ak bum moro lemit onda ga ja neću slagat
već ću dat prof.iz računalstva
a ak ide na matičnu onda ću sam to složit
i marka napajanja je DeLux
ak bum moro lemit onda ga ja neću slagat
već ću dat prof.iz računalstva
a ak ide na matičnu onda ću sam to složit
Još gore nego MS ili CodeGen (u biti ista stvar). Nemoj se zafrkavati s time.
Ako ti je na tome otišao vent, vjerojatno nije do njega već ga napajanje više ne može opskrlbljavati energijom.
Zamijeni napajanje.
Ako ti je na tome otišao vent, vjerojatno nije do njega već ga napajanje više ne može opskrlbljavati energijom.
Zamijeni napajanje.
Jasno,radi par sto kuna riskirati neku komponentu pa i ploču.Kupit novo i neko bolje...
Zamijeni napajanje.
Jasno,radi par sto kuna riskirati neku komponentu pa i ploču.Kupit novo i neko bolje...
ma nije napajanje slabo
al ću razmislit
prvo ću stavit ventilazor ak bude opet isto onda neko napajanje ću uzet do 220 kn
ma nije napajanje slabo
al ću razmislit
prvo ću stavit ventilazor ak bude opet isto onda neko napajanje ću uzet do 220 kn
To da se radi o slabom i nekvalitetnom napajanju potvrdit će ti svatko tko se imalo razumije u napajanja. No ti valjda znaš najbolje.
Uzmi odmah napajanje za barem 300 Kn (neki Fortron 400W, Cooler Master 500W, SeaSonic 380W, LC Power Silent Giant 460W, Chiftec 550W,...) i ne kupuj nikakav ventilator niti išta. Jedino što je gore od CodeGen/MS/ModeCom/DeLux napajanja je modificirano CodeGen/MS/ModeCom/DeLux napajanje (neko po kojem je prčkao).
Za 220 Kn nećeš naći pristojno napajanje, a i onako moraš dati za ventilator barem 30 Kn. I novi ventilator če ti otići; stari je otišao zbog puno rada na max brzini (jasno da se napajanje puno grije kad je slabo i nekvalitetno). Osim toga 8cm vent je zujalica i nikako ne može imati protok zraka kao vent od 12cm ili 14cm...
gle imam pitanje
meni je ventilator na stražnjoj strani
šta bi se desilo kad bi uzeo napajanje sa ventilatorom odzdola jel bi mi to šta škodilo
imam slabo rupa na kompu
odozada imam jednu rupu za napjanje i sastrane(lijevo) 2 grupe rupičica za zrak
gle imam pitanje
šta bi se desilo kad bi uzeo napajanje sa ventilatorom odzdola jel bi mi to šta škodilo
imam slabo rupa na kompu
Ne bi ti škodilo. Dapače, dobro bi ti došlo.
Kućište ti nema prostor barem za stražnji vent za ispuh?
gle imam pitanje
imam slabo rupa na kompu
Ne bi ti škodilo. Dapače, dobro bi ti došlo.
Kućište ti nema prostor barem za stražnji vent za ispuh?
ali meni nije jasno
jer onda bi mi ventilator puhao na matičnu i ostalo sve
nisam imo iskustva sa tim napjanjima imo sam uvjek sa stražnje strane
frnd mi ima iznutra prema dolje pa mu se jednom pregrijao pa je moro imat stalno otvoreno kučište
skoro sva napajanja nova imaju tako rijeseno i puno je bolje/tise
WTF? Kakvi puhao? Kakvi bakrači...
Napajanje koje ima vent od dolje ne izbacje zrak dolje već taj vent uvlači/upuhuje zrak u napajanje, a topao zrak izlazi na rupičasti dio.
Dakle taj "veliki" vent uvlači zrak i zrak iz napajanja izlazi nazad, na stražnjoj strani kućišta.
WTF? Kakvi puhao? Kakvi bakrači...
Napajanje koje ima vent od dolje ne izbacje zrak dolje već taj vent uvlači/upuhuje zrak u napajanje, a topao zrak izlazi na rupičasti dio.
Dakle taj "veliki" vent uvlači zrak i zrak iz napajanja izlazi nazad, na stražnjoj strani kućišta.
a so
moj ispuhuje
ok
onda ću si kupi LC sa takvim ventilatorom
ima u hgspotu sam vidio po jeftinoj cijeni
U HGSpotu ti vjerojatno i vrečicu naplačuju koliko su skupi, ako želiš LC, posjeti Links, imaju odlične cijene po pitanju LC napajanja.
ima u hgspotu sam vidio po jeftinoj cijeni
Pazi koji LC uzimaš; gledaj da je Silent Giant serija, najmanje Silent Giant 460W.
Super Silent nisu dobra, zato su i jeftinija.
koje je napajanje bolje
1. aMaze napajanje ATX-400W, 12cm fan
2.Spire ATX nap.420W, hlad.12cm,21dB,bulk
koje je napajanje bolje
1. aMaze napajanje ATX-400W, 12cm fan
2.Spire ATX nap.420W, hlad.12cm,21dB,bulk
NIJE. Zaobiđi u širokom luku.
imam samo 200 kn na raspolaganju
sta mogu kupit za to a da opskrbim svoju konfiguraciju
Povećaj buđet barem na 300 Kn. Vjerojatno ćeš uspjeti nekako iskemijati ako ti je imalo stalo do računala. Za manje od toga ne možeš kupiti dobro/kvalitetno adekvatno napajanje. Fortron 400W, LC Power Silent Giant 460W, Corsair CX 430W, Chieftec 450W, Cooler Master 450W, Seasonic 380W, ... -> NE IDI ISPOD TOGA.
Ako nikako ne možeš preko 200 Kn; potraži u oglasniku (recimo njuskalo.hr) neko polovno ali da se ubraja u kvalitetne.
Npr: http://www.njuskalo.hr/kucista/fortron-pnf-400w-oglas-2497318
http://www.njuskalo.hr/kucista/lc-power-6550gp2-550w-oglas-2394143
http://www.njuskalo.hr/kucista/fortron-400w-oglas-2445804
Povećaj buđet barem na 300 Kn. Vjerojatno ćeš uspjeti nekako iskemijati ako ti je imalo stalo do računala. Za manje od toga ne možeš kupiti dobro/kvalitetno adekvatno napajanje. Fortron 400W, LC Power Silent Giant 460W, Corsair CX 430W, Chieftec 450W, Cooler Master 450W, Seasonic 380W, ... -> NE IDI ISPOD TOGA.
nemam od kud
stara mi je dala prije mjesec dana za novu matičnu
a sad ja imam 150 kn od đeparca
i idući tjedan još ću imat 50 kn tak da nema finte da to skupim
Ništa onda, pogledaj ona s njuškala. Ne bih preporučio polovno napajanje, ali očito je da nemaš drugog izbora.
CX430 je smeče, a njegova konfiguracija ne troši ništa i obični LC bi mu radio odlično ... Ako je meni gurao dual core, 2x500gb, optika i 4870, gurat će i njemu. Slobodno uzmi ovak nešto :
http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+500W%2C+LC+POWER+Office+Series%2C+ATX+v2.2%2C+120mm+vent.%2C+PFC&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.029
Neznam kakva je ona lc power office series dosta je jeftino ali mislim da bi moglo tvoju konfu drzat!
Neznam kakva je ona lc power office series dosta je jeftino ali mislim da bi moglo tvoju konfu drzat!
konfa je stara 3 godine i igram sve nove igre
nije da sam ono pri parama pa imam gamerski komp koji može igrat sve igre na high
ja sam sa medium zadovoljan
bitno da radi
ma nisam tako mislio vec da nemas nekakvu konfu koja trosi puno struje i da bi ti to napajanje trebalo biti dovoljno...u svakom slucaju bolje nego da sarafas po ventu i lemis po tom starom napajanju!
Onda uzmeš LC koji sam ti preporučio i super, sigurno je bolje bar duplo od bilo kojeg no name kojeg možeš kupiti za taj novac. Preporučio sam ga jer radi već godinu dana u drugom kompu, 600W je kao i plačeno je 220kn, jamstvo 3 godine.
da ali meni treba i dostava to je još 55 kn
al uzet ću ga za 2 tjedna onda
ovaj ću podmazat još 2 puta
i to je to
hmm... mislim da bi i ovo drzalo!? vi ostali?
ak ovo moje smeće od 400W radi
onda bi i to trebalo