vidim autor je suspendiran.....
Imam sedmicu tijedan dana i moram reči da se diže i radi brže od XP-a Pro SP3 i troši svega 750mb.No isto tako ta brzina i potrošnja resursa su jedan veliki upitnik pošto je to smo BETA.
I sto posto sam siguran da izlazna verzija če trošit više.
Mislim da bi za Windows 7 bilo dovoljno čak i 512MB skup sa nekim 1.5 gigahercnim procesorom.
Jedno malo offtopic... Koliko 7ica prepoznaje rama?
Jednako kao i svi. Znači 32 bitni OS koristi 3.25-3.50 GB, a 64 bitni koristi koliko god imaš (neznam do koliko, kakvih 168GB, ali toliko nema baš previše ljudi). Tako je bilo i tako će biti.
ja sam ga testiro na 200mb (VMware) i radi savršeno
Uzmi još tu gigu i bit će ti taman.
Inace to da 7-ica jede manje memorije od Viste su priče za malu djecu, isto kao i priča da je W7 brži.
Inace to da 7-ica jede manje memorije od Viste su priče za malu djecu, isto kao i priča da je W7 brži.
Sedmica troši 750-800mb, dok nema gore ni jednog programa, ali dok su programi gore troši oko 1100-1200mb. Barem je meni tako trošilo, a tako mi je i kod viste, tako da u potrošnji rama ne vidim neku razliku. Ja bi ti preporučio 2gb rama ili više, pa da budeš siguran.
Sedmica troši 750-800mb, dok nema gore ni jednog programa, ali dok su programi gore troši oko 1100-1200mb. Barem je meni tako trošilo, a tako mi je i kod viste, tako da u potrošnji rama ne vidim neku razliku. Ja bi ti preporučio 2gb rama ili više, pa da budeš siguran.
Moj frend ti ima..samo sto je trial..i ima 1 gb..i sasvim je dovoljno..mislim da je to neko vec reko...samo potvrdjujem..
Evo potrosnja rama u Win 7 na VPC-u.Sasvim solidno radi.
Neznam ljudi ali imao sam na kratko instaliran jedan build i vidio da troši, ali da mi se sad da ponovo instalirati bi vam pokazao. Kod mog frenda na istim buildu je tak bilo. Vjerovatno se to sad popravilo. Oprostite ako griješim.
Ja ga koristim na VPC-u sa samo Alcoholom instaliranim pa zato je vjerojatno tako niska potrosnja.
Ja ga koristim na VPC-u sa samo Alcoholom instaliranim pa zato je vjerojatno tako niska potrosnja.
dobro....LUXX..ako hoces mozes lock-at temu....
Pa bolje je da OS troši više rama - čemu služe neiskorišteni rami???
Dakle ako su RAM-izauzeti znači da Win ili indexira ili nešta,a to ne usporava rad.
Kada se uđe u igru nakon jedno 2 minute igranja rami budu posvećeni samo igrama

troši puno, kad imaš 1gb ram-a.
i browser je sigurno firefox, on voli ram.
aj bar ima manje procesa na win7.
troši puno, kad imaš 1gb ram-a.
i browser je sigurno firefox, on voli ram.
aj bar ima manje procesa na win7.
Ja sam se dosta raspitao o Windows Seven. 1 GB RAM ti je dovoljan da instaliraš Seven, ali ne da ti solidno radi.
Minimali zahtjevi za Seven su:
Procesor : 1GHz
RAM : 1GB
Grafička : 128MB
Hard Disk : 16GB
Moja osobna preporuka je da si kupiš 2 GB RAM-a. Windows 7 izlazi krajem ove godine tako da imaš vremena skupiti novac za RAM.
Ne treba ti puno novca za novi RAM. 200-500 kn ti je dovoljno za 2GB. Evo jedan za 300kn.
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=040333
Opis:
RAM, 2 GB (1x 2048MB), DDR 3, PC-10666+, 1066 MHz, MUSHKIN (9-9-9-24)
ja imam 3gb... rama....odkako sam jos kupio jedan keks od 2gb.....u xp---ne vidim preveliku razliku....ali u sedmici vidim......
sada...imam ukljucen wmp...i 30 procesa i xp i moristi samo 368mb...rama
Ja imam proc 2.00 GHz i 768 Rama i kada sam prešao na sedmicu preporodio sam se sve mi je brže.Windows 7 je po meni bolji nego xp a za Vistu neznam jel ju nikad nisam imao.
ja ju imam....rc
i stvarno je super.....
sad (danas)...sam instalirao i mom frendu...i on se preporodio......ali mu nazalost neradi net zato sto on ima wireless
ja ju imam....rc
i stvarno je super.....
sad (danas)...sam instalirao i mom frendu...i on se preporodio......ali mu nazalost neradi net zato sto on ima wireless
Ovo sve sta pisete je nerelevantno.
Za sam pogon OSa i eventualno WinExplorer otvoren, trebat ce ti nekih 512 MB.
Za surfanje netom i slusanje muzike na WM playeru nekih 800 MB.
Za igranje nesto starijih igara nekih 1 GB.
Za igranje Crysisa 2 GB.
Za igranje GTA 4 2.5-3 GB.
Sve ovisi o procesima i broju istih, a za sam OS ti treba jako malo.