LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.244.201
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: LG G3 - rasprava
Egregični kaže...

Tebi je najbolji, ok. Pa kad smo već kod osobnih mišljenja, ekran na G3, u usporedbi s najboljim telefonima ostalih proizvođača u 2014. godini, je SRAMOTA. Ovu osobnu kvalifikaciju baziram na objektivnim testovima kojih je provedeno mali milion. Indikativno, nikad nije testiran na DisplayMateu što samo za sebe dovoljno govori. Kućište oko ekrana (onih 25%) je nešto drugo i na tome im se može pozavidjeti 

Koji si ti trol. Vjerojatno nisi nikad ni držao LG G3 u ruci kad ovakav proser možeš napisati, da je EKRAN sramota. Pa ti si panj. I molim te navedi barem par recenzija u kojima se spominje ekran G3 kao sramota.

Samo pokrećeš flame war i ništa drugo.

10 godina
MasterOfDisaster kaže...

ako nisi skuzio on upravo to i radi, ide od teme do teme i to mu je cilj

a stas, svakog nesto veseli.. 

ontopic: kad uhvatim malo vise vremena mozda se budem igrao sa romovima, iako sam i sa 20h stock vrlo zadovoljan po svakom pitanju, cisto hocu da vidim koliko se max moze izvuci iz njega.. bilo bi dobro napisati iskustva koristenja raznih romova kao sto su neki vec i napisali

17 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...
Egregični kaže...

Tebi je najbolji, ok. Pa kad smo već kod osobnih mišljenja, ekran na G3, u usporedbi s najboljim telefonima ostalih proizvođača u 2014. godini, je SRAMOTA. Ovu osobnu kvalifikaciju baziram na objektivnim testovima kojih je provedeno mali milion. Indikativno, nikad nije testiran na DisplayMateu što samo za sebe dovoljno govori. Kućište oko ekrana (onih 25%) je nešto drugo i na tome im se može pozavidjeti 

Koji si ti trol. Vjerojatno nisi nikad ni držao LG G3 u ruci kad ovakav proser možeš napisati, da je EKRAN sramota. Pa ti si panj. I molim te navedi barem par recenzija u kojima se spominje ekran G3 kao sramota.

Ja možda provociram, ali nikad neutemeljeno. Ako sam rekao da je sramota, a jesam, rekao sam da je to moje osobno mišljenje bazirano na rezultatima objektivnih testiranja i usporedbi s ostalim najboljim telefonima iz istog razdoblja. Prema tome, niti znaš čitati, niti pratiti temu s razumijevanjem niti imaš ijedan argument za svoje tvrdnje. Trebaš li drugu definiciju trola?

Dakle, evo ti pa lagano harakiri: http://www.anandtech.com/show/8169/the-lg-g3-review/10.

10 godina
LG G3 - rasprava

ok, u redu je, tako je, to je to, pobjedio si, nema daljnje rasprave, a sad mozes otici? da ostali mogu normalno nastaviti diskutirati

evo da ti srce bude na mjestu od sada cemo samo pljuvati po g3, i svima preporuciti iphone.. ok? samo se makni

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 20:22 (digitall).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
digitall kaže...

ok, u redu je, tako je, to je to, pobjedio si, nema daljnje rasprave, a sad mozes otici? da ostali mogu normalno nastaviti diskutirati

evo da ti srce bude na mjestu od sada cemo samo pljuvati po g3, i svima preporuciti iphone.. ok? samo se makni

Uključio sam se doslovno slučajno i naletim na čovjeka koji popljuje drugog koji je iznio svoje osobno, argumentirano, negativno iskustvo... i za to pljuvanje još dobije x pluseva. Kako se samo još usudi na temelju svog negativnog iskustva preporučiti nešto drugo! Na galge s njim!

Bez brige, moje nosnice su prilično opterećene u tom vašem društvu pa neću dugo... a nije ni da me zanimaju ROM-ovi i slične gluposti za vječne studente..

15 godina

Ovo je rasprava za večinom ljude koji ga posjeduju ili ga žele imati...a ne pljuvati po njemu.....Dali uređaj koji je proglašen najboljim u 2014 može imati sramotan ekran...

17 godina
Egregični kaže...

Uključio sam se doslovno slučajno i naletim na čovjeka koji popljuje drugog koji je iznio svoje osobno, argumentirano, negativno iskustvo... i za to pljuvanje još dobije x pluseva. Kako se samo još usudi na temelju svog negativnog iskustva preporučiti nešto drugo! Na galge s njim!

Bez brige, moje nosnice su prilično opterećene u tom vašem društvu pa neću dugo... a nije ni da me zanimaju ROM-ovi i slične gluposti za vječne studente..

Slobodno izrazi svoje mišljenje, pa ne vjerujem da će se neko uvrijedit...

17 godina
protjeran
galinjo24 kaže...

Ovo je rasprava za večinom ljude koji ga posjeduju ili ga žele imati...a ne pljuvati po njemu.....Dali uređaj koji je proglašen najboljim u 2014 može imati sramotan ekran...

Pa sad... u naslovu piše g3 rasprava. Rasprava nije odgovoranje na F.A.Q., a nije ni zborno pjevanje. Promijenite naslov u G3 tajno društvo, kult ili što već :)

Nije ekran loš sam po sebi, a i cijeli paket je jako jako dobar. Objektivno ima lošiji ekran među flagshipovima, a to jest sramota za LG koji je proizvođač ekrana kojim ga konkurenti peru i deru.

15 godina
Egregični kaže...
galinjo24 kaže...

Pa sad... u naslovu piše g3 rasprava. Rasprava nije odgovoranje na F.A.Q., a nije ni zborno pjevanje. Promijenite naslov u G3 tajno društvo, kult ili što već :)

Nije ekran loš sam po sebi, a i cijeli paket je jako jako dobar. Objektivno ima lošiji ekran među flagshipovima, a to jest sramota za LG koji je proizvođač ekrana kojim ga konkurenti peru i deru.

16 godina
Egregični kaže...

Ja možda provociram, ali nikad neutemeljeno. Ako sam rekao da je sramota, a jesam, rekao sam da je to moje osobno mišljenje bazirano na rezultatima objektivnih testiranja i usporedbi s ostalim najboljim telefonima iz istog razdoblja. Prema tome, niti znaš čitati, niti pratiti temu s razumijevanjem niti imaš ijedan argument za svoje tvrdnje. Trebaš li drugu definiciju trola?

Dakle, evo ti pa lagano harakiri: http://www.anandtech.com/show/8169/the-lg-g3-review/10.

Ok, samo ću ovo odgovoriti, jer se stvarno ne želim upuštati u rasprave bez kraja.

Pošto imašsvoje osobno mišljenje da ekran dotičnog uređaja ne valja i da je sramota, samo mi jedno reci da li si uopće uživo koristio dotični mobitel, a ako jesi da li si ga koristio na neko malo duže vrijeme (par dana) pa da možeš realno dati svoje mišljenje o uređaju tj. ekranu ili samo tako napamet pričaš jer si pročitao u recenziji.

Sad kada bi još znali da ćeš iskreno odgovorit ne bi nam bilo kraja.

Sa tebi pozitivne strane uspio si izazvati reakciju na svoj trol - Good for u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 21:48 (MasterOfDisaster).
15 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!! Ovo je moje osobno mišljenje na tvoj post. Bez ljutnje

Samsung Galaxy Note II :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 7:26 (goranbm).
11 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Nego kad bi trebo doc update sljedeci ako neko zna?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

ekipa, s obzirom da sam ja pokrenuo svu tu raspravu oko mobitela koja se proteže već na 3. stranici, mislim da bi bio red da napišem što sam odlučio.

Bio sam siguran da ću kupiti g3, no nakon pročitanih iskustva bacili ste mi bubu u uho i počeo sam gledati druge mobitele... Tako se već nekoliko dana dvoumim između g3 i htc one m8, no ipak sam odlučio da ću kupiti lg g3, i to najvjerojatnije već danas. Vidim ima ih novih zapakiranih po 2300,2400 kuna i toliko mog izdvojiti.  Nadam se da neću imati problema s baterijom i pregrijavanjem i većina vas kaže da su problemi riješeni s nadogradnjama softvera...

Javim iskustva kad kupim. 

Edit: dogovorio sam se s čovjekom, za 2300 kuna zapakirani nekorišten zlatne boje 32 gb, što mislite da li je to ok cijena?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 16:57 (Filip339).

2 0 hvala 0
15 godina
Egregični kaže...
galinjo24 kaže...

Ja bi se složio ovdje s Energičnim. Ne bih rekao da je ekran sranje baš ajde, ali nije nešto, osim same rezolucije i oštrine ekran me nije oduševio.

Doduše, sam ne posjedujem G3, mislio sam ga uzet, sad nebitno; imam G2. Prijatelj s kojim sam svaki dan ima G3, kao i još jedan dobar poznanik. I po meni, subjektivno naravno, mada sam uvjeren da imam zdrave oči, G2 ima podosta bolji ekran za korištenje, ugodniji oku, boje su bolje, življe, svjetlina isto.

Mada bi se sad dalo diskutirati o preciznosti boja itd itd., govorim dakle, čisto o korisničkom dojmu.

17 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

Ok, samo ću ovo odgovoriti, jer se stvarno ne želim upuštati u rasprave bez kraja.

Pošto imašsvoje osobno mišljenje da ekran dotičnog uređaja ne valja i da je sramota, samo mi jedno reci da li si uopće uživo koristio dotični mobitel, a ako jesi da li si ga koristio na neko malo duže vrijeme (par dana) pa da možeš realno dati svoje mišljenje o uređaju tj. ekranu ili samo tako napamet pričaš jer si pročitao u recenziji.

Za subjektivnu ocjenu kvalitetnog ekrana treba mi par minuta ako sa strane imam drugi, provjereni uređaj za komparaciju. Šrot se vidi s mjeseca ako znaš u što trebaš gledati. 

G3 sam pogledao, poigrao se i to je to. Neće dobiti moje novce.

13 godina
Egregični kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Za subjektivnu ocjenu kvalitetnog ekrana treba mi par minuta ako sa strane imam drugi, provjereni uređaj za komparaciju. Šrot se vidi s mjeseca ako znaš u što trebaš gledati. 

G3 sam pogledao, poigrao se i to je to. Neće dobiti moje novce.

Rec da je G3 ekran katastrofalan moze reci samo netko tko nema blage veze sta gleda. Reci jedan primjer ekrana koji je bolji od G3, od modela koji su izasli u isto vrijeme kao i on.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Jedno pitanjce za vlasnike G3. Probao se malo igrati sa 720p slow motion i moram priznati da sam malo razočaran samom kvalitetom slike. Slika mi je dosta nazubljena i upoće ne odaje dojam da je 720p video nego neki loše komprimiran divx. Istina da sam snimao u sobnim uvijetima gdje bi neki rekli da je rasvijeta mozda losa ali u sobi je radilo 7 štednih žarulja od po "60w" jedan od 120w i jedan od 40w i soba je bljestala od svijetlosti a snimak je na kraju bas ispao loš, nazubljen i pun onih "letecih bubica" ili kako to vec da nazovem koje se javljaju kod lose kompreseij. Zauzima puno prostora ali video je los.

Snimano sa XCam LG a u XCamLG Settings pod Bitrate control za HD 120 Bitrate opciju je stavljeno čak 40Mbps. Nije nista bolje niti losije ni kad povečavam ili smanjujem ta bitrate.

Kakva su vasa iskustva? Gledam malo na youtube i vidim da ima slicnih vide sa istom losom kvalitetom a onda neki bas mi onako dobro izgledaju. Rekao bih da čak i iPhone koji ima kao manju rezoluciju kamere daje dosta bolje kvalitete 720p video.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

U ponedjeljak sam si i ja nabavila lg g3, 32/3, zlatni u Njemackoj u media marktu. Izvadila sam ga iz kutije, upalila i napravila sve nadogradnje koje sam mogla i koje su na trzistu. Dok sam ga nadogradivala, grijao se nenormalno, tipke iza su bile vruce da sam se bojala dirnuti ih. Na bateriju nisam pazila jer ionako nije bio pun. Sve sam napravila i navecer ga stavila punit. Iduci dan sam ga ujutro skinula s punja ca, cijeli dan fotkala, slike su prekrasne kao i ekran, svjetlina na 100%, inace na 30-50 jer sve ostalo mi je presvijetlo i ukljucen internet, viber, whats app. Znate kak je to na putovanjima. Baterija je izdrzala cijeli dan do navecer. Oprt na punjenje i danas opet cijeli dan, trenutno sot 3,5 h, baterija ostatak 18%, gledala seriju od 50 min preko interneta. Grijanja apsolutno nikakvog nema. Ako je negdje topliji onda samo tamo gdje svoju ruku drzim. Mozda je i vazno reci da sam ga nakon zavraene ndogradnje resetirala (tvornicki). Ja sam mobitelom odusevljena. Neki su spominjali oversharpening i ako sam dobro shvatila to je kao ono bijelo oko slova kada ae zumira na slova, al ni toga nema. Brz je, fluidan, osobito u usporedbi s sgs3. Svakome bih preporucila ovaj mobitel

6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

1 1 hvala 0
17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Rec da je G3 ekran katastrofalan moze reci samo netko tko nema blage veze sta gleda. Reci jedan primjer ekrana koji je bolji od G3, od modela koji su izasli u isto vrijeme kao i on.

Ti stvarno imaš težih problema s čitanjem, razumijevanjem ili s oboje. Već me prsti bole od ponavljanja originalne tvrdnje - da je ekran sramota u komparaciji sa flagshipovima iz 2014. Zato jer je LG u stanju konkurenciji proizvesti bolji ekran nego što ga sam ugrađuje. Nadrkali su rezoluciju pre pre daleko da bi se i povećalom vidjela razlika i ubili sve ostalo, tek toliko da imaju nešto mega za pohvaliti se. 

bolji ekran imaju i one i s5 i 5s. sony je isto malo skrenuo...

za stručnjake koji se hvale mega pikselima i kojima je to mjerilo imam otrov. dovedem ih pred jednu staru plazmu i pustim film, tv, bilo kaj. vauuu. još nitko nije skužio da nije ni full hd pa ni hd ready. A dolazili su ljudi koji su svoje tv-e plaćali jednogodišnjim hrvatskim plaćama. 

13 godina
Egregični kaže...
SimeKZ kaže...

Ti stvarno imaš težih problema s čitanjem, razumijevanjem ili s oboje. Već me prsti bole od ponavljanja originalne tvrdnje - da je ekran sramota u komparaciji sa flagshipovima iz 2014. Zato jer je LG u stanju konkurenciji proizvesti bolji ekran nego što ga sam ugrađuje. Nadrkali su rezoluciju pre pre daleko da bi se i povećalom vidjela razlika i ubili sve ostalo, tek toliko da imaju nešto mega za pohvaliti se. 

bolji ekran imaju i one i s5 i 5s. sony je isto malo skrenuo...

za stručnjake koji se hvale mega pikselima i kojima je to mjerilo imam otrov. dovedem ih pred jednu staru plazmu i pustim film, tv, bilo kaj. vauuu. još nitko nije skužio da nije ni full hd pa ni hd ready. A dolazili su ljudi koji su svoje tv-e plaćali jednogodišnjim hrvatskim plaćama. 

Ja imam problema... pa je saturirani AMOLED na S5 bolji od IPSa na G3.... svaka cast. Boli tebe glava od valjanja gluposti.... a dobro se da citat kad netko pise samo da ga se cita i da flejma.

10 godina
neaktivan
dxdandy kaže...

Jedno pitanjce za vlasnike G3. Probao se malo igrati sa 720p slow motion i moram priznati da sam malo razočaran samom kvalitetom slike. Slika mi je dosta nazubljena i upoće ne odaje dojam da je 720p video nego neki loše komprimiran divx.

Ovo je jedan od mojih prvih pokušaja.

Da, tu i tamo se slika kao "želatinizira" (ako se gleda u većem formatu monitora onda je to vidljivo)

mislim da je to zbog objektiva koji ipak u mobu nije Canon L staklo

Nisam proučavao možda se može to dotjerati da bude bolje

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 8:46 (Grangers).
17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Ja imam problema... pa je saturirani AMOLED na S5 bolji od IPSa na G3.... svaka cast. Boli tebe glava od valjanja gluposti.... a dobro se da citat kad netko pise samo da ga se cita i da flejma.

Imaš problema jer je S5 u trenutku izlaska imao najbolji ekran na mobitelu ikada! Prošla su vremena slabo osvijetljenih OLED ekrana koji prikazuju prezasićene boje, barem što se Samsunga tiče.

I onda meni kažu da ne vidim dalje od iPhonea...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 9:27 (Egregični).
17 godina
protjeran
Grangers kaže...

Da, tu i tamo se slika kao "želatinizira" (ako se gleda u većem formatu monitora onda je to vidljivo)

optika mu je sasvim solidna za mobitel, optička stabilizacija radi jako dobro...  Mislim da zamućenje dolazi od prevelike kompresije i/ili premalog bitratea

13 godina
LG G3 - rasprava

Najcjerovatnije ne vidis... amoled jednistavno previse saturira boje i sve izgleda ko crtic... imo sam 5s,  S5 mi ima cimer pa znam o cemu pricam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Ja niako da ažuriram na posljednju verziju preko PC Suita! Stalno mi javlja da moram ažurirat PC Suit i tek onda izvršit nadogradnju ali kada krenem ažurirat tamo pred kraj prekine i kaže da ne može povezat s poslužiteljem ili tako nešto. Sada mi prepostaje deinstalirat moj program i skinut s neta zadnju verziju a pošto je to preko 400 mb nikako mi se neda.. :-(

Zanima me zašto kada idem preko mobitela pogledat ažuriranja govori mi da koristim zadnju verziju? Tele2 V20f..

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Egregični kaže...

optika mu je sasvim solidna za mobitel, optička stabilizacija radi jako dobro...  Mislim da zamućenje dolazi od prevelike kompresije i/ili premalog bitratea

Rekao bih da je i sve ostalo solidno za mobitel

Očekivati da se sa mobom od cca 350 eura mogu odraditi stvari kao sa profi kamerom nije realno

17 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Najcjerovatnije ne vidis... amoled jednistavno previse saturira boje i sve izgleda ko crtic... imo sam 5s,  S5 mi ima cimer pa znam o cemu pricam. 

Pa imaš standard mod na s5 u kojem su boje točno 100% sRGB. Neka ti to bude referenca. Možda ti je cimer ručno prebacio na neki od ostalih modova - to je greška, neka ga ostavi na automatskom.

17 godina
protjeran
Grangers kaže...
Egregični kaže...

Rekao bih da je i sve ostalo solidno za mobitel

Očekivati da se sa mobom od cca 350 eura mogu odraditi stvari kao sa profi kamerom nije realno

Slažem se, ali ipak je video malo previše zamućen, neki drugi mobiteli daju više...

12 godina
neaktivan
Grangers kaže...
dxdandy kaže...

Jedno pitanjce za vlasnike G3. Probao se malo igrati sa 720p slow motion i moram priznati da sam malo razočaran samom kvalitetom slike. Slika mi je dosta nazubljena i upoće ne odaje dojam da je 720p video nego neki loše komprimiran divx.

Da, slika je onako, ma losa. Mislim bez uvrede i moji uratci su isto takvi, nista bolji a neki i losiji. Vidio sam puno bolje sample koje su ljudi uploadali na net. E sad jesu li fakeali pa pisali da je od G3 ili ne znam sto su radili. Mislim da recimo Galaxy Note to radi puno bolje i iPhone6. Mozda cak i iPhone5s ima bolji slow motion. To je jedino sto me smeta na ovom telefonu. Nije da ja stalno snimam a jos povrh toga i SloMo ali bih volio da je to puno bolje odradjeno tj. da slika bolja.

Po ovome ispadne zapravo puno bolje snimati video u 1080p ili 720p u 60fps pa onda usporiti video jer ipak dobije puno puno bolju sliku nego od ovog smeca. Mozda nisam u pravu ali eto to je moje misljenje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice