Dual Channel

poruka: 16
|
čitano: 8.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dual Channel

Pozdrav,

Na Asrock-ovoj ploči M3A770DE imam jednu pločicu rama 1333 2Gb. Želio bih staviti još jednu 2Gb 1333.Postoje dva plava i dva bijela utora.Ovaj prvi je u prvom plavom utoru.Gdje utisnuti drugi keks, u drugi plavi ili u prvi bijeli da bi radilo u dual channelu. Da li ću dobiti povećanjem memorije nešto na brzini računala?Koje su prednosti dual channela u odnosu na single? Je li u redu da na CPU-Z piše za memoriju (ako je Ram 1333) Single DRAM Frequency 665,2 Mhz ,FSB-DRAM 3:10 ? Da li će se kod dual channela povećati frekvencija? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Dual Channel

Novi RAM modul moraš staviti u istu boju kao i ovaš to je već unutra (znači u 2. plavi utor).

Možda nećeš dobiti direktno veće performanse, ali ćeš dobiti "širu pluća", tako ako ti je kada pofalilo RAM-a, neće to više biti slučaj jer ćeš imati 2x više.

Prednosti dual chennela u odnosu na single channel je širina memorijske sabirnice. Single channel ima 64-bita široku memorijsku sabirnicu, dok dual ch ima 128-bita. To znači da je memorijska propusnost dvostruko brža, te da CPU i ostalo sklopovlje imaju dvostruko širi kanal kojim komuniciraju sa RAM-om.

Očitanje ferekvencije je OK, tj. RAM modul ti radi na 666MHz (realna frekvencija), ali 1333MHz je ustvari efektivna brzina (frekvencija) u odnosu na DDR memoriju, tako da ti se ništa neće mjenjati po tom pitanju.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan

Hvala.

14 godina
neaktivan
Dual Channel

ee imam jedno pitanje...

sada trenutno na kompu imam 1 RAM od 2 Gb (DDR3-od oko briem 800Mhz )

sad , tocnije dns ,planiram kupiti jos jedan DDR3 ram ,ali ovaj put od 4 Gb i od 1333Mhz....moje pitanje je sljedece.. Hocu li ja s ovime samo jos vise usporiti komp ili ne ,zato jer se radi o drugacijim frekvencijama i drugac. proizvodacima ramova ( 1 je apacer drugi kingston ! )

hvala! I HITNO MI TREBA ODGovor!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dual Channel

ja bi reko, onako laički, da u najboljem slučaju "brzina" će biti kao ova sporija mema, dok u onom hardcore slučaju neće raditi ili će se zamrzivati sistem - različiti proizvođači, različite frekve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual Channel

Mislim da nemas 800mhz ddr3 nego je to isto ko ovo sa 666, to ti je 1600 verzija DDR3.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dual Channel

dakle ja cu si fkt usporiti komp ako kupim sada taj RAM ??

pa kako je to uopce moguce ????da sa nadogradnjom ja ubiti samo usporim komp....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dual Channel

Imam jedno pitanje, možda če zvučit glupo ali... Kupio sam još DDR3 2gb rama 1600MHz(do sad sam imao 2x2 gb 1333MHz) ova 2 gb 1600MHz su drugog proizvođača, sad me zanima da li sam dobio ili izgubio u performansama ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dual Channel

jedno je sigurno - ako imaš 32bitne windowse, nisi ništa dobio :D

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Val kaže...

jedno je sigurno - ako imaš 32bitne windowse, nisi ništa dobio :D

64 bit imam

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
16 godina
protjeran
Dual Channel

onda si dobio :)

al velim, uvijek se ravna brzina po najsporijoj memoriji.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Dual Channel

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sada sam pitao profice iz tog ducana i rekli su mi da mi uopce komp nece raditi sporiej nit nis slicno.... nego ce ovaj novi ram raditi na manjoj frekvenciji od one na kojo jbi trebao zbog proslog koji ima manju od njega 

znaci u mom slucaju povecat ce mi se memorija na 6gb ,ali mi nece raditi na 1333Mhz neg za oko 200-300 manje:d

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 16:14 (mojsije1234).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
cassini kaže...

ja bi reko, onako laički, da u najboljem slučaju "brzina" će biti kao ova sporija mema, dok u onom hardcore slučaju neće raditi ili će se zamrzivati sistem - različiti proizvođači, različite frekve.

to sam ja prije njih već rekao....

14 godina
neaktivan
Dual Channel

tocnije iste su frekvencije dns sam pogledo ,dns sam stavio novi ram od 4 Gb sada imam 6Gb ,ali imam 32 bitni OS tako da mi iskoriatva samo ona 4Gb lol hahhahah

sada cu na jesen stavit novi windows ,64 bitni tako da mi full iskoristava RAM!!!!!!!!!!

lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mojsije1234 kaže...

tocnije iste su frekvencije dns sam pogledo ,dns sam stavio novi ram od 4 Gb sada imam 6Gb ,ali imam 32 bitni OS tako da mi iskoriatva samo ona 4Gb lol hahhahah

sada cu na jesen stavit novi windows ,64 bitni tako da mi full iskoristava RAM!!!!!!!!!!

lol

OS ne iskorištava RAM, iskorištavaju ga aplikacije po potrebi. Da bi aplikacije mogle iskoristititi više od 2GB moraju bit 64bitne, za to je preduvijet 64-OS.

-ako ti je samo do RAMa, vidi temu i patch...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 22:31 (ihush).
14 godina
neaktivan
Dual Channel

lol pa na apliakcije,programe,igrice sam i mislio....znm da OS ne koristi ram mislim treba odredena razina ,al ono....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice