sporo mi se okreće ventilator
dali mi netko može reći s čim da podmažem
i dali ima neko posebno sredstvo
sporo mi se okreće ventilator
dali mi netko može reći s čim da podmažem
i dali ima neko posebno sredstvo
dajte ljudi jel itko zna hitno mi je
wd40, masinsko ulje...
wd40, masinsko ulje...
nabavio sam mašinsko ulje
koliko toga moram nalit
Koje je napajanje?
Nikakvo ulje neće ti pomoći, trebaš zamijeniti vent ako se radi o nekom dobrom/skupom napajanju, a ako je neki šrot jeftinjak trebaš zamijeniti napajanje.
kap, ne vise... mozda bolje wd40 pa onda masinsko, ali to je samo privremeno rjesenje. s vremenom (ubrzo) ce opet prozujati...
ma meni nije problem podmazivat
ak treba 1 mjesečno
meni paše
to je 10 min posla
dam samo kaj ce ti naljepnica koja zatvara rupu na ventu otpasti :)
dam samo kaj ce ti naljepnica koja zatvara rupu na ventu otpasti :)
ma to nije probelm
nabavi se nešt za to da se zamjeni
Zar ti je stanje tvog računala toliko nebitno da ti je svejedno hoće li pregoriti ili ne?
Zar ti je stanje tvog računala toliko nebitno da ti je svejedno hoće li pregoriti ili ne?
zkj bi pregorilo
sad sam podmazao
možda ću si kupit ventialtor novi za 20-50 kn i promjenuti
zkj bi pregorilo
sad sam podmazao
možda ću si kupit ventialtor novi za 20-50 kn i promjenuti
Postavio sam retoričko pitanje.
Ako ne znaš "zkj bi pregorilo" onda ni onako nema veze. Da znaš, ne bi odgovarao na retoričko pitanje.
gle znam na šta misliš
niam lud držat računalo upaljeno i da neradi hlađenje
onda bi bio ogromna budala da to učinim
gle znam na šta misliš
A s riskiranjem da otkaže vent u toku rada? Ili da "naljepnica" s venta otpadne, uleti u napajanje i izazove beklaja?
gle znam na šta misliš
A s riskiranjem da otkaže vent u toku rada? Ili da "naljepnica" s venta otpadne, uleti u napajanje i izazove beklaja?
a budemo vidjeli
gle znam na šta misliš
a budemo vidjeli
Ne bih volio vidjeti da ti komp pregori. Uzmi u obzir da napajanje ako je neko jeftinjak nema zaštite pa će ti ako pregori vjerojatno povuć i još koju komponentu sa sobom.
ma podmazo sam
a prek vikenda ću kupit drugi ventilator
sad neznam dal ću sam znat ga promjenuti
kap, ne vise... mozda bolje wd40 pa onda masinsko, ali to je samo privremeno rjesenje. s vremenom (ubrzo) ce opet prozujati...
Ja sam pita jednog automehanicara u vezi wd-a on je reka da je to najvece smece koje postoji ...
Ja sam pita jednog automehanicara u vezi wd-a on je reka da je to najvece smece koje postoji ...
WD nije podmazivač na bazi ulja/masti. WD sprej nagriza. Njega koristite kad ne možete odvrnuti zahrđao šaraf, a ne za podmazivanje.
Dapače, WD kad se osuši (relativno brzo) dodatno isušuje. Nije on za podmazivanje.
znam to
to smo danas frendovi i ja komentirali kad smo rastavljali motor
pa sam iz škole uzeo mašinsko ulje
dali ja sam mogu promjenuti ventilator
znam to
to smo danas frendovi i ja komentirali kad smo rastavljali motor
pa sam iz škole uzeo mašinsko ulje
dali ja sam mogu promjenuti ventilator
Ovisi koliko si stručan. Kvalitetna napajanja imaju običan konektor za ventilator tako da nije problem promijeniti, druga pak imaju direktno spojeno žice (u tom slučaju preporuke je zalemiti žice od novog ventilatora tamo gdje su bile od starog).
vent je radi necega morao stati. wd to "procisti". nakon toga stavi masinsko ulje. ne govorim to bzvz, nego sam ja tako napravio na ventilatoru koji je ruzio dok se okretao (bez masinskog, znaci - samo wd)
ja imam ventilator zalemljen u napajanju
dali ja mogu npr te žice odrezat i priključit novi ventilator na matičnu
ja imam ventilator zalemljen u napajanju
dali ja mogu npr te žice odrezat i priključit novi ventilator na matičnu
Valjalo bi da vent spojiš kako je taj spojen u napajanju. Ako ne možeš, može i na matičnu, samo uzmi u obzir da nije nužno da vent spojen na matičnu radi i kad bi radio vent na napajanju. Pripazi i na to da uzmeš vent koji ima jednak broj okretaja koji ima vent kakav imaš sad ili veći broj. Ako uzmeš neki s puno manjim brojem okretaja i manjim protokom zraka možda ti neće adekvatno hladiti. Opet pitam, o kojem se napajanju radi?
naznam nepiše u papirima
znam da je 400W
ugl 80mm ventilator sa stražnje strane
naznam nepiše u papirima
znam da je 400W
ugl 80mm ventilator sa stražnje strane
Pa vidiš koje napajanje ti je, piše na njemu.
Kladim se da je MS ili Codegen, a s tim ti je mudrije/pametnije ne igrati se već uzeti neko novo kvalitetno napajanje.
nije pitao koliko ima W nego koja marka ako je neko lose to se neisplati raditi bolje kupiti novo i kvalitetno napajanje!
Edit: pretekao me skoro identicnim rijecim :-)
e vidite piše na njemu samo voltaža i to je to
kaj da vam kažem siva škatulja sa par brojeva
vidiš meni se to isplati radit
jer me jeftinije izađe nego uzimanje novog napajanja
nema se para
nema se para
našo u papirima
jedva se primjeti DeLux napajanje
nema se para
Pa mora pisati marka nekakva ili oznaka...da ali jesi svjestan ako nesto shebes ode cijeli komp u nepovrat!?