LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 519.180
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LG G4 - Rasprava
R36 kaže...

Od kad se sad ovi testovi UI shvačaju ozbiljno!! Koliko znam večina Vas pljuje po antutu a sad odjedamput se testira UI., i to je ok i to je mjerodavno 

Realan test ui'a je kad ti uzmes u ruke i probas. Ovo je ajmo reci serija testova koja to pokusava simulirati (bilo bi super da to cini na stock browseru, gallery itd ali na zalsot ne)

ja
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...
R36 kaže...

Od kad se sad ovi testovi UI shvačaju ozbiljno!! Koliko znam večina Vas pljuje po antutu a sad odjedamput se testira UI., i to je ok i to je mjerodavno 

Realan test ui'a je kad ti uzmes u ruke i probas. Ovo je ajmo reci serija testova koja to pokusava simulirati (bilo bi super da to cini na stock browseru, gallery itd ali na zalsot ne)

Slažem se.

17 godina
Haha R36 pasu UI testovi samo kada njegov miljenik pobjeduje
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
11 godina
LG G4 - Rasprava

Koristim vec dva dana Apex launcher i nema laga, jedino mi fali opcija tap to wake, a nisam nasao u postavkama da ima. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Koristim vec dva dana Apex launcher i nema laga, jedino mi fali opcija tap to wake, a nisam nasao u postavkama da ima. 

Kako misliš da ti fali tap to wake opče ne reagiran na 2 tap ili malo radi a malo ne ???

11 godina
nisde098 kaže...
ocean77 kaže...

Kako misliš da ti fali tap to wake opče ne reagiran na 2 tap ili malo radi a malo ne ???

Na Apex nema, samo ima za wake, ali nema za sleep...krivo sam se izrazio. 

13 godina
LG G4 - Rasprava

ne radi ni kad double tapas status bar? onda bi se trebao isto iskljuciti (bez obzira jesi li na home screenu ili unutar neke aplikacije)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Fanu kaže...

ne radi ni kad double tapas status bar? onda bi se trebao isto iskljuciti (bez obzira jesi li na home screenu ili unutar neke aplikacije)

Je, radi...thnx...potpuno sam zaboravio probati tap na status bar. 

Inace na Oneplus One je isto tamo i koristio sam na taj nacin. 

14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Ima li ijedan način za rootanje ovog moba? Htio bi rootati, debloatati i malo modificirati.. previse mi lagga

0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Jesi probao drugi launcher...ja sada vec nekoliko dana koristim Apex i nemam onaj pocetni lag kada tek otkljucam ekran.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...

Jesi probao drugi launcher...ja sada vec nekoliko dana koristim Apex i nemam onaj pocetni lag kada tek otkljucam ekran.

Probao sam staviti Novu, ali tu se samo mijenja launcher, ne mijenja se UI, trza dialer, trza surfanje, trzaju postavke, kasni tipkovnica.. isti vrag kao i G3.

17 godina
MARKOZD15 kaže...
ocean77 kaže...

Probao sam staviti Novu, ali tu se samo mijenja launcher, ne mijenja se UI, trza dialer, trza surfanje, trzaju postavke, kasni tipkovnica.. isti vrag kao i G3.

Pa imaš čini mi se na xda upute, mada kolko sam primjeto to je navodno neka eksperimentalna verzija al  prvo napravi Unlock BL, pa dalje kreni...

13 godina
LG G4 - Rasprava

Jep koristim g4 sad par dana, i g flex2. Trza, trz trza. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Jel mozes postaviti neki video na YouTube gdje se vidi to trzanje jer nije mi bas jasno o cemu pises. 

Kod sebe sam primjetio mali lag i to samo na defaultnom launcheru i to samo nakon sto ga otkljucam...nakon toga radi bez najmanjeg trzaja...sa ovim apex launcherom nema cak ni toga. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Ako si u ZD..trenutno sam doma, javi se na PP dođi mi na adresu sam se uvjeriti..nemam koga lagati, situacija je takva kakva je.. Vjerojatno se vraćam na M8 jer najviše paše mojim potrebama

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Jel mozes postaviti neki video na YouTube gdje se vidi to trzanje jer nije mi bas jasno o cemu pises. 

Kod sebe sam primjetio mali lag i to samo na defaultnom launcheru i to samo nakon sto ga otkljucam...nakon toga radi bez najmanjeg trzaja...sa ovim apex launcherom nema cak ni toga. 

Ovo sam pitao @MARKAZD15 - ! Markozd15 aj uđi u "telefon" i mijenja između "propušteno" i "kontakti" i vidi hoče trznut., ali prije toga ugasi sve aplikacije u pozadini". I rekao mi je da trza.

To isto mi se događalo na G3 i to me najviše nerviralo,i vidio sam da se to događa na G4. Također sam na G3 znao primjetit da se tipkovnica znala zblesirat...ono pišeš nešto a ona to ne registrira nego za 3-4 sek napiše odjedamput cijelu rečenicu.

Na G4 sam siguran da ima problema s tim kontaktima jer sam se i sam uvjerio u T-mobileu., a i @MARKOZD15 je potvrdio. Takav problem je u ono vrijeme imao S3, ako se ekipa siječa.

Nisu to sad neki veliki problemi - ti kontakti i tipkovnica.,ali ono ako dam finu lovu za mob očekujem da radi sve kako spada. Da nisam imao G3, najvjerojatnije bi i uzeo G4 umjesto S6.,ali ovako kada sve znam, ipak ne.

Nadam se da će LG s novim updateom ispravit navedene probleme, jer je po meni G4 odličan mob ali ga ti sitni lagovi malo koče., pogotovo ako si cijepidlaka.

17 godina
LG G4 - Rasprava

Da, trza, osjeti se malo, al to ce bit rijeseno kroz updatee..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 22:25 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Što je najgore trzaju postavke i multitasking.. Ali ja sam picajzla u tome.. R36 je to gore lijepo objasnio. 

0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Bas sam malo sada isprobao ovo o cemu pisete i nemam nikakvo trzanje, pogotovo ne u multitaskingu i postavkama.

0 0 hvala 0
13 godina
LG G4 - Rasprava

Normalno je da netko vidi, netko ne.

Netko recimo ne kuzi kad je na monutoru 60hz a nekome odma ispadnu oci. Recimo kolega mi dofurao davno svoj komp, mrcinu i dao battlefield da igram, ja naravno "kvejkovski" smanjujem rezu, detalje jer mi nisu bitni, bitna mi je brzina. kaze on: pa sta radis ? Super ide (23 fps...) ..rekoh, nije super - steka. STEKA?!..naljutio se. Jednostavno :) a komplicirano.

ja

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Netko recimo ne kuzi kad je na monutoru 60hz a nekome odma ispadnu oci. Recimo kolega mi dofurao davno svoj komp, mrcinu i dao battlefield da igram, ja naravno "kvejkovski" smanjujem rezu, detalje jer mi nisu bitni, bitna mi je brzina. kaze on: pa sta radis ? Super ide (23 fps...) ..rekoh, nije super - steka. STEKA?!..naljutio se. Jednostavno :) a komplicirano.

Full istina :) nije svakome sve isto. Meni recimo smeta 60hz na monitoru...malo gledanja i glava me ubija. Isto tako vidim taj lag...ima ga i g4 i s6...osjeti se promjena u radu kada instaliras 50-ak app-ova...ipak je to android :) svidjalo se to nekome ili ne...

Nekome smeta a nekome ne...

11 godina
bender_007 kaže...

Znam ja na sto ti mislis i znam sto je lag koji je vrijedan spomena, a sto samo picajzlama smeta.

Meni je smetao lag koji sam vec ranije spomenuo, a to je kada otkljucam ekran i krenem skrolati na sljedecu stranicu i tu zapne, ne mozes ne primjetiti tako nesto...nakon toga nema nista slicno (barem kod mene), sve radi fino...ne kao na Nexusu 5 (njega mi ima zena), ali potpuno prihvatljivo i to je ta razlika oko koje ti pravis dramu...znaci ne mozes mi reci da sam ja netko tko ne primjeti razliku jer da spadam u takve nebi osjetio ni tu razliku Nexus 5 vs G4.

Poanta je ta da normalnom korisniku to sigurno nece predstavljati prepreku da koristi takav mobitel jer se radi o minornim razlikama...vidljivim (osjetilnim), ali ne toliko bitnim...kada bi to bilo tako da bas zastajkuje kao ono sto sam opisao na pocetku, znaci konstantno onda bi ja prvi popljuvao taj mob.

Potpuno sam siguran da ce nadogradnje rijesiti te trivijalnosti, a onda i dalje ostaje fenomenalan ekran, fenomenalna kamera, za mene odlicna baterija i OK dizajn...LG je opet izbacio mob koji je tesko ne izabrati u odnosu na konkurenciju.

HTC One M9 meni recimo nije cak niti u TOP 5 mobitela koje bi upoce razmatrao, a Xperiu Z3 nebi koristio uopce...znaci dilema bi mi bila eventualno Galaxy S6 pa cak i Oneplus One (imao sam ga) i eventualno Oneplus Two kao i novi manji Nexus ako su glasine tocne...imam u kuci dva Nexusa i oba su se pokazala kao odlican izbor...obicno mjenjamo mobitele nakon godinu dana (zbog pada vrijednosti) i mislio sam zenin Nexus zamjeniti nekim drugim da ga prodam dok jos ima dobru cijenu, ali mi neda, kaze da fenomenalno radi i da joj je to najbolji mobitel do sada...inace je koristila par generacija iPhonea u periodu od 5 godina.

13 godina
LG G4 - Rasprava

to da na iphoneu nema laga, je zamaskirano cinjenicom da im animacije traju duplo duze nego na androidu

kliknes na neku ikonu i onda cekas da se to sve fino odvrti prije ulaska u aplikaciju - cisto mazanje ociju

prva stvar koju napravim na androidu je da smanjim vrijeme trajanja animacija na 0.5x

po meni puno bolja opcija..

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
ocean77 kaže...
bender_007 kaže...

Znam ja na sto ti mislis i znam sto je lag koji je vrijedan spomena, a sto samo picajzlama smeta.

Meni je smetao lag koji sam vec ranije spomenuo, a to je kada otkljucam ekran i krenem skrolati na sljedecu stranicu i tu zapne, ne mozes ne primjetiti tako nesto...nakon toga nema nista slicno (barem kod mene), sve radi fino...ne kao na Nexusu 5 (njega mi ima zena), ali potpuno prihvatljivo i to je ta razlika oko koje ti pravis dramu...znaci ne mozes mi reci da sam ja netko tko ne primjeti razliku jer da spadam u takve nebi osjetio ni tu razliku Nexus 5 vs G4.

Poanta je ta da normalnom korisniku to sigurno nece predstavljati prepreku da koristi takav mobitel jer se radi o minornim razlikama...vidljivim (osjetilnim), ali ne toliko bitnim...kada bi to bilo tako da bas zastajkuje kao ono sto sam opisao na pocetku, znaci konstantno onda bi ja prvi popljuvao taj mob.

Potpuno sam siguran da ce nadogradnje rijesiti te trivijalnosti, a onda i dalje ostaje fenomenalan ekran, fenomenalna kamera, za mene odlicna baterija i OK dizajn...LG je opet izbacio mob koji je tesko ne izabrati u odnosu na konkurenciju.

HTC One M9 meni recimo nije cak niti u TOP 5 mobitela koje bi upoce razmatrao, a Xperiu Z3 nebi koristio uopce...znaci dilema bi mi bila eventualno Galaxy S6 pa cak i Oneplus One (imao sam ga) i eventualno Oneplus Two kao i novi manji Nexus ako su glasine tocne...imam u kuci dva Nexusa i oba su se pokazala kao odlican izbor...obicno mjenjamo mobitele nakon godinu dana (zbog pada vrijednosti) i mislio sam zenin Nexus zamjeniti nekim drugim da ga prodam dok jos ima dobru cijenu, ali mi neda, kaze da fenomenalno radi i da joj je to najbolji mobitel do sada...inace je koristila par generacija iPhonea u periodu od 5 godina.

Samo da napomenem da moj post nije imao veze s tvojim postom(veznao za tvoje: "ne mozes mi reci da..."), mozda je amo zargonski i tvoje i moje :)

Nego ja to tako malo kad imam minut vremena ubacim pokoji dozivljaj.

S druge strane, razumimo da bi mi i brzinu i bateriju..to ne ide. Znaci ne smije procesor ODMAH kad ti upalis ekran bumpati frekvencije na max i drzati ih dugo tako, gdje bi otisla baterija. Zato se nekima desavalo(svima..) da ima recimo sgs3 steka(konkretno kad ih netko nazove pa cekaju po 10 sekundi da se upali ekran da vide tko ih zove..lol- to je dostedljivosti procesora, s3 uzimam samo tako za primjer)

Po meni je moj g2 jos uvijek super uredjaj i prezadovoljan sam. No da ne trujem temu s drugim mobom, zavisi sta radis za svaki mob ces moci reci da ima lag(lag koji to nije...). Puno ljudi spor net(pogotovo domaci s 10 puta sporijim uploadom..) zamijeni za LAG(ne ciljam na nikog opet), takodjer slusajuci vecinu ljudi koje ne smatram tehnicki spremnima dalo bi se svasta zakljuciti(pogresno ili tocno)

ja
11 godina
LG G4 - Rasprava

Izasao je update za LG G4 v10b, upravo ga skidam pa javim ima li nekih promjena u radu.

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Upravo ažurirano.. Javim kakvi su dojmovi kada se sve lijepo složi

2 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

i meni se azurira stvarno su brzi sto se toga tice 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zato mi sad na G3 ispaštamo..nema nikakve nadogradnje za nas vec 4mj...

17 godina
LG G4 - Rasprava

na prvu responzivniji je nego prije  touch se popravio(kome nije neka forca 2d gpu)

vidjet cemo jos bateriju kako fercera ...ugl. zadovoljan...kako ce izlazit updatovi tako ce bitih ziher jos

bolji...slicna prica kao sa g3 sto je bila 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 21:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Također imam osjećaj da je tipkovnica brža, da malo brže otvara aplikacije.. Još ima dialer lag i neke još sitne lagove, ali nije deal breaker.

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice