8GB 4GB usable

poruka: 10
|
čitano: 4.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
8GB 4GB usable

Znači kao što naslov govori imam 8GB rama a samo mi 4GB usable...

Naime prije otprilike tjedan dana sam čistio komp i imao sam 8GB i sve je normalno radilo, ali nakon što sam počistio stavio sam samo 4GB da malo vidim kako se ponaša bla bla i sve je bilo ok...

Danas sam ponovno odlučio staviti druga dva sticka od 2GB i javlja mi ovaj problem...

Znam za ono u msconfigu  da maknem kvačicu ali to ne pali...

Imate li kakvih prijedloga?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
8GB 4GB usable

Iz mog iskustva ima više uzroka tom problemu

1. Pinovi na socketu su krivi - zaboravi

2. bios se zablesirao - potreban memory remap

3. overclock memorije ili kontrolera je nestabilan - provjeri postavke

4. nekompatibilna memorija - nije u tvom slučaju jer je prije ok radilo

1. ništa, piši kući propalo

2. uđi u bios i napravi load optimized defaults - save and exit i vrati se u bios pa vidi pod MIT sekcijom statuse modula

3. pogledaj da li si previdio neku postavku ili napon s čime je prije ok radilo

Probaj prvo sa točkom 2, ako je sve ok na defaultu a kasnije opet zeza onda na točku 3

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Re: 8GB 4GB usable
Cele303 kaže...

Iz mog iskustva ima više uzroka tom problemu

1. Pinovi na socketu su krivi - zaboravi

2. bios se zablesirao - potreban memory remap

3. overclock memorije ili kontrolera je nestabilan - provjeri postavke

4. nekompatibilna memorija - nije u tvom slučaju jer je prije ok radilo

1. ništa, piši kući propalo

2. uđi u bios i napravi load optimized defaults - save and exit i vrati se u bios pa vidi pod MIT sekcijom statuse modula

3. pogledaj da li si previdio neku postavku ili napon s čime je prije ok radilo

Probaj prvo sa točkom 2, ako je sve ok na defaultu a kasnije opet zeza onda na točku 3

Hvala ti

Pod jedan nebi trebalo biti jer nipsam vadio CPU da bi oštetio pinove, idem se sad poigrati u biosu

EDIT: Evoo vratio na default sve i sad radi...

Probat ću opet OC memorije da vidim hoce li onda raditi, nebih rekao da su krive OC postavke, tako sam prije koristio i bilo je oke...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 18:20 (Intel&ATI).
14 godina
neaktivan
8GB 4GB usable

Slušaj imao sam taj problem i da ti je bilo kakvo oštećenje došlo ili da ti je sjeb*no zbog OC-a u windowsu ti nebii pisalo 8 Gb nego 4 

Evo ti riješenje bar sam ja tako riješio.

Ako si imao prije instalirane windowse a nisi formatiro nego samo napravio update na sedmicu  ili ako imaš trenutačno instalirano dvoje

windowsa to ti kompjuter čuva pola memorije za drugi OS. 

To se meni dešavalo čak i kad sam izbriso sve mape od starih windowsa pa sam našao neki program da obriše se što je ostalo u registru i tako neke gluposti

ali da me ubiješ nemogu se sjetiti imena programa. Pa ti je najbolje riješenje kompletno formatirati HDD-a

Prodajem djelove marki: Evga, AsusROG, Mushkin, te djelove za vodeno hlađenje sa stranice Aquatuning.de i Geizhals.at
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
irumora kaže...

Slušaj imao sam taj problem i da ti je bilo kakvo oštećenje došlo ili da ti je sjeb*no zbog OC-a u windowsu ti nebii pisalo 8 Gb nego 4 

Ako si imao prije instalirane windowse a nisi formatiro nego samo napravio update na sedmicu  ili ako imaš trenutačno instalirano dvoje

To se meni dešavalo čak i kad sam izbriso sve mape od starih windowsa pa sam našao neki program da obriše se što je ostalo u registru i tako neke gluposti

ali da me ubiješ nemogu se sjetiti imena programa. Pa ti je najbolje riješenje kompletno formatirati HDD-a

AKO sam ja dobro shvatio ti si imao dual boot i onda je "komp" čuvao pola rama za drugi OS??? Kad kažeš komp na što to točno misliš? Ovako nešto nisam jop nikada čuo...presmiješno, "komp" mi je čuvao polovicu rama za drugi OS...

15 godina
irumora kaže...

Nemam dva OS-a nije to problem sigurno, nego opet sam vratio postavke 1600Mhz 8-8-8-24 i opet prikazuje samo 4GB...

A prije sam sa takvim OC-om gurao sa istim postavkama čak sam i pločice stavio po redosljedu kak je i prije bilo

Slot 1: GSkill

Slot 2: Apacer

Slot 3: Gskill

Slot 4: Mushkin

17 godina
neaktivan
irumora kaže...

ROFL, nista ti windows ne cuva memoriju za drugi OS, gdi je tu uopce logika. Ti si imao 32 bitni sustav.

14 godina
neaktivan
8GB 4GB usable

nemam pojma ali nije komp čuvo nego je bila neka pričuvna memorija i nisam imao dual boot nego kad sam instaliro sedmicu i dalje me je na početku tražilo da odaberem os za bootati ali tamo je bila samo sedmica za odabratiali sam morao ipak stiskati enter ili ćekati 40 sekunda i onda mi je na asusovom forumu čovjek rekao da formatiram hdd i da će uspjeti ali ja  sam to obavia preko nekog programa izbrisa sve tragove starog os-a

Prodajem djelove marki: Evga, AsusROG, Mushkin, te djelove za vodeno hlađenje sa stranice Aquatuning.de i Geizhals.at
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
8GB 4GB usable

Evo opet sam sve vratio na optimized settings i ponovno OC-ao na 3.8 GHz a memoriju na 1600Mhz samo što sam sada stavio latencije 9-9-9-24...

I sada radi, izgleda da ću se morati odreći prijašnjih latencija za 24/7 rad...{#}

Neda mi se dalje mudrovati zašto sad ne radi na 8-8-8-24 nego ću ovako ostaviti...

Hvala Celetu na pomoći {#}

24/7 24/7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8GB 4GB usable

Evo znam da si napravio ali nisam kreten da sam imao 32 bitni nebi mi pisalo 8 gb 4 usable nego bi pisalo da imam 3.86 ili tako nešto gb rama barem mi je tako bili prijatelju i da evo našao sam ime programa kojim sam to sredio 

program se zove easybcd

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice