Izbor memorije

poruka: 2
|
čitano: 1.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izbor memorije

Pozdrav svima!

Ovako,  namjeravam  uskoro  sloziti novi  komp. Cim se  pojavi neka 790GX  maticna ploca  kod  nas. Uglavnom, namjera  mi je ugurati  u  njega 8GB RAM, da  li odmah  ili  prvo 4GB,  pa  poslije jos toliko.

Nemam  neku  namjeru klokati,  pogotovo ne memoriju, dakle  ne trebaju  mi neke  brze memorije. Kolicina  mi je puno bitnija. Od ploca gledam Gigabyte  i Asus. Mozda  malo vise Gigabyte,  ali  dobro. Ono sto me pati je  koje memorije da stavim. Vidim da  je Kingmax ultra jeftin, koliko vidim 213kn  u Vemilu 2GB modul. Ono sto  me skaklja  je to da  na Gigabytovim stranicama stoji da taj modul nije  kompatabilan  s plocom  koja ima 790GX chipste. Znam da to  ne mora nista znaciti,  ali  opet moze biti da ce  raditi razna s*. Pa  me zanima da li netko ima kakvih  iskustava sto se tice  preporuke  proizvodjaca  koje memorije  su  komapatbilne  s  njihovim plocama, i da  li netko ima iskustva s tim kingmaxovim modulima.

Ja sam  u  proslosti imao iskustva da su se moduli znali klati, ali  doduse  u tim situacijama su bili  razlicite velicine i brzine  pa nista  cudno.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izbor memorije

Pozdrav. Evo ja imam iskustva baš s tim modulima od 2 gige, na matičnoj koja je u potpisu, i za sada nisam imao nikakvih problema već dobrih 9mjeseci koliko ih ima, znaći pouzdana memorija, jako malo se zagrijava, a i ima potenciju za clockanje, ja sam ovih svojih 8 gigi Kingmax memorije natjerao da rade na 1GHz, što je sjajno za memoriju po toj cijeni (naravno to sam napravio samo u svrhu testiranja, nisam ostavio da rade na toj frekvenciji više od 1 dana). Istina matična je Asusova, no brat na svojoj matičnoj ploči Gigabyte ima isto Kingmax memorije samo 4x1 gigu i sve mu radi savršeno bez obzira što nije na listi preporučenih memroija. Znaći kingmax memorija je memorija koju jednostavno staviš u komp i sve šljaka.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice