Da je samo point 'n' click ,terminal se uopće nebi palio ,niti bi po raznim Linux forumima širom mreže bilo toliko Q's & A's ,od kojih se velika većina sastoji od toga koje komande u terminalu su za šta!!
Pa sve sto se kuca u terminalu moze se obaviti i kroz menije. Stvar je jedino u tome sto vecina Linux korisnika spada pod naprednije korisnike i takvima je lakse nesto napraviti u terminalu nego zujati po izbornicima. Jer jednostavno znam sto mi je za sto. Ako ne znam, jbg, zujim i ja onda...
Pa su takvi i odgovori. Lakse mi je reci nekome, otvori terminal i ukucaj df -h, nego odi na Applications > System Tools > Administration > GParted pa u njemu pogledaj zauzece svake pojedine particije. Sry, ali meni je ovo prvo visestruko lakse.
Kao sto rekoh vise puta, sve se moze i kroz menije tako da nekom normalnom useru to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Dapace, naveo sam i primjer svoje susjede tako da ne pricam u prazno i bezveze. Doduse, njoj sam stavio Mint koji sa svojim Mint Menu-om ima jedno od ponajboljih sucelja, ali nije prevelika razlika niti sa ostalima.
Cak mi je i OS X puno drazi od Winsa, jer eto, ima svemocni terminal i sve njegove blagodati.

) za podići os (dovršiti instalaciju sa updateima) treblo je 6 puta restartati sustav. I gdje sam onda bio, nigdje odnosno mogao sam otići na internet, pogledati koju sliku ili multimedijsku datoteku (možda još ponešto). Potrošio sam još par sati za instalaciju svih potrebnih programa. Znam da će se naći ntko i predložiti ghostanje i implementiranje slika na ostala računala ali to ne radim nakon što sam imao problema s licencom za AutoCAD (legalno kupljeni). Toliko o out of the box. S windowsima dobiješa samo OS i ništa više i vrlo je jasno zašto se ne dobije ništa više.

. Vidim da nisi baš nešto informiran pa nema smisla nastavljati raspravu. Ti se drži svoga a ja ću svoga. Ograničiti se samo na jedno i ne dati šansu nečemu što je drugačije to ne razumijem.