Evo da ne otvaram temu...
Je li moram grafe povezati sa dva CF mostića, jer sam vidio da neki povežu samo sa jednim, a jedan već imam od 1950 kartice, a sa gainwardicom ga nisam dobio
Je li moram grafe povezati sa dva CF mostića, jer sam vidio da neki povežu samo sa jednim, a jedan već imam od 1950 kartice, a sa gainwardicom ga nisam dobio
Znate li neku 4870 sa kojom se dobiva mostić
Ok fino si odgovorio na moje pitanje to me zanimalo
Uzeti ću Sapphire jer sam vidio unboxing video na youtubeu i dobiva se sa njom mostić i konvertori
Poštovanje!
Najme kako sam iz jedne duge priče zamjenio napajanje Raptoxx 750W sa Corsairom VX550W moram pitati ovo pitanje. Kako želim napraviti CF sa dva radeona 4870, zanima me da li je dovoljno jako ovo napajanje. Kako 4870 kartice imaju 2x 6 pinsk PCIe konektora (znači 4 ukupno), a Corsair ima samo dva 6 pinska ,da li bi bilo pametno koristiti konvertore tipa 2x Molex na 6 pinski PCIe.
Ja sam zamislio to ovako: svaka kartica da ima jedan konvertor i jedan direktan PCIe 6 pinski konektor. Obratite pažnju i na ostale komponente mog sustava prije nego što date odgovor.
Ok fino si odgovorio na moje pitanje to me zanimalo
Uzeti ću Sapphire jer sam vidio unboxing video na youtubeu i dobiva se sa njom mostić i konvertori
Dragi gilbertiču samo sam čekao di češ se zahebat.
Kao prvo Q6600 troši na 3,6Ghz 180W,a to ču ti dokazati i sa Everestom pošto imam taj proc.
Kao drugo za napajanje nitko nije rekao da neče biti dosta nego da če biti na knap.
I da samo neka sluša bisere poput tebe koji misle da napajanje od 450W može isporučiti 600W.
Tako da prije nego nekog napadaš obavezno provijeri dal si u pravu ili ne.
I da potrošnja struje u CF se dupla.
Evo link pa pogledaj malo bolje:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20513
Hyp ti si u pravu HD4870 troši 130W.To je OK
Gledao sam specifikacije tog VX.Ok Može isporučiti MAX 440W konstantno.Tak da može izdržat dve HD4870
Evo testova Potrošnje Q6600 gdije se jasno vidi krivulja koja ide preko 150W.
Dragi gilbertiču samo sam čekao di češ se zahebat.
Kao prvo Q6600 troši na 3,6Ghz 180W,a to ču ti dokazati i sa Everestom pošto imam taj proc.
Kao drugo za napajanje nitko nije rekao da neče biti dosta nego da če biti na knap.
I da samo neka sluša bisere poput tebe koji misle da napajanje od 450W može isporučiti 600W.
Tako da prije nego nekog napadaš obavezno provijeri dal si u pravu ili ne.
I da potrošnja struje u CF se dupla.
Evo link pa pogledaj malo bolje:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20513
Hyp ti si u pravu HD4870 troši 130W.To je OK
Gledao sam specifikacije tog VX.Ok Može isporučiti MAX 440W konstantno.Tak da može izdržat dve HD4870
Evo izračunao sam preko thermaltakeovog PSU kalkulatora i dobio sam 483W
@F1-IVO hvala na ponudi
Evo izračunao sam preko thermaltakeovog PSU kalkulatora i dobio sam 483W
@F1-IVO hvala na ponudi
Ja isto mislim da preuveličava jer mi je potrošnj proceosra stavio na 130W, a najviše što sam zabilježio je 96W, a prosječno 65-75W.
Ja isto mislim da preuveličava jer mi je potrošnj proceosra stavio na 130W, a najviše što sam zabilježio je 96W, a prosječno 65-75W.
Što znači da će napajanje fino držati.
Grafu ću kupiti možda u 6. mjesecu.
Sada kada stavljam u CF da li moram maknuti drivere i kada stavim grafu i onda ih instalirati ili samo metnem grafu i to je to
Što znači da će napajanje fino držati.
Grafu ću kupiti možda u 6. mjesecu.
Sada kada stavljam u CF da li moram maknuti drivere i kada stavim grafu i onda ih instalirati ili samo metnem grafu i to je to
Piše za ovaj moj da može na 12V dati 490W i 41A
Piše za ovaj moj da može na 12V dati 490W i 41A
Panj, peak je viši od nazivne snage.
Panj, peak je viši od nazivne snage.
Vidim da si cijelom svijetu pamet pojeo.Iskreno rečeno boli me briga dal če to napajanje dat 550W,450W ili 650W.Tako i onako je odlučio kupit to napajanje.
A ako želi može nadotat još jednu grafu.Pa neka se igra sa napajanjem.
Ok hvala vam na savjetima
Puno guta ovaj Q6600. Meni za 4GHz traži 1.62V, a sada radi na 1.55V