DDR3 na 1,65 V Sandy Bridge

poruka: 11
|
čitano: 5.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
1,65 V na Sandy Bridge

Pozdrav,

vidim po raznim forumima da se ne preporuča ddr3 sa 1,65V na Sandy Bridge. Mislio sam uzeti Corsair koja ima 1,65V ali i XMP. Da li to znači da će se underclockat na 1333Mhz i 1,5V ako je stavim? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: 1,65 V na Sandy Bridge
Ripjaw kaže...

Pozdrav,

vidim po raznim forumima da se ne preporuča ddr3 sa 1,65V na Sandy Bridge. Mislio sam uzeti Corsair koja ima 1,65V ali i XMP. Da li to znači da će se underclockat na 1333Mhz i 1,5V ako je stavim? Hvala!

-konstantno se provlači gluparija/pogrešna interpretacija. DDR3 radi na 1.5V (standard), može biti DDR3L (low) na 1.35 npr za notebook. Svaki RAM (ind.standard) mora podnositi/tolerancija +/-10% napona, tako da se i kao OC reklamira 'garantira' da može npr 1.65V ali to nije normalan napon, nepotreban je. To tek kad ideš u žestoki OC + tekući dušik i sl..

ovisno o BIOSu/chipsetu/mem.kontroleru i ramom RAMu (ne mora imati XMP), automatika će podesiti optimalan clock. Ako znaš/želiš možeš podešavati ili OCati.

Možeš i undervoltati ako radi stabilno.

-nigdje se ne preporuča postavka na 1.65V, to može biti samo fix/OC i zapravo je najlošije rješenje (jer je poželjno što niža voltaža i stabilan rad). Rizik jer je mem.kontroler u CPU.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
1,65 V na Sandy Bridge

Ako sam te dobro shvatio - bez obzira što tamo piše 1,65V ide bez problema na GA-P67A-UD3-B3 sa i7 2600 jer će automatski se namjestit na optimalnu voltažu? Inače to su ovi rami: http://www.corsair.com/en-us/cmx8gx3m2a1600c9

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema optimalne voltaže, postoji samo normalna za DDR3 1.5V (sve ostalo je kemijanje npr zbog OCa..), BIOS postavlja normalnu voltažu.

-clock je nešto drugo. Ovisi o mogućnostima, količini itd..

14 godina
Ripjaw kaže...

vidim po raznim forumima da se ne preporuča ddr3 sa 1,65V na Sandy Bridge.

Ajmo malo pogledati da li odgovore i pomoć možemo potražiti u već postojećim "sticky" temama,

prije nego krenemo otvarati bespotrebno nove, pitaj u jednoj od tema:

Vodič za izbor RAM memorije

Nadogradnja RAM memorije

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 19:01 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Ripjaw kaže...

Pozdrav,

-konstantno se provlači gluparija/pogrešna interpretacija. DDR3 radi na 1.5V (standard), može biti DDR3L (low) na 1.35 npr za notebook. Svaki RAM (ind.standard) mora podnositi/tolerancija +/-10% napona, tako da se i kao OC reklamira 'garantira' da može npr 1.65V ali to nije normalan napon, nepotreban je. To tek kad ideš u žestoki OC + tekući dušik i sl..

ovisno o BIOSu/chipsetu/mem.kontroleru i ramom RAMu (ne mora imati XMP), automatika će podesiti optimalan clock. Ako znaš/želiš možeš podešavati ili OCati.

Možeš i undervoltati ako radi stabilno.

-nigdje se ne preporuča postavka na 1.65V, to može biti samo fix/OC i zapravo je najlošije rješenje (jer je poželjno što niža voltaža i stabilan rad). Rizik jer je mem.kontroler u CPU.

Daj ne lupaj, kakav rizik, tri platforme sam drzao 1.65V, na jednoj sam cak isao i do 1.7V i sve je radilo kako treba.

U doba X58 si morao paziti oko omjera IMC tj. QPI napona i RAM napona, ali to je proslost.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 20:47 (Leopard_st).
16 godina
Leopard_st kaže...
..

Daj ne lupaj,..

-ne lupaj. Tvoj PC tvoje voltaže su tvoj rizik/izbor/razlog. Može i više, pa što?

14 godina
neaktivan

ja imam ram koji stock radi na 1.65 v kakav tekuci dusik pobogu?

xfact
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Nisam mislio da će se ljudi svađati oko toga, meni je žao. Samo me zanimalo da li će to smanjiti radni vijek mom procu ili nešto gore.. Ako bios sam postavlja sve onda se nemoram brinuti. Hvala na kosntruktivnim odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: DDR3 na 1,65 V Sandy Bridge
=xfact= kaže...

ja imam ram koji stock radi na 1.65 v kakav tekuci dusik pobogu?

-nemaš RAM koji je stock 1.65V, ostalo čitaj s razumijevanjem, kad je potrebno može, kad postoji razlog kao žestoki OC.. ovdje to uopće nije potrebno. Ne taži se OC, pita se što je normalno. Pita se kako podesiti. Tvoj odgovor je? btw, ne moraš meni odgovarati, odgovori autoru na pitnaje koje je postavljeno ili daj konkretan argument da DDR3 radi na 1.65V a da to nije OC. Nazivno je 1.5V, 1.35V za L. Dolazi i DDR4, Postoji DDR2, DDR itd. i svaki ima svoju odgovarajuću voltažu, dok svaki standardno ima toleranciju 10%. Što je netočno, što ispravljaš?

Tvoj argument je jednak da kažem da imam kokoš s tri noge.

-problem je internet kao izvor (dez)informacija koje šire upravo ovakvi postovi ...

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice