Problem s napajanjem il grafickom

poruka: 11
|
čitano: 2.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Nisam znao sto uraditi vise, pa sam odlucio otvoriti novu temu, a problem je u tome, vjerovali ili ne, taj, sto sam danas popodne, odlucio ocistiti kompjuter od prasine, te sam skidao graficku, napajanje i procesor, sve bi to bilo lijepo, da nakon sto sam vratio sve, osjetio kako ventilator od napajanja gubi snagu, te posao kupiti novi, no nakon sto sam ga promjenio(iako naravno kabeli od starog napajanja i novog nisu bili isti, al smatram da ako se kompjutor startao da sam sve lijepo spojio),(inace nisam neki ekspert sto se tice konfiguracija i tih shema), startao sam kompjuter, sve se fino i lijepo otvorilo, dok se za kojih 10tak minuta kompjuter nije ugasio, takoder osjetio sam u tih 10 min(koliko sam uspio) da mi igrica tipa cod2 brutalno steka, te mi fps pada na 90, a maximum je 130, mozda je bilo glupo provjeravati preko igre kako kompjutor radi, ali eto.... ugl da ne duljim, izgubio sam zivce cijeli dan do evo sad navecer, pronalazeci problem, al bezuspjesno, mislim se da nije graficka oslabila il nesto, al ne vidim nikakve znakove, a da vam iskreno kazem neznam na koji nacin sam je mogao pokvariti... sto se tice mojih osnovnih komponenti...::
maticna mi je msi p43 neo
graficka ati radeon sapphire 4770 hd
intel core 2 duo E7400 2.8ghz
nadam se da ce se nac neko ko ce mi pomoc il dat bar neki pametan savjet, jer ja vise nisam pametan... 
hvala unaprijed ! 

0 0 hvala 0
14 godina

Moguce da ti se procesor zagrijava pa se prvo jako uspori, a zatim i ugasi.

Moguće da si pogrešno vratio cooler, ili si slabo uštekao konektor u matičnu.

Skini neki program tipa HWmonitor, pokreni neki program za testiranje pa gledaj dal ce temperatura od procesora ludo rasti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Problem s napajanjem il grafickom
nisam bas neki ekspert kao sta sam naveo, koja je mogucnost da sam krivo vratio cooler ? jel bitno na koju stranu i kako stoji on ?
mozda je pitanje glupo ali bolje nemogu postavit ...
12 godina
Jesi li stavio pastu na cpu i koliko?
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
nisam.. to nisam, a sto mislis da je najprije do toga ?
14 godina
hoffman kaže...
nisam bas neki ekspert kao sta sam naveo, koja je mogucnost da sam krivo vratio cooler ? jel bitno na koju stranu i kako stoji on ?
mozda je pitanje glupo ali bolje nemogu postavit ...

Kao što kolega pita, jesi stavio termalnu pastu? JEsi mozda pretjerao s količinom?

Moguće ga je krivo okrenuti, al onda puše zrak u kućište, a zbog toga se ne bi gasio, nego bi samo lošije radio.

Moguće da jednu od nožica nisi dobro pričvrstio pa stoji potkoso i ne hladni procesor.

I za svaki slučaj, probaj sve kablove jače ugurati u konektore (matična, grafička...)

Nicky, daj mu neki tutorial za stavljanje coolera. Mene žena zove na zabavu, moram ići! {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 22:42 (CyberDemonVZ).
12 godina
Je zbog toga se prigrijava i gasi. Triba ti termovodljiva pasta za cpu i za gpu.
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
kao sto sam napisao gore prethodno, termalnu pastu nisam stavljao, nozice su sve lijepo stisnute, a sad sto se tice polozaja u kojem mi stoji cooler, u to nisam siguran, dizo sam ga i stavljao sto puta, sad u kojem smijeru i kako treba stajati, to stvarno neznam, a najveca greska je ocito sto prije vadenja nisam gledo kako stoju neke stvari...
10 godina
neaktivan
ispravak :P smjeru*
12 godina
Ne vridi ti nista bez termalne paste ja koristim MX-4 trenutno i evo ti link tema ode na bugu pa dobro prouci prvi post http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na napajanju si promijenio ventilator tako što si izvadio stari iz njega i stavio novi te ga spojio na mjesto na kojem je bio stari?

Sve je to fino, sve je to cool (dobro, ne cool već vjerojatno hot, really really vruće) jer dam se opkladiti da nisi pazio da ventilator koji ugrađuješ:

- Ima dovoljno nizak startni napon (da se pokreće na 4V ili čak i niže) kao i onaj što je bio u napajanju.

Večina ventilatora treba 6-7-8V da se uopće pokrene, a takav ventilator bi se pokrenuo tek kada bi se napajanje već pošteno zagrijalo.

- Ima dovoljno dobar protok zraka da može hladiti napajanje koje imaš pod opterečenjima na koja ga opterećuješ.

A čak nisam ni siguran da si ga dobro okrenuo (ako je u pitanju 120mm ventilator onda upuh, a ako je 80mm onda ovisno o mjestu gdje je na napajanju ili upuh ili ispuh (ovisno kako je bio okrenut originalni)).

Ako išto od ovoga što sam napisao sumnjaš da je točno u tvom slučaju (pogotovo ono za napon), provedi kabel ventilatora tamo kuda prolaze kabeli napajanja i spoji ga prek oadaptera na molex (4-pin) ili direktno na matičnu.

Naime, rekao bih da ti se napajanje ugasilo od pregrijavanja (i srećom nije krepalo).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice