LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 519.250
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

@Fanu

Nemoj gasit aplikacije, mozda ti malo dulje potraje ;)

I evo za Irona, i u mene preko 6.5h screen on, i jos 35% baterije.. Bez problema :)

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

Dobar photoshop :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: LG G4 - Rasprava
Dardevil kaže...

Dobar photoshop :)

Matere mi nije. Nadopunio sam ga 4 puta jucer po 30ak posto :D

17 godina
EchoOne kaže...

Matere mi nije. Nadopunio sam ga 4 puta jucer po 30ak posto :D

Ne ulijevaj ljudima lažnu nadu u vrhunsku bateriju, posle bi ti bil kriv

10 godina
LG G4 - Rasprava

one plus one razvaljuje LG G4

one plus one ravnopravan s galaxy s6

0 0 hvala 0
17 godina
MatijaT30 kaže...

Da ti uljepšam dan, i Nexus 5 "razvaljuje" G4, a tek ip6

13 godina
LG G4 - Rasprava

one plus one dolazi sa AOSP romom (cyanogen) i sa Oxygen OSom koji je specificno razvijen za OPO hardver..

treba napraviti usporedbu izmedu G4 i OPO jednom kad izadje cyanogen za G4..tj kad se makne smece od LG UIa

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 12:42 (Fanu).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

one plus one dolazi sa AOSP romom (cyanogen) i sa Oxygen OSom koji je specificno razvijen za OPO hardver..

treba napraviti usporedbu izmedu G4 i OPO jednom kad izadje cyanogen za G4..tj kad se makne smece od LG UIa

Glupost. Shvacam poantu, no opet - glupost.

Ako kupis G4, kupio si ga sa LG UI-em. Isto tako ako kupis Samsung, dobit ces TW. Sad je na tebi da stavljas custom romove ako to zelis.

No kad je One+ izasao, isti si dobio sa CM-om. A usporedjivati je realno samo stock kojeg dobijes, jer realno, 99% ekipe ne zna ni sta je custom rom, kamo li kako isti instalirati na mobitel.

12 godina
neaktivan
Hann kaže...
Fanu kaže...

Ako kupis G4, kupio si ga sa LG UI-em. Isto tako ako kupis Samsung, dobit ces TW. Sad je na tebi da stavljas custom romove ako to zelis.

No kad je One+ izasao, isti si dobio sa CM-om. A usporedjivati je realno samo stock kojeg dobijes, jer realno, 99% ekipe ne zna ni sta je custom rom, kamo li kako isti instalirati na mobitel.

Ako kupiš iPhone, well sht, imaš samo iOS 

17 godina
LG G4 - Rasprava

Nexus, i kinezi imaju prakticki stock rom koji rade bolje od Lg UIa, Sensa, Twa..

Tak da u startu su "laksi" i naravno bolje performanse imaju...

Ak se kupuje mob radi olaksanog UIa onda se ne bu uzimali razvikane marke, neg Nexus il neki kinez odnosno neki sa AOSP romom ukoliko niste vicni sa rootanjem, flesanjem i inim stvarima..

Kolko god da je  Sense il Sonijev UI brz to je i dalje nedovoljno brzo prema "ogoljenim" romovima..

Sva sreca pa je to android, tak da se nadam da ces od pristojnog G4 moc napravit brzi mob ala Nexus, samo dok se dev zajednica poigra s tim..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 13:54 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

@Fanu

Nemoj gasit aplikacije, mozda ti malo dulje potraje ;)

I evo za Irona, i u mene preko 6.5h screen on, i jos 35% baterije.. Bez problema :)

evo kolega za tebe cijeli graf, sprdaj ti mene koliko god hoces, reko sam da nisam zahtjevan korisnik, ali nikad nisam uspio s htc one x napraviti toliki sot ni nista, 3g je na htc zdero bateriju 20% u pol sata ak ne i manje.

ne da mi se ponavljati stvari koje sam vec pisao, koje app koristim i sve. ti ako hoces vjeruj, ako nece ne moras, meni tako svejedno. to sto ti imas razlog vjerovat da ja tu trollam ili namjerno lazem je tvoja stvar.

13 godina
Hann kaže...
Fanu kaže...

da, kupio si ga sa LG UIem sto znaci da nije rijec o stock androidu tako da po meni nije fer usporedjivati proizvodjaca koji je odlucio staviti skin i proizvodjaca koji je odlucio pruziti osnovno android iskustvo

mislim da je svima jasno da je S808 hardverski dosta jaci od S801..to sto je LG nesposoban napraviti posten skin je druga stvar..

a i uostalom usporedjuje se OPO koji je vani vec ohoho i ima brdo updejtova i G4 za koji jos nije izasao niti jedan updejt..

btw prilazem (porazne) screenshotove mog iskustva sa G4 baterijom (google services je na vrhu liste zato sto sam mobitel koristio minimalno - CPU total za google services je 11min, keep awake na 1h3min)

fixni 50% brightness, viber + messenger su jedine stvari na syncu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 15:27 (Fanu).
15 godina
protjeran
MatijaT30 kaže...

Razvaljuje sa rezultatom 16:14 za opo 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
13 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Aj shvatio bi da netko ima 4-4,5 sata pa kontam koristi nešto malo drugačije al evo nikako da shvatim kako neki imaju i preko 5..

Pa ja svog jedva nekad naguram preko 4, a to je ono...

Doduše, ne koristim nikakve batery savere, mob je stalno na vibri, wifi upaljen otprilike po potrebi, konekcija je do sad bila 3g/4g no sad ću ga prebacit samo na 3g pa ću vidit kakvo će stanje biti...

Sinkronizirana su 3 maila, Twitter (koji mi inače ne prikazuje notifikacije i ne sinkronizira se, nije mi jasno zašto), WhatsApp, Telegram.. 

Surfam stalno.. koristim vibraciju na tipkovnici i automatsku rotaciju, osvjetljenje je otprilike na 80-100% ali na automatskom većinu vremena, nekad kad sam u zatvorenom znam ga spustiti na manualno na nekih 40% što mi je sasvim ok...

Pa evo, naviko sam tako koristiti sve uređaje i ne želim jednostavno uskratiti si neke od ovih stvari samo kako bi dobio još dodatnih pola sata upaljenog zaslona i slično...

Šta ja tu krivo radim?

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

Zaboravio stavit, za one koje muče Battery drain na GPSu..

For those who are experiencing battery drain from Google Play Services, i found a solution in AC forum which seems to be working well.

1. Go to Apps->Google Play Services
2. Clear cache
3. Uninstall updates
4. Reboot
5. Go to Play Store and reinstall updates
6. Reboot

If you see Uninstall Updates is disabled:
1. Go to Security->Phone Administrator
2. Uncheck Android Device Manager
3. You should see the Uninstall Updates enabled now.
4. After reinstalling updates from Play Store, you can check the Android Device Manager.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 16:54 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Aj shvatio bi da netko ima 4-4,5 sata pa kontam koristi nešto malo drugačije al evo nikako da shvatim kako neki imaju i preko 5..

Pa ja svog jedva nekad naguram preko 4, a to je ono...

Doduše, ne koristim nikakve batery savere, mob je stalno na vibri, wifi upaljen otprilike po potrebi, konekcija je do sad bila 3g/4g no sad ću ga prebacit samo na 3g pa ću vidit kakvo će stanje biti...

Sinkronizirana su 3 maila, Twitter (koji mi inače ne prikazuje notifikacije i ne sinkronizira se, nije mi jasno zašto), WhatsApp, Telegram.. 

Surfam stalno.. koristim vibraciju na tipkovnici i automatsku rotaciju, osvjetljenje je otprilike na 80-100% ali na automatskom većinu vremena, nekad kad sam u zatvorenom znam ga spustiti na manualno na nekih 40% što mi je sasvim ok...

Pa evo, naviko sam tako koristiti sve uređaje i ne želim jednostavno uskratiti si neke od ovih stvari samo kako bi dobio još dodatnih pola sata upaljenog zaslona i slično...

Šta ja tu krivo radim?

ja sam imao problema s notification LED, nije se htjela paliti, a nije ni mobitel vibrirao ni pustio ikakvog zvuka kad bi mi dosla poruka na messanger, sad radi normalno ne znam kako, mozda je bilo do messangera.

dalje sto mi se ne svida je to sto da ugasim shutter sound moram staviti na no interruptions, kao da im je tesko bilo ubaciti opciju no shutter sound.

kad stavim na power saving glupo mi je sto onda gornji i donji bar budu crveni, ili se to moze promijeniti da bude normalne boje?

mah ne radis ti nista krivo, nego si ti puno vise zahtjevan korisnik nego ja, ja npr ugasim gps uvijek, auto sync jer vise volim sam to raditi jer imam samo gmail, ostalo messanger i whatsapp sami popup rade.

90% mi je zvuk ukljucen ostalo vrijeme je na no interruptions ili priority only, vibraciju na tipkovnici ugasena, brightness je uvijek na auto jedino nekad upalim i power saving jer mi je prejak brightness i onda bude taman.

konekcija je uvijek 3g (kada nemam wifi pristup) jer nemam bas koristi od 4g u Sisku, jedino kad uploadam i saljem nekome slike. i mislim da je to to.

neki na xda dobivaju isto po 6h SOT, neki 5, a opet neki jedva navuku do 4h.

neki frajer je reko da dobije puno manje SOT s baterijom koju je dodatno uzeo uz mobitel nego s ovom koja je dosla s mobitelom.

moj SOT se ne moze bas usporedivati s vasim kad ocito ne koristimo jednako ili jednostavno imam srece.

evo ovaj frajer je lijepo objasnio http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61526363&postcount=549

EDIT: jel se jos kome automatski pali onaj glupi voice mate automatski cim prikljuci slusalice? a nigdje ne mogu naci tu opciju da to ugasim, ne mogu disable aplikaciju, jedino da deinstaliram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 17:20 (Iron13).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Nakon tocno 2 tjedna koristenja, mogu reci da LG G4 nije lag free uredjaj.

Ponasa se jednako kao i G3 na pocetku...npr. kada ga otkljucam i pokusam skrolati na sljedecu stranicu uvijek ima lag...nakon tog pocetnog laga radi OK.

Koristim originalni LG launcher...mozda bi sa alternativnim bilo bolje?

Ponovo sam uzeo zenin Nexus 5 u ruke koji je star preko godinu dana i nema ni traga lagu.

Kada bi barem LG proizveo novi Nexus u dimenzijama oko 5 inca ekran i sa ovom kamerom iz G4 kupio bih ga odmah...pod uvjetom da radi kao Nexus 5.:)

Zapravo tek sada nakon godinu dana sto sam joj kupio taj Nexus 5 vidim koliko je to dobar mob.

0 0 hvala 2
17 godina
ocean77 kaže...

Ponasa se jednako kao i G3 na pocetku...npr. kada ga otkljucam i pokusam skrolati na sljedecu stranicu uvijek ima lag...nakon tog pocetnog laga radi OK.

Ponovo sam uzeo zenin Nexus 5 u ruke koji je star preko godinu dana i nema ni traga lagu.

Kada bi barem LG proizveo novi Nexus u dimenzijama oko 5 inca ekran i sa ovom kamerom iz G4 kupio bih ga odmah...pod uvjetom da radi kao Nexus 5.:)

Zapravo tek sada nakon godinu dana sto sam joj kupio taj Nexus 5 vidim koliko je to dobar mob.

Ne kuzim, a kaj si ocekival, svaki bu imal lag, svaki, izuzev nexusa i inih, baziranih na stock romovima...

Osobno, ne obazirem se, mob je novi, pusten je neki update i sad cekam da sleti kod nas...

A dam se kladit da ce to bit rijeseno, samo treba vremena, vrijeme, to je ono kljucno...

Inace  vozim Nova launcher na svakom androidu, nemam rijeci...

Btw,  meni je nexus 5 zna isto zatrzat, mozda imam prevelika ocekivanja, ko ce ga znat..

14 godina
LG G4 - Rasprava

Evo ja sam upravo na G4, nakon Nexusa 5 i M8-ice, mobitela koji su vjerojatno najstabilniji i najfluidniji trenutno što se androida tiče, tako da moram i ja dodati da je lagano trzav G4 u odnosu na ove, ali ipak znatno bolje optimiziran no što je to bio G3. 

Tek se 2 dana igram s ovim mobitelom, nemam previše dojmova osim tog laganog lagga i ove naprosto fantastične kamere 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
LG G4 - Rasprava

Moze li netko provrtiti i jedan normalan test?

Mobilexprt <- full test, samo ga ostavi nek radi

Znaci bitni dijelovi UI'a itd.

ja

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

evo full test 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
LG G4 - Rasprava

Evo N5...odvrtit cu i ja G4 kad mi stigne ovaj tjedan

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Od kad se sad ovi testovi UI shvačaju ozbiljno!! Koliko znam večina Vas pljuje po antutu a sad odjedamput se testira UI., i to je ok i to je mjerodavno 

0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Od kad se sad ovi testovi UI shvačaju ozbiljno!! Koliko znam večina Vas pljuje po antutu a sad odjedamput se testira UI., i to je ok i to je mjerodavno 

A dok koristis mobitel jel komuniciras s njim preko UI-a ili preko Antuntu benchmarka?

Imo je S5 dobar benchmark, a UI katastrofa, pa iz toga gotovo proizlazi da je mob katastrofa.

Bolje tebe stavit na ignore.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

--------

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 19:37 (timmyzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Evo od s6

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
R36 kaže...

Daj malo...

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
11 godina
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Ne kuzim, a kaj si ocekival, svaki bu imal lag, svaki, izuzev nexusa i inih, baziranih na stock romovima...

Osobno, ne obazirem se, mob je novi, pusten je neki update i sad cekam da sleti kod nas...

A dam se kladit da ce to bit rijeseno, samo treba vremena, vrijeme, to je ono kljucno...

Inace  vozim Nova launcher na svakom androidu, nemam rijeci...

Btw,  meni je nexus 5 zna isto zatrzat, mozda imam prevelika ocekivanja, ko ce ga znat..

Ocekivao sam da ce noviji SOC, vise RAM-a (imao sam 2GB G3) i opcenito noviji model na kojem ce se u LG malo vise potruditi da "ispeglaju" UI rezultirati mobitelom bez lag-a...nadam se da ce kroz update i to rijesiti.

Nije to nista dramaticno, generalno mob lijepo radi i opcenito nema nikakvih problema, ali bilo bi lijepo da i ovo rijese.

Sinoc sam imao malo vremena pa sam probao staviti alternativni launcher (Apex) i zanimljivo laga nije bilo sto samo govori da je problem u originalnom LG sucelju...nisam pobornik alternatnih launchera i volim imati uglavnom sve stock, ali mislim da cu ovdje ipak prijeci na neki drugi launcher dok ovi to ne rijese.Dok sam imao Samsung Galaxy S3 pa zatim S4 isto sam uvijek koristio alternativne launchere jer je u to vrijeme TW bio uzasno ruzan i ne bas brz.

17 godina
ocean77 kaže...

Ocekivao sam da ce noviji SOC, vise RAM-a (imao sam 2GB G3) i opcenito noviji model na kojem ce se u LG malo vise potruditi da "ispeglaju" UI rezultirati mobitelom bez lag-a...nadam se da ce kroz update i to rijesiti.

Nije to nista dramaticno, generalno mob lijepo radi i opcenito nema nikakvih problema, ali bilo bi lijepo da i ovo rijese.

Sinoc sam imao malo vremena pa sam probao staviti alternativni launcher (Apex) i zanimljivo laga nije bilo sto samo govori da je problem u originalnom LG sucelju...nisam pobornik alternatnih launchera i volim imati uglavnom sve stock, ali mislim da cu ovdje ipak prijeci na neki drugi launcher dok ovi to ne rijese.Dok sam imao Samsung Galaxy S3 pa zatim S4 isto sam uvijek koristio alternativne launchere jer je u to vrijeme TW bio uzasno ruzan i ne bas brz.

A jbga, drugi put nemoj niš očekivat

Nego, gle, bit će riješeno, vidim okolo update je pušten, al ne vidim niš konkretno o čem se radi...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice