Antec 900

poruka: 9
|
čitano: 2.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Antec 900

Moram zamjeniti kučište Thermaltake Xaser 3.Imam ga več pet godina i sad sam kupio novi  komp e8400 ,dfi lp ut  t2r, 8800GTS 512 i Corsair HX 520.Dosta mi se sve to grije u tom kučištu i nekako je bučno. Gledao sam razna kučišta i čini mi se ovaj Antec 900 kao dobro rješenje.

Imam pitanje za vlasnike tog kučišta dali dobro hladi,a da nije pretjerano glasno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Antec 900

Svi ventilatori imaju 3 brzine pa mozes naci kompromis izmedju tisine i protoka zraka (buke). Ja drzim u drugoj brzini i evo sad sam igrao grid demo. Temperature su dok ovo pisem: cpu c2duo6400@ 3GHz 40 C (coolermaster hyperTX), maticna (fsb 375 MHz) p5k-e wifi 31 C. Graficka nema senzor (gecube 1950pro) pa taj podatak nemam. Stavio sam dodatni bocni ventilator 120mm.

Znaci sve je overclockano (cpu, ram, mbo, gpu). Kuciste mi je najbolji i najdrazi dio compa.

Konacna odluka je na tebi.

Pozdrav

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Antec 900
DrNasty kaže...

Svi ventilatori imaju 3 brzine pa mozes naci kompromis izmedju tisine i protoka zraka (buke). Ja drzim u drugoj brzini i evo sad sam igrao grid demo. Temperature su dok ovo pisem: cpu c2duo6400@ 3GHz 40 C (coolermaster hyperTX), maticna (fsb 375 MHz) p5k-e wifi 31 C. Graficka nema senzor (gecube 1950pro) pa taj podatak nemam. Stavio sam dodatni bocni ventilator 120mm.

Znaci sve je overclockano (cpu, ram, mbo, gpu). Kuciste mi je najbolji i najdrazi dio compa.

Konacna odluka je na tebi.

Pozdrav

Hvala ti na odgovoru, mi možeš još reči dali je dosta bučan na toj drugoj brzini, npr. možeš gledati navečer film a da se ne čuju jako ventovi.
17 godina
moderator
Antec 900

Mogu ja i zaspati pored ventova bez problema Osmijeh. Meni nije glasno, a i zvuk nije iritantan, vise je kao jednolican sum koji jednostavno ignorises. Dijelim sobu s bratom kojem je kuciste DOSLOVNO 30 cm od glave i ne zali se Smijeh. Prije se zalio na buku dok sam imao nekog modanog jeftinjaka s manje ventilatora. Ovaj 200 mm vent je prvenstveno zasluzan za to jer radi na nizim obrtajima pa je tisi a opet pumpa veliku kolicinu zraka.

Eto ne znam kako da ti slikovitije to opisem :)))

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
Antec 900

Meni nimalo nije žao da sam uzeo Antec 900, jer je stvarno odlično kučište.

Cijelo vrijeme su mi ventilatori na prvoj (najnižoj) razini i to je sasvim dovoljno hlađenje. Temperature oba hard diska npr su mi na 19celzijusa (samsung). Procesor se kreće na 30-35celzijusa. No dobro, to možda najviše ovisi o marki komponenti. Što je viša razna vrtnje ventilatora kučište je logično glasnije. Na trečoj razini naravno čuje se najviše, ali opet ne toliko da bi iritiralo.

Imao sam također dvojibi o kupnji ovog kučišta, a kada sam ga kupio to me je najviše oduševilo od svih komponenti računala. Kučište daleko bolje izgleda uživo, stoga preporučam da ga pogledaš u trgovini... Na webu sam stekao skroz drukčiji dojam.

Tople preporuke, nečeš sigurno požaliti.

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Antec 900

Hvala na odgovorima,kupim pa javim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Antec 900

da ne otvaram novu temu. jel ima tko kakvu foru da se počiste prednji ventilatori  bez da ga se otvara Belji se?

komp je novi i garancija još valja pa da ga ne otvaram.....

0 0 hvala 0
17 godina
Antec 900

Ja najprije (jednom do dva puta u mjesec dana) obrišem vlažnom maramicom i pokupim prašinu, a povremeno kompletno ispušem sa usisavačem.

Koliko sam skužio, kod prednjih ventilatora prašina se nakupi na metalnoj površini, a vrlo malo se zadržava na ventilatorima.

A može se i skinuti cijeli prednji dio, makar je suviše komplicirano i nije vrijedno truda se time zaje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 22:56 (PICART).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Antec 900
PICART kaže...

Ja najprije (jednom do dva puta u mjesec dana) obrišem vlažnom maramicom i pokupim prašinu, a povremeno kompletno ispušem sa usisavačem.

Koliko sam skužio, kod prednjih ventilatora prašina se nakupi na metalnoj površini, a vrlo malo se zadržava na ventilatorima.

A može se i skinuti cijeli prednji dio, makar je suviše komplicirano i nije vrijedno truda se time zaje...

i ja sa maramicama brišem redovito, probao sam usisati prednje, al slabo je to povukao. je, lovi se najviše na masku pogotovo ako ga redovito brišem, ali ipak se ulovilo na ventilatore. rade oni kak spada, al me pika u oči :).

vidio sam na netu filmiće kak skinut prednju masku i pobrisat ih, al da, prekomplicirano je, al mislim da se mora kučište otvarat ak me pamćenje dobro služi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice