Problem s preglasnim kučištem

poruka: 4
|
čitano: 957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s preglasnim kučištem(coolermaster cosmos)
pitanje

Konkretno imam coolermastera cosmosa (4 venta), procesor q6600 sa njegovim ventom, te sapphire 4850 toxic. S obzirom   da bi to trebalo biti jako tiho kuciste bas i nije pa me zanima kako da smanjim glasnocu tih ventilatora(brzinu) tj nesto sam pokusavo u biosu ali bas i nije imalo neki   efekt, pa ako ste voljni preporucit sto da napravim recite, i mislim da je ventilator od procesora u pitanju sto se tice te prejake glasnoce

jd
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2008 17:28 (newjd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je box kuler možeš mu smanjiti brzinu okretaja u biosu ali to opet utječe na temeraturu proca ako je ploča asusica kao kod mene sa programom probe II koji dođe uz matičnu sam regulisao brzinu vrtnje box kulera ali mi se odrazilo na temperaturu sad imam AC frizer i i njegov vent ima regulaciju preko biosa koji sam podesio na oko 900 obrtaja koji je nečujan a temp. proca od 30 do 40 u idle i loadu uz normalno provjetreno kućište sa regulacijom ventova od 1x12 cm. 1x9 cm i 1x8 cm na kućištu a buka iz kućišta nije velika čak više je i tih ali taj kosomos je hvaljen kao tiho kućište sa dobrom zvučnom izolacijom ali izgleda da je to samo reklama Pozzz

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

kupi si novi ventilator (tako sam ja rješio problem).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najefikasnije ćeš riješiti taj problem nabavkom novog (šireg) coolera koji će se sporije vrtjeti i manje šumiti. Manji ventovi se moraju za istu efikasnost puno brže vrtiti pa tako stvaraju veću buku.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice