Napajanje do 400kn?

poruka: 33
|
čitano: 5.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Može li mi netko preporučiti neko napajanje do 400kn? Već dugi niz godina imam LC Power napajanje od 400W koje me dobro služi, ali mislim da je postalo prebučno...Tražio sam po Linksu, i našao sam ovo pa me zanima ima li tko iskustva s njim i da li bi odogovarao mojoj konfiguraciji? HvalaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

I da, još jedno pitanje. Zanima me koliko napajanje sudjeluje u 'stvaranju buke' koje proizvodi računalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

PO meni bi ovo bio pravi izbor...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358

Ako te je do sada služio LC Power, ovo će ići bez problema. bez problema gura 450 W, gasi se na 480W. 6 Molex, 6 Sata, 2Floppy, EPS, 6 Pin, 24 Pin... Tiho, lijepo i dobro opremljeno, dobiješ i one vezice za kablove, kablovi su inače dovoljno dugi i oklopljeni....

Po nekoj računici, ne bi te izdalo niti da ga dodatno overclockaš, dodaš još jednu grafu u CF, jedan stick rama, jedan HDD (SATA), USB 3.0 i SATA 6 GB/s ili neku drugu karticu, diskretnu zvučnu i tv tuner.... i sve to zajedno, ne odvojeno...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 10:06 (RoyalBlood).
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Napajanje do 400kn?

Moja preporuka isto ide na CX400Namigiva

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Ma uzeti ću ovaj od LC powera od 600W...imam samo dobra iskustva s tom markom, a za tu cijenu naći tu snagu nije lako...

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Napajanje do 400kn?
Riker kaže...

Ma uzeti ću ovaj od LC powera od 600W...imam samo dobra iskustva s tom markom, a za tu cijenu naći tu snagu nije lako...

Nebi ti to preporučio ako hočeš da ti komp bude siguran tj da ne crkne zbog lošeg napajanja corsair CX400W je najbolji izbor.

17 godina
neaktivan
zeroname kaže...
Riker kaže...

Nebi ti to preporučio ako hočeš da ti komp bude siguran tj da ne crkne zbog lošeg napajanja corsair CX400W je najbolji izbor.

Kakvo loše napajanje? Čitao sam o njemu i našao dobre preporuke...Imam LC power dugi niz godina i nikad, nikad mi nisam imao problema s njim...Btw. ovaj CX u Linksu košta oko 460kn, dok je ovaj 100kn jeftiniji...

16 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

lc power je no name napajanje i ono sigurno nema tih 600 W nema ni zaštite koje corsair u sebi ima, razmisli malo bolje nebi corsair dao 5 godina garancije da nije najbolji na svijetu taj lc power ima veliku mogučnost da crkne i povuče ostale komponente.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Ok, ali nije 'no name'...Ipak se zove LC Power...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

budući da tvoja konfiguracija ne troši preko 250W u full loadu šta će ti 600W?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Napajanje do 400kn?

Pa da, konfiguraciju mu nisam ni gledao. I fortron 400PNF je i više nego dosta. Osobno ne bi uzimao taj LC power, al to je moj izbor kao što je tvoj da ga uzmeš. Ja bi rađe išao ili na CX400 ili na silver power SP-SS400, fortron BlueStorm II 400 ili recimo tagan TG400-U33II.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mile_st kaže...

LOL! Njegova konfa jedva prijeđe 100W u full loadu (kod mene Phenom II 920 + 4830 u full loadu ne vuku preko 140W)

Uglavnom CX400W je daleko kvalitetnije napajanje od LC powera (bolje komponente, single 12V rail s dosta ampera). 

Uglavnom imao sam VX550W i Raptoxx 750W. Raptoxx nije tako kvalitetan kao Corsair i to se itekako vidjelo (padovi napona su bili veliki (11.5 - 11.7V što je veliki pad), dok se Corsair držao vrijednosti od 12V (11.96-12.04V).

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 13:17 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Dakle, više-manje ne bih ni trebao mijenjati staro napajanje? Imam LC Power od 400W...Mislio sam ga mijenjati u slučaju da krenem u clockanje ostalih komponenti, pa da se osiguram...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne moraš ga u opće mjenjati... Je da nije kvalitetno, ali ovu tvoju konfu će držati (bez obzira koliko ti clockao, jer imaš komponente koje ne troše puno)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Super onda...uštedjeli ste mi 400kn Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Dakle, više-manje ne bih ni trebao mijenjati staro napajanje? Imam LC Power od 400W...Mislio sam ga mijenjati u slučaju da krenem u clockanje ostalih komponenti, pa da se osiguram...

Ako se odlučiš na zamjenu mislim da je ovo najbolji izbor i vidim da se svi slažu sa tim.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
17 godina
Riker kaže...
zeroname kaže...
Riker kaže...

Kakvo loše napajanje? Čitao sam o njemu i našao dobre preporuke...Imam LC power dugi niz godina i nikad, nikad mi nisam imao problema s njim...Btw. ovaj CX u Linksu košta oko 460kn, dok je ovaj 100kn jeftiniji...

A sad slijedi neugodno otrežnjenje kad nema druge kaj se moze, i prikaz prave istine pa nije bez razloga Corsair CX 400W skuplji od ovog fantomskog LC Power 600W.Smijeh Taj LC Power bi trebal nosit zapravo oznaku 400W a ne 600 nit u ludilu koje nosi to je obican laznjak. Zapravo je to napajanje slabije od ovog Corsair jer ima 29A a i to je upitno na 12V naponu a kak se vidi Corsair ima 30A i jos uz to ima Active PFC koji nema uopce ovaj Lc Power.Smijeh Kao drugo ovaj Lc Power ima bolesno previsoke napone na 3 i 5 V naponu kak se vidi dok Corsair ima normalne. I kao zadnje  na Corsair CX 400W fino pise koliko snage isporucuje na 12V kaj je jako bitno tj 360W ali moze on i 400W bez frke, dok kod ovog LC Power toga uopce nema nije navedeno no jasno je ko dan da daje manje od Corsair to se vidi iz aviona pa sad onda vise nema zabune valjda.SmijehCool

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 13:43 (rambox).
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Aha...tko bi rekao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
mile_st kaže...

LOL! Njegova konfa jedva prijeđe 100W u full loadu (kod mene Phenom II 920 + 4830 u full loadu ne vuku preko 140W)

kako si to mjerio? ne bi trebalo biti tako nisko...

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
mile_st kaže...

Uglavnom CX400W je daleko kvalitetnije napajanje od LC powera (bolje komponente, single 12V rail s dosta ampera). 

Uglavnom imao sam VX550W i Raptoxx 750W. Raptoxx nije tako kvalitetan kao Corsair i to se itekako vidjelo (padovi napona su bili veliki (11.5 - 11.7V što je veliki pad), dok se Corsair držao vrijednosti od 12V (11.96-12.04V).

Kako čovječe, možda nisi uključio capacitor aging u calculatoru, jer inače nemam neke ideje kako je tako nisko... jedino ako ne misliš oni zajedno bez drugih komponenata...

@Riker:

I Codegen napajanje se zove Codegen ali je opet noname... LC nije dobar, u najboljem mogućem slučaju koji je dosta rijedak će ti samo on riknuti i neće povući neku drugu komponentu za sobom... Corsair daje 450W a ovaj još i manje... Osim toga jamstvo kod Corsaira je 5-6 godina što sve govori...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
16 godina
neaktivan

Na napajanju (Raptoxx 750W) imam mjerač koji pokazuje koliko trenutno vata isporučuje. Dok se vrte F@H CPU i GPU klijenti, vrijednosti ne skaču preko 140W (na AMD 920 + 4830 kompu). Moj komp troši oko 350W u full loadu (isto mjereno raptoxxom)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 17:48 (Oly_E3).
16 godina
protjeran
Napajanje do 400kn?

jel se moze negdje vidjeti koliko W trosi moja konfa

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danfa123 kaže...

jel se moze negdje vidjeti koliko W trosi moja konfa

kupiš watmetar...ali odoka bih rekao do 200W...

17 godina
protjeran
Riker kaže...

nekužim zbog čeka bi uopče mjenja napajanje al ako več očeš lc od 650  w ti mogu preporučit ali ovaj model jer ima ih više

http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+650W%2C+LC+POWER+Silent+Giant+GREEN+POWER+LC6650GP3+V2.3%2C+140mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.032

ja imam jedan model LC silver 80+ 400w plačen 480kn ali ga više nema u linksa a gonim klokani proc  s 2,8 na 3,5 Ghz+gtx 275 4 hdd 8 ventova 2 dvd i neke sitnice ptiko usb a a još se nije ugrijala ma koliko ja igra a mop i pogledat temu collermaster 690 u samogradnja pa vidi sam

za tvoju informaciju togan ti je siguro poznat po meni puno bolji od toliko razvikanog crosaira nekužim zašto svi savjetuju baš to napajanje a uopče ga neproizvodi crosair

e vidiš LC pover nije ništa drugo nego togan u jeftinijem pakiranju neka me neko ispravi ako grješim

stoga toplo preporučam forumašima da se okane tog crosaira nekažem da napajanje nije odlično ali ima i još marki koje nemaju tako zvučno ime a neče vas iznevjerit to pokazuje moj primjer napajanja

I Jadantisi
17 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Da taj LC Power 650W je dobar kao i malo jeftiniji model LC Power 560W glede spomenutok preporuke dolaze sa PC eksperta od Wolverina glede tog LC-a 560W ili Kamariki 4 450W.

Kod nas su ljudi malo skeptični ako nešto nije Corsair- a dosta toga nije jer je ipak riječ o Seasonicu ili CWT-u.Model 450W bi svakako pokušao izbječi jer se ljudi žale da (cvili-zuji) inače je

odlično napajanje ali mnogima smeta taj zvuk kod tog modela, dok kod 400W i 550W modela to nije slučaj, čak se dešavalo i kod Seasonic-a 430W ista stvar naravno ne sva.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nije sve u watima ima nešto i u amperima koje napajanje može dati, ja sam nedavno mijenjao napajanje 400w za drugo od 400 jer ovo prvo nije moglo dati dovoljno ampera i komp se svako malo restartao.

17 godina
protjeran
danire01 kaže...

Nije sve u watima ima nešto i u amperima koje napajanje može dati, ja sam nedavno mijenjao napajanje 400w za drugo od 400 jer ovo prvo nije moglo dati dovoljno ampera i komp se svako malo restartao.

ajde kad govoriš o napajanjima i da sih mjenjao onda navedi koje napajanje si zamjenijo kojim a ne pišeš tek da si nešto napisa kako da mi znamo o čem ti pričaš

I Jadantisi
16 godina
neaktivan
Napajanje do 400kn?

Jel ko zna gdje u hrvatskoj ima kupit napajanje Cooler Master M620 Real Power ... jel to dobro napajanje?

:D

hvala na odgovorima !

Neoverclockabilni - Shit happens

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
rebelsy kaže...

Jel ko zna gdje u hrvatskoj ima kupit napajanje Cooler Master M620 Real Power ... jel to dobro napajanje?

:D

hvala na odgovorima !

je to tvoje napajanje je dobro ali nije nešto proša na testu a i skuplje je od ovog koje ti ja ponudim dakle dobičeš dobro napajanje još i modularno a ostače ti za cugu pa ti vidi

http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+750W%2C+LC+POWER+PROPHECY+Metatron%2C+ATX2+v2.2%2C+140mm+vent.%2C+crno%2C+PFC%2C+plavi+LED%2C+modularno&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.024

I Jadantisi
17 godina

Napajanje je bilo neko DTK 400 koje je na +12V davalo 7A, ovo drugo je MS Industrial (znam isto shit) koje daje na +12V 14 A

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice