Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 329.981
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
17 godina
moderator
RE: Pušiona
Loz kaže...

"Jedna poruka češkog Ministarstva zdravlja."

Inače,slavenska riječ za pušnje,gorenje je kurenje,gl. kurit' stoga su pušači-kurci

A ne bi bili kuritelji? Kurači? Čime se ti zabavljaš...

Loz kaže...

Inače,zanimaju me objektivni dokazi o štetnosti pušenja.

Da li se bavite time u udruzi BezDima?

Želim prava,nezavisna istraživanja,ne kapitalistička propaganda.

Možda zvuči nebulozno,ali jednostavno ne želim prihvatiti zaključke farmaceutskih lobija kao aksiome.

Zvuci nebulozno jer impliciras da su sva ili vecina istrazivanja radili "farmaceutski lobiji" i jer negiras struku (medicinu) jer impliciras da su njihovi zakljucci temeljni na takvim istrazivanjima. Struka je inace oko stetnosti pusenja jednoglasna, stoga nema smisla da sad idemo jos jednom dokazivat nesto sto je dokazano. Ako imas neke studije koje govore suprotno, izlozi ih.

17 godina
neaktivan

"A ne bi bili kuritelji? Kurači? Čime se ti zabavljaš..."

Čuj,svakom njegovo zadovoljstvo.

U slobodno vrijeme proučavam slavenske jezike.

"Zvuci nebulozno jer impliciras da su sva ili vecina istrazivanja radili "farmaceutski lobiji""

Naravno da jesu.Najopsežnija i najpouzdanija istraživanja moguća su samo u visoko-opremljenim laboratorijima,što znači da su većinom obavljena u državnim ili (mega)korporacijskim institucijama.

"jer negiras struku (medicinu) jer impliciras da su njihovi zakljucci temeljni na takvim istrazivanjima"

Medicinski zaključci se jedino i mogu temeljiti na pouzdanim istraživanjima koja se opet mogu obaviti gotovo isključivo u velikim i tehnološki naprednim(dakle,nikad potpuno neovisnim) ustanovama,jer istraživanja velikih laboratorija imaju veću kredibilnost nego "mumbo-jumbo" studije,sukladno tome utjecaj kapitala na medicinu je značajan.

Pa to se događa svakodnevno,nije jednom kapital utjecao na medicinu i stavove(proizvedeni ljekovi protiv "prirodnih" tj slobodno dostupnih ljekova,Thalidomide et cetera)

17 godina
neaktivan
Loz kaže...

"Jedna poruka češkog Ministarstva zdravlja."

Inače,slavenska riječ za pušnje,gorenje je kurenje,gl. kurit' stoga su pušači-kurci

na Ruskom : Davaj šipčke da zakurim znači :"daj šibice da zapalim"- ova fraza u potpunosti objašnjava porast nataliteta u obliku visokih, plavokosih i plavookih baćuška nakon oslobađanja Beograda od strane snaga SSSR-a. Zato Srbi osjećaju nagonsku povezanost sa istočnim slavenima (pa de ste braćo Rusi)

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
moderator
Loz kaže...

"A ne bi bili kuritelji? Kurači? Čime se ti zabavljaš..."

Čuj,svakom njegovo zadovoljstvo.

U slobodno vrijeme proučavam slavenske jezike.

"Zvuci nebulozno jer impliciras da su sva ili vecina istrazivanja radili "farmaceutski lobiji""

Naravno da jesu.Najopsežnija i najpouzdanija istraživanja moguća su samo u visoko-opremljenim laboratorijima,što znači da su većinom obavljena u državnim ili (mega)korporacijskim institucijama.

Da, zaista su potrebni "visoko opremljeni laboratoriji" da bi se napravila statisticka analiza procjene rizika od oboljenja na temelju povijesti bolesti i količine popušenih cigareta. Namigiva

Loz kaže...

Pa to se događa svakodnevno,nije jednom kapital utjecao na medicinu i stavove(proizvedeni ljekovi protiv "prirodnih" tj slobodno dostupnih ljekova,Thalidomide et cetera)

Sad i ti zalazis u teorije zavjere - to sto je kapital utjecao na medinicu u nekim (mnogim?) slucajevima, ne znaci da je i u ovom, tim vise sto kapital tu nema neke osobite koristi - vece koristi bi imala duhanska industrija, no ni ona vise ne uspijeva prikriti stetnost cigareta i zbog toga odlaze na trzista zaostalih zemalja, gdje truju neuku sirotinju. Sto ces, Europa se opametila i vise trovaci ne mogu raditi sto bi htjeli. Imas li opravdanog razloga vjerovati da su istrazivanja u zadnjih desetak godina lazirana ili to samo tako bezveze nabadas?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 18:45 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

"Da, zaista su potrebni "visoko opremljeni laboratoriji" da bi se napravila statisticka analiza procjene rizika od oboljenja na temelju povijesti bolesti i količine popušenih cigareta"

Tako je.Jer se u drugom slučaju može narpaviti samo nepouzdana "analiza":jer ne može sa sigurnošću  utvrditi druge faktore koji bi mogli izazvati bolesti koje se najčešće(neopravdano) povezuju sa cigaretama.

"Sad i ti zalazis u teorije zavjere - to sto je kapital utjecao na medinicu u nekim (mnogim?) slucajevima, ne znaci da je i u ovom, tim vise sto kapital tu nema neke osobite koristi - vece koristi bi imala duhanska industrija, no ni ona vise ne uspijeva prikriti stetnost cigareta i zbog toga odlaze na trzista zaostalih zemalja, gdje truju neuku sirotinju. Sto ces, Europa se opametila i vise trovaci ne mogu raditi sto bi htjeli. Imas li opravdanog razloga vjerovati da su istrazivanja u zadnjih desetak godina lazirana ili to samo tako bezveze nabadas?"

Ovo je klasični primjer utjecaja kapitala na medicinu,a baš zbog ogromne financijske moći duhanskih divova.

Nije se "Europa opametila" nego je  propaganda (pre)zrelog kapitala okrenula ljude od cigareta.

No,korporacije su to napravile sa ciljem vlastitog profita,u suradnji sa državom-institucijom koja projicira i osigurava moć vlasnika kapitala.Od  prosječnog pušačkog tijela (koje je konzumirao 1-2 kutije dnevno po osobi) i koje je donosilo priličnu zaradu kroz 70-te i 80-te,duhanska industrija je iznašla nov način za veći profit:forsiranjem "zdravog života" početkom 90-ih,konzumerističke orgije tisuća proizvoda "za zdravlje" nagomilala je sredstva neviđena u "duhansko doba".

Kapital za tu transformaciju je naravno potekao od najvećih duhanskih korporacija,a svi sukobi "države" i "duhanskih zlobnih magnata" su samo dobro smišljena farsa i propaganda.Kapitalizam ima svoje zakone,a ovaj primjer ne odskače od generalne prakse spomenutog sustava.

Bunili su se doduše mali kapitalisti u duhanskoj industriji,na koje je,uzgred,pala i najveća krivica.

17 godina
moderator

Sluzbeni stav medicine je jasan. To sto se tebi cini da cigaretni dim nije toliko stetan koliko medicina kaze, to je posljedica toga sto od cigaretnog dima ocekujes posljedice nakon kratkog vremena prekomjerne konzumacije, kao kod alkohola i droga.

Jel osim teorija zavjere i svoje percepcije nestetnosti/manje stetnosti cigaretnog dima imas neke konkretne argumente? Ako nemas, onda je prica zavrsena. Zavjerama se forumasi bave u drugim temama.

16 godina
neaktivan
Loz kaže...

Inače,slavenska riječ za pušnje,gorenje je kurenje,gl. kurit' stoga su pušači-kur.ci

Također je taj izraz preživio i kod nas (iako je arhaizam):kuriš(imaš temperaturu),nakurio peć itd

Dovoljno je da si bio u Češkoj i znao bi da su 'ku.raci'..

Loz kaže...

Nije se "Europa opametila" nego je  propaganda (pre)zrelog kapitala okrenula ljude od cigareta.

To je zapravo pametan spin, zagovarati zdrav život, a istodobno poskupiti cigarete i namete na njih i na kraju računice su u debelom +..

Elem, šta je tu je, zakon je na snazi, evo kratak epitaf.. Bijah na kavi danas u jednom od kafića u zg i situacija je ovakva; unutra žive duše nema, jedan lik za šankom i taj nećete vjerovati puši.. Na terasi 12 stolova, jedan prazan, a vani 10 stupnjeva. Pa gdje ste nepušači, što ne uživate u novostečenim slobodama? Pa bar da se šepurite, ako ništa drugo.. Ja bih rekao (to tvrdim od početka) da su jednostavno većina mušterija kafića pušači. Da uopće ne komentiram dalje, evo okinuo par slika mobijem..

prazno - prazno prazno - prazno
duplo golo duplo golo
jedan lik za šankom i taj PUŠI jedan lik za šankom i taj PUŠI
a vani ni pas ne stane.. a vani ni pas ne stane..
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 19:52 (bed).
17 godina
moderator
bed kaže...
Elem, šta je tu je, zakon je na snazi, evo kratak epitaf.. Bijah na kavi danas u jednom od kafića u zg i situacija je ovakva; unutra žive duše nema, jedan lik za šankom i taj nećete vjerovati puši.. Na terasi 12 stolova, jedan prazan, a vani 10 stupnjeva. Pa gdje ste nepušači, što ne uživate u novostečenim slobodama? Pa bar da se šepurite, ako ništa drugo.. Ja bih rekao (to tvrdim od početka) da su jednostavno većina mušterija kafića pušači. Da uopće ne komentiram dalje, evo okinuo par slika mobijem..

Svi ovi vani su bili pusaci, ili su nepusaci radi pusaca takodjer morali biti na terasama? Namigiva Deset stupnjeva... Da je nula stupnjeva, vidio bi kako bi se svi pobrali unutra. Ne dogadja se nista neocekivano.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
bed kaže...

Svi ovi vani su bili pusaci, ili su nepusaci radi pusaca takodjer morali biti na terasama? Namigiva Deset stupnjeva... Da je nula stupnjeva, vidio bi kako bi se svi pobrali unutra. Ne dogadja se nista neocekivano.

FAIL

Ako im je toliko zdravo do zdravog života onda bi trebali ić unutra, i ako ih je više oni će povuć pušača Namigiva

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
neaktivan
Pušiona

Što fali zagovaranju zdravog života?

Pogotovo kad pročitašovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ige kaže...
mbaksa kaže...
bed kaže...

FAIL

Ako im je toliko zdravo do zdravog života onda bi trebali ić unutra, i ako ih je više oni će povuć pušačaNamigiva

Nece.

17 godina
neaktivan
Pušiona

ORGINAL

Pušim 20 godina oko omot dan. Neću se šaliti  i reći da je pušenje dobro za vaše zdravlje, jer nije. Pušim jer kao ljudsko biće, ne 

mogu svjesno shvatiti da nanosim štetu sebi tijekom dugog vremenskog razdoblja. Mi smo jedina vrsta na planeti koja namjerno 

udiše dim. Također smo jedina vrsta koje gradi nebodere, dizajnira računala, formulira vlade, prakticira bilo koji oblik trgovine ili 

korištenja bilo koje vrste proizvoda za zadovoljstvo. Pušenje je simbol naše sposobnosti da se kao ljudska bića suprostavljamo 

prirodi, da se razlikujemo, i doista s tim činom ustajemo iznad prirodnog svijeta. Pušenje je zaglavni kamen dvojnosti ljudskog roda, 

našeg znanja dobra i zla, i naše neusporedive mogućnosti izabrati potonje. Pušenje je ljudski. Pušenje je sloboda. Pušenje ne može 

biti dobro za naše zdravlje, ali koliko je to uobičajena praksa? Fast food? Alkohol? Čak i vožnja do trgovine ima usporedivu stopu 

smrtnosti. Zato kažem: zapali cigaretu, i popuši je u interesu posebnosti ljudske rase.

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

ORGINAL

. Zato kažem: zapali cigaretu, i popuši je u interesu posebnosti ljudske rase.

Slažem se sa bilo kojom teorijom pravdanja vlastite ovisnosti o nikotinu ( ili o bilo kojem drugom psihostimulansu, drogi ), dok ne šteti drugima.

Zapali je u društvu drugih pušača ili daleko od mene. Ili žvači duhan. Dim cigarete je štetan i odvratan / smrdljiv i za druge oko tebe ( čak i više ). Nemogućnost / nedostatak volje i želje , sebičnost pušača vezano za problem koji rade svojoj okolini je jedna od ogavnijih stvari koje primjećujem u normalnom, day to day životu. Kad vidim trudnice koje se nisu u stanju odreći cigarete barem u jednom periodu, ljude koji nemaju kulture pitati jel smeta dim druge u društvu, pogotovo za vrijeme jela ili u društvu djece trenutno gubim svaki respekt za te osobe, koliko god duhoviti, inteligentni ili zabavni bili.

A.
17 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

Ubijam 20 godina oko osobu na dan. Neću se šaliti  i reći da je ubijanje dobro za vaše zdravlje, jer nije. Ubijam jer kao ljudsko biće, ne 

mogu svjesno shvatiti da nanosim štetu sebi/dugima tijekom dugog vremenskog razdoblja. Mi smo jedina vrsta na planeti koja namjerno 

ubija. Također smo jedina vrsta koje gradi nebodere, dizajnira računala, formulira vlade, prakticira bilo koji oblik trgovine ili 

korištenja bilo koje vrste proizvoda za zadovoljstvo. Ubijanje je simbol naše sposobnosti da se kao ljudska bića suprostavljamo 

prirodi, da se razlikujemo, i doista s tim činom ustajemo iznad prirodnog svijeta. Ubijanje je zaglavni kamen dvojnosti ljudskog roda, 

našeg znanja dobra i zla, i naše neusporedive mogućnosti izabrati potonje. Ubijanje je ljudski. Ubijanje je sloboda. Ubijanje ne može 

biti dobro za naše zdravlje, ali koliko je to uobičajena praksa? Fast food? Alkohol? Čak i vožnja do trgovine ima usporedivu stopu 

smrtnosti. Zato kažem: uzmi pušku, i ubi u interesu posebnosti ljudske rase.

Pa sad ti reci što je veća glupost.

Ista jadna isprika.

@Loz

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 23:47 (wyks).
17 godina
neaktivan

Ismijavaj se ti wyks.

Ovo ne može biti "teorija zavjere" jer odgovara paradigmi klasičnog "modus operandija" kapitalističke ekonomije.

Ako misliš da sustav nije uzimao i veće žrtve od zdravlja svojih potrošača tj onih koji ga izdržavaju,onda posudi knjige iz povijesti za osnovnu školu...

17 godina
neaktivan
Loz kaže...

Ismijavaj se ti wyks.

Ovo ne može biti "teorija zavjere" jer odgovara paradigmi klasičnog "modus operandija" kapitalističke ekonomije.

Ako misliš da sustav nije uzimao i veće žrtve od zdravlja svojih potrošača tj onih koji ga izdržavaju,onda posudi knjige iz povijesti za osnovnu školu...

Jasno je meni sve, ovo je bila više neozbiljna šala (naišao na to dok sam surfao pa me podsjetilo na ovu temu i mbaksine komentare).

Ali ovdje je tema pušenje, iako je meni razumljivo da netko pokušava zaraditi na naivnim ljudima (eto jedna poznanica je kupila pilula za zdravlje u vrijednosti oko 5000kn), ali kakve to veze ima s time da je pušenje štetno.

17 godina
neaktivan
Pušiona

Mršti seonaj link ORGINAL, jeli netko to kliknuo?

wyks je to malo bolje preveo, (vjerojatno je pod dojmom nekog FPS)..

Nekada (donedavno) su se rađale generacije pušača a sada se rađaju generacije nepušača i to je to. Nekada je cigareta bila trend a danas više nije.

Danas je trend Fastfood, a možda sutra će biti zabranjen na javnim mjestima jer zadah iz usta i smrad kapule u odjeći, isparenja organskih ulja i prirodni plamen će biti proglašeni oštečivačima ozona..mi bi se smijali prije 30 godina da nam je tko rekao da će zabranit pušenje u autobusima i kino dvoranama kao što se vi sada smijete na ovu moju kapulu i ćevape. Mislim da je cijeli taj pokret o nepušenju i svim tim Eko izmišljotinama samo ventil, skretanje pogleda sa ozbiljnih stvari u životu. Kojih pa to ozbiljnih stvari u životu? Pa upitajte očeve i majke, koje su to ozbiljne stvari(ako netko nezna).Toliko, offpost.

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
moderator
micho0305 kaže...

Mislim da je cijeli taj pokret o nepušenju i svim tim Eko izmišljotinama samo ventil, skretanje pogleda sa ozbiljnih stvari u životu.

Ako tebi umiranje ljudi i teske bolesti od posljedica pusenja nisu ozbiljna stvar u zivotu - ne znam sto bih ti rekao. A trpati "eko izmisljotine" i borbu protiv cigaretnog dima u istu kosaru je pogresno. Cigaretni dim je dokazano stetan za zdravlje - i onog koji ga "proizvodi" i sve ostale oko njega.

17 godina
neaktivan
Pušiona

pusti sad kapulu. kapula je ok. i čevapi su vjerojatno ok, u umjerenim količinama . Cigarete i pušenje u javnosti je zabranjeno dobrim dijelom upravo zbog neumjerenosti ljudi. Nemali broj pušača pali drugu cigaretu dok se prva još dimi u pepeljari. Nemam ništa protiv povremenog uživanja u duhanu uživanja radi. Recimo kad ljudi imaju neki mali ritual pa zapale, neznam jednom u par dana recimo cigaru, kad im dođe ( po mogućnosti negdje gdje je ventilacija dovoljno dobra ili na svježem zraku :D ) ... al to nije ovisnost ... to je uživanje u duhanu ili pušenju i nema veze sa ovom temom.

međutim primjetio sam da su određeni kafići dobili dozvolu za pušenje iako su uvijeti koje zadovoljavaju smješni, 5 cigareta u prostoru ( do 50m2) i sve skupa smrdi ko i prije. :D

A.

0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...

Sluzbeni stav medicine je jasan.

Službeni stav medicine je i jasan i istinit i utemeljen na znanstvenim činjenicama

Međutim, zakon o zabrani pušenja nije dobar, kafiće je trebalo podijeliti na pušačke i nepušačke, pa tko gdje voli nek ide.

U ostalom segmentu zabrane pušenja u poduzećima i javnim prostorijama zakon je OK.

Mene u stvari više zabrinjava ona situacija u Sisku, puno je malignih oboljenja, a nitko ništa ne poduzima.

Ovako mi se čini da stvaraju frku bez veze, pušim na svoj rizik i svjestan sam toga, ako ću moći otići u kafić za pušače i pušiti skupa sa ljudima koji razmišljaju kao ja, zašto bi to nepušačima smetalo, oni tamo ne bi išli.

Danas prosječnog nepušača sigurno više ugrožavaju druge stvari o kojima se ne priča (GMO).

A i statistički podaci duljine života u Hrvatskoj govore da dižemo nepotrebnu paniku što se tiče duhanskog dima, muškarci 72, žene 79, čisto dovoljno

A činjenica jest da postoje mnogi trendy borci za zdrav okoliš. Tipičan predstavnik im je Al Gore, čovjek čije imanje troši više struje od jednog manjeg grada. Pa tko meni više truje okoliš, borac za čist okoliš Gore ili neki kineski radnik kojemu je san kupiti neko jeftino auto jer mu je dosta guranja bicikla. Smisao Gore-ove borbe za čist okoliš i jest upravo u tome da onemogući kineskog radnika da kupi neki jeftini auto, a da on i dalje nastavi trošiti struje kao jedan manji grad. Da bi se ove stvari dodatno zamaglile, dobro dođe i pretjerana hajka na duhanski dim.

Da ne govorim o tome da sve zapadne države (uključujući i našu) imaju prohibicijske zakone o pušenju, čime u stvari kažu da je duhan štetan za zdravlje, s druge strane sve zapadne vlade istovremeno dozvoljavaju svojim duhanskim kompanijama da nesmetano izvoze svoje proizvode u treće zemlje koje te prohibicijske zakone nemaju i ne štite svoje građane od duhanskog dima.

Kad ogolimo pravničke finese kako možemo takvo ponašanje zapadnih vlada nazvati - svjesno trovanje drugog u ime novca

U STVARI što smo mi kao građani poduzeli da TDR ne izvozi duhan u afričke zemlje gdje prohibicijskih zakona o pušenju nema, ako smo već svjesni štetnosti duhana. Jesmo li izvršili pritisak na vladu, NISMO, umjesto toga čak i naši liječnici se mire sa činjenicom da se i njihove plaće financiraju iz budžeta u koji TDR daje dosta novca.

Dakle, svi mi sudjelujemo u trovanju drugih ako već priznajemo da je duhanski dim štetan za zdravlje.

A nije bez veze ni ona iz Biblije: "Tko je bez grijeha, nek baci kamen!"

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 14:15 (Floki).
17 godina
neaktivan

Griješiš u više točaka, ja ću navesti samo neke:

1) zakon o zabrani pušenja nije dobar, kafiće je trebalo podijeliti na pušačke i nepušačke, pa tko gdje voli nek ide.

Da si malo bolje pratio temu znao bi da zakon koji je stupio na snagu je to i napravio, samo što vlasnici kafića imaju fore do zime odlučiti da li će njihov lokal biti pušački ili nepušački. Barem ovi koji imaju terase pa se ljeti taj zakon neće ni osjetiti.

2) Da ne govorim o tome da sve zapadne države (uključujući i našu) imaju prohibicijske zakone o pušenju

Ti očito ne znaš što je to prohibicija, to ti je kada se neka stvar potupuno zabrani i ilegalno ju je konzumirati, kod nas je prohibicija samo što se tiče droga, a duhan, koliko vidim, još uvijek možeš kupiti na svakom kiosku i nitko ti neće staviti lisice zbog toga, isto vrijedi za Evropu. Pušačima je dovoljno da im se zabrani pušenje na javnim mjestima da počnu govoriti o segregaciji, prohibicionizmu i sl. Iako ne znaju pravo značenje tih riječi. Jedan moj poznanik si je čak stavio na ruku traku za znakom zabranjenog pušenja aludirajući na njemačko označavanje židova pa je pobrao takvu bruku, kako možeš uspoređivati zakon o zabrani pušenja i holokaust??

Sa nekim stvarima koje si napisao se slažem poput trovanja u Sisku, ali zar to znači da ne moramo pokušati živjeti bolje? Da bi svijet bio bolji treba ga početi mijenjati od sebe a ne dignuti ruke i reći: "Kad oni zagađuju mogu i ja."

17 godina
jastreb kaže...

Griješiš u više točaka, ja ću navesti samo neke:

1) zakon o zabrani pušenja nije dobar, kafiće je trebalo podijeliti na pušačke i nepušačke, pa tko gdje voli nek ide.

Da si malo bolje pratio temu znao bi da zakon koji je stupio na snagu je to i napravio,

2) Da ne govorim o tome da sve zapadne države (uključujući i našu) imaju prohibicijske zakone o pušenju

Ti očito ne znaš što je to prohibicija"

pod podjelom kafića na pušačke i nepušačke sam mislio da se kod pušačkih kafića ne traže ova velika ulaganja koja većina njih niti može,niti želi napraviti, a čak im ni to ne jamči dugoročan status kafića za pušače jer će se ponovno našim ulaskom u EU zakon mijenjati u pravcu potpune zabrane pušenja u kafićima, dakle, samo bi bacili novac u vjetar

pod pojmom "prohibicijski zakon" mislio sam na postojeća ograničenja pušenja i to je valjda iz konteksta onog što sam napisao jasno, bez da se sada pozivamo na neke doslovne definicije

"ali zar to znači da ne moramo pokušati živjeti bolje? Da bi svijet bio bolji treba ga početi mijenjati od sebe a ne dignuti ruke i reći: "Kad oni zagađuju mogu i ja."

Pa stvarno ne vidim u čemu bi vam pušači ugrožavali pokušaj da živite bolje ako se samo jedna jedina stvar traži od nepušača: da zaobiđete kafiće za pušače

Uostalom, što vi nepušači činite da zaustavite to što naša domaća tvornica truje građane drugih zemalja koje nemaju nikakve zakone o ograničavanju pušenja. Ne činite baš ništa, osim što iz budžeta trošite novac koji je TDR zaradio trujući ljude po svijetu, jer sami kažete da duhanski dim truje ljude, a zaboravljate da smo onda mi trovačka država po vašoj logici jer izvozimo štetan proizvod drugome tko nema zakone da se štiti.

Kad se novac broji, onda se sve zaboravi, ha Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 16:03 (Floki).
17 godina
neaktivan
Pušiona

Evo baš me zanima, vi koji ste toliko za ovaj zakon, živite li zdravo inače? Je li vas smeta to što će vas pušači "ubiti" ili jednostavno ne volite dim cigarete. Masa ljudi tvrdi da im je super zakon o pušenju jer ih sad neće smetat dim cigarete kad se napiju u subotu navečer. Dakle tu se ne radi toliko o zdravlju, koliko se radi o čistoj razmaženosti nepušača. Da toliko cijene svoje zdravlje onda ne bi dali pušačima da ih "odvuku" tamo gdje se puši. Evo ja "zdravo" živim, vježbam, zdravo se hranim, ne pijem, ne pušim, ne drogiram se Belji se i vidiš nikad me nije smetala cigareta. Svjestan sam da ako odem negdje idem ili tamo gdje se ne puši ili trpim dim cigarete.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Pušiona

Doduše, svaki oblik djelimične prohibicije je potpuno nemoralan i licemjeran

Ako su zapadne države priznale da je duhan štetan proizvod za zdravlje ljudi, a donošenjem ovakvih zakona jesu, onda se logično postavlja pitanje potpune zabrane proizvodnje i prometa proizvoda štetnog za ljude. ISPADA da zapadne države zaradu na štetnom proizvodu koji prodaju svojim građanima, a još više izvoze stavljaju ispred zdravlja svog stanovništva

To suvremeno zapadno licemjerje ide do samog pojedinca, tako da se baš ni jedan liječnik u Hrvatskoj nikad nije zapitao koliki postotak od njegove plaće je isplaćen novcem koji je država prikupila od TDR-a (a TDR je izdašna porezna koka)

Ili da moju konstataciju pretvorim u pitanje:

Što bi korisnici budžeta u Hrvatskoj kazali kad bi im vlada rekla: "ZatvaRAMO TDR, nećemo više trovati ljude, ali vama moramo smanjiti plaće 5 %, jer je TDR financrao budžet u visokom iznosu"

Kad malo bolje razmislim, kakvi jesmo licemjeri, možda i zaslužujemo GMO

Umjesto da se kao građani koncentriramo na ono stanje u Sisku, ljudi, u pitanju su djeca tog grada, što mi činimo?

Stvaramo frku da baš svaki nepušač može ući u baš svaki birc i baš tamo udisati čist zrak.

Bah.

Kao da živimo u nekim parolama tipa: "Svaki nepušač u svaki birc bez dima!"

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 16:33 (Floki).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pušiona

bio sam danas u omiljenom kaficu! predivno, nema smrada, zavjese od dima, nema udisanja tudjeg dima, smrada na robi, ni premjestanja na drugu stolicu kada dim ide prema meni. cijela atmosfera je nekako pristojnija, a i sam se osjecam tako ulazeci u nezadimljeni kafic.

dosada sam mozda imao nekih dilema oko zabrane, ali sada kada sam vidio to u praksi, podrzavam potpuno.

jedino sto ima manje ljudi, a tko im je kriv, neka se izvole rijesiti ovisnosti pa ce i oni moci u kafice

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 17:01 (Dragon23288).

0 1 hvala 0
17 godina
Dragon23288 kaže...

bio sam danas u omiljenom kaficu! predivno, nema smrada, zavjese od dima, nema udisanja tudjeg dima, smrada na robi, ni premjestanja na drugu stolicu kada dim ide prema meni. cijela atmosfera je nekako pristojnija, a i sam se osjecam tako ulazeci u nezadimljeni kafic.

dosada sam mozda imao nekih dilema oko zabrane, ali sada kada sam vidio to u praksi, podrzavam potpuno.

jedino sto ima manje ljudi, a tko im je kriv, neka se izvole rijesiti ovisnosti pa ce i oni moci u kafice

Ti baš po mojoj paroli:

"Svaki nepušač u svaki birc bez dima!"Cool

15 godina
neaktivan
Pušiona

@floki

mislim da podjela kafica ne bi dobro zavrsila nikako. kako bi ljudi isli van, mislim da bi se svako drustvo svadjalo gdje ce ici, u pusacki ili nepusacki lokal. opet bi ispalo lose za nepusace jer bi ukoliko zele ici u nepusacki lokal morali mijenjati prijatelje, drustva, cure, ili jednostavnije ostati kod kuce ili sami otici u lokal! zasto? zato sto je pusacka ovisnost jaca od svega navedenoga, pusac dok ima lokal u kojemu moze pusiti ici ce tamo bez obzira na uvjete.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 16:48 (Dragon23288).

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon23288 kaže...

@floki

mislim da podjela kafica ne bi dobro zavrsila nikako. kako bi ljudi isli van, mislim da bi se svako drustvo svadjalo gdje ce ici, u pusacki ili nepusacki lokal. opet bi ispalo lose za nepusace jer bi ukoliko zele ici u nepusacki lokal morali mijenjati prijatelje, drustva cure, ili jednostavnije ostati kod kuce ili sami otici u lokal? zasto? zato sto je pusacka ovisnost jaca od svega navedenoga, pusac dok ima lokal u kojemu moze pusiti ici ce tamo bez obzira na uvjete.

sad mi nisi baš jasan

ukoliko imaš prijatelje pušače, moraš negdje biti izložen njihovom dimu

pušač ti ne može baš biti prijatelj ukoliko mu kažeš gasi cigaretu

u tom slučaju će ti pušač biti poznanik , ali na iste tulume baš ne možete ako mu prigovaraš za pušenje

u tom i jest bit, po privatnim tulumima će se i dalje pušiti, i nepušači će i tamo dolaziti

a u kafiću ja više ne pušim uz kavu, he, a nepušači će i dalje po svom osobnom izboru na privatnim tulumima biti izloženi dimu

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 16:55 (Floki).
15 godina
neaktivan
Pušiona

@floki

samo sam htjeo reci da podjela lokala na pusacke i nepusacke ne bi imala prakticne koristi za nepusace jer bi ipak ukoliko ne zele ostati bez drustva morali ici u pusacke lokale (btw ovo dovoljno govori o pusackom mentalitetu, iako se naravno ne moze generalizirati).

a ako su ti prijatelji pusaci svakako ces negdje biti izlozen njihovom dimu, tu se slazem, ja sam govorim u kontekstu lokala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

@floki

samo sam htjeo reci da podjela lokala na pusacke i nepusacke ne bi imala prakticne koristi za nepusace jer bi ipak ukoliko ne zele ostati bez drustva morali ici u pusacke lokale (btw ovo dovoljno govori o pusackom mentalitetu, iako se naravno ne moze generalizirati).

a ako su ti prijatelji pusaci svakako ces negdje biti izlozen njihovom dimu, tu se slazem, ja sam govorim u kontekstu lokala.

Ako je takav pusacki mentalitet zašto bi ti uopće bili prijatelji? Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice