je vrlo dobar rezultat. Nisam siguran da li imaš još puno prostora za stabilan overclocking na ovom Quadu.

Možda neko ima drukčije mišljenje.

Ma nisam se ja najutio na tebe nego na onog iznad.

Bio sam našao te dominatore dosta jeftine oko 280kn pa tu nebi bio nešto puno na gubitku, ali sad sam zapazio isto dominatore 2x2gb 1066mhz za 380kn pa ako budem nadograđivao najvjerojatnije ću njih.

Kad sam rekao da ne nadograđujem radi brzine i da neću puno dobit na performansama mislio sam na brzinu rama, a šta se tiće procesora ide on stabilno na 3.6 (provjereno).

To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 17:24 (RePlaY).
16 godina
neaktivan
overdeath kaže...

osim za crysis i farcry2 igta4.

ja igram crysis sa 1GB DDR1 na rijec momka koji mi je stavio RAM ili na AIDA 32 Diagnozu SDR...

pa kako da se potpisem sunce ti glupo
16 godina
neaktivan
Kupnja rama

Jel moguće stavit DDR3 memoriju na matičnu ploču : GIGABYTE GA-EP31-DS3L?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
titan kaže...

Jel moguće stavit DDR3 memoriju na matičnu ploču : GIGABYTE GA-EP31-DS3L?

Nije. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice