Nadam se da sam dobro objasnio (ako sam nešto krivo objasnio, slobodno me ispravite)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nadam se da sam dobro objasnio (ako sam nešto krivo objasnio, slobodno me ispravite)
Gdje se moze naci popis nasih hrv update-a od HT-a ili VIP-a ?
Takodjer cijeli popis po zemljama ?
Kako Vam se na kraju cini novi turski V20g update ?
Malo je kompleksnije. :) Napisem sutra kada uhvatim vremena.
Ako igraš "jake igre" imaš puno boljih izbora od G4. Slabašan GPU i velika rezolucija nije nešto što će te usrećiti u toj kombinaciji.
Zato što je ovo noviji procesor rađen na novijoj arhitekturi. Pisete gluposti dosta s tim rasporedom tereta kad G4 ima 2 jake jezgre i 4 slabe jezgre, dok 801 ima 4 jezgre od 2,5ghz koje su per core dosta slabije od tih 808 jezgri na znatnije nižem clocku. Usporedio bih to ovako: imaš auto sa V10 motorom koji drži lagani gas, ili auto sa 150 konja koji pritišće pedalu do kraja, a naravno i dalje ide sporije od gore spomenutog. Neka te ghz ne zamaraju nimalo. Kao intel vs amd. Amd procesori imaju 10 jezgri na 4ghz i lošiji su od quadcore intela na 3ghz i to puno. Također 808 je 64 bitni proc što će jednog dana značiti nešto u usporedbi sa 801. Ako si za igrice nijedan ti nije dobar. G4 je naravno bolji jer ima jači gpu, ali sam isprobao emulatore na oba i mogu reći ako želiš igrice u tom cjenovnom rangu idi na neki mob sa adreno 420 gpu-om jer je dosta jači od 418 koliko god čudno zvučalo, i gazi 330. Chipseti s ostalim Gpu-ima su dosta loše podržani sa strane ppsspp-a, pa čak i mnogih igara sa play storea.
Samo za primjer da navedem: God of war ghost of sparta je neigriv na G3, na G4 malo bolje, a na nexusu 6 mi je radio ajmo reći kako spada. Osim ako ne želiš igrati u rezoluciji od 400x280 tad je ok sve xD
Kojeg operatera i koja tarifa?
Jedini realni prigovor koji imam na G4 je battery life, ali sam si nabavio ekstreni punjac baterije, još jednu bateriju i extended bateriju od 6500mah.
Sa ekranom na auto 60-70% dobijem cca 3h ekrana sa jednom baterijom, ako mi je neki normalni dan to mi je ok od jutra do mraka, a ako pofali samo stavim ovu drugu i miran sam.
Ako mi je slobodan dan ili dan kad cu više vremena provodit u prirodi, onda stavim ovu proširenu bateriju koja mi daje cca 5h-6h ekrana, pa ako je uspijem ispraznit stavim ovu obicnu.
Tako da se ne patim oko te baterije više, uvjek je pojačanje ili u ruksaku ili u autu.
E sad, što se romova tiće i nije neki veliki izbor za ovaj mob, rado bi probao miui, ali nema. Tako da sam na Genisys 4.2 romu.
Fora je rom, g5 tema i aplikacije, debloatan. Kupio sam G4 tweaksbox i još malo promjenio temu, uključio auto snimanje razgovora i tako.
Naravno koristim nova launcher kao i na svim mobitelima do sada, evo par ss:
Možeš li dati link za tu 6500maH bateriju? Znači da si otključao G4, ne brine te za garanciju?
Računaj na nekih 25. Moći ćeš većinu pokretati, ali ove malo zabtjevnije smanjiti rezoluciju i poigrati se s postavkama, shadingom, lightningom itd
Jel ima netko rijesenje za to sto mi se smrzne slika poslje otkljucavanja s duplim klikom na ekran. Pa poludit cu vise svaki cca 15 put se smrzne slika. Hvala
Daj potraži na stranicama prije, mislim da je bilo riječ o tome. Vjerojatno servis, ili probaj prvo na tvorničke
Raja treba mi mala pomoc.
Od skoro sam vlasnik G4 modela i sa vecinom sam zadovoljan osim sa katastrofalnom autonomijom(i ekranom ali to je otom potom vise stvar ukusa).Dakle oko 2:40 h SOT-a,bez apsolutne upotrebe mobilnog interneta,wi-fi otprilike 2-3 sata u toku dana vecinom viber i to na ekranu od 50-60 % svjetline(na kojem se vani nista i ne vidi ali eto).Pobrisao sam sav LG bloatware,samo osnovne aplikacije, jos idem force stop na messenger mape i ostalo sto ne koristim jer sam cuo da su to heavy aplikacije, dok nisam na wi-fi)dakle minimalno do normalno koristenje telefona i autonomija je katastrofalna za nov telefon sa 3000 mAh baterijom,pa S4 mini koji sam imao prethodno ima takvu autonomiju sa 2 i pol god starom baterijom uz isto koristenje,vecom svjetlinom a da ne govorim kada je bio nov.To mi je neshvatljivo s obzirom da prijatelj ima G3 i koristi ga 3x puta vise od mene,mobilni net dakle 5-6 sati dnevno,ostalo na wi fi i 2 dana mu izdrzi i 4 sata SOT-a bez broblema a G3 ima isti 5.5" qhd (manje vise) ekran, jos i gladniji procesor.Eh sada citam na forumima da ljudi sa razlicitim firmwareom imaju bolja iskustva pa sam kontao da stavim ovaj turski V20g ali nisam siguran da li je kompatibilan sa mojim uredjajom.Kod mene je H815 medjunarodna verzija.Firmware je V20D-eur-xx i security patch level je 2016-01-01.Kontao sam da stavim taj firmware pa da vidim hoce li se stvari poboljsati.Na xda pise da je taj firmware za sve H815 modele "You can flash it on any H815* model (which means H815 / L / P / TR / AR / etc..)" i build number i kernel sa screenshota je isti kao na mom mobu.Da li je neko instalirao ovaj firmware na H815 medjunarodnu verziju kao kod mene,da li se treba telefon rootati,gubi li se garancija i slicno i da li neko mozda moze preporuciti neki dobar firmware iz iskustva.Hvala unaprijed.
Jučer sam stavio ovu brazilsku verziju 20a i sve je super za sad, nema zagrijavanja. SOT je kao kod turskog 20e koji mi je bio od 3.30h-4h i dobar "stand by" kao kod bilo kojeg 20g.
Da bi stavio custom rom i kernel moras otkljucati bootloader, a time gubis garanciju. Ovako mozes samo root pristup dobiti. Imas cak jedan rom na xda za kojeg ti je dovoljan root pa ga flashas preko flashfire (recovery ne mozes dobit ako ne otkljucas bootload).
Jučer sam stavio ovu brazilsku verziju 20a i sve je super za sad, nema zagrijavanja. SOT je kao kod turskog 20e koji mi je bio od 3.30h-4h i dobar "stand by" kao kod bilo kojeg 20g.
Da bi stavio custom rom i kernel moras otkljucati bootloader, a time gubis garanciju. Ovako mozes samo root pristup dobiti. Imas cak jedan rom na xda za kojeg ti je dovoljan root pa ga flashas preko flashfire (recovery ne mozes dobit ako ne otkljucas bootload).
Hvala prijatleju,dakle necu izgubiti garanciju ako stavim brazilski firmware (koji je stock za LG) kao sto si ti uradio zadrzavam garanciju.Ako moze link od firmware-a samo.
http://forum.xda-developers.com/g4/general/firmware-update-brazil-security-patch-t3383236
Da li je istina da otključavanjem bootloader-a gubim garanciju? I da li ga je netko nosio na servis sa otključanim bootloaderom?
http://forum.xda-developers.com/g4/general/firmware-update-brazil-security-patch-t3383236
Kakva je situacija trenutno sa brazilskim kod tebe,SOT,pregrijavanje ? Ja sutra flasham svoj pa javim da li ce biti promjena.
Ima netko problema sa brazilskim da ga pita nakon instaliranja update na noviju inacicu ?
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=67009960&postcount=22
Da oni nisu samo dobili pocetnu kao i mi odavno ali sa novijim security patchom ?
Oznacavanje po slovima zapravo ide po redoslijedu updateova koji su izasli za tu zemlju. Kako je ovo prvi MM koji je izasao u Brazilu, normalno je da ima oznaku 20a. Sami security patch od 01.05. govori da to nije stari update. Znači da je taj update noviji od recimo turskog 20g iako je ovaj brazilski oznacen s 20a, zbog toga jer je prvi update za MM u Brazilu. Lp!
U pravu si, to sam jučer tipkao taman prije nego ću otići na posao, pa nisam stigao čitati. Hvala ti puno :)
Zna li netko gdje u EU naručiti tempered glass za G4? Našao sam Nillkin na amazon.de, ali dostava me izađe više od stakla, ukupno 22e. Ne da mi se naručivati od kineza, čekati mjesec dana i još možda dobiti lažnjak.