Savjet oko kućišta

poruka: 22
|
čitano: 2.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Pozdrav svima.

Razmišljam o kupovini ovog http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=8097 kućišta.

Cijenio bih ako bi mi neki vlasnik ovog kućišta napisao svoja iskustva.

Sada imam antec three hundred i nije da sam nezadovoljan kućištem, ali stvarno je unutra sve na knap, a i smeta mi što nema nikakvog cable managmenta.

Bio bih najsretniji da mogu sve žice provesti sa stražnje strane matične kao u ovom CM-u.

Isto tako ne vjerujem baš da imam mjesta za ugurati unutra još jednu 5850 ili 5870. (bez ozbiljnih problema sa hlađenjem kompa)

Što vi mislite, da li mi ima smisla mijenjati anteca za ovog CM-a? Da li bi u CM-a stala 5970 (kad bi ju stavljao jednog dana)?

Maks cijena mi je 800 kn.

Unaprijed zahvaljujem na svim savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Savjet oko kućišta

Odlicno za tvoje namjene (znaci na sva pitanja odgovor je: "Da").

Probaj ovako, nadji dimenzije 690-ke, i 5970. Usporedi ih i vidi.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Hvala na brzom odgovoru.

Dužina kartice je 30.5 cm, a kućišta 52.8 cm.

Pretpostavljam da kavez od HDD-a neće smetati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet oko kućišta

5970 ti neće stati u kučište! Jedini način je da makneš kavez s diskovima i staviš grafu na zadnji PCIe slot

To be or not to be
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Baš sam čitao reviewe i mislio si pa šta ne izvade kavez od HDD-a kad se već da izvaditi.

Vjerojatno ima dosta korisnika koji imaju hrpu HDD-a, ali ja ću imati maksimalno 2, a baš ostanu 2 slota nakon micanja kaveza, tako da mi to savršeno odgovara.

Tnx na upozorenju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vash kaže...

Hvala na brzom odgovoru.

Dužina kartice je 30.5 cm, a kućišta 52.8 cm.

Pretpostavljam da kavez od HDD-a neće smetati?

Hd5970 ne može stati bez diranja kaveza,ali HD5870 i manje će stati

17 godina
Savjet oko kućišta

Uzmi chiefteca bravo bh-01b-b-b kao i ja i uživaj u prostranosti, ali vjerovatno se pališ na izgled i ledice...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Uzmi chiefteca bravo bh-01b-b-b kao i ja i uživaj u prostranosti, ali vjerovatno se pališ na izgled i ledice...

Uzeo ipak MIDI-ja?

Thats my boy. ;)

Nego, sličice sa Mugenom? :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
Hyperion kaže...

:O:O:O:O Ti uzimaš kućište?!?!...

Više nisi prepoznatljiv..-.- =)

Btw. di ima to čudo za kupiti?

EDIT: Našao, links..ima možda negdje jeftinije?

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 20:10 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ne ne, izgled mi nije toliko bitan.

Ovu ledicu na prednjem fanu ću ugasiti. Komp mi je nasuprot kreveta i ne želim da mi pilji u oči, a i ledice mi općenito idu na živce.

Sviđa mi se ovo kućište jer ne izgleda over the top. Iskreno mislio sam uzeti nekog većeg anteca, ali svi izgledaju kao space shuttle.

CM me privukao zbog manje više suptilnog izgleda (ne izgleda kao bezlična kutija, a nije ni pretjerano), filtera za prašinu (stan mi je blizu ceste pa muku mučim sa prašinom) na svim ventovima, prostranosti, cable managmenta, lake instalacije komponenti i hot swap harda, a i puno je jefitiniji od anteca 900 i 1200.

Ako netko ima nekog drugog anteca ili CM-a kao prijedlog i da je do max 800 kn otvoren sam za sugestije.

15 godina
Savjet oko kućišta
DA da da da da i da, ja ga sebi uzimam za novu konfu, jedino kuciste koje ispunjava sve moje zahtjeve, PSU na dnu, odlican cable manegment, dobra prozracnost, filteri za prasinu, lijep i jednostvan izgled, nije preveliko, jednostavno zakon, ja ga sebi obavezno uzimam, u vezi 5970 izvadi kavez, ionako nemas 10 hdd-ova.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

ja bi ti preporučio HAF 922 u ADM-u je bio 800 kuna,ako ti izgled odgovara http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/kucista-i-kuleri/test-cooler-master-haf-922.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 13:55 (muhaqeri).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Ne mogu probavit njihov izgled, a i nemaju filtere za prašinu, a to mi je jako važno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Da li mi možete preporučiti dobar način reguliranja ventova za ovo kućište?

Planiram imati ukupno 5 ventova.

Ventove spojene na matičnu će komp regulirati sam, ali ne mogu ih sve popikati na matičnu.

Da li ih mogu sa fan mateom kako kontrolirati sve? Da li ide jedan vent jedan fan mate ili ih mogu 2 ili više spojiti na jedan kontroler?

Ili da si uzmem nekakav prednji panel? Ako znate neki koji bi se što bolje uklopio u kućište? Najsretniji bih bio kada nebi imao nikakvih dijelova koji strše izvan ravnine kućišta (ili da su ti dijelovi što manji). 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 14:33 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo nemoj kupiti thermaltake hardcano 12 se,to sranje ne radi sa svim ventovima,a na kraju riknuli su mi sva 4 kanala tako da sada mogu samo očitavati temp http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1156&ID=1707

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:35 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Primljeno na znanje.

Tnx.

Razmišljao sam nešto u stilu Scythe Kaze Master Ace KM02-BK ili KM01-BK.

Ne kužim koje je točno razlika između njih, pretpostavljam da je KM02 nova generacija KM01.

Mislite da bi tako nešto bilo ok?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:41 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možda u bojama,crna ili srebrnaEDIT sad vidim da je BK oznaka za black

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:56 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Nope, oba dva dolaze u crnoj ili srebrnoj.

Našao sam na forumu temu gdje se spominju ovi potenciometri, ljudi nagađaju da je ovaj 2 noviji model.

Inače su po svemu isti osim po izgledu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Sorry, dupli post.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:54 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo jučer kupio cm690 II advanced (zadnji u adm-u Osmijeh) i mogu ti reči da nećeš požaliti. Ako si kao i ja pročitao sve moguće review-e onda si postao malo skeptičan,ali sad više definitivno nisam Osmijeh. Neću previše piskarati jer je puno toga rečeno o navedenom kučištu (uskoro stavim slike u temu predviđenu za to) osim da je moja ocjena 9/10.

To be or not to be
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Mene najviše muči problem sa uzemljenjem. Zblesa se komp (najčešće se resetira) kada nešto ukopćaš u prednji panel.

Javi ako ti se dogodi tako nešto.

EDIT: A znači ti si me pretekao! :maše štapom: Belji se Poslao sam im jučer upit i kažu nema više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 14:01 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet oko kućišta

Evo ljudi samo da vam javim što sam odlučio.

Koliko god me cm 690 II privlači, ipak sam odustao od njega zbog problema sa uzemljenjem. Ne želim dat tolike pare i onda još strepiti šta će biti.

Odlučio sam se za anteca 902. Ne sviđa mi se baš, ali barem ću počupat van ventove sa ledicama i zamijeniti ih sa scythe s-flex 800 rpm (imam već 2 komada, kupit ću još jedan). Tako bi trebao biti i dosta tiši.

Kada bih uzimao cm-a dao bi još pare na kaze master ace potenciometar i prozirnu bočnu stranicu i to bi me na kraju izašlo isto kao antec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice