Rudarenje - može li biti isplativo izdvojena tema

poruka: 2.517
|
čitano: 799.664
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rudarenje - može li biti isplativo
picajzla0707 kaže...
Naravno, čista ljubomora :D
Samo kažem da ništa nije sigurno na tvoj post u kojem tvrdiš kako je tek počelo i kao potvrdu 'sigurnosti' daješ što su neki likovi naručili 100 grafa. Pa jbga, i prije su ljudi naručivali i više od 100 grafa i popušili.
Nitko nemere bit siguran kako će se stvari razvijat, ali ti pišeš postove kao da gataš iz kristalne kugle

Ta ekipa je isla na rizik, to sto si ti shvatio post kao garancija tvoj problem, majning je poceo 2009 i prakticki je "tek" počeo, sve vise coina za majnat, sve vise trejdera za trejdat, proizvođači grafičkih najavili već da će grafe bit samo skuplje, pitam se zašto. Opet ovime ne garantiram da će biti tako ali velike šanse su da bude tako. Unazad kolko godina se nadje tu ekipa nemojte majntat, više vam se ne isplati i nakon godine dvije ekipa vidi da je mogla zaradit da su krenuli u majning i tako ukrug. I da stane sve ja prodam grafe i opet sam u plusu. Ko dugo nišani patka mu pobjegne :).

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2021 17:03 (Cryogenic).
12 godina
Ma gledaj, majnao sam i ja prije tri godine, prodao nedavno i otplatio dobar dio uloženog. No uletili mi punac i punica nek njima složim rigove za cca 30k eura i da vodim računa o tome, pa da ćemo 'svi zaradit'. Odbio sam i dobro da jesam, jer je manje od dva mjeseca kasnije sve ošlo u materinu.
Sad zamisli da sam pristao, popušili bi najmanje pola od uloženog i pojeli me živog. Da, neki su majnali prije, za vrijeme prvog balona i majnaju i dalje. Ti su sigurno zaradili, ali ima i onih koji su gadno popušili.
Najgore od svega je što trendove mogu odrediti određene grupe, koje mogu pokrenut pucanje balona i paničnu rasprodaju čim procijene da je vrijeme. Onda mali prodaju i puše, a veliki kupuju i kasnije opet zarade. A 'mali' koji ulože veći iznos u majnanje mogu gadno popušit jer nakon pada njihova investicija vrijedi svakim danom sve manje, a prodaju teško ili nikako i kojnove i grafe
4 godine
protjeran
picajzla0707 kaže...
Ma gledaj, majnao sam i ja prije tri godine, prodao nedavno i otplatio dobar dio uloženog. No uletili mi punac i punica nek njima složim rigove za cca 30k eura i da vodim računa o tome, pa da ćemo 'svi zaradit'. Odbio sam i dobro da jesam, jer je manje od dva mjeseca kasnije sve ošlo u materinu.
Sad zamisli da sam pristao, popušili bi najmanje pola od uloženog i pojeli me živog. Da, neki su majnali prije, za vrijeme prvog balona i majnaju i dalje. Ti su sigurno zaradili, ali ima i onih koji su gadno popušili.
Najgore od svega je što trendove mogu odrediti određene grupe, koje mogu pokrenut pucanje balona i paničnu rasprodaju čim procijene da je vrijeme. Onda mali prodaju i puše, a veliki kupuju i kasnije opet zarade. A 'mali' koji ulože veći iznos u majnanje mogu gadno popušit jer nakon pada njihova investicija vrijedi svakim danom sve manje, a prodaju teško ili nikako i kojnove i grafe

Pa kakve veze ima i pad 95% cijene od coin-a kada ce taj neki coin na kraju u sljedecem ciklusu barem za 50% prestici najveci "high". Mogli ste uloziti punici tih 30K i sada bi vjerojatno imala 5 puta vise, mozda sam malo i rekao.

Svi koji su i nakon 2018 ostali rudariti ETH sada su se obogadili, cisto jer network nije bio prenapucen svakakim puhalicama kao nama koji ocemo malo zaraditi. A da nepricam o onome tko je htio uloziti 200 tisuca kuna.

Jednostavno nemaju smisla vase rijeci, eto na vasu naivnost, neznanje, i strah od gubitka novca ste punici mogli napunuti bankovni racun. Ali nema veze, svako sa svojim umom razmislja nebi ni ja punici priustio bogatstvo napravili ste na kraju ipak pravu stvar.

12 godina
Da, jer je baš svatko bio siguran da će se dogoditi drugi krug, pa bi im tako bez problema mogao tri godine govoriti da se strpe. Ma ti kao da se nisi rodio prije tri godine pa ne znaš kakva je panična rasprodaja nastala, tim više jer nitko nije znao na kolko će se pad zaustaviti i hoće li ikad opet ići gore ili će nastavit tonuti.
Nema veze, dalje laprdat je beskorisno. Samo se nadam da će balon roknut što prije da se kolko tolko tržište grafa vrati u normalu
15 godina
picajzla0707 kaže...
Da, jer je baš svatko bio siguran da će se dogoditi drugi krug, pa bi im tako bez problema mogao tri godine govoriti da se strpe. Ma ti kao da se nisi rodio prije tri godine pa ne znaš kakva je panična rasprodaja nastala, tim više jer nitko nije znao na kolko će se pad zaustaviti i hoće li ikad opet ići gore ili će nastavit tonuti.
Nema veze, dalje laprdat je beskorisno. Samo se nadam da će balon roknut što prije da se kolko tolko tržište grafa vrati u normalu

Opet će biti jeftinih kartica na njuškalu to je neminovno.

Ljudi su zaboravili što je bilo prije par godina.

14 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Dobro,to je već ohrabrujuće.

Inače,da li misliš da će se godinama moći zarađivati rudareći s dobrim grafičkama i da je ovo tek početak cryptovaluta kako neki govore,ili se ljudi samo previše nadaju?

Meni bi bilo više nego fantastično da sa svojom RTX 3080 mogu cca. 3-4 godine zarađivati cca. 1500kn mjesečno ako bi pogodio pravu valutu.

Mene brine da će mi grafička biti tad (3-4)preslaba kao ''single GPU'' i da će davati mali hushrate,naravno planiram kupiti RTX 4xxx ako bude dobar za rudarenje,a cijena bude prihvatljiva,i naravno ako se ne ponovi ovaj kaos s nestašicom.

Ali najveća mi je briga to što bi kriptovalute u budućnosti postale neisplative,barem što se klasičnog rudarenja tiče.

Ako još netko želi reći svoje mišljenje o ovome što sam napisao i o budućnosti rudarenja kriptovaluta i samim kriptovalutama,bilo bi mi drago čuti svačije mišljenje.

Niko to ne zna, ali jedno je sigurno, kriptovalute nigdje ne idu i stvar su budućnosti.

Nas male će vjerojatno pojesti velike "ribe", a kitovi će i dalje upravljati cijenom, ali neka budu fer pa puste i nama nešto sitno zarade i na kraju svi sretni. 

Koja je realna cijena, tko to zna, to će tržište odrediti, ponuda i potražnja. FIAT ne stoji dobro tako da su dobri izgledi za kripto svijet. Sada nam stiže april koji je obično jako bullish nastrojen, pa bi mogle sve kripto u nebo.

hummer0 kaže...

Opet će biti jeftinih kartica na njuškalu to je neminovno.

Ljudi su zaboravili što je bilo prije par godina.

Sve je moguće, ali stanje danas i prije tri-četiri godine nikako nije isto. Tada su se još svi sprdali sa kriptovalutama, danas svi gledaju kako ih ugraditi u svoje poslovanje. Puno je velikih igrača ušlo u taj svijet što kupovinom što podrškom i razvojem platformi, nema tu više povratka.

Evo danas, ode ETH +10%, sva sreća pa nisam slušao svakakve sveznalice i analize i prošli tjedan upucao ozbiljne novce u BTC i ETH. 

Jučer VISA objavila da uvodi podršku za kripto, sad će to sve fino porasti, a još kad krene april.

https://www.reuters.com/article/crypto-currency-visa/exclusive-visa-moves-to-allow-payment-settlements-using-cryptocurrency-idINKBN2BL0XI

Još kad Musk zatvita koji #BTC i #ETH 

15 godina
Rudarenje - može li biti isplativo

Stisnuo sam TD jer vjerujem da ce kino nastaviti sve dok je kovida i crnih fondova. Sad da li ce biti jeftinih kartica i starih cijena, nece. Razlog je taj sto je potraznja prevelika, AMD, Nvidia su svjesni da ce ljudi platiti dobre novce, bilo da uzmu jednu kartica i da se igraju na PCu ili da uzmu dvije,tri. Da ne spominjem ove sto imaju love iz kakovih mutnih poslova pa peru preko valuta. Medjutim vazna stvar je i kada tipovi poput Elona ulupaju brdo novaca, sve vise shopova, stranica koje nude bilo kakve sadrzaje(tehniku, odjecu) pocinju prihvacati crypto. Kada se dosegne kriticna granica(tko zna kad), kada bude Amazoni sl. prihvacao valute onda cemo vidjeti tko ima bolje veze i poznastva da utjece na politiku i same zakone, te u ciju ce korist ici. Dok se klupko ne pocne raspetljavati ne znamo nista konkretno. Price balon ce puci i sl. mogu znaciti nesto a i ne moraju. Toliko sam ja shvatio o svemu, googlam mjesec dana 

EDIT: mzopg potpisujem!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2021 19:45 (Sideswipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radi li itko dual mining GPU + CPU?

Jučer sam baš iz zezancije upogonio šest strojeva da CPU majna XMR, a GPU ETH.

Sada su od bešumnih strojeva postali malo bučniji i više griju, prije samo sa GPU ih nisam čuo, a temp je bila oko 40-45 stupnjeva.

Prebacio sam CPU cooler na silent i sad je podnošljivo, temp oko 65 stupnjeva.

Nema tu trenutno nekakve zarade, ali me veseli skupljanje novčića. 

Potrošnja porasla za 70W po stroju.

0 0 hvala 0
12 godina

jel se moze na gmineru rudarit dva algoritma?npr. sa 2 kartice eth, a sa dvije rvn? kako to odvojit.. jer mi krene rudarit sa svim raspolozivim karticama kad upalim

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Za T Rex je objašnjeno u ovom videu:

Samo treba dodati naredbu --devices 0,1 za prva dva gpu-a. A u drugom prozoru za drugi algoritam -- devices 2,3.
Pogledaj u popisu naredbi za gminer ima li devices ili nešto slično.
14 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 12:23 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dečki,imam jedno pitanje tj. trebao bi savjet.

Sad ću se krvavo izblamirati,ali dobro...

Znam da dobar dio vas koristi stranicu Whattomine da vidi koji je najprofitabilniji coin trenutno.

Ja koliko god da sam probao shvatiti kako to koristiti nije išlo.

Znam otprilike,odnosno barem pretpostavljam da znam kako bi se trebalo računati okvirno.

Izaberem coin koji me zanima (ili možda piše automatski koji je taj dan najprofitabilniji pošto ih ima stotine?) i stavim hushrate.

Ne znam da li mogu koristiti average hushrate koji dobivam rudarenjem ETH sa Etherminea?

Drugo,power stavim na cca. 440W,ali iskreno nemam blage veze koliko mi PC troši,a ne znam kako da to provjerim bez instrumenata za mjerenje kakvi se kupe na npr. eBayju.

Ako se u nešto ne razumijem totalno kad su u pitanju PC komponente onda je to napajanje i voltaža.Uvijek žicam pomoć na temi ''savjeti pri izabiru napajanja'' kad trebam kupiti novo.

Koliko me struja košta također ne znam,još mi nije stigao račun,ali su mi rekli da me će biti maksimalno 200kn mjesečno,ali bliže cifri od 170kn.

Onda ostavim potrošnju na default vrijednostima $0.1/kWh

Hardware cost ne znam što znači i ostavim to na nuli,kao i fees jer opet ne znam gdje da rudarim određeni coin (na kojem poolu i gdje da mi se isplaćuje).

Sve ove ostale stvari poput difficulty,block reward,exchange rate i BTC value smatram da su opcionalne?

Znači stavim samo cca. 330W i to kažem napamet i average hushrate koji sam imao na Ethermineu jer sam jedino tamo rudario.

Meni nije bitno točno koliko bi zaradio,nego mi je sasvim dovoljno približno i da vidim koliko bi mi trenutno bio isplativiji npr. Raven Coin od Ethereuma.

Kad stisnem calculate za Raven Coin ispadne mi 12.14 dolara dnevno.Opet znam da je to prilično netočan iznos,ali barem ga mogu probati usporediti s ETH-om.

Kad stisnem calculate za ETH sa istim vrijednostima ispadne mi 8.19 dolara.

Sad bi po tome (iako je netočno) mogao vidjeti da mi je zarada veća 4 dolara ako sad počnem rudariti Ravencoin.

Opet,znam da sigurno neću dobiti 12 dolara od RVN-a dnevno,ali me zanima da li postoji neki jednostavniji način da se izračuna koliko bi mi više dnevno dao jedan Coin i koliko bi mi dao kroz mjesec dana.

Kao što možete vidjeti,i čestitam ako ste sve pročitali BTW,nemam apsolutno pojma o računanju ovakvih stvari.

Kad bi nekako znao koliko trošim kwH i koliko mi watta troši PC bilo bi lakše.

Sad me zanima da li postoji nešto tipa ''autodetect settings' ili neki jednostaniji način gdje trebam unijeti samo hushrate i ostaviti ostalo na defaultu pa da dobijem otprilike točnu računicu?

Sad odoh čoriti,a kad sutra dođem vidjeti ako je itko išta odgovorio,molim vas da me vrag ne odnese i da me ne razapnete,jer ovo što sam nadrobio i pokazao totalno neznanje se rijetko viđa.

Npvi sam u rudarenju i malo se razumijem u to,zaista malo što je očito,i do sad sam samo pokrenuo majner i čekao da pređem minimalnu granicu isplate i tako u krug.

Namjeravao sam samo rudariti ETH,ali vidim da to uskoro neću moći pa tražim drugo riješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jurassic Park kaže...

Lol :)

Odes na whattomine, stisnes na defaults, odkvacis crvenu grafu 480 da odcrveni, stisnes na grafu 3080 da pozeleni, upises pod COST 0,13 $/kWh. Dodas  cca 100 w (cpu ssd, mema maticna) pod ETHASH plavo pod W (tu di ti pise 230W vec na tvojoj grafi  da bude 330W). I stisnes calculate i to ti je to.

Evo tu sam ti ja sve naklikto i tu ti je čista zarada ehtereuma sa odbijenom strujom cijelog kompa

https://tinyurl.com/m924ps5c

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 2:16 (Cryogenic).
17 godina
Jurassic Park kaže...

Znam da dobar dio vas koristi stranicu Whattomine da vidi koji je najprofitabilniji coin trenutno.

Znam otprilike,odnosno barem pretpostavljam da znam kako bi se trebalo računati okvirno.

Izaberem coin koji me zanima (ili možda piše automatski koji je taj dan najprofitabilniji pošto ih ima stotine?) i stavim hushrate.

Ne znam da li mogu koristiti average hushrate koji dobivam rudarenjem ETH sa Etherminea?

Drugo,power stavim na cca. 440W,ali iskreno nemam blage veze koliko mi PC troši,a ne znam kako da to provjerim bez instrumenata za mjerenje kakvi se kupe na npr. eBayju.

Ako se u nešto ne razumijem totalno kad su u pitanju PC komponente onda je to napajanje i voltaža.Uvijek žicam pomoć na temi ''savjeti pri izabiru napajanja'' kad trebam kupiti novo.

Koliko me struja košta također ne znam,još mi nije stigao račun,ali su mi rekli da me će biti maksimalno 200kn mjesečno,ali bliže cifri od 170kn.

Hardware cost ne znam što znači i ostavim to na nuli,kao i fees jer opet ne znam gdje da rudarim određeni coin (na kojem poolu i gdje da mi se isplaćuje).

Sve ove ostale stvari poput difficulty,block reward,exchange rate i BTC value smatram da su opcionalne?

Znači stavim samo cca. 330W i to kažem napamet i average hushrate koji sam imao na Ethermineu jer sam jedino tamo rudario.

Meni nije bitno točno koliko bi zaradio,nego mi je sasvim dovoljno približno i da vidim koliko bi mi trenutno bio isplativiji npr. Raven Coin od Ethereuma.

Kad stisnem calculate za Raven Coin ispadne mi 12.14 dolara dnevno.Opet znam da je to prilično netočan iznos,ali barem ga mogu probati usporediti s ETH-om.

Sad bi po tome (iako je netočno) mogao vidjeti da mi je zarada veća 4 dolara ako sad počnem rudariti Ravencoin.

Opet,znam da sigurno neću dobiti 12 dolara od RVN-a dnevno,ali me zanima da li postoji neki jednostavniji način da se izračuna koliko bi mi više dnevno dao jedan Coin i koliko bi mi dao kroz mjesec dana.

Kao što možete vidjeti,i čestitam ako ste sve pročitali BTW,nemam apsolutno pojma o računanju ovakvih stvari.

Sad me zanima da li postoji nešto tipa ''autodetect settings' ili neki jednostaniji način gdje trebam unijeti samo hushrate i ostaviti ostalo na defaultu pa da dobijem otprilike točnu računicu?

Sad odoh čoriti,a kad sutra dođem vidjeti ako je itko išta odgovorio,molim vas da me vrag ne odnese i da me ne razapnete,jer ovo što sam nadrobio i pokazao totalno neznanje se rijetko viđa.

Npvi sam u rudarenju i malo se razumijem u to,zaista malo što je očito,i do sad sam samo pokrenuo majner i čekao da pređem minimalnu granicu isplate i tako u krug.

Namjeravao sam samo rudariti ETH,ali vidim da to uskoro neću moći pa tražim drugo riješenje.

Prvo nije hushrate nego hashrate, drugo nemozes tocno izmjeriti bez instrumenta kupi u chipoteci, peveci di vec 70-80kn dode ak te tocno zanima, trece ja nisam skuzio kaj ti tocno radis jel pises ko dijete od 12god, ali kolko mi se cini ti si racunao RVN sa sa hasratom koji imas na ethereumu? Ako jesi to nemoze tako, nisu isti algoritmi i neces imat taj hasrate na ravenu nego ce biti manji, i cetvrto raven trosi dosta vise struje pa i to uzmi u obzir.

14 godina

Ovo ja koristim https://www.amazon.de/gp/product/B07D5V139R/. Mjeri potrosnju i moze se preko neta ugasit pa ako imas namjesteno u biosima da se komp pali automatski cim dobije struju sluzi ti i za restart u slucaju da ti komp zasteka ili ako se nesta dogodi. Cim restartas komp se pali automatski i dize se miner i udri dalje. Mislim da je ovo odlicna stvar i da treba svakom tko nije 24h za kompom jer se uvijek moze dogodit neki crash pa da se prestane minat. 

17 godina
Ivan Majstorovic kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa kakve veze ima i pad 95% cijene od coin-a kada ce taj neki coin na kraju u sljedecem ciklusu barem za 50% prestici najveci "high". Mogli ste uloziti punici tih 30K i sada bi vjerojatno imala 5 puta vise, mozda sam malo i rekao.

Svi koji su i nakon 2018 ostali rudariti ETH sada su se obogadili, cisto jer network nije bio prenapucen svakakim puhalicama kao nama koji ocemo malo zaraditi. A da nepricam o onome tko je htio uloziti 200 tisuca kuna.

Jednostavno nemaju smisla vase rijeci, eto na vasu naivnost, neznanje, i strah od gubitka novca ste punici mogli napunuti bankovni racun. Ali nema veze, svako sa svojim umom razmislja nebi ni ja punici priustio bogatstvo napravili ste na kraju ipak pravu stvar.

isto tako su mogli direktno za Eure kupiti 300 ETH i sad bi imali 500 000 Eura (zaokružene brojke, nemojte me sad na sitnice lovit)

Majnanjem vjerojatno ne bi toliko izrudarili, pogotovo kad uračunamo struju

15 godina
Cryogenic kaže...

Čekirajte flexpool za eth, daje više i brza isplata. Min. Payout: 0.2 ETH, sa t-rexom devfee 1% sa gminer 0,65%.

Da te pitam, možda znaš. Da li mogu podesiti gminer, tj.da li mogu povećati intezitet kao na Trex da daje veći hashrate sa istim komandama?

14 godina
Sideswipe kaže...
Cryogenic kaže...

Čekirajte flexpool za eth, daje više i brza isplata. Min. Payout: 0.2 ETH, sa t-rexom devfee 1% sa gminer 0,65%.

Da te pitam, možda znaš. Da li mogu podesiti gminer, tj.da li mogu povećati intezitet kao na Trex da daje veći hashrate sa istim komandama?

Flexpool nazalost ne placa fees kao ehtermine.org, ujutro saznao tek.Znaci uzimaju od zarade koje izmajnas, transfer fees/t-rex 1%, možda je i neka sitna razlika ko zna, ali što se tiče ethermine.org transfer etha gdje god da je transfer wallet ili direkt mjenjačnica je besplatan sa strane ethermine.org ali nesto duza isplata,  ali kome je do brze isplate moze koristiti flexpool. Stime da trex uzima 1% a gminer 0,65% pa tu treba napravit kalkulaciju isplativosti i još kolko daje /uzima 1 hashrate na whattomine jer na ovom dole linku gminer ima samo 2 hashrate manje od ostalih. Na mom rigu 2x 1080ti i 1x 3070 1 hashrate vise daje 17 kn više mjesečno. Izašao je Gminer 2,49 pa možda probaj snjime. Ja moram bit na Gmineru jer ethlargment pill (radi samo na 1080 i 1080ti karticama) radi samo na gmineru i skoci mi hashrate na 1x 1080ti sa 17 mh/s na 44 mh/s, ali primjetio sam da je i 3070 nešto sitno veći hashrate sa ethlargement pill. Ethlargemen pill ne radi sa t-rexom nazalost. Jako puno utječu na hasrate i postavke na msi afteburneru. Na3070 sam stavio 50 power, -500 coreclock i mema + 1000 i ima 60 mh/s

Za Gminer nema podešavanja kako da daje veći hashrate. Ali T-rex radi sa Flexpool'om. Kao i Gminer.

Flexpool se da namjestit da isplata bude 0.05 etha.

Ne isplati se flexpool, flexpool isplacuje 0.047 etha (devfee 1% na t-rex) a ethermine.org 0.05, mjesečna razlika u mom slučaju 142 kn mjesečno u korist ethermine.org.

https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/lwqkl9/ethermine_vs_hiveon_vs_flexpool_7_days_test/

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 12:21 (Cryogenic).
14 godina
neaktivan

PayPal će popodne objaviti bitnu vijest za svoje USA korisnike i kripto podršku. 

1 0 hvala 1
15 godina
mzopg kaže...

PayPal će popodne objaviti bitnu vijest za svoje USA korisnike i kripto podršku. 

Ili je već objavio:

https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-paypal-exclusive-idUSKBN2BM10N

14 godina
Jurassic Park kaže...

Raven ti koristi kowpow algo, a uz njega ti je hashrate više od 50% niži nego na etheru pa po tome i zarada

17 godina
dax-lax kaže...

Raven ti koristi kowpow algo, a uz njega ti je hashrate više od 50% niži nego na etheru pa po tome i zarada

ne kužim, hashrate na cryptonight algo baziranim coinima je 30000 puta manji nego na eth, dal to znači da je i zarada 30000 puta manja? Zašto to onda budale uopće majnaju?

Ili ti možda ne kužiš kako cijena coina, network hashrate, tvoj hashrate i difficulty utiču na zaradu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 13:57 (segregator).
14 godina
neaktivan
AFARON kaže...
mzopg kaže...

Ili je već objavio:

https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-paypal-exclusive-idUSKBN2BM10N

ja mislio da imam ekskluzivu 

bitno da BTC i ETC idu prema gore. ETH se lomio na 1800$, bio je veliki otpor, ali sad je produžio preko pa će valjda i do 2k$.

4 godine
protjeran
segregator kaže...
dax-lax kaže...

ne kužim, hashrate na cryptonight algo baziranim coinima je 30000 puta manji nego na eth, dal to znači da je i zarada 30000 puta manja? Zašto to onda budale uopće majnaju?

Ili ti možda ne kužiš kako cijena coina, network hashrate, tvoj hashrate i difficulty utiču na zaradu?

Nema veze sto RVN coin npr ima manji hashrate nego ETH algoritam. Hash je code koji reprezentira rijec,poruku, sadrzaj neki u beskonacno dugackom redoslijedu. Moze biti veci, manji, tj kompleksniji ili manje kompleksniji. A hashrate je racunalna snaga koja je brojcano eto prikazana za rjesavanje istog hash-a. RVN coin je samo jednostavniji algoritam i zato imas manji hashrate, jer je i opcenito hashrate uvijek manji od zaprave velicine hasha koji se rjesava. Nagrade rudari dobivaju tako sto se rjesava blok i onda ide isplata po hashrate-u, tko ima vise i dobut ce vise coin-eva jel je i najvise doprinio veliku racunalnu snagu prilikom rjesavanja bloka.

Ja sam sa jednom 6800 mislim u 24h izrudario oko 20 RVN coineva, a za jedan ETH jedna 6800 treba 10 mjeseci. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 14:44 (Ivan Majstorovic).
13 godina
Cryogenic kaže...
Jurassic Park kaže...

Lol :)

Odes na whattomine, stisnes na defaults, odkvacis crvenu grafu 480 da odcrveni, stisnes na grafu 3080 da pozeleni, upises pod COST 0,13 $/kWh. Dodas  cca 100 w (cpu ssd, mema maticna) pod ETHASH plavo pod W (tu di ti pise 230W vec na tvojoj grafi  da bude 330W). I stisnes calculate i to ti je to.

Evo tu sam ti ja sve naklikto i tu ti je čista zarada ehtereuma sa odbijenom strujom cijelog kompa

https://tinyurl.com/m924ps5c

Puno,puno hvala kolega.Ti si to tako pojednostavio.Da li isto to mogu primijeniti na bilo kojem coinu ili se za npr. Raven treba nešto izmijeniti?

R4zOR229 kaže...
Jurassic Park kaže...

Prvo nije hushrate nego hashrate, drugo nemozes tocno izmjeriti bez instrumenta kupi u chipoteci, peveci di vec 70-80kn dode ak te tocno zanima, trece ja nisam skuzio kaj ti tocno radis jel pises ko dijete od 12god, ali kolko mi se cini ti si racunao RVN sa sa hasratom koji imas na ethereumu? Ako jesi to nemoze tako, nisu isti algoritmi i neces imat taj hasrate na ravenu nego ce biti manji, i cetvrto raven trosi dosta vise struje pa i to uzmi u obzir.

Da,inače znam da je hashrate i tako pišem,malo sam se zabunio.Također znam da sam napisao tekst kao da imam 12 godina,zato sam rekao da ću se izblamirati jer se ne razumijem u to gotovo ništa pa je k tome i samo pitanje dodatno glupo i komplicirano.Poanta je da me zanimalo kako izračunati zaradu i isplativost na Whattomine,a kolega Cryogenic mi je super pojednostavio i objasnio u 2 rečenice.

Znam da nisu isti algoritmi za RVN i ETH,ali nisam nikad rudario RVN,pa ne znam koliki mi je hashrate.Zato ne znam kako da izračunam hashrate za pojedini coin,osim da ga rudarim neko vrijeme pa da vidim average.

Također ne znam gdje da vidim i izračunam potrošnju određenog coina.

Kolega Cryogenic mi je točno uspio reći da potrošnju računam za ETH 0.13 $/kWh,ali ne mogu sad žicati info o potrošnji za svaki coin,a opet ne znam kako da postavim računicu za onaj koji me zanima.

JohnnyBlaze kaže...

Ovo ja koristim https://www.amazon.de/gp/product/B07D5V139R/. Mjeri potrosnju i moze se preko neta ugasit pa ako imas namjesteno u biosima da se komp pali automatski cim dobije struju sluzi ti i za restart u slucaju da ti komp zasteka ili ako se nesta dogodi. Cim restartas komp se pali automatski i dize se miner i udri dalje. Mislim da je ovo odlicna stvar i da treba svakom tko nije 24h za kompom jer se uvijek moze dogodit neki crash pa da se prestane minat. 

Hvala na preporuci.Ovo što si rekao za nastavljanje rudarenja ako se PC restarta je super.Uvijek se bojim da mi mačka ne ugasi PC (gumb za paljenje mi je na vrhu),tako da bi mi ovo bilo super.

dax-lax kaže...
Jurassic Park kaže...

Da,to sam primijetio kad sam gledao pod Raven Coin pod ''coin'' na Whattomine i pisalo je cca. 48Mh/s po defaultu,a kad sam gledao istu stvar za Ethereum pisalo je cca. 89Mh/s ako se dobro sjećam.

14 godina

Ništa ne mjenjaš niti diraš, samo skrolaš dolje i gledaš sa kojim coinima ti je dnevna zarada. Iste postavke za sve coine. Osim cortexa koji nije na whattomine, on troši 30% manje struje na gtx karticama od ethereuma i trunka manja zarada od etha.

Što se etha tiče evo ga trunku do 1600 eura, ljubi ga deda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 15:12 (Cryogenic).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Cryogenic kaže...

Ništa ne mjenjaš niti diraš, samo skrolaš dolje i gledaš sa kojim coinima ti je dnevna zarada. Iste postavke za sve coine. Osim cortexa koji nije na whattomine, on troši 30% manje struje na gtx karticama i trunka manja zarada od etha.

Što se etha tiče evo ga trunku do 1600 eura, ljubi ga deda.

Super,bože kao si to pojednostavio.Stisnuo bi ti hvala 100x da je moguće

15 godina

Ovo za potrošnju, odnosno cijenu po kWh od 0.13$ je malo malo. Nekih 0.96kn po kWh je struja ako imaš dvotarifno brojilo. Za lakši izračun uzeti 1kn i mir.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Switch kaže...

Ovo za potrošnju, odnosno cijenu po kWh od 0.13$ je malo malo. Nekih 0.96kn po kWh je struja ako imaš dvotarifno brojilo. Za lakši izračun uzeti 1kn i mir.

Ja sam uzeo neku srednju vrijednost izracuna po cijeni na hepovim stranicama, ono poslije 22h jeftinija struja, racunao sam cca srednja vrijednost 0,85 lipa po kWh, ali cca oko 20-25 kn plus minus mjesečno. I dosta ovisno o tečaju USD.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2021 15:22 (Cryogenic).
13 godina

Evo da podijelim svoje iskustvo te ako bude pomoglo ikome super!

Naime,imao sam velike probleme sa memory leakom nisam mogao majnati duže od sat vremen te konačno sam našao riješenje.

Koristim Trex i na njemu je samo potrebno za nvidie grafičke zadati naredbu u bat file-u “—no-nvml” koja pomaže očito u ovom bugu koji obuhvaća novije drivere nvidie.Problem sam imao na phoenix mineru,gmineru i na trexu.U gpuz Perfcap reason je konstantno pisalo idle te nakon sat vremena se sruši hashrate,padne napon te se poremete postavke undervoltanja gpu-a.

Ako ko želi detaljnije objašnjenje neka se slobodno javi.

RTX 2060 asus  rog strix oc

GPU clock 1350 mhz
Gpu memory clock: 1875
gpu voltage 0.775 V ( 100w tdp)
Hashrate 30.50- 30.90 MH/s. eth

Moj PC  
4 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice