Imam 8 gb rama a od toga je 2,35 gb usable.U msconfig mi nema kvačice kod Maximum memory.U biosu sam tražio isto nešto što sam našao da je rješenje problema no toga mi nema(memory nešto..).Pozdrav,ako ko zna rješenje bio bih mu vrlo zahvalan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam 8 gb rama a od toga je 2,35 gb usable.U msconfig mi nema kvačice kod Maximum memory.U biosu sam tražio isto nešto što sam našao da je rješenje problema no toga mi nema(memory nešto..).Pozdrav,ako ko zna rješenje bio bih mu vrlo zahvalan.
Reinstaliraj Windowse, ali uzmi 64bitnu verziju, ne 32bitnu.
Aha hvala,ali trenutacno ne mogu pa da li postoji neko drugo ili je to jedino rješenje?
Aha hvala,ali trenutacno ne mogu pa da li postoji neko drugo ili je to jedino rješenje?
Jedino rjesenje je da stavis 64 bit windows..
Dvije su mogućnosti zašto ti koristi samo 2,35 GB rama:
- Tvoja matična ploča ne podržava više od 2 GB rama
- Imaš instalirane 32-bitne Windowse koji imaju ograničenje u RAMu.
Instalacijom 64-bitnih možeš iskoristiti sav RAM jer 64-bitni Windowsi mogu primiti do 192 GB rama.
Aha hvala,onda moram ici na 64-bitni.Ne vjerujem da matična ne podržava jer je ona došla s laptopom,odnosno ram nisam dograđivao nego je laptop došao s 8 gb rama,tako da nevjerujem da bi tvornica napravila tu grešku haha :D.Hvala
Dvije su mogućnosti zašto ti koristi samo 2,35 GB rama:
- Tvoja matična ploča ne podržava više od 2 GB rama
- Imaš instalirane 32-bitne Windowse koji imaju ograničenje u RAMu.
Instalacijom 64-bitnih možeš iskoristiti sav RAM jer 64-bitni Windowsi mogu primiti do 192 GB rama.
onboard grafa isto može žderat.
Koje?
onboard grafa i ovo
start resmon.exe and goto the memory tab. Does it say something like 4gb hardware reserved? If yes, it's a faulty ram stick.
Samo ti stavi x64 windowse !
Ocu,hvala :)