Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.669.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Dmitry sere kvake, nije ni imao kučište na recenziji niti ga vidio uzivo a prica nebuloze o losoj kvaliteti frejma (građa kučišta), kako moze biti loša kvaliteta konstrukcije ako je kuciste malih dimenzija a ima 11kg? samo sa sobom nejde u istu recenicu, pogotovo sta vecina puno vecih kucista nema ni priblino toliko kila. Za to kuciste je građa spektakularna jer je tvrdo ko kamen i imas osjecaj kada ga primis u ruke da kada bi ti palo na pod da bi se prije pod ostetio nego kuciste, to ej prvo sta sam rekao kada sam ga uspoređivao sa F51 jednog pored drugog, a svi smo vidjeli koliko je F51 veci a tezi samo 1KG 

A ovo za velicinu kucista i airflow da nije bitno je glupost, osobno sam testirao i srusio tu tvrdnju.

Covjeku je kroz ruke proslo more kucista, istina da nije imao kuciste kod sebe, al je morao biti neki debeli razlog da ga uopce nije htio pogledati...

Znaci osobno si testirao dva kucista, ovo vece je imalo par stupnjeva bolje temp na kartici i temeljem toga si zakljucio da su veca kucista bolja? A zapravo pravi razlog razlike u temperaturama je razlicito rijesen prednji panel gdje kod jednog ventilatori bolje tj lakse vuku zrak unutra. Evo ti usporedba define c cpugpu i puno veci define r6 cpu i gpu, gledaj rezultate sa otvorenim prednjim panelom da ne bi on predstavljao varijablu, razlika kod kartice 1 stupanj kod mjerenja sa odstupanjem +/-0.5 stupnja, znaci nikakva razlika.

12 godina
Gorstak79 kaže...

ovaj r6 je san snova...razmisljam o prodaji bubrega sad...

ladica mi opala dok sam gledao ovaj video od kolege dirta...

a sta ti vrijedi r6 kad se na slikama nece vidjet posto ti po danu zivis u mrakači svoje sobe 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže... 

Covjeku je kroz ruke proslo more kucista, istina da nije imao kuciste kod sebe, al je morao biti neki debeli razlog da ga uopce nije htio pogledati...

Naravno, zato je za ZX7 imao razlog za gledanje, gluposti 

Za drugo sam dokazao i to sa grafom koja se pošteno i grijala (R9 390) ove danasnje su slabi grijači pa nece niti prevelikih razlika biti između kucista ali ih i dalje ima.

12 godina
roby27 kaže...
Gorstak79 kaže...

ovaj r6 je san snova...razmisljam o prodaji bubrega sad...

ladica mi opala dok sam gledao ovaj video od kolege dirta...

a sta ti vrijedi r6 kad se na slikama nece vidjet posto ti po danu zivis u mrakači svoje sobe 

pa neka konačno otvori prozore 

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Za drugo sam dokazao i to sa grafom koja se pošteno i grijala (R9 390) ove danasnje su slabi grijači pa nece niti prevelikih razlika biti između kucista ali ih i dalje ima.

Sve su one posteni grijaci kad je slab airflow, samo sto danas kucista vise nemaju restriktivne unutrasnjosti kao prije, to je bio glavni problem ovim manjima, danas sa otvorenim dizajnom unutrasnjosti tog vise nema.

11 godina

eywa33

Malo citam postove unazad, ne znam jesi li kupio ili ne Define S, ali ne kontam zasto si tolko zapeo za mesh sprijeda jer barem u tom kucistu airflow nije problem. Najbolja i meni najbitnija stvar je kaj se prednji panel skine u 2 sec s trzajem koji se ne osjeti na ostatak kucista tako da filter mozes pocistiti u 10sec, ako je usisavac u blizini. Plastika prednjih vrata mi se nije strgala nakon valjda 50x otvaranja i nisam procitao da se ikome strgala. Ako zelis mesh po meni ti jedna od najboljih opcija Phanteks Pro M, verzija s kaljenim staklom (ako si ili imas koga u Njemackoj ti je trenutno akcija s + 2 Halo okvira za 95 eura u Casekingu). Po meni taj i svi Phanteksi iznad imaju najbolje stock ventove uz BeQuietove silent wings, ali BeQuiet u prakticki svim kucistima ima zagusen prednji airflow s nepotrebnom plastikom i nedovoljnim prednjim otvorom. Problem koji vidim kod Pro M i hrpu drugih kucista je ciscenje prednjeg filtera, tj. tog mesha.

Btw. ima netko na forumu da je kupio Black Sama Fish kuciste?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 12:38 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Imam ja ms black widow, isti kuki

Naprijed 2x140 purewings 2, iza 1x120 pw2

Stavio sam staklo sa strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

ljudi trebam pomoc,uglavnom naisao sam na jedno kuciste u protisu tj. Full-Tower Sama Vanguard high-end ATX-III ali mi ne pase njegova cijena i glupo mi je sto ima samo 3 ventilatora a na slici ima 7 a da ih sad idem kupovat to bi me jos dodatno kostalo.

Jel se moze otprilike nac takvo slicno kuciste do nekih 500tinjak kuna a da ima gumb za mijenanje boje led lampica.

Ko zna neka ostavi link,nije mi bitno dali je iz kine ili iz amerike ako treba narucujem samo da mi je po volji kak treba bit.

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da ima 3 ili 4x RGB ventova. Kaj bi ti 7?? Rofl, najvise kaj ces ikad dobit u brand name kucistu, ne ukljucujuci Zalman, su 3 ventilatora. Pitanje je kakve su kvalitete ventovi. Evo kaj veli sluzbena stranica: http://sama.ltd/portfolio-item/vanguard-full-tower-tempered-glass-case/ Kaljeno staklo debljine 4mm s 3 strane za ~750kn :O Zanimljivo kak mozes jos 2 venta prikeljit u samom kucistu za sve skup mogucih 10 ventova.

Kak sam trazio za vanguard, nadjoh i za black fish sluzbenu stranicu, lijepo su se potrudili napisati sve i svasta: http://sama.ltd/portfolio-item/__trashed/#spec Debljina metala cak 1mm, dok, ako se ne varam Defne R5 ima 0.8mm, Define S 0.7mm Dosta zgodan cable management kad bolje pogledas, jedino ne kuzim sta ce im rupice na dijelu usisa, kada prednji ventovi imaju filter.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 13:49 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislim da ima 3 ili 4x RGB ventova. Kaj bi ti 7?? Rofl, najvise kaj ces ikad dobit u brand name kucistu, ne ukljucujuci Zalman, su 3 ventilatora. Pitanje je kakve su kvalitete ventovi. Evo kaj veli sluzbena stranica: http://sama.ltd/portfolio-item/vanguard-full-tower-tempered-glass-case/ Kaljeno staklo debljine 4mm s 3 strane za ~750kn :O Zanimljivo kak mozes jos 2 venta prikeljit u samom kucistu za sve skup mogucih 10 ventova.

Kak sam trazio za vanguard, nadjoh i za black fish sluzbenu stranicu, lijepo su se potrudili napisati sve i svasta: http://sama.ltd/portfolio-item/__trashed/#spec Debljina metala cak 1mm, dok, ako se ne varam Defne R5 ima 0.8mm, Define S 0.7mm Dosta zgodan cable management kad bolje pogledas, jedino ne kuzim sta ce im rupice na dijelu usisa, kada prednji ventovi imaju filter.

fala budem jos pital u protisu u vezi ventova,kolko sam te skuzil znaci od tog bolje nema

11 godina

Javi dojmove, ako kupis jedno od tih kucista, bas me zanima kakva su. Takodjer javi, ako ce trebati preporuka za mijenjati ventove..

12 godina
karlo125 kaže...

ljudi trebam pomoc,uglavnom naisao sam na jedno kuciste u protisu tj. Full-Tower Sama Vanguard high-end ATX-III ali mi ne pase njegova cijena i glupo mi je sto ima samo 3 ventilatora a na slici ima 7 a da ih sad idem kupovat to bi me jos dodatno kostalo.

Jel se moze otprilike nac takvo slicno kuciste do nekih 500tinjak kuna a da ima gumb za mijenanje boje led lampica.

Ko zna neka ostavi link,nije mi bitno dali je iz kine ili iz amerike ako treba narucujem samo da mi je po volji kak treba bit.

hvala unaprijed

to ti je od ms-a genericki kinez samo malo veci rang kucista

imas ovdje review pod drugim generickim imenom

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Cim vidim kako su nabili te ventove tik do stakla padne mi mrak na oci, tu je airflow skoro nepostojec, a i kvaliteta tih ventova je losa. Ono drugo iznad gledam ima zatvoren krov, a spada u visi segment 

Ovaj djecak koji je zapeo za kuciste sa ventovima i da svijetle neka si kupi kuciste koje mu odgovara i onda za ostatak neka kupi svijetlece ventove, nista lakse nego da ovako nabada kao čorava kokoš 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

ima filter na krovu, nije zatvoren

11 godina

Drito sam htio napisat ovo kae Luci napiso. U tom reviewu se vidi da su ventovi previse naprijed, retardirani su, slabi copy paste Fractala ipak.

9 godina
protjeran
roby27 kaže...

ima filter na krovu, nije zatvoren

Napisao sam "ono drugo iznad", mislio sam na Sama black Fish, oba imaju ventove nabijene naprijed ali ovo ima i zatvoren krov kompletno. Isto tako kao i ovo koje si ti linkao ima i ventove nabijene skroz naprijed do panela, tu su oba losa, i jos im je iza b+ventova mrezica (neznam za koji ce im jos to kuki) 

12 godina

Slazem se. Vidio sam vanguarda uzivo kao pojava je nekom to ok jer igraju na velicinu kucista ali pod prstima se vidi da nisu kvaliteta, interijer neinovativan, pogotovo mi smijesno bilo sto se light show od ventova probijala uz rub stranica od stakla, losi spojevi. Komedija. 

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Može preporuka nekog stealth kućišta sličnog Zalman Z9 Neo (oko 600 kn u HG spotu), no po mogućnosti za manje novaca?

Kod kućišta tražim side window, reusable pci cover (odnosno skidanje/stavljanje tih limova s vijcima), solidan cable managment, mjesto za pržilicu, već spomenuti stealth izgled i što manje ugrađenih LED svjetala (Zalman dolazi s 5 ventilatora od kojih su 2 LED).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Može preporuka za kućište  koje će biti u dnevnom boravku i treba biti što tiše... do oko 1.500,00 kn, full ATX, min  5x3,5 hdd ladica...

za sad razmišljam o :

https://www.bequiet.com/en/case/563

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r6-black

6 Be quiet Silent Base 800
3 Fractal Design Define R6
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 8:10 (krelos).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Vozdra raja, neki dan sam uzeo acer prebuilt tc 605 i u njega sam ubacio svoju grafičku hd 7750. Jučer kad sam igrao neke igre grafička je išla do 95 stepeni pa sam odlučio da ostavim otvorenu stranicu i da vidim je li do air flowa. I ko bi rekao jest temperatura sad ne prelazi 80.

Pa sam odlučio da kupim neko jeftinije kućište.

Za oko su mi zapala ova MS kućišta, vidim ljudi ih hvale, pa me zanima, MS Panthera, Industrial, Cyclops IV ili Cyclops V ili tako neko njihovo. Ima li ko da mi nešto može preporučiti? 

Još da napomenem, komp mi bude na podu na tepihu jer nema mjesta na stolu i malo me brine što su napojne s donje strane

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 11:39 (M3rt3n).

0 0 hvala 0
11 godina

krelos

BeQuiet stock mozda i je tisi, ali je i topliji. Fractalu ventovi od kucista skoro da netrebaju biti upaljeni koliko ima dobar put za airflow i ako naravno imas efikasne komponente. Znaci stavis silent profil ili custom krivulju ventova i Fractal je tisi po meni ili jos bolje kupis npr. Noiseblocker ventove (pretpostavljam da kupujes vani, u npr. Casekingu je uvijek akcija na te ventove..).

Btw. BeQuietov novi Dark Base 700 ili pak nesto stariji DB 900 imaju sve bolje rjeseno od bilokojeg Silent Base + premium ventove koje nema potrebe mijenjati.

Najjisplativija opcija po meni ti je Fractal R5, ako nemas e-atx maticnu i po potrebi nesto kvalitetniji ventovi, iako su stock skroz ok.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 17:28 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

evo za one koje traže jeftino kućište koje dobro izgleda (mada se o ukusima ne raspravlja jer svako ima svoje preference) mala recenzija kućišta Ms Spectrum Pro koje je trenutno na sniženju u Mikronisu na 339kn (inače 429kn). kupio sam ga da zamijenim kućište starijeg kompa  koji se nije izgledom uklapao u veliku sobu (glavni komp mi je u Fractal Design Node 605 kućištu).

sprijeda ima kaljeno staklo na vrhu i dnu omeđeno plastikom sa efektom brušenog metala. na vrhu su priključci, 2x usb 2 1x usb 3.0 , ulazi za slušalice i mikrofon, gumbi za paljenje i reset i lampica hdd-a. kaljeno staklo je odmaknuto od kućišta pola centimetra. nema mjesta za optički pogon

bočna stranica je isto od kaljenog stakla i leži na gumenim nosačima u koje se ušarafljuje 4 šarafa koji drže staklo pričvrščenim za kućište.

mjesto za napajanje je na dnu kućišta ispod pokrova koji se ne može maknuti, sa 4 gumena podloška za ublažavanje vibracije i rupom na dnu za ventilaciju sa filterom. na dnu je i kavez  u koji se mogu smjestiti 3 obična hdd-a. malo je nezgodno za ušarafiti hdd-ove zato uz kućište dolazi 6 dodatnih šarafa koji se mogu prstima učvrstiti,te zato pokrov ima veliku rupu na prednjem dijelu kućišta. pokrov ima i još dve rupe za provući kablove od napajanja i sata kablove od matične do hdd-ova na pozadini kućišta postoje dva mjesta za ušarafiti ssd-ove, na pozadini ima 11 rupa za provući kablove bez gumenih zalisaka. sa zadnje strane ima rupe za plastične vezice za povezati kablovinje (18 komada).

sa zadnje strane ima otvore za 7 pci slotova.

na kućištu ima mjesta za 4 ventilatora, tri sprijeda i jedan straga, i tu je najveći minus ovom kućištu, jer ne dolazi ni sa jednim ventilatorom nego ih se mora posebno kupiti. obzirom da je razmak između rupa za prišarafiti ventove nekih 10cm, pretpostavljam da bi se moglo staviti ventove od 92mm

dakle, za kućište u tom cjenovnom rangu dobije se dobro obrađeno kućište sa kaljenim staklom koje ne izgleda kao plastična kutija, samo treba imati na umu da se trebaju kupiti ventovi za kučište.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 19:58 (Wolverine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nego, gdje to kuciste sprijeda moze disati? Mozes staviti naprijed 3 venta, ali ventilacija 0 bodova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 20:03 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nego, gdje to kuciste sprijeda moze disati? Mozes staviti naprijed 3 venta, ali ventilacija 0 bodova.

prednje staklo je pričvršćeno sa 4 kratka šarafa, zamijeniš ih dužima i staviš 4 gumice i dobit ćeš veće odstojanje stakla od kućišta i bolji protok zraka. 

ili sasvim skini staklo i onda ti ostaje metalna mreža koja će ti dati dovoljno protok

13 godina
protjeran
Wolverine kaže...
The_Fichek kaže...

prednje staklo je pričvršćeno sa 4 kratka šarafa, zamijeniš ih dužima i staviš 4 gumice i dobit ćeš veće odstojanje stakla od kućišta i bolji protok zraka. 

ili sasvim skini staklo i onda ti ostaje metalna mreža koja će ti dati dovoljno protok

Nema tu nikakvog air flowa da ne znam sta napravis, ta metalna mreza je katastrofa po tom pitanju.

12 godina
Wolverine kaže...

evo za one koje traže jeftino kućište koje dobro izgleda (mada se o ukusima ne raspravlja jer svako ima svoje preference) mala recenzija kućišta Ms Spectrum Pro koje je trenutno na sniženju u Mikronisu na 339kn (inače 429kn). kupio sam ga da zamijenim kućište starijeg kompa  koji se nije izgledom uklapao u veliku sobu (glavni komp mi je u Fractal Design Node 605 kućištu).

sprijeda ima kaljeno staklo na vrhu i dnu omeđeno plastikom sa efektom brušenog metala. na vrhu su priključci, 2x usb 2 1x usb 3.0 , ulazi za slušalice i mikrofon, gumbi za paljenje i reset i lampica hdd-a. kaljeno staklo je odmaknuto od kućišta pola centimetra. nema mjesta za optički pogon

bočna stranica je isto od kaljenog stakla i leži na gumenim nosačima u koje se ušarafljuje 4 šarafa koji drže staklo pričvrščenim za kućište.

mjesto za napajanje je na dnu kućišta ispod pokrova koji se ne može maknuti, sa 4 gumena podloška za ublažavanje vibracije i rupom na dnu za ventilaciju sa filterom. na dnu je i kavez  u koji se mogu smjestiti 3 obična hdd-a. malo je nezgodno za ušarafiti hdd-ove zato uz kućište dolazi 6 dodatnih šarafa koji se mogu prstima učvrstiti,te zato pokrov ima veliku rupu na prednjem dijelu kućišta. pokrov ima i još dve rupe za provući kablove od napajanja i sata kablove od matične do hdd-ova na pozadini kućišta postoje dva mjesta za ušarafiti ssd-ove, na pozadini ima 11 rupa za provući kablove bez gumenih zalisaka. sa zadnje strane ima rupe za plastične vezice za povezati kablovinje (18 komada).

sa zadnje strane ima otvore za 7 pci slotova.

na kućištu ima mjesta za 4 ventilatora, tri sprijeda i jedan straga, i tu je najveći minus ovom kućištu, jer ne dolazi ni sa jednim ventilatorom nego ih se mora posebno kupiti. obzirom da je razmak između rupa za prišarafiti ventove nekih 10cm, pretpostavljam da bi se moglo staviti ventove od 92mm

dakle, za kućište u tom cjenovnom rangu dobije se dobro obrađeno kućište sa kaljenim staklom koje ne izgleda kao plastična kutija, samo treba imati na umu da se trebaju kupiti ventovi za kučište.

inace spectruma ti mjenja ms dark shadow pro koji dolazi sa 4 120 mm led venta i mala je razlika u cijeni, ljepse izgleda po meni samo prednji usis je isto tako nepostojeci i nema otvor na krovu

jos je najbolje dust proof focus G, super kuciste samo je malo porasla cijena

13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Izgleda da su poslusali kritike i sredili katastrofalno restriktivni prednji panel kao sto je bio na H500P pa sad osim sto vise nije od plasticetine koja se pigala na sve strane (kao i bivsi gornji panel) sad se dobiju dva prednja panela TG i mesh pa si covjek moze birati koji mu vise pase.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 12:33 (war3_tft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Vodič za odabir kućišta

Jel ova cijena ok za ovo kučište klik Ono kaj mi se čini ok je 140mm ventovi koji se mogu regulirati preko mbo, jedino neznam kakav je airflow i razina buke obzirom da je sav u staklu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 13:42 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prednji dio ti nije staklo vec glossy plastika i ima otvor bocno samo s desne strane. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice