Napajanje za moj komp zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 2.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

Pozdrav!

Evo čitam po forumu o napajanjima i stvarno mi je puno pomoglo, ali još uvijek nisam sasvim siguran koje napajanje uzeti. Naime, staro je očito dalo svoje, sutra na servis nosim jer je komp pod garancijom. Uglavnom se dvoumim između dva Corsair modela- CX 400W ili VX 450W. Je li ovo 400W dovoljno za moju konfiguraciju? Ako preporučate neko drugo napajanje samo izvolite iznjeti svoje mišljenje.

Konfiguracija:

AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHz

3 GB RAM

HD 3870 Ultimate 512MB

320 GB HDD, WD

Gigabyte GA-MA790X-DS4 matična

DVD/RW;    2x 120mm ventilator

uskoro još jedan HDD

Hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje za moj komp

CX je i vise nego dovoljno...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

CX će ti to držati bez problema, vjeruj mi...

BTW - u ADM-u je nešto jeftiniji...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 10:05 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Napajanje za moj komp

uštedi još 100 kn i stavi unutra fortron 400 pnf.

to ti napajanje ima istu stvarnu snagu kao i cx 400.

ja sam to napajanje stavljao u desetak konfi, međuostalom i u konfu jako sličnu tvojoj, i nikada problema.

ima dosta prostora i za clock s tim napajanjem.

ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
16 godina
Maus kaže...

Slažem se da bi i fotrton 400PNF bio dovoljan (i više od toga), ali po snazi se ne može mjerit sa CX400.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Maus kaže...

Slažem se da bi i fotrton 400PNF bio dovoljan (i više od toga), ali po snazi se ne može mjerit sa CX400.

oba imaju 30A na +12v railu ako se dobro sjećam. to je 360w

16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

Kolko ja znam (a znam jer sam se svojevremeno dvoumio između BlueStorma II, CX400W i 400 PNF) , CX ima više kablova i veću stvarnu snagu. Bez problema daje 450 W a gasi se na 480W.

BTW: to je tolika mala cijenovna razlika (recimo u ADMu) - 35 kn skuplji od PNF je BlueStorm II (a bolji je puno), a CX je od BS II skuplji još nekih 35 kn. Samo za usporedbu...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Kolko ja znam (a znam jer sam se svojevremeno dvoumio između BlueStorma II, CX400W i 400 PNF) , CX ima više kablova i veću stvarnu snagu. Bez problema daje 450 W a gasi se na 480W.

BTW: to je tolika mala cijenovna razlika (recimo u ADMu) - 35 kn skuplji od PNF je BlueStorm II (a bolji je puno), a CX je od BS II skuplji još nekih 35 kn. Samo za usporedbu...

razlika između pnf-a i cx-a i bluestorm-a je 110 kn u adm-u. S obzirom da njegova konfiguracija ne troši više od 300 w nije potrebno davat 30% više novaca za cx ili blustorm.

16 godina
neaktivan
Maus kaže...
RoyalBlood kaže...

razlika između pnf-a i cx-a i bluestorm-a je 110 kn u adm-u. S obzirom da njegova konfiguracija ne troši više od 300 w nije potrebno davat 30% više novaca za cx ili blustorm.

Sorry, kad sam kupovao prije par tjedana bila je manja... A još ako uračunaš neke adaptere onda vidiš da niti nema razlike...

17 godina
Napajanje za moj komp

pozz zanima me šta mislite o ovom napajanju http://www.diskont24.com/product.php?productid=13065&cat=395&page=1

znam da će mi konfa iz siga bez beda radit jer mi ju drži i šrot koji trenutno imam(i sam se čudim kako još),ali planiram u daljoj budućnosti kad bude para nadogradit komp pa da ne bi opet moro i novo napajanje kupovat...pročito sam tu na forumu o napajanjima i jako mi je puno pomoglo i mislim da je ovaj Antec i više nego dobar ali za svaki slučaj da vidim šta misle forumaši :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje za moj komp

Sama pomisao na Antec je dovoljno... To napajanje ce ti drzat bez brige buduce konfiguracije.

0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje za moj komp

još sam zaboravio pitat...jel se treba kod napajanja gledat tip konektora ili nešto s obzirom na matičnu ili nešto?mislim da ne kupim napajanje pa da ga ne mogu stavit na kraju

možda je ovo glupo pitanje ali nisam još nikad kupovo posebno napajanje pa ne znam :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 11:15 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

oprostite sta ovako upadam u temu .... dal bi no -name napajanje  od 400w drzalo ovu konfu

1 x     Gigabyte MA770-UD3 rev 2.0 , AMD 770+SB710, S. AM2+, 6xSATA RAID    
1 x     HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, DiamondMaX23 16MB    
1 x     DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5 
1 x     Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x    

1 x     Procesor AMD Athlon II X3 425, socket AM3, BOX , 6MB cache, 95W

hvala vam unaprijed!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
achtung kaže...

itko?

Dali kupuješ tu konfu ili je već imaš? Isto pitanje i za napajanje? Pa, ako je napajanje novo, ne trebaš brinit, ali ako je polovno nikad ne znaš u kakvom je stanju i kolko još može i može li uopće gurat. Ali imaš Fortron 400PNF koji košta samo nekih 250-ak kuna, a to bi gurao bez po muke. Kad već imaš nelošu konfiguraciju vrijedilo bi izdvojit i za najvažniji čimbenik koji ustvari i pogoni sve toNamigiva

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
achtung kaže...

itko?

Dali kupuješ tu konfu ili je već imaš? Isto pitanje i za napajanje? Pa, ako je napajanje novo, ne trebaš brinit, ali ako je polovno nikad ne znaš u kakvom je stanju i kolko još može i može li uopće gurat. Ali imaš Fortron 400PNF koji košta samo nekih 250-ak kuna, a to bi gurao bez po muke. Kad već imaš nelošu konfiguraciju vrijedilo bi izdvojit i za najvažniji čimbenik koji ustvari i pogoni sve toNamigiva

ne to misli kupiti moj frend ... a on ima to napajanje... al ja mislim da nebi to uspjelo upogonit jer to napajanje ima vec radni staz..... sta vi mislite?

16 godina
achtung kaže...

ne to misli kupiti moj frend ... a on ima to napajanje... al ja mislim da nebi to uspjelo upogonit jer to napajanje ima vec radni staz..... sta vi mislite?

Bolje nek se ne igra onda. Nek fino uzme fortron 400PNF (kad već uzima konfu, nek mu ne bude problem dat 250kn za najvažniji dio) i nek uživaNamigiva

13 godina
neaktivan
Napajanje za moj komp

Znaci napajanje mi je danas riknulo na kompu bilo je 400w, e sad neznam dali je riknulo sto su konfe jake

mislio sam uzimati novo napajanje, dali mi je dovoljno 400w ili moram nesto jace na ovu konfu: 

intel dual core 2.66 ghz

ati radeon hd4650 1gb

mem 4gb rama 

2 hdd jedan 80 gb drugi 250 gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Napajanje za moj komp

Za tu konfu dovoljan Chicony 350W ili za par kuna vise model od 400W !

Inace se kod napajanja gleda koliko struje isporucuje na +12V grani / granama ( kombinirano ) , jer ako pise na njemu npr. 400W to ne znaci da toliko i isporucuje !

Music As A Weapon !!
16 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice