Koji cooler?

poruka: 48
|
čitano: 6.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji cooler?

pozz. posto ono sto trebam ima u 2 razlicite prodavaonice, trebam preporuku.

trenutno imam stock cooler za amd phenom II x4 955 BE i kuciste cooler master elite 334 (na straznjoj strani 1 vent 120mm). sad, da li mi je bolje uzeti Katana 3 cooler i jos jedan fan od 120 mm za prednju stranu ili samo cooler cooler master hyper 212+? (prednja strana kucista je "rupičasta" - zrak moze ulaziti donekle i bez fan-a)

ako moze brzi odgovor tako da to jos danas narucim pa da mi stigne do petka...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 15:17 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji cooler?

nije ti to tak jednostavno imam rupice pa ima zraka, moraš napraviti protok zraka u kučištu da dolazi hladni unutra a topli van, zato po meni prva opcija ;)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Koji cooler?

stavim ruku na prednju stranu kucista i osjetim da zrak vuce. (hladi me lagano za ruku)

17 godina
neaktivan

Stavi prednji vent i Katanu 3/arctic alpine (koji odgovara socketu),samo ga nemoj previše OC-at (212+ vjerovatno ne bi stao jer je previsok)

17 godina
pod009 kaže...

Stavi prednji vent i Katanu 3/arctic alpine (koji odgovara socketu),samo ga nemoj previše OC-at (212+ vjerovatno ne bi stao jer je previsok)

Kak ne bi stao Hyper 212+ kad bude bez problema, to je bas idealan hladnjak za taj proc od 125W.Nevinašce Samo makne ak treba onu plastiku koja je prisrafljena na utor za zrak, na kucistu ak je prisrafljena bocno to se makne i onda ide bez frke hladnjak je visok 16cm a kuciste njegovo je siroko skoro 19 cm i to je to.Cool

16 godina

toliko je kuciste siroko od do mjereno sa vanjskih strana. unutra je jos onaj lim  pa maticna, pa proc, pa tek onda ide visina coolera od 16 cm... naknap

17 godina
Idealist kaže...

toliko je kuciste siroko od do mjereno sa vanjskih strana. unutra je jos onaj lim  pa maticna, pa proc, pa tek onda ide visina coolera od 16 cm... naknap

Moje kuciste je siroko 185mm a tvoje 187mm, Katana 3 koju ja imam je visoka 143mm i do ruba stranice ima jos 2cm slobodnog prostora znaci ja mogu primit hladnjak visine 163mm bez frke. Hyper 212+ ima 158mm u visinu pa ak je moja Katana 3 visoka 143mm a Hyper 212+ je vislji 15mm od Katane 3 a ja jos imam 2 cm prostora sve je jasno. Znaci moze ic taj Hyper212+ kod mene bez frke,  kaj se tice visine pa tak onda i kod tebe sigurno ne moras brinut uopce.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 16:52 (rambox).
17 godina
neaktivan
Koji cooler?

Može probati,al sumnjam opet. nek nabavi vent i CM-a

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

imam kućište  ASUS TA9A1 sa dimenzijama 190 (W) x 425 (H) x 485 (D) mm

hyper 212+ mi grebe po stranici kada ju zatvaram jel dimenzije koje su navedene za njega nisu dobre ( visina 158,5mm ), već mu je visina nekih 2 do 3mm veća oko 161mm se kreće Izlanuo se

možda sam samo naletio na takav primjerak, ali bilo bi to dobro izmjeriti ( konkretni hladnjak koji nabaviš ) prije ugradnje da ne bi bilo kuknjave kasnije i limarskih radova na kućištu ...

inače je super po karakteristikama i ugradnja nije problematična ako možeš do zadnje stranice matične ploče, jedina izvedbena mana je donekle neravni dio sa toplovodnim cijevima, nekih par desetih mm je u pitanju.

dva okružena vrha toplovodnih cijevi su povišena u odnosu na druge dva okružena vrha toplovodnih cijevi su povišena u odnosu na druge
okružene cijevi nisu do kraja poravnate okružene cijevi nisu do kraja poravnate
Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji cooler?

mjerio sam. od vrha PCI utora (sto sam uzeo da je max visina procesora, odnosno da od tuda pocinje ici visina coolera) pa do stranice je negdje oko 15 cm (3 mm +/-). izgleda da necu moci ugraditi taj hladnjak :(. morati cu ici na prvu soluciju a to je katana 3 i dodatni vent...

hmm, mada mi je i to naknap... :s

jos jedno pitanje: dobije li se sa katanom i pasta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 22:50 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

Evo pa zaključi sam:

Stane!!!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
godo kaže...

Evo pa zaključi sam:

Stane!!!

mjerio sam, ne znam gdje su oni uzeli 166.6 mm. ipak sam narucio hyper 212+ ;) pa cu sad znati reci dal stane ili ne.

cime da skinem onu "pastu" od amd-ovog coolera? acetonom i vatom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 11:31 (Idealist).
16 godina
neaktivan
Koji cooler?

Ma samo malo navlaži vatu sa vodom  i iće pasta dolje

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ovak. dobil sam taj cooler i sad, ne znam kak da nanesem pastu. vidim da povrsina coolera nije ravna nego ima razmaka između "heat pipes" (SLIKA). pretpostavljam da ce jedna kap paste biti premalo (pošto ce se uvuci u coolerove "kanale") ili?

i dal treba paste biti samo na sredini procesora ili da stavim po cijelom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:05 (Idealist).
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Ma samo malo navlaži vatu sa vodom  i iće pasta dolje

Ako se nije zapeklo(skrutnulo),ne treba ćak ni vlažit vodom,jer je sama pasta vlažna,ja osobno imam manju krpu koja služi samo za skidanje paste,sa njom obrišem pastu(sa procesora i hladnjaka) i potom sa vatom i alkoholom još detaljno oćistim...al dobro,nismo svi isti,svako radi na svoj naćin,uglavnom ne može se pogriješit,tako da no big deal...Namigiva

@idealist,evo ti video,tu vidi koliko paste trebaš stavit,ali nemoj pretjerati,jer će ti pasta iscuriti oko procesora kad staviš hladnjak...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:18 (1BIT).
16 godina

bojim se da mi ne ostane zraka u tim kanalicima kraj heatpipes-a

EDIT: ma stavit cu malo vecu kap i kud puklo da puklo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:11 (Idealist).
16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

bojim se da mi ne ostane zraka u tim kanalicima kraj heatpipes-a

EDIT: ma stavit cu malo vecu kap i kud puklo da puklo...

A vjerojatno će uvjek ostati malo,uglavnom zanemarivo jer većinu površine tog bloka na kraju hladnjaka prekrije termalna pasta...

16 godina

ok. da li treba u slucaju amd-a staviti po cijeloj povrsini procesora ili samo na sredinu kap? (dal se isto grije samo sredina proca)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:17 (Idealist).
16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

ok. da li treba u slucaju amd-a staviti po cijeloj povrsini procesora ili samo na sredinu kap? (dal se isto grije samo sredina proca)

Pasta se stavi na sredinu jer kada se stavi hladnjak,on tu pastu stisne u sve slobodne smjerove između procesora i hladnjaka(tj pasta služi da popuni prazninu između procesora i hladnjaka,a time se dobije bolje vođenje topline sa procesora na hladnjak),ili se pasta kao u videu stavi na sredinu i ravomjerno razmaže sa tvržim papirićem ili nećim,uglavom napravio jedno ili drugo nećeš pogriješiti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 22:53 (1BIT).
15 godina
protjeran

Hloverka: "Čuješ, Budša, jab kupla ladnjak, koji da ladnjak kupim šta šta šta!?"

Budiša: "Pa evo čujte, možete si kupiti Hyper 212+, ili Katanu 2/3, ili Yasya to vam bude radilo dugo i dobro..."

Hloverka: "A JA MISLILA CINCILATOR UGRADITI! AAJAAAJ AAAJAAJ AAAAAAJAAAJJJJ!!!"

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

Stavi kap na sredinu procesora, ili tanku liniju po sredini procesora (okomitu). Imaš na stranici od arctic coolinga upute za stavljanje paste na amd 4-jezgrene procesore.

Najgora solucija ti je razmazati pastu, najviše zraka će ti ostati zarobljeno između procesora i coolera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

montirao sam sve...

sto se temperature tice, ne mogu reci da sam bas zadovoljan. igrao sam malo far cry 2. temp proca je 52 stupnja. sa stock coolerom je bila 48 max. jedino sto se buka ne povecava... ( a i ovaj cooler nije bas nesto tih - vrti na 1800)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 15:30 (Idealist).
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

Kako si stavio pastu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

otprilike 2 kapi na sredinu. i ona sam lagano hladnjak micao da se raspodijeli...

EDIT: Idle temperatura mi je 40-41 stupanj (na stock cooleru se spustala i do 35 stupnjeva - samo sto je vrtio na cca 4500 rpm

u sobi mi je inace dosta doplo, ali svejedno, stock cooler je bolje obavljao zadacu iako je vrtio ponekad cak i na 5200 rpm

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 16:16 (Idealist).
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

Pasti treba neko vrijeme da "sjedne", tj. za par dana ćeš vidjeti njene rezultate.

Što se tiče trenutnih rezultata, dobio si par stupnjeva više i tišinu.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji cooler?

daj ti to poslikaj i stavi slikice kako je montirano Namigiva...

moralo bi to puno sporije da se vrti i bude hladnije od stock hladnjaka.

da slučajno nisi postavio ventilator da izvlači zrak iz hladnjaka ili ga usmjerio tako da vuče zrak sa grafičke kartice i gura ga u napajanje možda?

meni se nikada nije vrtio na tim okretajima dosada otkada ga imam, a procesor mi je prava grijalica Viče.

taj hladnjak je u idleu skinuo temperaturu procesoru za nekih 12'C ( vrti se nekih 880 do 950 okr/min ovisno o vanjskoj temperaturi ) , kod loada u igricama ( metro 2033 i stalker cop ) temperatura je pala oko 17- 20'C (vrtio se max da sam pronašao zapis oko 1450 okr/min ) i najviša temperatura je bila 58'C.

za finije podešavanje odeš u bios i podesiš kod koje temperature se vrti sa max okretajima, početni radni napon za ventilator kod kojega se pokreće i enable za C&Q.

instaliraj si cool & quite drivere za matičnu, zatim neki epu engine ovisno koju matičnu imaš.

meni je nakon otprilike tjedan dana sve "sjelo" na mjesto, ali temperature su pale samo oko 2 stupnja od onih na dan montiranja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

koristio si dobivenu pastu, ili?

okrenuo sam ga prema ventilatoru od kucista onom straznjem, znaci  u redu). ventilator sam stavio kako spada jer su gumice na cooleru. u biosu sam narihtao 50* i level 6. c'n'q je ukljucen i driveri instalirani... temperatura u sobi mi je oko 30 stupnjeva. prvobitno se coolerov vent vrtina na 1800, sada se vrti na 1300, temp se nije promijenila...

p.s. imam samo kameru na mobitelu, ne znam da li ce se sto vidjeti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 23:44 (Idealist).
17 godina
scaramush kaže...

daj ti to poslikaj i stavi slikice kako je montirano Namigiva...

moralo bi to puno sporije da se vrti i bude hladnije od stock hladnjaka.

da slučajno nisi postavio ventilator da izvlači zrak iz hladnjaka ili ga usmjerio tako da vuče zrak sa grafičke kartice i gura ga u napajanje možda?

meni se nikada nije vrtio na tim okretajima dosada otkada ga imam, a procesor mi je prava grijalica Viče.

taj hladnjak je u idleu skinuo temperaturu procesoru za nekih 12'C ( vrti se nekih 880 do 950 okr/min ovisno o vanjskoj temperaturi ) , kod loada u igricama ( metro 2033 i stalker cop ) temperatura je pala oko 17- 20'C (vrtio se max da sam pronašao zapis oko 1450 okr/min ) i najviša temperatura je bila 58'C.

za finije podešavanje odeš u bios i podesiš kod koje temperature se vrti sa max okretajima, početni radni napon za ventilator kod kojega se pokreće i enable za C&Q.

instaliraj si cool & quite drivere za matičnu, zatim neki epu engine ovisno koju matičnu imaš.

meni je nakon otprilike tjedan dana sve "sjelo" na mjesto, ali temperature su pale samo oko 2 stupnja od onih na dan montiranja.

Za Windows 7 ne trebaju nikakvi driveri kaj se tice AMD Qool&Quiet, normalno za XP trebaju kaj drugo a posto znam da on ima 7 nema problema.Cool

15 godina
neaktivan
Koji cooler?

da koristio sam dobivenu pastu...

količinu malog zrna riže, i hladnjak postavio nekih 30'ak stupnjeva ukoso i zakrenuo ga u pravi položaj kako treba biti.

jesi li dobro dotegnuo vijke koji pritišću hladnjak na procesor ?

uglavnom C&Q je proradio jel je brzina sada manja Smijeh ipak je 1300okr/min ventilatora puno tiše od 1800okr/min.

koju matičnu ploču imaš, da skineš za nju neki EPU engine driver pa kad nije proc opterećen bude downklokan, smanjeni naponi i time se manje zagrijava i hladniji je.

edit: ja koristim win XP i win 7 pa zaboravio koji što traže Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 23:55 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ASRock 770 Extreme3. instalirao sam njezin Intelligent Energy saver. on smanjuje voltazu i to sve. da ga nemam instaliranog, bilo bi jos toplije...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice