Eye OS

poruka: 14
|
čitano: 2.424
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Eye OS

eyeOS is a new kind of Operating System, where everything resides on a web browser. With eyeOS, you will have your desktop, applications and files always with you, from your home, your college, your office or your neightboor's house. Just open a web browser, connect to your eyeOS System and access your personal desktop and all your stuff just like you left it last time.

LinkDownload je "težak" svega 1.5 mb i kad skinete možete ga postaviti na svoj ili neki besplatni hosting ali preporičio bih njihov hosting.Ja isprobavam pa ću postat dojmove.

edit:evo kako to izgleda ovaj screenshot sam malo prije uhvatio

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2008 18:55 (Red Nix).

0 0 hvala 0
17 godina
Eye OS

koncept cloud computinga (web 3.0:). Ima slicnih varijanti vec dosta, veliki igraci isto ulaze u igru (google docs, microsoft live mesh, adobe online photoshop,...) a vidjeti cemo toga jos u narednoj godini. Sto ce od svega toga stvarno zazivjeti vidjeti cemo.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eye OS

kod takvih su stvari, cak vise nego inace, problem privatnost i sigurnos podataka. google svoje docse i mail jos uvijek drzi u beti zato da ne bi morao odgovarati za eventualno nestale podatke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Eye OS

Pa zato lijepo Eye OS postaviš na svoj server.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eye OS

i koja je onda razlika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Eye OS

Pa podatke držiš na svom serveru

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Eye OS
Red Nix kaže...

Pa podatke držiš na svom serveru

I po čemu je server sigurniji zato što je tvoj?

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
protjeran
hudo kaže...

koncept cloud computinga (web 3.0:). Ima slicnih varijanti vec dosta, veliki igraci isto ulaze u igru (google docs, microsoft live mesh, adobe online photoshop,...) a vidjeti cemo toga jos u narednoj godini. Sto ce od svega toga stvarno zazivjeti vidjeti cemo.

Ovo su jos prije nekih 10 godina nazivali konceptom buducnosti, al jos nije zaziivlo, ili barem kako treba. Navodno smo trebali imati BASE oS na Web-u koji je trebao pokretati kompjutere bez maticnog OS-a. Od cijele price osta samo prazno obecanje.
Bas sam malorije probao EyeOS na Web-u, a tamo sve hrvati.

Zlo i Naopako
17 godina

Pa nećeš valjda sam sebi krasti podatke?Gdje je tu logika?

17 godina
neaktivan
Red Nix kaže...

Pa nećeš valjda sam sebi krasti podatke?Gdje je tu logika?

Ti je logično da će neko drugi krasti tebi podatke ili pokušati srušiti tvoj server? Ne govorimo mi tu o home serverima nego o pravim serverima kojima svatko tko je na internetu ima pristup.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

Al opet reci mi sta si ti dobio s time sto imas "internet OS" ako i dalje vrtis taj OS na svom kompu/serveru doma? Po cemu je to isplatljivije, brze, fleksibilnije? I taj koncept gdje se OS vrti na serveru a klijenti se spajaju na mainframe je star kolko i racunarstvo...samo sto su u jednom trenutku aplikacije postale "predebele" da bi to bilo isplativo...bla bla bl. Sad se to sve naravno mjenja i opet je u trendu rezanje troskova u odredenim primjenama koristenjem modela terminala i mainframe racunala. A na to se sve svodi...rezanje troskova.

17 godina
neaktivan
Eye OS

A šta će mi sve to kad imamo besplatne linuxe ? Ne mora se nista placati, a sa njim mozes sve raditi.

Naravno, ideja je OK jer vise necemo morati "bildati" komp za raznorazne programe, ali

tesko da ce to zazivjeti. Barem ne  bliznjoj buducnosti. Ili barem ne kod nas...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kezo kaže...

A šta će mi sve to kad imamo besplatne linuxe ? Ne mora se nista placati, a sa njim mozes sve raditi.

Ispravka, nisu "linuxi" već je linux, jednina. I ovo nema veze sa plačanjem. Za ideju kao takvu čekam već duže vrijeme da zaživi, a polagano se i rade neki koraci. Zašto bih morao nositi svoje računalo/podatke sa sobom, kada mu mogu pristupiti preko bilo kojeg računala? Pa čak i da moram platiti. Već sada postoje razni OnLine uredski paketi/programi za obradu fotografija i sl,  a sljedeći korak je kompletan OS na serveru, zajedno sa pripadajućim diskovnim prostorom. Samo postavlja se pitanje sigurnosti...

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
neaktivan
Eye OS

A ne moze se sigurnost nekako rijesiti kao sto se rijesava i internet bankarstvo ? Ne znam jer se u taj dio ne kuzim, pa pitam.

I ispricavam se zbog svoje nepismenosti. "imamo linux", a ne Linuxe. Sramim se

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice