Problemi sa VX550

poruka: 7
|
čitano: 1.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa VX550- molim pomoć

Imam velikih problema sa Corsair VX550 (konf. pod moj komp). Treba mu nekoliko minuta da pokrene sam komp a radi kao da netko "vergla", odnosno ventilatori se pale 10ak puta i isto tako ugase, lampica za power blinka kako napon valjda dolazi.... To mi se pocelo događati nakon 2-3 mjeseca te sam navedeno napajanje reklamirao. U ADMu su ga kao promjenili (ali sumnjam) jer se navedeni problem ponavlja. Spojio sam napajanje i na UPS ali opet isto. Nekad jednostavno kao da je mrtvo dok palim komp pa nakon 5-10 minuta kao da skupi snage i pocne se paliti stilom "verglanja". Bojim se da mi taj nacin rada ne sje.e ostale komponente. U zadnje vrijeme cujem da krcka i to dok je ugasen komp. Dok je uplajen ne cujem od ventilatora. Da ne bi cuo krckanje moram gasiti sklopku iza na napajanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problemi sa VX550

Čisto da budes siguran probaj s drugim napajanjem ! Ako je problem i dalje prisutan ( moguce da ti nisu zamijenili napajanje ) opet ga salji na servis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problemi sa VX550- molim pomoć
ajspingvin kaže...

Imam velikih problema sa Corsair VX550 (konf. pod moj komp). Treba mu nekoliko minuta da pokrene sam komp a radi kao da netko "vergla", odnosno ventilatori se pale 10ak puta i isto tako ugase, lampica za power blinka kako napon valjda dolazi.... To mi se pocelo događati nakon 2-3 mjeseca te sam navedeno napajanje reklamirao. U ADMu su ga kao promjenili (ali sumnjam) jer se navedeni problem ponavlja. Spojio sam napajanje i na UPS ali opet isto. Nekad jednostavno kao da je mrtvo dok palim komp pa nakon 5-10 minuta kao da skupi snage i pocne se paliti stilom "verglanja". Bojim se da mi taj nacin rada ne sje.e ostale komponente. U zadnje vrijeme cujem da krcka i to dok je ugasen komp. Dok je uplajen ne cujem od ventilatora. Da ne bi cuo krckanje moram gasiti sklopku iza na napajanju.

Sličan problem sam ja imao sa Corsair CX400 napajanjem i zamijenili su mi za LC 650w napajanje.

Meni se komp isto nije htio isprve upalit , nego nakon pritiskanja sklopke na napajanju par puta pa bi se upalio tek onda.

15 godina
neaktivan
Problemi sa VX550

Tnx na savjetima. Mogu dodati jos da se komp zna iznenada ugasiti (kao dok nestane struje) ali to jako rijetko. Komp sam kupio u ADMu u 01/11. Ne znam da li vrijedi jos garancija. A ako idem mjenjat napajanje odmah ju gubim ako se ne varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problemi sa VX550

Vrijedi ti jos garancija ! Ako ides mjenjat napajanje onda ne gubis jamstvo ! Ako si kupio kompletnu konfiguraciju kod njih i ako ides otvarat kuciste ( a ima naljepnicu sa strane ) onda gubis pravo na besplatnu dijagnostiku kvara al garancija na pojedine komponente vrijedi i dalje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa VX550

To napajanje imam u svojoj konfiguraciji već 3 godine i moram reći da sam prezadovoljan. Nikad nisam čuo niti najmanje zvukove "verglanja" iz njega, uvijek je tiho, takoreć bešumno. Dok komp nje bio na UPS-u(jedini razlog stavljanja UPS-a je bio restartanje T-com-ovog modema i crkavanje napajanja audio pojačala prilikom grmljavine) vani grmi, sjeva, modem mi švika a ja gejmam ko lud. Sve padove napona filtrira, jednostavno zakon napajanje. Jedina zamjerka dogodila se kada je napajanje bilo staro kojih par mjeseci. Tada je par dana napajanje lagano zujalo dok je komp bio pogašen. Nakon par dana je prestalo i od onda radi besprijekorno.

Da budeš siguran zamjeni napajanje, pitaj bilo kojeg frenda da ti posudi napajanje, treba ti 5 min da ga zamijeniš, pa ćeš biti siguran da je u njemu problem. Inače ako se ne varam mislim da to napajanje ima 5 godina garancije, od Corsaira sigurno ali nisam siguran da i naši dobavljači daju toliko.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 9:40 (miohat).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Problemi sa VX550- molim pomoć
ajspingvin kaže...

Da isključiš nestabilan OC, downclockaj sve na tvorničke postavke.

A što se tiče zamjene, zapišeš serijski broj napajanja prije slanja na servis.

Ako se vrati napajanje sa istim serijskim, dobio si isto napajanje nazad.

Ako imaš kutiju od starog napajanja, na njoj ti je stari serijski, pa možeš usporediti.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice