Pozdrav.
Stari mi je zrtva prevare, ne znam zasto mene nije pitao prije, ali sad je gotovo, rekao mi je tek 2 tjedna poslije..
Dakle na fb je nasao neki oglas za kriptovalute gdje se uz uplatu na 1000 eura zaradi 7500 uz par dana (smijesno), a on naravno nema pojma o tome i naivan kao i uvijek, nasjeo...
Prvo im je uplatio 300, i onda su mu rekli kao da ako uplati vise u roku par dana ce imati 7500e, i moci ce isplatiti, naravno uplatio je.. Total 1070 eura..
I kad je htio isplatiti zaradjen novac, rekli su mu da prvo mora opet uplatiti 10% od zarade, znaci jos 750e. I tek tada je mene kontaktirao. 
(ja zivim u njemackoj, on u hrv)..
Kad mi je poslao link stranice, presmijesno, vidi se iz aviona da je fejk...
Cak su mu i ugasili racun poslije par dana.
Novce je uplacivao iz banke na neki bankovni racun u Austriji, a ime i prezime je Madjarsko.. 
samo mi nije jasno kako netko moze biti toliko naivan i ne razmisljati svojom glavom.. I to je bio veliki red flag, ali ocito je totalno naivan.
Link stranice je:
naravno na netu nigdje nista ne pise o njoj, vjerojatno napravljena da u kratko vrijeme namlati pare i onda se brise..
E sad, glavno pitanje je da li ima ikakvog spasa u vezi ovoga? neka prijava ili nesto?
Ima potvrde o uplati, ime prezime adresa, bankovni racun od te osobe....
Hvala

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.