Big problem

poruka: 34
|
čitano: 3.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Big problem

Evo kupio komp prije 3tj

ATI HD4850

athlon 6000+

400W

Napajanje cijelo vrijeme pišti... imam ANTEC 400W napajanje...ugasio navecer komp...probudio se ujutro nes mi smrdilo na plastiku...upalim komp, radi al nea slike na ekranu....i cijelo vrijeme pišti!!!??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Big problem
mislim da je to malo za hd 4850, on zahtjeva 450W
17 godina
neaktivan
Big problem

a pitao sam jos ljude tamo sto rade oceli bit dovoljno 400W, oni kazu da....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

Slabo napajanje...minimalno 450W...a mogo bi i 500 staviti

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dooma kaže...

Di si to kupio....kako ljudi tako mogu srati samo da prodaju nesto......stvarno zalosno......
17 godina
neaktivan
Big problem

a radilo je 3tj bez problema...jel ima neki drugi nacin da nekupujem napajanje???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

Hmm ako je stvarno napajanje otislo onda nemas.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

a sad pokusam upalit, nece da se upali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dooma kaže...

a radilo je 3tj bez problema...jel ima neki drugi nacin da nekupujem napajanje???

nema drugog rješenja
napajanje ti se je sigurno jako pregrijavalo
pa je sada pri kraju
pa ti je tek toliko da radi

Da li ti možda samo ventilator od napanjanja pišti?
17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Hrvojestr kaže...
dooma kaže...

Di si to kupio....kako ljudi tako mogu srati samo da prodaju nesto......stvarno zalosno......

Ako itko ovdje sere o nečemu onda si to ti. 400W je sasvim dovoljno za 4850 i 6000+, čak i u no name varijanti.

@OPKako ti je komp star tri tjedna pretpostavljam da imaš garanciju, najbolje odnesi to gdje si kupio pa nek oni vide što nevalja.
17 godina
Big problem

to što je radilo 3 tjedna  ne znači puno, ako je bilo pod maksimalnim opterećenjem najvjerovatnije je nešto riknulo u napajanju, odnesi na garanciju, ali zašto ekipa zaštedi 100 kuna na napajanju stvarno ne znam.Napajanje je vrlo bitno, a 500 W je nekakav minimum za kućnu kantu.Probaj na garanciji zamjeniti napajanje ako je kihnulo, pa prodati preko oglasnika, te kupi jače, 500 ili 550, nemoj to 400 W gurat u svoj komp.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

nisam kupio komp, nadogradio sam ga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

jesi li se malo zajeb. sa graf. a je malo overcloknu...možda je samo greška u proizvodu reklamiraj o gotova stvar!?

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

pogledaj, hd 4850 zahtjeva 450 W

a koje su ostale komponente?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

ah...imam je 3 god...ma mozda je i u njoj problem...odradila je svoje =)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Napajanje je vrlo bitno, a 500 W je nekakav minimum za kućnu kantu.Probaj na garanciji zamjeniti napajanje ako je kihnulo, pa prodati preko oglasnika, te kupi jače, 500 ili 550, nemoj to 400 W gurat u svoj komp.

Koje droge vi jedete, 4850 u peaku s quadom vuče max 250W. I najlošije napajanje od 400W može tolko isporučit bez problema.
17 godina
neaktivan
dooma kaže...

nisam kupio komp, nadogradio sam ga...

pih...onda nije ni cudo napjanje je staro sa 400w a ti nisi mario za necim što hrani graf. i proc i ostalo nego samo nabija nove hardwere na komp a napajanje jadno riknulo R.I.P LOL

BTW ne treba samo gledat potrošnju grafičke svi ste zapeli za njom a ostale komponente kao ne troše...
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 19:39 (sk8 4 life).
17 godina
neaktivan
Big problem

lol!...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
Hrvojestr kaže...

Hrvojestr kaže...
dooma kaže...

Ako itko ovdje sere o nečemu onda si to ti. 400W je sasvim dovoljno za 4850 i 6000+, čak i u no name varijanti.

i....evo sada opet citam pa da se nisam slucajno zeznuo ali nisam......ti malo citaj i ne napadaj bezveze....pise da bi minimalno napajanje za tu karticu trebalo biti 450W
17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
i....evo sada opet citam pa da se nisam slucajno zeznuo ali nisam......ti malo citaj i ne napadaj bezveze....pise da bi minimalno napajanje za tu karticu trebalo biti 450W

To je cifra preporučena na atijevim stranicama, ali niti troši tolko niti stvarno treba tolko. To stave tamo jel nemaju pojma koje ti komponente imaš u kompu, a nije im fora da ih netko može kasnije tužiti zbog lažnih informacija. Takozvana "better safe than sorry" taktika.

I'm feeling lucky rezultat od googlea za HD 4850 Power consumption. 251W u quad core konfiguraciji u loadu.
17 godina
neaktivan
Big problem

Hmmm pa ok........al da se mi vratimo na ovaj problem....vidis da je napajanje staro.....a on komp samo kljuko novim komponentama pa nije ni cudo da je riknulo.....btw kolko ti je staro to napajanje i koje je to uopce napajanje.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

od 2006 i zove se ANTEC

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dooma kaže...

od 2006 i zove se ANTEC

Ako je pod garancijom, vrati ga i nek ti daju drugi. Ako nije, skupi lovu i kupi 450 W Fortrona, je skupo al se isplati. I za ovo ti ne treba više. Ne pali više comp jer smrad plastike može dovesti do spajanja žica istih polova a to bi bio konačni krah tvog compa. Nema brijanje grafike bez dobrog napajanja. Nemoraš uzeti Fortrona, al mora biti u toj klasi. I ne kupuj veći kapacitet. Napajanje nikad ne smije biti 100 posto opterećeno niti je. Preporuka, ne pali više komp prije nego promjeniš napajanje, pogotovo nakon smrada. Tko zna što je usput riknulo. Ram bi mogao biti prvi na udaru. Napajanje ima i jednu veliku odgovornost što se tiče napona, stabiliziranost mora biti velika, jer neke komponente ne trpe velike oscilacije do kojih može doći lošim napajanjem. PONAVLJAM, NE PALI VIŠE KOMP S TIM NAPAJANJEM I MOLI SE ONOM GORE DA TI NIJE JOŠ KAJ RIKNULO.
17 godina
Big problem

Ja sam prekjučer kupio HD4670, i na njenoj kutiji isto piše da je potrebno 450W napajanje, a ja imam Fortron 400W, i napaja mi bez ikakvih problema komp iz potpisa.

Gigabyte GA-M52L-S3; AMD Athlon X2 7750; 4GB DDR2 800Mhz; ATI Radeon HD 4670 512 DDR3 Ram; 2x160 GB HDD Sata II

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zato što nije isto fortron i neko no name napajanje

fortron od 400W je bolji od nekih 550w napajanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 21:08 (jurluk).
17 godina
neaktivan
Big problem

nije bit samo u brojkama...ima neceg u kvaliteti rađe uzmi Forton ili Corsair 450

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big problem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
Hrvojestr kaže...

Hrvojestr kaže...
dooma kaže...

@OPKako ti je komp star tri tjedna pretpostavljam da imaš garanciju, najbolje odnesi to gdje si kupio pa nek oni vide što nevalja.
 Kako bi onda objsanili da Corsair 520w vuce konfu u potpisu.

Ako sam dobro shvatio, to ti je staro napajanje koje je reknulo nakon nadogradnje? Koliko je staro?
Intel Core 2 Duo E8500 i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...
dekstroza kaže...
Hrvojestr kaže...

Hrvojestr kaže...
dooma kaže...

Kako bi onda objsanili da Corsair 520w vuce konfu u potpisu.

Ako sam dobro shvatio, to ti je staro napajanje koje je reknulo nakon nadogradnje? Koliko je staro?
 i bez problema vuče zar ne?

a ja uzeo HX620 W pa neka bude i za budućnost!Namigiva
16 godina
neaktivan
Big problem

I na placu na onom kaziću piše 2x400W. Osmijeh Kupi Fortrona manje kubikaže i rješen problem. Kako prepoznati dobro napajanje? Ono koje sam izvadio težilo je 0,5 kg, Fortronovo 2,5kg. No name napajanja su čista glupost što se tiče brojeva na sebi, sliče mi na kazetare s placa. Ima još dobrih marki, ja sam za Fortron. Jer on traje, i traje, i traje, i traje...... i dok nadograđuješ comp on traje i traje i traje...... Prije će ti se sam ugasiti nego što napravi neku piz..... hardveru. Ugrađen tzv. safe mod tranđo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice