Coil Whine problem

poruka: 12
|
čitano: 2.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Coil Whine

Primjetio sam coil whine na svojem računalu.

Dosta je izraženo i čuje se dokle god je računalo upaljeno(u intervalima od po par sekundi)

INTEL I5 4670K

ASUS Z87-A

XFX HD7870 XT

HX750

FD R4.

Seagate 320gb.

Prije HX750 sam imao TX650 sa X6 1055T + 890GX EX3

također se čuo coil whine.

Zvuk dolazi iz donjeg dijela kučišta.

Što učinit? stvarno iritantan zvuk.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Coil Whine
RaZ0R9111 kaže...

Zvuk dolazi iz donjeg dijela kučišta.

Što učinit? stvarno iritantan zvuk.

A što možeš? Ako se zbilja jako čuje a imaš garanciju odnesi na reklamaciju makar to će teško proći kao kvar. Prije bude šuti i trpi i nadaj se da će se s vremenom smanjiti. Recimo na mojoj bivšoj grafičkoj kad sam ju kupio isto je imala coil whine i s vremenom se dosta smanjio.

14 godina
Coil Whine

Snimio sam video..

Poslao sam XFX-u ticket pa da vidim što oni kažu na coil whine,uz to dobivam ponekad i "no signal".

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Clasicna bolja Corsaira. Oni ce ti reci da je to normalno, da zivisi od svega..ali..nije normalno

Reklamiraj ga i trazi drugi model ili predi na drugi brand. Ukucaj u Google "Corsair Coil Whine"

IMHO

Nije dovoljno da napajanje daje ispeglane napone i monstrumske watte vec treba da "ne postoji" u sistemu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 15:06 (Lazarus Long).
15 godina
Lazarus Long kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Clasicna bolja Corsaira. Oni ce ti reci da je to normalno, da zivisi od svega..ali..nije normalno

Reklamiraj ga i trazi drugi model ili predi na drugi brand. Ukucaj u Google "Corsair Coil Whine"

IMHO

Nije dovoljno da napajanje daje ispeglane napone i monstrumske watte vec treba da "ne postoji" u sistemu.

Nope, grafa mu whinea. Taj hx750 je bio kod mene (prodao sam mu ga) i bio je jedino napajanje do sad koje mi nije proizvodilo nikakve zvukove. A gurao sam 2 prilicno razlicite konfiguracije na njemu i od idlea do loada niti zuc nisam cuo iz njega.A par puta sam naslonio uho kraj njega da provjerim. Whinea mu grafa, i meni se desavalo... 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Nope, grafa mu whinea. Taj hx750 je bio kod mene (prodao sam mu ga) i bio je jedino napajanje do sad koje mi nije proizvodilo nikakve zvukove. A gurao sam 2 prilicno razlicite konfiguracije na njemu i od idlea do loada niti zuc nisam cuo iz njega.A par puta sam naslonio uho kraj njega da provjerim. Whinea mu grafa, i meni se desavalo...

U pravu si. Tek sad sam pogledao klip i ono nije whine iz napajanja. Whine iz napajanja cvili drugacije

Grafa je ono

15 godina
Lazarus Long kaže...
athlon64 kaže...

U pravu si. Tek sad sam pogledao klip i ono nije whine iz napajanja. Whine iz napajanja cvili drugacije

Grafa je ono

Jep, bilo napajanje kod mene. Skroz necujno... 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Coil Whine

Ekipa hvala na pomoći!

Poslao sam XFX-u ticket,napisali su da odobravaju zamjenu te da se obratim prodavaču.

Naravno nije to jedini problem sa tom grafom..

Dosta je i vruća(dolazi do 90°C u BF3 na stocku)

I gubi se signal.

Muči me što mogu dobit jedino slabiju grafu jer  je HD7870 Tahiti EOL :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RaZ0R9111 kaže...

Muči me što mogu dobit jedino slabiju grafu jer  je HD7870 Tahiti EOL :(

XFX R9 seriju nema taj prodavač? {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
14 godina
odjavljen
Coil Whine

Nemožeš dobiti slabiju grafu (po zakonu).

Možeš dobiti grafu jedankih ili boljih performansi, a i ako si kupio u npr. Linksu onda si možeš sam izabrati.

0 0 hvala 0
14 godina
Coil Whine

Kupljena je u UZI Shopu.

Mogao bi dobit R9 270X koja je pitcairin i slabija je grubih 10-15% od tahiti le.

Sve u svemu kolko sam jeftinije prošao sa XFX-om tolko mi je glavobolje zadao.

End of line.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Sve u svemu kolko sam jeftinije prošao sa XFX-om tolko mi je glavobolje zadao.

End of line.

Asus, MSI, EVGA

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice