Struja i šta mi napravi

poruka: 13
|
čitano: 3.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Struja i šta mi napravi

Imam P4 na 2.66 GHZ, Radeon 9600XT, Asus ploču P4S8X-X, i naravno, ko i dosta nesretnika iz BiH, MS Industrial napajanje 400 W. Računalo inače nije bilo problematično, niti je i sada u normalnom radu, ali problem nastaje kada ga iskopčam iz struje. Dovoljno mi je da samo jednom izvadim kabel napajanja da bih usisao prašinu, sredio kabele ili kućište ponio na Lan party, i mogu se... Da. Dešava se to da tipka za paljenje na kućištu neće da pokrene računalo recimo sat vremena. Kad je pritisnem, ventilator na npr. procesoru "trzne", kao da se želi pokrenuti, ali ne može, pa se ukrug pomakne za oko 2 i po stupnja:) Kasnije se ko čudom pokrene i nastavi normalno palit-gasit.
Ima ko pametan?:) Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Struja i šta mi napravi

Jesi li čuo za onu foru od 24 sata? Uglavnom ide nekako ovako: ako ti neki uređaj misteriozno neće da proradi, uključi ga u struju i pokušaj ga uključit sutradan. To se vjerojatno događa zbog neke nestabilnost (pražnenja) u naponu, elektricitetu sustava, čemu već nemam pojma ( neka takva shema) i jednostavno treba vremena da se uspostavi "ravnoteža". Eto, vjerojatno je kod tebe isti problem.

17 godina
asusdvd kaže...

Kad je pritisnem, ventilator na npr. procesoru "trzne", kao da se želi pokrenuti, ali ne može, pa se ukrug pomakne za oko 2 i po stupnja:) 

Uvijek ostane malo struje u isključenom uređaju. Zato ti zavrti djelić sekunde ventilator.
To se uvijek treba napraviti kada se nešto radi po kompu,tako da sva zaostala struja izađe.
Nemam pojma što bi moglo biti,ali sklon sam ovom prijašnjem odgovoru.    A tu je još i faktor temperaturnog stresa,
posebno ako se seljakaš po partijima.
17 godina
neaktivan
Struja i šta mi napravi

Imao sam slican problem kao i autor. Desavalo mi se da samo iskljucim komp, da iskljucim kablove i da vise nece da upali tj. kada ga pokusam upaliti zavrte se ventilatori, a zatim ugase i to se ponavlja dok ne ugasim napajanje. Prijatelj mi je pregledao komp i rekao da mi je pametno da ga zamjenim za novo, kvalitetno.

To sam ucinio i sada sve radi savrseno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nema sta u ovom slucaju ti je sve jasno, promjeni napajanje i to ti je to

17 godina
Struja i šta mi napravi

Hvala svima na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Struja i šta mi napravi

Točno se to događalo meni s Codegenom.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Struja i šta mi napravi

Meni se isto to događalo na starom stroju, prije cca. 3 godine. Ignorirao sam problem dok se jednog dana više nikako nije kompjuter uspjevao uključiti. Stvar je bila u (lošem) napajanju, koje je na kraju i izdahnulo. Nakon toga prešao sam na laptop koji je u klasi desktop-replacementa - s desktopima stalno neki problemi, pogotovo s napajanjem i ventilatorima! Osmijeh

drpetric

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovisno o kvaliteti napajanja, ja nikad nisam imao problem s ovim. Imao sam Chieftec 350W nekih 4 godine a sad Antec TP 650W a imam 14 ventilatora 6HDD 2 DVD-a razne lampe i svjetla. No dalo bi se rec da sam imao podosta problema s Laptop napajanjem i bateriom.
Nakon 3 Godine prvo se laptop poceo pregrijavati, a baterija je bila sve slabija i slabija, dok nakraju nije crkla, a s njim i napajanje. Sad sam morao izvaditi bateriju i koristit ga bez baterije da bi uopce radio, jer je nova pola cijene novog laptopa.
17 godina
neaktivan
AlterA kaže...
 imam 14 ventilatora 
 Može slika? 14 ventilatora? Ili muljaš ili si (na)gluh :p

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan

6x20mm na hdd-ovima, 6x80mm je doslo s kucistem, i dodao sam 2x120mm Nije ni bucno jer su kvalitetni ventilatori, s tim da imam dva 5.25 kontrolera vrtnje 5 potenciometra, nista spektakularno...

e.......
17 godina
neaktivan
Struja i šta mi napravi

Altare--- bas ti prica ne drzi vodu i procurit ce ti po tim ventilarotima :)

Btw. Kondenzatori se trose kao i baterije u daljinskom samo im duze trebaju, i onda kad ga ubacis u struju njima treba da se nabiju neko vrijeme. Kad se nabiju onda pocinje radit. To se dogada jer je kondenzator star, tj sa njima cijelo napajanje

Promjeni napajanje, a ako se ima para kupi neko maksimalno jace pa si na miru.

Definitivno su kondenzatori u pitanju.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Struja i šta mi napravi

Kada se događa takva stvar sa strojem i paljenjem, prvo iskopčaš kabel napanja, par puta stisneš tipku za paljenje računala da isprazniš napajanje i uređaje u računalu, ostaviš 10-tak min, uštekaš kabel i upališ računalo.

To se događa na napajanjima lošije kvalitete i kada su velike oscilacije napona u mreži (cijela HR), to se meni često događa u firmi, slaba " STRUJA ", a 500-injak računala, možete mislit kad počnu zvat u ponedjeljak ujutro nakon vikenda! Samo ih obiđem i napravim tu proceduru.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice