Snaga napajanja

poruka: 52
|
čitano: 13.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Snaga napajanja
pitanje

Kako mogu vidjeti kolika mi je deklarirana snaga napajanja?

Na napajanju piše 230W, ali znam da je to nešto drugo.

Frend mi planira kupit HD4770, napajanje je Neon, ali nepiše ništa kolika snaga, već samo 230V.

Oće li izdržat to?

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Koji ti frend ima proc?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Snaga napajanja
neki_lik kaže...

Frend mi planira kupit HD4770, napajanje je Neon, ali nepiše ništa kolika snaga, već samo 230V.

Oće li izdržat to?

Pa sad odluci se, da li je 230W ili 230V, nekako sumnjam da je samo 230W, a 230V ti je jednostavno napon na kojem radi.
Sad, trebao bi pisati neki naziv na tom napajanju ili bar neka oznaka, pa bi to trebao probaj proguglati.
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

Oće li izdržat to?

na kucistu ti pise 230V a ne 230W jel da?
zasto su smajlici zuti? Hmm...
17 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Ja ti frendu preporucam da se ne zeza s grafom.Nek kupi Fortron 400W,to ce mu bit dosta.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pogledaj na racunu od kompjutera ili ga rastavi i pogledaj naljepnicu sa unutarnje strane

e su saces krivo skontat rastavi kompjuter tj skini mu onu stranicu ne napajanje rastavljat java te odnija manita jos ce te struja ubit

nu, glamac, djava ga odnija
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 19:21 (ribar).
16 godina
neaktivan
ribar kaže...

pogledaj na racunu od kompjutera ili ga rastavi i pogledaj naljepnicu sa unutarnje strane

e su saces krivo skontat rastavi kompjuter tj skini mu onu stranicu ne napajanje rastavljat java te odnija manita jos ce te struja ubit

lol...nije tolko glup majko mila....
17 godina
protjeran
Snaga napajanja
autorov komentar

Piše 230V.

A jeli malo 400W za HD4770?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...
ribar kaže...

lol...nije tolko glup majko mila....

slujsaj ako ne znas ne znaci da si glup a neko ko brka vate i volte ocito ne zna

17 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Ja imam nekog kineza. Ništa ne razumijem, piše samo boldano Total Max Power 280 W ali nadam se da to nije to xD

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
neki_lik kaže...

Piše 230V.

A jeli malo 400W za HD4770?

nije malo, samo ca, ti nemas ni blizu tih 400W
16 godina
neaktivan
Snaga napajanja

ja imam Corsair CX400W i pogoni mi Sapphire Radeon HD4850 512 MB, a HD4770 i ta su tu negdje u performansama tako da ce bit dosta 400W al neko kvalitetno kao Corsair...a ne neko no-name x)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar
wital kaže...

Koji ti frend ima proc?

Intel Core 2 Duo E4500 2,2Ghz.
16 godina
neaktivan

koliko bi konfa u full loadu vukla struje:

KONFA:ati 4770,amd 7850 x2,jedna przilica,jedan HDD320GB,2GB ram

17 godina
dogman kaže...

Jedno od ova dva bi ti odlicno pasali ako hoces kupovat napajanje mozda jeftinjie onda ovo Gigabyte a bolje tj kvatetnije onda Corsair iz Linksa!Cool
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
dogman kaže...

Jedno od ova dva bi ti odlicno pasali ako hoces kupovat napajanje mozda jeftinjie onda ovo Gigabyte a bolje tj kvatetnije onda Corsair iz Linksa!Cool
 http://www.pl-power.eu/data_powerline430.html  bili ovo bilo dovoljno,,,i da koliko bi vukla ovakva konfa otprilike struje
17 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Pa cemu to, neka proba najprije staviti HD 4770 s tim Neon napajanjem, kladim se da ima barem 400W

a HD 4770 vuce jedva vise nego sto daje pci-e port tako da ne vidim zasto bi morao kupiti novo.

Ako napajanje ima pci-e 6pin eps konektor onda bi trebalo sigurno raditi. 

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 20:59 (drnde).

0 0 hvala 0
17 godina
drnde kaže...

Pa cemu to, neka proba najprije staviti HD 4770 s tim Neon napajanjem, kladim se da ima barem 400W

a HD 4770 vuce jedva vise nego sto daje pci-e port tako da ne vidim zasto bi morao kupiti novo.

Ako napajanje ima pci-e 6pin eps konektor onda bi trebalo sigurno raditi. 

Neon napajanje nema niti blizu 400w to je šrot napajanje i to je tak kad se slaze novi komp onda treba i uzet posteno napajanje od 400w a ne one na kojima pise samo 400 w a van pruzaju pitaj boga koliko tj malo!Cool
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
 Neon napajanje nema niti blizu 400w to je šrot napajanje i to je tak kad se slaze novi komp onda treba i uzet posteno napajanje od 400w a ne one na kojima pise samo 400 w a van pruzaju pitaj boga koliko tj malo!Cool
Pa sto ima za izgubiti, mislim ne radi s ovdje o HD4870 nego HD4770 koja stvarno ne vuce puno,
isto tako ima dual core a ne quad, ako je stavi i radi, komp nije nestabilan, onda super, to je to.
Ako ne onda nek kupi cufteka 450W ili nesto u tom rangu za male novce, jednostavno ne vidim
razloga za trcat kupit napajanje ako nije ni probao.
16 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Trebam pomoć imam

MBO:asus m3a (am2+)

CPU:amd phenom quad core   4x 2.2 Ghz

RAM:2x2 GB

PS:Crosair 450 W

Grafa:8600 gt

pržilica hard i sve ostalo

Sad planiram kupiti nvidiu gtx 260  i aktivno hlađenje za CPU dali je navedeno napjanje dovoljno za navedenu konfu (crosair 450W)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i više nego dostatno

ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Trebam pomoć imam

MBO:asus m3a (am2+)

CPU:amd phenom quad core   4x 2.2 Ghz

RAM:2x2 GB

PS:Crosair 450 W

Grafa:8600 gt

pržilica hard i sve ostalo

Sad planiram kupiti nvidiu gtx 260  i aktivno hlađenje za CPU dali je navedeno napjanje dovoljno za navedenu konfu (crosair 450W)

naravno ;)
Only God (& mod) can judge me
17 godina
odjavljen
drnde kaže...
rambox kaže...
Pa sto ima za izgubiti, mislim ne radi s ovdje o HD4870 nego HD4770 koja stvarno ne vuce puno,
isto tako ima dual core a ne quad, ako je stavi i radi, komp nije nestabilan, onda super, to je to.
Ako ne onda nek kupi cufteka 450W ili nesto u tom rangu za male novce, jednostavno ne vidim
  Ima što izgubiti, od podataka na disku pa do kompletnog računala. Lošija napajanja imaju lošu naviku povremeno pri preopterečenju crknit i povući za sobom ostale komponente. Pravilo je da je cijena napajanja barem 10% ukupne cijene računala, pa čak i 15%, a ako se radi o uredskim računalima na kojima su podatci koji su važni za poslovanje firme, tad je bolje ići i na 20%.
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
MrBlc kaže...
drnde kaže...
rambox kaže...
  Ima što izgubiti, od podataka na disku pa do kompletnog računala. Lošija napajanja imaju lošu naviku povremeno pri preopterečenju crknit i povući za sobom ostale komponente. Pravilo je da je cijena napajanja barem 10% ukupne cijene računala, pa čak i 15%, a ako se radi o uredskim računalima na kojima su podatci koji su važni za poslovanje firme, tad je bolje ići i na 20%.
Nemojmo pretjerivati. U takvom slucaju nijedan brand sustav ne bi dolazio u obzir.
"Malo" je prica s napajanjima prenapuhana.
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
drnde kaže...
rambox kaže...
 ma i vise,ja sam za svoj komp od 2k kn dao 500 kn za napajanje,i opet bi dao
SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
17 godina
odjavljen

Ako pod "brand" misliš na gotove konfiguracije lokalnih trgovaca, i ne dolaze u obzir kod imalo ozbiljnijeg kupca. Ako misliš na brandove tipa HP i sl. ne znam kako stvari stoje, ali ne bi me čudilo da oni uzimaju napajanja od nekog boljeg proizvođača, pa stavljaju svoja hlađenja i kućišta.

Što se tiće prenapuhanosti problema, priće nisu prenapuhane, iskusio sam probleme s diskom, gubitke podataka i pojavu BS-a sve do promjene napajanja (nije bilo do diska).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
MrBlc kaže...

Ako pod "brand" misliš na gotove konfiguracije lokalnih trgovaca, i ne dolaze u obzir kod imalo ozbiljnijeg kupca. Ako misliš na brandove tipa HP i sl. ne znam kako stvari stoje, ali ne bi me čudilo da oni uzimaju napajanja od nekog boljeg proizvođača, pa stavljaju svoja hlađenja i kućišta.

Što se tiće prenapuhanosti problema, priće nisu prenapuhane, iskusio sam probleme s diskom, gubitke podataka i pojavu BS-a sve do promjene napajanja (nije bilo do diska).

Pod brand ne mislim na nikakve slozence, nego iskljucivo renomirane proizvodjace (IBM, HP, Dell i slicne) koji to daju drugima da rade za njih. Cijene takvih napajanja su mizerne u odnosu na ova koja se definiraju pod "must have".
Da ne govorim da i ozbiljna napajanja za ozbiljne sustave (veci serveri, blade sasije i slicno) od par kW kostaju manje nego ova fensi napajanja od 1 - 2 kW za piceke.
Isto tako, danasnja napajanja se ipak malo kvalitetnije rade od nekadasnjih JVC i MS napajanja koja su (i to rijetko) znala povuci sve za sobom. A u praksi ogromna vecina napajanja u upotrebi su overkill, posebno ako se dimenzionirau prema raznim "power calculatorima".
16 godina
neaktivan
Snaga napajanja

Evo ovako odma za pocetak ja sam novi ovde.

Zanima me kolko je potrebno napajanje za grafu Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
majorcina kaže...

Evo ovako odma za pocetak ja sam novi ovde.

Zanima me kolko je potrebno napajanje za grafu Gainward BLISS 9800GT, GF 9800GT, 1GB DDR3

Corsair CX400-360kn,ali napajanje ne napaja samo grafu:),koji je ostatak konfiguracije?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice