Crossfire i VX550W

poruka: 188
|
čitano: 18.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Crossfire i VX550W
Oly_E3 kaže...

Evo da ne otvaram temu...

Je li moram grafe povezati sa dva CF mostića, jer sam vidio da neki povežu samo sa jednim, a jedan već imam od 1950 kartice, a sa gainwardicom ga nisam dobio

Nisam siguran no ja mislim da ti trebaju oba dva.
M.C
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Trebaju 2.

!

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Znate li neku 4870 sa kojom se dobiva mostić

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Sapphire sigurno.Ima ih još dosta.
M.C
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Onda ide ova grafa

LINK

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Sa svima koliko sam upućen, to je obavezna oprema, jer uz matičnu nedolaze(samo kod nvidianih matična)

Možeš i sa jednim i sa 2 mostića imati crossfire, samo će sa 1 mostićem biti manje performanse zbog manje propusnosti.
VX550w će držati, ako je razer mogao 3x8800gtx vrtit na vx550w i quadu onda ćeš i ti dvije hd4870.
Odkad HD4870 troši 180W? LOL
troši 130W u full loadu (sama bez ostatka konfe).  2x130W + 100W (proc) + ostalo 60W = 420W ( to je sve onako od oka, neuzimajte me za riječ). I naravno to je maximalni load, a u stvarnosti dok igraš to će biti dosta manje, oko 300-350W.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Ok fino si odgovorio na moje pitanje to me zanimalo

Uzeti ću Sapphire jer sam vidio unboxing video na youtubeu i dobiva se sa njom mostić i konvertori

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 22:15 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Poštovanje!

Najme kako sam iz jedne duge priče zamjenio napajanje Raptoxx 750W sa Corsairom VX550W moram pitati ovo pitanje. Kako želim napraviti CF sa dva radeona 4870, zanima me da li je dovoljno jako ovo napajanje. Kako 4870 kartice imaju 2x 6 pinsk PCIe konektora (znači 4 ukupno), a Corsair ima samo dva 6 pinska ,da li bi bilo pametno koristiti konvertore tipa 2x Molex na 6 pinski PCIe.

Ja sam zamislio to ovako: svaka kartica da ima jedan konvertor i jedan direktan PCIe 6 pinski konektor. Obratite pažnju i na ostale komponente mog sustava prije nego što date odgovor.

Dovoljan je za takav CF. Za neuke invalide koji samo trabunjaju -
Hard disk troši između 5-10 W.
Q6600 na 3.6GHz ne troši 180W
CF i SLI ne duplaju potrošnju
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ok fino si odgovorio na moje pitanje to me zanimalo

Uzeti ću Sapphire jer sam vidio unboxing video na youtubeu i dobiva se sa njom mostić i konvertori

Ako ne dobijes slucajno CF mostic javi pa ti ja posaljem svoj.Meni ne treba.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
Gilbert kaže...
Oly_E3 kaže...
 Dovoljan je za takav CF. Za neuke invalide koji samo trabunjaju -
Hard disk troši između 5-10 W.
Q6600 na 3.6GHz ne troši 180W
CF i SLI ne duplaju potrošnju
 E da to me zanima. To je zbog toga jer je opterećenje grafičkih karitca manje kada su u crossu/sli-u ili zbog nečeg drugog?
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Dragi gilbertiču samo sam čekao di češ se zahebat.

Kao prvo Q6600 troši na 3,6Ghz 180W,a to ču ti dokazati i sa Everestom pošto imam taj proc.

Kao drugo za napajanje nitko nije rekao da neče biti dosta nego da če biti na knap.

I da samo neka sluša bisere poput tebe koji misle da napajanje od 450W može isporučiti 600W.

Tako da prije nego nekog napadaš obavezno provijeri dal si u pravu ili ne.

I da potrošnja struje u CF se dupla.

Evo link pa pogledaj malo bolje:

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20513

Hyp ti si u pravu HD4870 troši 130W.To je OK

Gledao sam specifikacije tog VX.Ok Može isporučiti MAX 440W konstantno.Tak da može izdržat dve HD4870

Evo testova Potrošnje Q6600 gdije se jasno vidi krivulja koja ide preko 150W.

M.C
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 9:57 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Dragi gilbertiču samo sam čekao di češ se zahebat.

Kao prvo Q6600 troši na 3,6Ghz 180W,a to ču ti dokazati i sa Everestom pošto imam taj proc.

Kao drugo za napajanje nitko nije rekao da neče biti dosta nego da če biti na knap.

I da samo neka sluša bisere poput tebe koji misle da napajanje od 450W može isporučiti 600W.

Tako da prije nego nekog napadaš obavezno provijeri dal si u pravu ili ne.

I da potrošnja struje u CF se dupla.

Evo link pa pogledaj malo bolje:

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20513

Hyp ti si u pravu HD4870 troši 130W.To je OK

Gledao sam specifikacije tog VX.Ok Može isporučiti MAX 440W konstantno.Tak da može izdržat dve HD4870

Smješan ti je link, kao i post. Znaš li ti kako se mjeri potrošnja struje, sigurno ne everestom. :D
Neće biti na knap, napajanje je gotovo isti 630W Hiper, samo je nazivna snaga smanjena da se uklopi u Corsairovu ponudu.
Evo ti link di se jasno vidi da recimo 450VX može dati gotovo 130% od nazivne snage.
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Evo izračunao sam preko thermaltakeovog PSU kalkulatora i dobio sam 483W

@F1-IVO hvala na ponudi

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Evo izračunao sam preko thermaltakeovog PSU kalkulatora i dobio sam 483W

@F1-IVO hvala na ponudi

Ma bit če ti manje(SIGURNO).Stvar je u tome da ti kalkulatori iz nekog razloga preuveličavaju potrošnju.
No ako je suditi po ovim brojikama onda ti ovo napajanje nije dosta.Možda bi i držalo no sigurno ne duže vremena.
Pogledaj na Linksovim web stranicama tamo imaš specifikacije tog VX 550W.I ljepo piše da je Max snaga koju konstantno može isporučiti je 450W.
Ja sam siguran da je taj kalkulator malo preračunao potrošnju.
Ja sam imam HD4850+HD4870 u CF na Seasonicu od 430W.Ispočetka me je bila trta stavit još tu grafu no evo več dva mijeseca radi bez beda.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 9:14 (microman).
16 godina
neaktivan

Ja isto mislim da preuveličava jer mi je potrošnj proceosra stavio na 130W, a najviše što sam zabilježio je 96W, a prosječno 65-75W.

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ja isto mislim da preuveličava jer mi je potrošnj proceosra stavio na 130W, a najviše što sam zabilježio je 96W, a prosječno 65-75W.

Stavio ti Max definiranu potročnju CPU-a koja je deklarirana od strane Intela.Tako i na kutiji od proca možeš vidit MAX potrošnja od 130W.
U svakom slučaju u normalnom radu(Igranje,surfanje,itd.) rijetko potrošnja ide iznad 100W.Samo u slučajevima kad se OC-a pa se provijerava stabilnost sustava programima poput Everesta potrošnja može otič debelo iznad 130W.
Uglavnom tvoja konfa bi mogla trošit nekih 400W.10W više ili manje.
M.C
16 godina
neaktivan

Što znači da će napajanje fino držati.

Grafu ću kupiti možda u 6. mjesecu.

Sada kada stavljam u CF da li moram maknuti drivere i kada stavim grafu i onda ih instalirati ili samo metnem grafu i to je to

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Pogledaj na Linksovim web stranicama tamo imaš specifikacije tog VX 550W.I ljepo piše da je Max snaga koju konstantno može isporučiti je 450W.
 O čemu ti pričaš? Pa jel moguće da neku pushi ovakva baljezganja?
microman kaže...
Uglavnom tvoja konfa bi mogla trošit nekih 400W.10W više ili manje.
 Lol, osim što pišeš gluposti, još i predviđaš potrošnju. :D ... predviđaš i budučnost možda?
I dalje čekam one temperature sa 1.6V. Ili jednostavno priznaj da lažeš. :)
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Što znači da će napajanje fino držati.

Grafu ću kupiti možda u 6. mjesecu.

Sada kada stavljam u CF da li moram maknuti drivere i kada stavim grafu i onda ih instalirati ili samo metnem grafu i to je to

Ne ako ti dobro radi.Driveri automatski prepoznaju još jednu grafu koja je spojena u CF.I odmah kad ti se digne Os daju obavijest o detektiranoj grafi i opciju za uključivanje CF-a.
A ako ti ne radi najbolje.Izbrišeš drivere i staviš frišku instalaciju.
M.C
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Piše za ovaj moj da može na 12V dati 490W i 41A

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Piše za ovaj moj da može na 12V dati 490W i 41A

Da ali to ti je vršno.Znači može dati u jednom trenutku.No ne i konstantno.
Znači to ti je sigurnost da ako ti u jedno trenutku potrošnja prijeđe 450W napajanje se neče zagasit.
No isto tako je sigurno da neče radit tri četri sata.
Moj seasonic ima 430W.Konstantno može davat 360W dok vršno ide do 430W na koliko je i deklariran.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 9:48 (microman).
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Panj, peak je viši od nazivne snage.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
  Tu krivo piše. Corsair 550VX bez problema daje 550W. Samo na +12V može isporučiti preko 492W.

Imaš test tog napajanja.:

A ovdje (Technic3D) su iz njega uspjeli izvući čak 893W prije nego što ga je njegova zaštita od preopterećenja isključila.
Corsair 550VX Corsair 550VX
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 11:05 (klimama).
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Evo da ne otvaram temu...

Je li moram grafe povezati sa dva CF mostića, jer sam vidio da neki povežu samo sa jednim, a jedan već imam od 1950 kartice, a sa gainwardicom ga nisam dobio

idu dva mostića na dvije grafe...
Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Panj, peak je viši od nazivne snage.

Pa ja stvarno ne kužim koji si ti lik.Pa čovijeku govoriš da če napajanje dat 130% snage.Dat če u jednom trenutku.No nikoga ne zanima napajanje koje daje deklariranu ili veču snagu samo u tom jednom malom vremenskom intervalu.
Nego nas zanima snaga koju je ono u stanju isporučiti cijeli dan bez ikakvog BSOD-a.A to sigurno u ovom slučaju nije više od 450W.
I slika od everesta ti je gore u postu.
M.C
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
microman kaže...
  Tu krivo piše. Corsair 550VX bez problema daje 550W. Samo na +12V može isporučiti preko 492W.

Imaš test tog napajanja.:

A ovdje su iz njega uspjeli izvući čak 893W.
 Ajde konačnono netko normalan. :)
microman kaže...
 Pa ja stvarno ne kužim koji si ti lik.Pa čovijeku govoriš da če napajanje dat 130% snage.Dat če u jednom trenutku.No nikoga ne zanima napajanje koje daje deklariranu ili veču snagu samo u tom jednom malom vremenskom intervalu.
Nego nas zanima snaga koju je ono u stanju isporučiti cijeli dan bez ikakvog BSOD-a.A to sigurno u ovom slučaju nije više od 450W.
I slika od everesta ti je gore u postu.
 Tebi treba crtat.  Jel si upoznat sa testnom metodologijom poznatih sajtova kada su napajanja u pitanju? Očigledno da nisi...jer uređaj na koji je PSU spojen - ne laže. Pročitaj pokoji review i vidjeti ceš da sva "brand name" napajanja mogu dati i više od navedene snage >>kontinuirano<<! A peak još više.
Kakva slika od everesta, lijepo sam ti napisao kako i šta...
Gilbert kaže...
microman kaže...
 1,60v sa jednim od najboljih zračnih hladnjaka tipa CM-V8.Ja ga držim na 3,6Ghz sa 1,60 Vcore(Samo kad igram Crysis) i temp neide iznad 55°c.No zato Everestov test stabilnosti ga natijera na 62°c i sa preogromnom potrošnjom od čak 160W.Imam Mugen2.Ako očeš ga Oc-ati da vidiš njegov max nemaš beda ga stavit na 1,60v jer če izdržat tih nekoliko minuta da si spremiš postavke.No za stalnu uptrebu max bi bio nekih 1,45v.Eventualno 1,5v.
 Može SS pola sata Orthosa (Small FFTs) sa 1.6V i 3600MHz? i naravno core temp ili HWMonitor za temperaturu i CPU-Z za napon.

17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Vidim da si cijelom svijetu pamet pojeo.Iskreno rečeno boli me briga dal če to napajanje dat 550W,450W ili 650W.Tako i onako je odlučio kupit to napajanje.

A ako želi može nadotat još jednu grafu.Pa neka se igra sa napajanjem.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Ok hvala vam na savjetima

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
 Može SS pola sata Orthosa (Small FFTs) sa 1.6V i 3600MHz? i naravno core temp ili HWMonitor za temperaturu i CPU-Z za napon.

Evo ti test stabilnosti od pola sata:
Nemam Orthos ali i Everest služi svrsi.
Core Temp Core Temp
CPU-id CPU-id
Everest test Everest test
Potrošnja CPU-a Potrošnja CPU-a
M.C
16 godina
neaktivan

Puno guta ovaj Q6600. Meni za 4GHz traži 1.62V, a sada radi na 1.55V

fotoforum.forumotion.net