Ovako , razmišljam kupiti ovo napajanje u Linksu (400 kn)...ili Fortrona 400 W PNF...Što biste mi vi preporučili , čuo sam da Corsair ima više konektora, da su po snazi tu negdje...no ipak je razlika u cijeni 200 kuna tako da mi nije svejedno...ako ću za 200 kn dobiti isto onda ću zueti Fortrona.
Ovako , razmišljam kupiti ovo napajanje u Linksu (400 kn)...ili Fortrona 400 W PNF...Što biste mi vi preporučili , čuo sam da Corsair ima više konektora, da su po snazi tu negdje...no ipak je razlika u cijeni 200 kuna tako da mi nije svejedno...ako ću za 200 kn dobiti isto onda ću zueti Fortrona.
Ovako :
Core 2 Duo E4300 - dolazi za koji dan...najvjerojatnije ću ga clockati
ASROCK 775DUAL-VSTA
Gainward BLiss HD4850 dual slot design
WD Caviar 320 GB
i LG COMBO...
a napajanje koje mi sada drži konfu je napajanje koje dođe uz kućište Delux MG-421....
Ovako :
ASROCK 775DUAL-VSTA
WD Caviar 320 GB
i LG COMBO...
a napajanje koje mi sada drži konfu je napajanje koje dođe uz kućište Delux MG-421....
ne bacaj nowce zbog par wata (upitnih). fortron ti cisto dovoljan za ovo. on moze i njnovije konfe drzat sa 4870.
LINK TI NE RADI
ak je u hg spotu to ti nije pnf serija.
LINK TI NE RADI
ak je u hg spotu to ti nije pnf serija.
.... rekli su mi da imaju SAMO u Dubrovniku i onda moram platit dostavu 50kn....i opet me dođe na isto kao da kupim tu u adm-u za 290kn...To Corsair CX 400 ti je odlicno napajanje koje daj pravi 360w a ide dosta iznad toga ak je potrebno u nuzdi i bit ce i onda stabilno, inace to je zapravo Seasonic napajanje 430w tj ovo moje iz potpisa samo sto ga Seasonic proizvodi za Corsair koji stavlja svoje ime i to je to a slicna je stvar i sa ostalim Corsair napajanjima a oni koji se razumiju u napajanja znaju kakva napajanja radi Seasonic uglavnom CX400 vrijedi svake kune iako je skuplje. Kao uvid o kakvom se napajanju radi evo linka na review Seasonic napajanja iz mog potpisa koje se isto nalazi u tom Corsairu CX 400 i fotka zavrsne rijeci o tom napajanju!
http://www.overclock3d.net/reviews.php?/power_supply/seasonic_s12ii_ss-430gb_430w_atx_psu/1
e šteta što ga neće imati...ali ima u ADM-u Corsair CX-400 i to za tu jeftinu cijenu...stoga odlučeno...neka bude Corsair...vidio sam onaj review i napajanje se čini odlično!
Ne da se cini nego stvarno je odlicno i tiho vrlo stabilni naponi i opcenito kvaliteta izrade kak i sami kazu na testu losih strana nema, ja ga imam pa znam kaj govorim!!!
ok, onda 100% Corsair...trebati će mi i za daljna nadograđivanja!
e šteta što ga neće imati...ali ima u ADM-u Corsair CX-400 i to za tu jeftinu cijenu...stoga odlučeno...neka bude Corsair...vidio sam onaj review i napajanje se čini odlično!
to me jako razljutilo...
)A cuj zeznuo se jesi ali nisi puno barem znas da imas dobro napajanje drugi put pazljivije biraj ali da kabeli na tom fortronu su slampavi, a taj Corsair CX400w je odlican i definitivno bestbuy iako je skuplji jer u njemu kuca Seasonic napajanje a Corsair samo lijepi svoje naljepnice!!!
Ovako :
ASROCK 775DUAL-VSTA
WD Caviar 320 GB
i LG COMBO...
Ovako :
ASROCK 775DUAL-VSTA
WD Caviar 320 GB
i LG COMBO...
Bi li ovo napajanje moglo drzat gtx 260 i phenoma II 720
Bi li ovo napajanje moglo drzat gtx 260 i phenoma II 720
To Corsair CX 400w napajanje ti zapravo proizvodi Seasonic za Corsair a svi koji znaju kakva napajanja ima Seasonic tu nema sumnje u kvalitetu, odlicno i kvalitetno napajanje s puno konektora a to se bas ne moze reci za Fortron 400w kojem fali konektora i ima malo kratke kabele to treba naglasit da se zna kaj se kupuje!!!
Za fortron 400W se ne zna sigurno tko to proizvodi jer ima više izvora, a po johnnyguru je +12V nestabilno kad se malo više optereti... i to preko ATX specifikacije.
Usporedba između ovog fortrona 400 i Corsaira 400 je samo u nazivnoj wattaži... Corsair je puno bolji, i iako je deklariran na 400W, to je @ 40°C što se nikako ne može reći za Fortron.
Konektora ima dovoljno za onaj rang računala kojemu je namjenjen... definitivno bolji izbor od ova dva, ali ako ti je tih 150kn tako bitno...
Nema smisla da daš malo više za matičnu, procesor, RAM ako onda štediš na napajanju koje sve to pogoni.
Budimo realni, ali fortron je jednostavno malo bolja jeftinjava od onih silnih MS-ova itd...
zanima me da li se isplati nadograditi moju konfu - moj pc - sa athlonom II X4 630 i da onda jos kupim corsaira CX400? bi bilo puno bolje od ovog linkworlda od 520W
zanima me da li se isplati nadograditi moju konfu - moj pc - sa athlonom II X4 630 i da onda jos kupim corsaira CX400? bi bilo puno bolje od ovog linkworlda od 520W
Cijeli bi komp lakse disao, a sa novim procesorom bi procvjetao, stoga odgovor je - Da.
Kad smo već kod corsa cx 400w, zanima me jel bi pogonio grafu 5850?tnx
Kad smo već kod corsa cx 400w, zanima me jel bi pogonio grafu 5850?tnx
da, bez problema
To sam pitanje i ja prije postavio u drugoj temi i dobio odgovor da bi pogonilo, cak i sa 5870
Pozdrav imam u planu nabavku grafe 5870, pa pretpostavljam da bi ju cors pogonil bez frke..Jel ima ko cors uparen sa 5870 grafom?tnx
Malo je to 400W za HD5870.
Dobar je Corsair samo ipak ta grafa troši tu negdje oko 380 i više vati.
Inače na taj procesor ako apgrejdaš HD5770 nez zaš?
Nije taj Athlon II dosta po meni?
Malo je to 400W za HD5870.
Dobar je Corsair samo ipak ta grafa troši tu negdje oko 380 i više vati.
Inače na taj procesor ako apgrejdaš HD5770 nez zaš?
Nije taj Athlon II dosta po meni?
Kolko gledam po testovima u loadu troši oko 330w, cijela konfa i to sa i7 clockanim..Tak da..
Mada stvarno ne vidim razlog zakaj ovaj cors ne bi mogel vuć 5870 grafu..
Valda zbog tog kaj je u nazivu 400w, pa se ekipa prestraši misleći da je to premalo, pa se daju preporuke "optimalnih napajanja"tipa 550w, 600w itd...
A ovaj meni je CoolerMaster 460 pregrijavalo se sa Q6600 stock i 8800GT tako da ne pitaš zaš se preporučuju PSU 500W na HD5870.!?
A ti kako hoćeš?
Ja samo kažem Corsair je kvaliteta i znaš šta kažu: Fata je Fata ali dvaput je dvaput
Uzmi držat će
Čuj na 12v daje 360watta, a potrošnja sa i7 clockanim procom i 5870 je oko 320 watta..
A moja je konfa ipak slabija po pitanju potrošnje spram intela.