Napajanje

poruka: 42
|
čitano: 7.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Napajanje

Kupujem napajanje i neznam dali pase na maticnu koji cu kupiti.evo linkova

http://www.mimovrste.com/artikel/2380048934/maticna-plosca-intel-blkdg43nb-vga-775  <---- maticna

http://www.mimovrste.com/artikel/2400023516/napajalnik-power-lc6600-600w <----- napajanje

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Napajanje

Napisi da te mogu razumjeti.Sto kupujes,maticnu ili/i napajanje???

dasHHa
17 godina
neaktivan

Koje god napajanje kupio bitno je da pazis da ima 24-pinski prikljucak za maticnu plocu(on je razdjelni na 20+4 pina,pa kao takav pase na ploce i starije generacije)i da je 12v vod(to je onaj sto napaja CPU)8-pinski,koji je,takodjer,razdjeljiv na 4+4 pina i pase za sve ploce od '95.g do danas.

dasHHa
15 godina
neaktivan
Napajanje

kupujem oboje..Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Napajanje

Evo da ne otvaram novu temu, mogu i ovdje pitati, moja matična je M720- US3, i planiram kupiti napajanje Corsair VX550, i zanima me dali odgovara to napajanje za tu matičnu, jer na tom napajanju priključak za CPU je 8 pin-ski, a na mojoj matičnoj je 4 pin-ski, pa me zanima dali mogu uključiti jedno u drugo?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Evo da ne otvaram novu temu, mogu i ovdje pitati, moja matična je M720- US3, i planiram kupiti napajanje Corsair VX550, i zanima me dali odgovara to napajanje za tu matičnu, jer na tom napajanju priključak za CPU je 8 pin-ski, a na mojoj matičnoj je 4 pin-ski, pa me zanima dali mogu uključiti jedno u drugo?!

Ma može,zašto ne.

Autor teme: uzmi napajanje Corsair Cx400.

15 godina
neaktivan
Napajanje

400 mi nije dosta.550 min..zbog graficke..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A klikni na MOJ PC i vidi što moj 550W Corsair drži Namigiva Ovo tvoje napajanje niti da ima 100W više ne bi moglo biti jako kao Corsair VX550W

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 22:16 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Zuja kaže...

koja je grafička i proc i koliko imaš HDD-ova?

IRebic
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

A klikni na MOJ PC i vidi što moj 550W Corsair drži Namigiva

jesu li ti grafičke u CF-u?

IRebic
17 godina
Zuja kaže...

Još jedan neinformirani jaran.

550W na grafi i piše baš zbog nekih proizvođaća koji proizvode od realnih 300W označavaju s 550W (recimo MS Industrial i slični).

Prave marke pišu i prave vrijednosti,  a pravih 550W treba ti tek ako ćeš imat prejak proc, previše diskova, dvije ili više visokotrošeće grafe, hrpu ventilatora i neonki,...

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
16 godina
neaktivan
IRebic kaže...

Ne... Imam ih za ukras...

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
IRebic kaže...

Ne... Imam ih za ukras...

onda ta VX serija stvarno i više nego opravdava glasine....

IRebic
16 godina
neaktivan
IRebic kaže...

Itekako... VX550W praši moga Raptoxxa 750W Advenced series... Je da je dosta opterećeno napajanje, ali u full loadu mi daje 11.99V, a Raptoxx nije mogao dati preko 11.70V (prema everestu, naravno to sve može biti netočno, ali osjeti se da komp radi bolje sa Corsairom)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 22:21 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Napajanje

ovo je istina..tebi ce 400w bit sasvim dovoljno..ako moj Fortron 650w drzi HD 4870x2 clockanu i q6600 na 1.48 24/7 onda ce tvoje vrtit bez imalo muke

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje

Nije ni čudo za Corsair CX i VX kad su to rebrandirana (ili blago modificirana) Seasonic napajanja.

Pogledajte samo Corsair CX 400W - napajanje koje se gasi tek kad mu je izlazna snaga nekih 480W.

To znaći da je u stanju bez ikakvih problema i dugoročno davati 450 - 470 W.

http://www.hardwaresecrets.com/article/750/8

Nađite mi drugo napajanje deklarirano na 400W koje toliko daje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Zuja kaže...

Još jedan neinformirani jaran.

550W na grafi i piše baš zbog nekih proizvođaća koji proizvode od realnih 300W označavaju s 550W (recimo MS Industrial i slični).

Prave marke pišu i prave vrijednosti,  a pravih 550W treba ti tek ako ćeš imat prejak proc, previše diskova, dvije ili više visokotrošeće grafe, hrpu ventilatora i neonki,...

ovo je u teoriji u stvari točno, no da to "neinformirani jaran" nebi krivo shvatio važno je napomenuti da nijedno napajanje nema 100% iskoristivosti, ukoliko je iskoristivost preko 85% to se već može uzet za odlično napajanje, kod ms industrijala(npr.) napajanja budu lošije kvalitete i male iskoristivosti (čak ispod 60%) tako da recimo napajanje od  nazivnih 550W sa 60% iskoristivosti je u praksi 330W napajanje, zato uvijek gledaj kupiti kvalitetnije napajanje (neko od Corsair-a ili Fortrona)kako se poslje nebi čudio ako ti napajanje "izdimi".

IRebic
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
IRebic kaže...

Itekako... VX550W praši moga Raptoxxa 750W Advenced series... Je da je dosta opterećeno napajanje, ali u full loadu mi daje 11.99V, a Raptoxx nije mogao dati preko 11.70V (prema everestu, naravno to sve može biti netočno, ali osjeti se da komp radi bolje sa Corsairom)

svaka čast...

evo meni je npr na ovo konfi "izdimio" ms industrijal 400W, pa nakon njega ms ind. 550W (oba dobio free i skužio da taman toliko i vride) pa san sad stavio Fortron Blue Storm II 400 i radi bez po muke + dobio sam na peformansama itekako otkad je on tu...

IRebic
17 godina
IRebic kaže...

ovo je u teoriji u stvari točno, no da to "neinformirani jaran" nebi krivo shvatio važno je napomenuti da nijedno napajanje nema 100% iskoristivosti, ukoliko je iskoristivost preko 85% to se već može uzet za odlično napajanje, kod ms industrijala(npr.) napajanja budu lošije kvalitete i male iskoristivosti (čak ispod 60%) tako da recimo napajanje od  nazivnih 550W sa 60% iskoristivosti je u praksi 330W napajanje, zato uvijek gledaj kupiti kvalitetnije napajanje (neko od Corsair-a ili Fortrona)kako se poslje nebi čudio ako ti napajanje "izdimi".

Ti si izgleda pobrkao kruške i jabuke. Iskoristivost napajanja je onaj postotak koji se dobije iz omjera ukupne snage koju napajanje daje na izlazima i snage koju napajanje crpi iz utičnice pomnoženo s 100%.

Dakle ako je napajanje 80+ cerftificirano znači da je ono energetski učinkovito; da je više od 80% povučene snage iz utičnice isporučuje na railove.

Npr 80+ kod Corsaira CX 400W znači da ono kad daje 400W iz utičnice vuće oko 500W.

Kod kvalitetnih napajanja uglavnom se navodi snaga koju napajanje daje bez problema (i s recimo 80+; npr CX 400W Daje 470W ali onda iskoristivost padne ispod 70%).

Kod "divljih marki" napajanja uglavnom je deklarirana snaga koju napajanje vuće iz utičnice, a iskoristivost je mala (kod nekih čak i oko 50% samo).

Uz to, nekvalitetna napajanja nemaju određene komponente za bolje ispravljanje napona, fali im prekonaponska zaštita (zbog čega često povuku i druge komponente kad crknu), koriste se nekvalitetni elektonički elementi itd... Zbpg toga su kvalitetnija uglavnom i duplo teža.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2009 4:06 (191x7).
16 godina
neaktivan
Napajanje

Evo da ne otvaram novu temu, da li bi Fortron 350PNF bio dovoljan za jednu ATI HD4770? Ostatak konfe pogledajte pod Moj PC.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
melo#15 kaže...

Evo da ne otvaram novu temu, da li bi Fortron 350PNF bio dovoljan za jednu ATI HD4770? Ostatak konfe pogledajte pod Moj PC.

Bi, znam pouzdano.

Čovjeku sam na to napajanje stavio HD 4850 i već više od godinu dana komp mu radi bez problema (ostatak je C2D 1.86 GHz, 3 GB DDR2, 250 GB,...).

16 godina
neaktivan

Uzmi ti samo tog Corsaira VX450W. Odlično napajanje

15 godina
neaktivan
Napajanje
ako tebi drzi bogamu onda ce i meni :D..posto ce nam biti vrlo slicni kompi.sam cu ja imat 2x 5850..xd
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2009 19:23 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A ja VX550W Smijeh

15 godina
neaktivan
Napajanje

a gle maksimum mi je 400 kn za napajanje.ajde 500.a neznam dal ce 450 bit dosta za quad crossfire i 4gb rama.to me malo muci..

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Zuja kaže...

a gle maksimum mi je 400 kn za napajanje.ajde 500.a neznam dal ce 450 bit dosta za quad crossfire i 4gb rama.to me malo muci..

Hahahhahhaha Quad Crossfire i samo 500Kn za napajanje?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Tu pak neće biti dosta to napajanje... VX550W bi možda čak i bio.. Ali koji Quad CF misliš staviti?

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
15 godina
neaktivan
Napajanje

pa quad q8400 ali za cf cu stavit jace napajanje ofc.nisam to mislil tak napisat.nisam bogami tolko glup..:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

pa quad q8400 ali za cf cu stavit jace napajanje ofc.nisam to mislil tak napisat.nisam bogami tolko glup..:D

Ti si spominjao Quad Crossfire... Znači ideš na 4 GPU-a?

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice