Pozdrav svima!
Ovako, namjeravam uskoro sloziti novi komp. Cim se pojavi neka 790GX maticna ploca kod nas. Uglavnom, namjera mi je ugurati u njega 8GB RAM, da li odmah ili prvo 4GB, pa poslije jos toliko.
Nemam neku namjeru klokati, pogotovo ne memoriju, dakle ne trebaju mi neke brze memorije. Kolicina mi je puno bitnija. Od ploca gledam Gigabyte i Asus. Mozda malo vise Gigabyte, ali dobro. Ono sto me pati je koje memorije da stavim. Vidim da je Kingmax ultra jeftin, koliko vidim 213kn u Vemilu 2GB modul. Ono sto me skaklja je to da na Gigabytovim stranicama stoji da taj modul nije kompatabilan s plocom koja ima 790GX chipste. Znam da to ne mora nista znaciti, ali opet moze biti da ce raditi razna s*. Pa me zanima da li netko ima kakvih iskustava sto se tice preporuke proizvodjaca koje memorije su komapatbilne s njihovim plocama, i da li netko ima iskustva s tim kingmaxovim modulima.
Ja sam u proslosti imao iskustva da su se moduli znali klati, ali doduse u tim situacijama su bili razlicite velicine i brzine pa nista cudno.
Unaprijed hvala!