Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.685.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir kućišta
war3_tft kaže...

Ti prednji paneli sa rebrima koji su kud i kamo bolje rjesenje od te rupe sa straznje strane opet smanjuju air flow i sprecavaju fanove da "prodisu" punim kapacitetom, tako da ta rupa skroz iza nikako ne moze biti dovoljna za dobar air flow.

Ide dosta zraka kroz te prednje rebraste panele, i ako ventove stavis na neku medium vrijednost upuhivanja to ti je sasvim dovoljno svjezeg zraka unutar kucista, a da pritom nemas skoro pa nikakvu buku od venotva...Ja imam naprijed jedan originalni od be-quieta i jedan asusov malo glasniji vent ali ih reguliram preko potenciometra od samog kucista i obicno su na medium ili low postavkama pa i taj asusov vent ostaje relativno tih...Bolja mi je stvar sto ti prednji rebrasti paneli zadrzavaju prasinu na sebi pa nakon odredenog perioda samo predem krpom i nema prasine, dok unutra ulazi jako malo ili skoro nikako kroz neki period od par mjeseci, pola godine ili vise...

T.L. - za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 12:56 (Tomo53nja).
13 godina
protjeran

Ide dosta zraka, ali se isto tako dosta i ogranicava, to se najbolje vidi kod kucista sa mesh front panelom koliko su hladnija, naravno mesh ide sa cijenom vece buke pa si svatko na koncu bira kako mu pase.

14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ide dosta zraka, ali se isto tako dosta i ogranicava, to se najbolje vidi kod kucista sa mesh front panelom koliko su hladnija, naravno mesh ide sa cijenom vece buke pa si svatko na koncu bira kako mu pase.

Ogranicava se da, ali u manjim kolicinama...Nije da ti treba hrpa svjezeg zraka samo od naprijed, ako isti mozes dobiti jos odozdo + odozgo ili samo odozdo ako gore imas ventove na ispuh (kod mene je vodeno trenutno gore pa je sve na ispuh a dole je je jedan vent na upuhu)...

T.L. - za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 13:09 (Tomo53nja).
12 godina
Vodič za odabir kućišta

najbolje se smjestiti na paški most i čekati buru, inače samo surfanje, word i možda pokoja partija solitairea...

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

Ma da, nisu to neki veliki nedostaci, a sto se fanova tice neke maticne kao npr ova moja entry z170 moze kontrolirati i te 3pin fanove, ak imas neki 3pin pri ruci il si posudis da testiras pa ni to mozda nece biti problem.

ma provjeri na stranici proizvođača, evo - nabrzaka sam bacio oko i dva od tri priključka za case fanove podržavaju kontrolu 3-pinskih ventova - link

zadnji neka stavi na jedan priključak, a ova dva prednja neka veže y-splitterom na drugi (tako sam i ja napravio na svojoj matičnoj)

ovako da javim dojmove.

kuciste sam platio ravno 574 kn u instar informatici.

preeezadovljan sam.. Nema vibracija kao na onon reviewu sve super.. cak nisam skuzio problem s lijepilom.

nadalje, ventovi se daju kontrolirati na nacin da je molex na molex na molex pa na 3 pin, fercera savrseno..

zamjerka mi je sta su kablovi na ventovima dosta kratki pa recimo moram naci neki produzetak da spojim straznji vent da se ne vide kablovi

sad sam stavio neki sliencer koji ga fixno stavi na 800 rpma.. ali radije bih da mi ploca sve regulira jer ja na ploci u biosu tocno odredim da li da se vent vrti na temp mbo, cpu hdd itd.. te tocno mogu odrediti na kojoj temperaturi na koliko % da se vrti..

uglavnom filteri super na magnet s prednje strane te naprijed i na psu...

4 mjesta za ssdove te 2 mjesta za hdd.. prostora unutar kucista cudo jedno..

ne vibrira apsolutno nista....

CM je savršenstvo za radit... ne znam da li covjek moze pozeljeti bolje? Staklo s boka i naprijed ... i tak

9 godina
protjeran
toxic kaže...

CM je savršenstvo za radit... ne znam da li covjek moze pozeljeti bolje? Staklo s boka i naprijed ... i tak

Dobro dosao u klub, imas moderniziran sistem za provlacenje kablova kao i ja na svom kucistu, znaci bez gumenih okvira kroz koje se kablovi i dalje uocavaju, ovako se samo provuku an stranu kroz rupu i perfekcija ziva. Iako kod mene su isli korak dalje pa se taj dio gdje provlacis kablove moze i skinut po potrebi dok slazes, a istovremeno sluzi i kao drzac za duze graficke tako sta se backplate sa rubom prikaci na njega.

Steta ne zveknut neki 360mm AIO naprijed radi estetskog dojma, ovaj wraith mi unazaduje estetiku i cini konfu nekako "jeftinom" ako znas sta mislim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 22:56 (Lucidius).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Nikavo vodeno ovdje ne ide.

Sve imam sad kak sam i htio.

Ovaj air stock je baš cool uopće nije ruzan.

dok ostlai veliki tipa noctua su uzas zivi po pitanju estetike..

no kada bih sada uzimao neko vodeno vrlo v jerojatno bi to bio nzxt

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ja bi si samo povadio ovu filter traku koja ide preko rebara na prednjem panelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Ja bi si samo povadio ovu filter traku koja ide preko rebara na prednjem panelu.

ne smeta to nista, tako je s jedne i druge strane.

Meni su ta prednja 3 venta na minimum , dakle vrte se na nakih 600 rpma, jucer sam nesto malo igrao i super su mi temp bile..

Prezadovoljan sam da to nisu istine, sad ce vrijeme pokazati mane... iako za 570kn nemam pravo prigovarati.

7 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav Bugovci.

Može savjet ako nije frka.

Trebam pomoć u odabiru kućišta. Da mi bez frke stane grafa( gtx 1070) , cpu fan hyper evo 212 i ostalo potrebno bez gužve unutra. Poželjno bi bilo da ima par ventova unutra.

Ovo mi je upalo u oko:

https://www.nabava.net/kucista__300/corsair-kuciste-carbide-270r-midi-atx__37156871

Do 600kn.

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ProfPowers kaže...

Pozdrav Bugovci.

Trebam pomoć u odabiru kućišta. Da mi bez frke stane grafa( gtx 1070) , cpu fan hyper evo 212 i ostalo potrebno bez gužve unutra. Poželjno bi bilo da ima par ventova unutra.

Ovo mi je upalo u oko:

https://www.nabava.net/kucista__300/corsair-kuciste-carbide-270r-midi-atx__37156871

Do 600kn.

Lp

Uzmi si ovo koje sam ja uzeo Sharkoon tg5 (boju izaberi sam)

imas u slike hw moje setup s gtx 1080. (u instaru je najjeftiniji 574kn)

https://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=342&jumpto=5530794&sort=asc&view=flat

Nisam siguran da za te novce mozes dobiti bolje (staklo s dvje strane) 4 ugradena venta koja mozes kontrolirat plocom.. psu cover, 4 x ssd + 2 x hddd podrska, super za CM..

Max. Height CPU Cooler: 16.7 cm
Max. Length Graphics Cards:40.0 cm
Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Max. Length Power Supply:20.5 cm

https://www.sharkoon.com/product//TG5#specs

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.11.2017 11:05 (toxic).
7 godina
neaktivan
toxic kaže...
ProfPowers kaže...

Pozdrav Bugovci.

Ovo mi je upalo u oko:

Do 600kn.

Lp

https://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=342&jumpto=5530794&sort=asc&view=flat

Nisam siguran da za te novce mozes dobiti bolje (staklo s dvje strane) 4 ugradena venta koja mozes kontrolirat plocom.. psu cover, 4 x ssd + 2 x hddd podrska, super za CM..

Mini-ITX, Micro-ATX, ATX

Fora je kućište. Kakva je kvaliteta izrade i air flow?

Ima tko drugi još što?

17 godina
ProfPowers kaže...
toxic kaže...
ProfPowers kaže...

Pozdrav Bugovci.

Ovo mi je upalo u oko:

Do 600kn.

Lp

Mini-ITX, Micro-ATX, ATX

Fora je kućište. Kakva je kvaliteta izrade i air flow?

Ima tko drugi još što?

Imao sam prije Corsair Spec Alpha i ovo je avion za ono kuciste.

A gle Airflow ti ovisi o ventovima, ne moras ocekivati sada kvalitetne ventove, no ako ih podesis kako treba imati ces odlican airflow, za intake imas otvore s obje strane poprilicno zraka puse unutra (meni su na silent na cca 600 rpma pa ih skoro pa necujem ali upuhuju zrak) straznji mi se vrti na 800rpma iako na odmet ne bi bilo poriktati da se vrti na cca 1000 rpma.

Gledaj kuciste od cca 600kn ne moze biti svugdje super kvalitetno.

Sigurno da nije najbolje na trzistu i siguran sam da negdje mozda postoji i bolje kuciste za taj novac.

A za super kvalitetu na svakom polju ipak treba dati 1000 + kn

7 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Može mala anketa za pomoć odabira.

Uvjeti su mi gore. Veliko Hvala toxicu na dosadašnoj pomoći ovdje i u PM.

1 Sharkoon tg5
2 CorsairCarbide 270R
9 Thermaltake supressor f31
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

F31 je dosta naprednije kuciste od svega navedenog 

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav svima,

molim lijepo za savjet, potrebno mi je microATX kućište - cilj:što tiše i jednostavnije. Imam dva hard diska, i5 2500K i XFX 470 radeon.

Hvala najljepša svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav :),

Želio bih kupiti kućište, no ne znam koji je najbolji izbor. Unutra treba stati gtx1060 s 2 fana, i5 7600k/8400/8600k, neki normalan psu, ne znam koji mbo :(, 1hdd s mogućnošću za upgrade barem do 3 i ssd.

Sviđaju mi se kućišta poput Corsair Obsidian Series 750D ATX Full Tower Performance Windowed Computer CaseCorsair CC-9011105-WW Carbide Series 270R Windowed Mid-Tower ATX/Micro ATX Performance Computer Case, što znači nešto ne prebljeskavo, možda stavim plave ledice unutra, ali to ću sam.

Neki max mi je oko 500 kuna, mogu se malo rastegnuti, ali bolje ne. Naručujem li iz Hr ili van? Eh, ne znam, mogu li kućište naručiti s nekog europskog amazona bez carine? 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 6:33 (Juksi).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Jan postal unit coeku u pulu za raijintek agos white. Nema nigdi novi bijeli, samo crni u linksa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

može pomoć, bijelo kučište(obavezno), sa mogućnošću montaže 240mm radijatora, poželjno 1 vanjski 5.25 utor i to je to...cijena do 600-700kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Imas bijele phantekse u mikronisu za tu cifru iki nzxt neki..makar bi ja radje phanteks

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

može pomoć, bijelo kučište(obavezno), sa mogućnošću montaže 240mm radijatora, poželjno 1 vanjski 5.25 utor i to je to...cijena do 600-700kn

Ako bas mora bijelo AEROCOOL P7-C1

8 godina
protjeran

Luci hvala, ali to mi je malo Darth Vejderovski dizajn, ja nisam ultra agresivni gamer kao ti 

evo što mi savjetujete od ovog mog kratkog probira

https://www.mikronis.hr/kuciste-sharkoon-m25-w-bijelo-bez-napajanja-p-n-35781.aspx

https://www.mikronis.hr/kuciste-zalman-z9-neo-plus-midi-tower-bijelo-bez-napajanja-p-n-zal-z9-neo-plus-w.aspx

https://www.mikronis.hr/kuciste-phanteks-eclipse-p400-bijelo-tempered-glass-bez-napajanja-p-n-ph-ec416ptg-wt.aspx

https://www.links.hr/hr/kuciste-modecom-oberon-glass-white-midi-prozor-bijeli-052600154

ja nekako najviše naginjem na ovaj sharkoon, ali ovaj modecom mi se čini poporilčno ok za cijenu, kaljeno staklo, ima mi ladicu za 5.25... jbg napustio me mladenački gamerski duh, još malo ću postati dosadni dedek ko Ansha 

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Uzmi ovaj zadnji modecom, ostalo mi nije nesto zbog lose cijene za ono kaj se nudi. I kupi si odma za 150kn ventilatore za to kuciste, naprijed 3 od 120mm za upuh i miran si ARCTIC COOLING F12 PWM PST, posjeduju PWM sharing tehnologiju tako da ih spojis sve jedan na drugi i onda preko jednog zajednickog utora u maticnu da ne radis mocvaru po kucistu sa kablovima i ukopcavanjem svakog u svoj utor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 15:14 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

imam 2 takva ventilatora na ovom zalmanu, njih selim, i imam jedan CM silencio isto ću seliti, hlađenje onda staviti na krov?

edit 

imam ove ARCTIC F12 PWM https://www.uzishop.hr/ventilatori/7540-arctic-f12-pwm.html

oni nisu PST .... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 15:34 (lav1000).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Hladenje moze na krov, ali ventove stavi na vrh da upuhuju zrak izvana u radijator. Također najbolja solucija bi ti bila da stavis vodeno u push pull na prednji panel, znaci dva pusu svjezi zrak izvana u radijator, a dva izvlace topli zrak iz radijatora dalje u kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 15:32 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

u ovom modecomu koliko vidim nema mjesta za push/pull na prednjoj strani, samo push...

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

u ovom modecomu koliko vidim nema mjesta za push/pull na prednjoj strani, samo push...

krivo vidis, za push pull nebi imao mjesta jedino u slucaju 360mm radijatora koji bi se nazirao sve do dna kucista gdje je kavez, sa 240mm kada ga stavis skroz od vrha na prednji panel niti ne dolazis do kavezA i imas mjesta za push pull KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 15:45 (Lucidius).
8 godina
protjeran

u pravu si, nisam uzeo u obzir opciju staviti ga do vrha

staviti naprijed P/P, na krov dva kom da pušu untra, i samo zadnji puše van?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2017 15:49 (lav1000).
9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

staviti naprijed P/P, na krov dva kom da pušu untra, i samo zadnji puše van?

Prednji panel: stavi 3 venta od 120mm i vodeno na gornja dva u push pull.

Krov: stavi jedan od 120mm da izbacuje zrak van

Zadnji panel: jedan od 120mm da izbacuje zrak van

I to je to.

8 godina
protjeran

hvala dr.mr.sc.intel cpu znanosti Lucidus

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice