Iz blamaže u blamažu

poruka: 59
|
čitano: 25.842
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iz blamaže u blamažu".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hakirani NATO
17 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

LOOOOL!!!  Smijeh

Ovaj članak mi je uljepšao dan Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

Sad ste svi jako pametni - "general je trebao provjeriti prezentaciju" - ali pazi sad:

Svaki frame u GIF-u sadrži Graphic Control Extension, gdje je između ostalog sa 16-bitnim brojem opisano koliko milisekundi traje taj frame. To znači da je moguće postaviti da prva sličica traje 65 sekundi, a ostale po pola sekunde. Ajde ti svaki slide u prezentaciji gledaj 65 sekundi ne bi li otkrio "hakerski napad" kojeg uopće ne očekuješ.

S jednim se slažem - GIF uopće ne treba koristiti. PNG je daleko bolji za takvu vrstu grafike, dok je JPEG optimalan za fotografije.

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Iz blamaže u blamažu

Ja mislim da general uopće ne treba provjeravati prezentaciju, zašto bi se jedan general bavio trivijalnostima tipa provjere. I izradu i provjeru rade oni koji su dobili taj zadatak. Dečkima se samo potkrala greška prouzročena nemarom i nepažnjom, ali se nadam da sad ja ne glumim "generala poslije bitke" ako kažem da gif ili ne treba koristiti ili ga treba provjeriti.

Nije baš ugodno da strani veleposlanici stiču ovakve slike o logistici naše vojske. Paziti ubuduće više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 15:03 (Floki).
17 godina
neaktivan

Da, GIF ne treba koristiti, a mene kopka kako je čovjek koji je radio prezentaciju uopće uspio doći do baš tog GIF-a, jer mi Google search na pretrage za NATO (i sintagme koje bih koristio prilikom potrage za odgovarajućim NATO znakom) nikako ne izbacuje neki GIF koji sadrži mijenjanje oblika u nacistički simbol.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 15:04 (rashomon).
17 godina
Veli Joža kaže...

Ajde ti svaki slide u prezentaciji gledaj 65 sekundi ne bi li otkrio "hakerski napad" kojeg uopće ne očekuješ.

Eh, da je rađeno po onoj - koliko minuta prezentacije, toliko sati pripreme, doslo bi na vidjelo. 65 sekundi provesti na istom na slajdu, nezamislivo! Toliko o profesionalizmu, stvarno je zalosno da ama bas nitko nije skuzio... Ako nista, mozda su naucili da vise ne koriste zle, hakirane i tempirane ljevicarske GIF-ove Smijeh

Buffer Overflow kaže...

jer se problemi počnu javljati u nutrini računala ili datotečnog sustava

što je to nutrina računala? Smijeh ispod matične ploče? Smijeh

Ovo je i meni zvucalo pomalo smijesno, s obzirom da se cjepidlaci o terminologiji :p

16 godina
Iz blamaže u blamažu

E, sad će general naučiti da bi mu bilo pametnije da sam piše svoje prezentacije (LOL?), a ne da to radi neki dragovoljni ročnik, kako bi ušićario par slobodnih dana. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veli Joža kaže...

Sad ste svi jako pametni - "general je trebao provjeriti prezentaciju" - ali pazi sad:

Svaki frame u GIF-u sadrži Graphic Control Extension, gdje je između ostalog sa 16-bitnim brojem opisano koliko milisekundi traje taj frame. To znači da je moguće postaviti da prva sličica traje 65 sekundi, a ostale po pola sekunde. Ajde ti svaki slide u prezentaciji gledaj 65 sekundi ne bi li otkrio "hakerski napad" kojeg uopće ne očekuješ.

S jednim se slažem - GIF uopće ne treba koristiti. PNG je daleko bolji za takvu vrstu grafike, dok je JPEG optimalan za fotografije.

Ne moraš svaki slide gledati 65 s (ili koliko već traje prvi frame), dovoljno je samo stisnuti F5 i pogledati prezentaciju do kraja ako je automatizirana (to bi, dakle, bio profesionalni pristup). A ako se slideovi mijenjaju ručno, opet minimum profesionalne odgovornosti traži da barem sam sebi (ako već ne nekom bliskom) održiš probnu prezentaciju prije prave stvari. Svatko je ovdje dobio svoju porciju, i u potpunosti ju zaslužio.

Floki kaže...

Ja mislim da general uopće ne treba provjeravati prezentaciju, zašto bi se jedan general bavio trivijalnostima tipa provjere. I izradu i provjeru rade oni koji su dobili taj zadatak. Dečkima se samo potkrala greška prouzročena nemarom i nepažnjom, ali se nadam da sad ja ne glumim "generala poslije bitke" ako kažem da gif ili ne treba koristiti ili ga treba provjeriti.

Nije baš ugodno da strani veleposlanici stiču ovakve slike o logistici naše vojske. Paziti ubuduće više.

Možda zato jer mora održati prezentaciju? Koliko vidim, njegovo ime se češće spominje od tipa koji je prezentaciju napravio (a lako moguće da nije niti on, nego neki njegov sidekick). Lanac odgovornosti je prilično direktan u vojsci, a ako general nema pojma što je u prezentaciji, kako ju uopće može pratiti (tj. održati)?

Gledam te!
16 godina
neaktivan

evo kako to izgleda kad se traži:

http://images.google.co.uk/images?imgc=gray&imgtbs=fc&as_st=y&hl=en&um=1&q=nato+logo+filetype:gif&sa=N&start=0&ndsp=18

dakle, jasno se vidi da je preuzeto s googlea, jasno se vidi da je kukasti križ... ma kakvi hakeri, to je neki zajebant smjestil svom đeneralu...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 15:26 (markbodin).
17 godina

Floki kaže...

Možda zato jer mora održati prezentaciju? Koliko vidim, njegovo ime se češće spominje od tipa koji je prezentaciju napravio (a lako moguće da nije niti on, nego neki njegov sidekick). Lanac odgovornosti je prilično direktan u vojsci, a ako general nema pojma što je u prezentaciji, kako ju uopće može pratiti (tj. održati)?

Ne znam koliko imaš vojnog iskustva. Ja ipak nešto imam, i kad radiš nešto za satnika radiš to temeljito. Za jednog generala nešto raditi, pa to znači dati cijelog sebe ako si pravi vojnik. Naravno, oni su vjerojatno generala upoznali sa prezentacijom ne njenim izvođenjem nego skicama ili slideovima. Ma general je u vojnoj hijerahiji Bog (Bože mi prosti!), koje crne trivijalnosti tipa provjere.

Otvoreno ću ti reći što me kao bivšeg vojnika zabolilo. Naravno da su se ti strani vojni atašei pravili da nisu ništa vidjeli, ali su taj propust detektirali kao problem u logistici. Ispraviti to što prije.

17 godina
neaktivan
markbodin kaže...

to je neki zajebant smjestil svom đeneralu...

Njegov klinac? Belji se

"Generale, tko će vam složiti prezentaciju kad ste vi tudum za računala?"

"Moj klinjo. Igra se po cijeli dan na tom vražjem stroju, neka napravi bar nešto korisno."

I postade blamaža...

17 godina
neaktivan
markbodin kaže...

evo kako to izgleda kad se traži:

http://images.google.co.uk/images?imgc=gray&imgtbs=fc&as_st=y&hl=en&um=1&q=nato+logo+filetype:gif&sa=N&start=0&ndsp=18

dakle, jasno se vidi da je preuzeto s googlea, jasno se vidi da je kukasti križ... ma kakvi hakeri, to je neki zajebant smjestil svom đeneralu...

Slažem se...

17 godina
neaktivan
Veli Joža kaže...

E, a pazi ovo, kad ubaciš animirani gif u PowerPoint prezentaciju (a pretpostavljam da je MS Office bio korišten) animirani gif je i dalje... statičan! Prikazuje se samo prva slika. Tek nakon što pritiskom na tipku F5 pokreneš prezentaciju vidiš da je taj "statični" gif zapravo... animirani! E sad, dalje... Ako i jesu pokrenuli prezentaciju radi provjere, trebali su to uočiti, jer čisto sumnjam da je baš 65 sek traje prva slika, najviše 2-3 sek, a da se na slajdu mogu zadržali 2-3 sek, to se mogu, jer kolko vidim ovaj znak na stranici jutarnjeg se odmah mijenja, nakon 1-2 sek. Sad, istina je da se moglo postaviti da prvi frame traje duže, ali s kojom bi to svrhom onda bilo? Ja vidim kao jedinu svrhu, upravo ovu. Ali kolke su šanse da će baš sad neko razmišljati o tome kak da sj*** generala na međunarodnoj konferenciji i to baš u prezentaciji? Dakle sumnjam da će se netko uopće truditi da produži prvi frame, jer ipak cilj autora takvih gifova je taj da ljudi vide taj gif. A ako će on stajati nepomično na prvom frameu čak i 10 sek, ljudi će nastaviti surfati, sigurno će netko buljiti u gif izvjesno vrijeme zato što je "možda" animiran. Ako se odmah ne dešava ništa, gasim i gubim zanimanje. Dakle, jedina svrha produživanja prvog framea je da nekog ovak sj*** ko što se i dogodilo. A to sumnjam da je netko napravio. Sigurno je nekome stalo do toga da tamo nekog hrvatskog generala osramoti (a tu Hrvatsku čak i ne zna na karti nać vrlo vjerojatno). Dakle u obzir dolaze 2 stvari: ili nemar, dakle nitko nije provjerio prezentaciju, tj. nije ju pokrenuo (što je zbilja NEMAR jer ipak se radi o međunarodnoj konferenciji, ja sam školske prezentacije bar 20ak puta pokrenul prije nastave - i još sam ih spremal na više usba, u više formata, al dobro, to je već moj strah od svih mogućih scenarija), ili ju je pokrenuo, ali na brzinu prešaltao, ili druga stvar: netko iznutra se "našalio". Dakle bilo kakva priča izvana o hakerima bla bla - pravilnije bi bilo reć crackerima, ipak su crackeri kriminalci, hakeri nisu - je čista glupost. Imaju i hakeri i crackeri pametnija posla od "hakiranja prezentacije" u tamo nekoj Hrvatskoj... Uostalom, sve bi se vidlo da imamo taj isti upotrebljeni gif. Ako je produžen, netko je iznutra, ako nije produžen, nemar.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

Uglavnom meni je je drag ovaj incident bio on slučajan ili namjeran, tko je kada ikoga pitao želi li da država čiji samo državljani pristupi NATO savezu?

NEĆU NATO, nosite si NATO doma papci političarski...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Floki kaže...
Ne znam koliko imaš vojnog iskustva. Ja ipak nešto imam, i kad radiš nešto za satnika radiš to temeljito. Za jednog generala nešto raditi, pa to znači dati cijelog sebe ako si pravi vojnik. Naravno, oni su vjerojatno generala upoznali sa prezentacijom ne njenim izvođenjem nego skicama ili slideovima. Ma general je u vojnoj hijerahiji Bog (Bože mi prosti!), koje crne trivijalnosti tipa provjere.

Otvoreno ću ti reći što me kao bivšeg vojnika zabolilo. Naravno da su se ti strani vojni atašei pravili da nisu ništa vidjeli, ali su taj propust detektirali kao problem u logistici. Ispraviti to što prije.

Nimalo, osim što sam služio vojni rok u vrijeme dok se to još radilo. Igrom slučaja sam se fino uhljebio u ured nakon temeljne obuke, te radio između ostaloga i upravo nekakvu prezentaciju kada smo u posjeti imali američku vojsku - oni su nama prezentirali svoj sustav obuke, probleme i prednosti, a naši njima naše. Dakle, tu našu prezentaciju sam radio upravo ja, za meni nadređenog (mislim, nisam više 100% siguran) nadnarednika koji je tipkao po tpkovnici jednim prstom svake ruke, a prezentaciju je u konačnici održao pukovnik. Ne moram niti napominjati da ju nitko nije kompletnu prošao prije samog držanja prezentacije. Dobio sam materijal i instrukcije da se mora ići slajd po slajd ručno, te da sve mora izgledati 'ko pravo'. Nadnarednik je otišao doma u pola radnog vremena, a prezentacija je bila gotova kroz par dana (bar se nisu sjetili u zadnji tren). Nadnarednik je naknadno ovlaš bacio oko i to je bilo to.

Igrom slučaja se sve odvilo nakon što su me već imali prilike upoznati i vidjeti da znam raditi na računalu, a kako sam im valjda bio OK kao osoba, pretpostavljam da su mi dovoljno vjerovali. Da sam se odlučio na ovakvu spačku, što misliš, tko bi bio kriv - ja (ročnik) što sam stavio takvu glupost unutra, nadnarednik koji je meni dao da uopće imam pristup cijeloj stvari i nije to obavio sam (što je pukovnik uredno znao i bilo mu je sasvim OK) ili pukovnik, koji je zadužen za čitav odjel edukacije u toj vojarni (nije sad bitno kojoj)?

Želim reći - čin generala nije dobio tako da je sjedio doma dok netko drugi odrađuje njegov posao (ili možda ipak je?), nego tako da svoj posao odradi do kraja. On je zadužen za prezentaciju, to je njegov zadatak. Ako ne zna što je sve točno sadržano unutar nekoliko slajdova prezentacije, kako pobogu takva osoba može imati pod kontrolom bilo što u vojsci? Ili je njegovo samo da potpisuje i eventualno s vremena na vrijeme stisne [ENTER]?

Gledam te!
17 godina

Njegov posao i jest da nađe odgovorne ljude poput tebe i stručne i odane naravno.

Njegov posao i jest da napravi organizciju koja funkcionira kao švicarski sat.

Njegov posao nije trivijalnost tipa provjere. Nisam doduše radio na kompjutoru u vojsci, niti bio u uredu, ali znam otprilike što si mi rekao. Ali ja sam mišljenja da stvar treba biti provjerena tri puta prije nego generalu dođe na stol. A  o voluntarizmu i o površnosti koje si ti iskusio bi se dalo pričati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 17:10 (Floki).
17 godina
Floki kaže...

Njegov posao i jest da nađe odgovorne ljude poput tebe i stručne i odane naravno.

Njegov posao i jest da napravi organizciju koja funkcionira kao švicarski sat.

Njegov posao nije trivijalnost tipa provjere. Nisam doduše radio na kompjutoru u vojsci, niti bio u uredu, ali znam otprilike što si mi rekao. Ali ja sam mišljenja da stvar treba biti provjerena tri puta prije nego generalu dođe na stol. A  o voluntarizmu i o površnosti koje si ti iskusio bi se dalo pričati.

Pa, površnost je zapravo tipična za okruženje gdje redovno dolazi nocva besplatna radna snaga. Slažem se da sama provjera kao takva nije nužno njegov posao (iako ne razumijem kako je mogao održati prezentaciju u tom slučaju), ali situacija je zapravo ista - očito nije odabrao ljude dovoljno dobre za posao koji su trebali obaviti. Moj stav prema svemu ovome je da riba smrdi od glave i da je general itekako odgovoran za sve što se dogodilo. Ako ništa drugo, onda kao njihov zapovjednik.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

O Gospode, želudac me sada zabolio kad sam pročitao članak. Oduzeli su stick, pregledavali su video snimku... Pazi ovo: "U razgovoru s više osoba uspjeli smo donekle rekonstruirati kako se moglo dogoditi da hakirani znak NATO-a završi u prezentaciji generala Lovrića".

HELOOO? Pravili su rekonstrukciju (novinar/i)? Hakirani NATO znak? To kao da kažu da je vrećica čipsa hakirana. Pa debil bi skontao o čemu se radi u roku dvije sekunde! Nije nitko ukrao ključeve za aktivaciju nuklearnih bojevih glava, pobogu. Radi se samo o ultra lijenim guzičetinama koje nisu u stanju same napraviti nekakav slide show nego to isto daju drugim ljenim guzičetinama koje pak nemaju volje pregledati napravljeno. Tko bi rekao da smo dobro prošli u zadnjem ratu, kad vidimo što se sada dešava u vojsci...

A di će u Hrvatskoj ukrast ključeve od bojnih glava? hihi....nego ono za nutrinu nisam se htio mješat ali to me podsječa na nekog filozova mislim da je onaj Jacquess, Jeanu...nesičam se moga je bit i Jennifer Lopez....

16 godina
protjeran
Iz blamaže u blamažu

Dobro je da je Oleg otvorio ovu temu jer tu puno toga nije jasno ali je isto tako dobro što se nije

predstavio kao "stručnjak za gif format" nego kao čovjek koji malo više zna od novinara koji je

napisao ono što su mu rekli. Kao programer koji je pisao vlastiti gif player (prije 7-8 godina) dobro

poznajem gif89a format a u to vrijeme sam i pokušavao napraviti nekoliko animacija. I samo ću reći

da napraviti pravu animaciju (gdje slike nisu iste veličine i koriste se različite metode preklapanja

slika je prava umjetnost i nema veze sa programiranjem).

Zašto bi uopće neki programer koji piše računovodstvene aplikacije bio autoritet za gif format, a još

manje nekakav web dizajner. I dosta gluposti da ne treba koristiti gif format.

--------------------------

1. Ona animacija koja je na stranicama Jutarnjeg sigurno kao takva nije mogla biti kroištena u toj prezentaciji.

Tamo je prva slika svastika i ona određuje bijeli krug i crnu pozadinu dok ostale sličice (kojih ima 19) mijenjaju

samo znak. Kada bi se samo promijenio redosljed prikazivanja slika to bi već na prvi pogled izgledalo nikako.

Onaj tko je možda uzeo tu animaciju kao predložak trebao je uložiti dosta truda da napravi novu animaciju.

A treba imati i određenog grafičkog znanja da se to napravi dobro.

2. Grafički format Gif89a dozvoljava da bude više slika u toj jednoj datoteci, za svaku sliku se može pored ostalog

definirati širina i visina ali i tzv. "delay time" tj. koliko treba čekati prije nego što se počne sa prikazom slijedeće

slike ("frame"). To polje u formatu jest 2 bajta (16 bits) ali označava 1/100 sekunde (a ne milisekunde) što znači

da maksimalno upisano vrijeme čekanja može biti preko 650 sekundi, oko 11 minuta. Također je možda ubačeno

puno više slika (odnosno slike su ponovljene) pa je onda dobijen taj dojam da se animacija ponovljena nekoliko puta

prije nego što je došla opet na početak i tu stala.

3. prosto je nemoguće da je netko ozbiljan skinuo takav "hakiran" logo NATO-a. Gdje ga pronaći? Vjerujem da taj što ga

je skinuo sa interneta ima kopiju da se može usporediti sa onim što je bio u prezentaciji. Sama zamjena gif datotke

morala je biti napravljena na računalu gdje se ta prezentacija pripremala i to vjerojatno noć prije same prezentacije,

ili pak direktno na usb stick-u uoči same prezentacije. Znači da je to posao "iznutra" što god da oni tvrdili da nije.

4. koliko god Oleg tvrdio da kao nije to ništa, sama činjenica da ti netko neovlašten može pristupati računalu i mijenjati

podatke je strašno velika stvar (u negativnom smislu). Kada sam ja prije 20 godina učio o virusima onda mi je rečeno

da je puno bolje dobiti virus koji briše podatke nego onaj koji mijenja pojedine podatke u bazi podataka. Za obrisan

podatak znaš da ga nema i pokušaš ga vratiti preko backup-a, a ako nađeš da je samo jedan podatak u bazi promijenjen

onda više ne vjeruješ cijeloj bazi i ako ne znaš kada je virus počeo djelovati onda moraš ponoviti cijeli unos sa papira.

Drugim riječima, ako oni ne pronađu tko im je pristupao računalu živjet će cijelo vrijeme u strahu da im se to može

ponoviti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isuse oprosti ali moram....nemrem se kontrolirati već desetak dana....

koja polemika oko gif-a užas živi....vjerujem da je minimalno 60 % malo bistrije populacije , korisnika računala shvatilo da je novinar z**ebo priču..... i kao i ja lijepo se nasmijao...

Od svih točaka najizglednija je ona u koju ni ti sam ne vjeruješ a to je točka 3. da ne citiram.... svojedobno sam naletio na taj logotip prilikom izrade jednog seminara na temu NATO...blablabla

uglavnom gif se sastojao od niza istih slika te završne epohe u kojoj se nekolicina transformira u svastiku.... mislim da sam ga čak otvorio u jednom gif editoru...ako me memory disk služi do trenutka "transformacije" bilo je 3 minute. 

Nikakva hakiranja...umetanja...podmetanja....nevjerujem osobno da je bilo, slažem se sa Olgom :) netko je z**ebo prezentaciju...i točka.

Logički razmisli ...da je netko i krenuo u hakiranje mislim da nebi bilo oko svastike već unutarnjeg i vanjskog uređenja lijepe nam naše...dal političke ili neke dr. konotacije da taj hack "zaživi".

Da ne pišem što bi netko sve trebao napraviti da "podmetne" taj gif....ma p*darije... budimo normalni, budimo ozbiljni, its a human error :) and that it.

A ovo o učenju prije 20.g. u točki 4. vašeg monologa... nebi komentirao... jer su tada stvarno bile jebačke baze podataka u dos-u ono je***e zum zum programi žuto zeleno bijelih boja vrhunac i extra bila bi još pokoja plava. Sve su to večinom bili đon đon programi a za đon đon program tada virus nisi mogao ni napisati ..tj. morao je biti ili toliko specifičan ili toliko svestran... ma jaje na oko eto za kraj.

17 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

jel moze tko stavit kakav tutorial kako napravit aktivni gif :D ja bi se malo igrao na poslu, pa da bude vise takvih "hakiranja" slika :D

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

Šteta što autor toga "virusa" vjerojatno nikada neće saznati za svoj uspjeh Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

jel moze tko stavit kakav tutorial kako napravit aktivni gif :D ja bi se malo igrao na poslu, pa da bude vise takvih "hakiranja" slika :D

Ma ne treba ti tutorial, samo se malo zaigraj sa ovim programom http://www.blumentals.net/egifan/

i ne raditi kolegicama spačkeNevinašce

16 godina
Iz blamaže u blamažu

Gif format dopušta definiranje vremena trajanja prikaza svake sličice. Čovjek je govorio o tome da je prva sličica (nato znak) očito trajala prilično dugo, tako da čovjek nije prvim gledanjem primijetio da ima išta nakon nje. Dakle, dragi Oleže, "TAJMER" u gif-u postoji. Mogao bi i ti završiti na (vlastitioj) zločestoj stranici ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Keso kaže...

Gif format dopušta definiranje vremena trajanja prikaza svake sličice. Čovjek je govorio o tome da je prva sličica (nato znak) očito trajala prilično dugo, tako da čovjek nije prvim gledanjem primijetio da ima išta nakon nje. Dakle, dragi Oleže, "TAJMER" u gif-u postoji. Mogao bi i ti završiti na (vlastitioj) zločestoj stranici ;)

Ne znaš čitati, a ja sam animirane gifove radio dok se ti nisi valjda ni rodio (ne znam zapravo kad si se rodio ali ta fraza mi nekako sjeda) i znam kako se stavlja vrijeme trajanja pojedine sličice.

Nije to "tajmer" na koji je mislio Jutarnji, oni su to opisali kao neki zlokobni tajmer koji poput tempirane bombe aktivira "virus" na neki datum ili u zadani sat. Citat iz Jutarnjeg: "Onaj tko je hakirao znak vjerojatno je stavio i neki vremenski tajmer kojim se znak NATO-a aktivira u određeno vrijeme". I još jedan citat: "haker, koji je virusom zarazio NATO-ov znak, stavio ograničenje da se on počne pretvarati u svastiku tek nakon početka prezentacije".

Dakle to s "tajmerom" su totalne gluposti.

Uz to je i fraza "vremenski tajmer" glupa - svaki je tajmer vremenski jer je riječ "vrijeme" u samoj osnovi "tajmera".

Heroj a ne zločinac
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem se bilo kojem adminu ili ovome @zli luđaku što je uklonio ovu budalu što je ovda otvarao bezpotrebne teme :

RIDER
16 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

dobro greška je nepobitna.....i da triba se čitat tekst...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Iz blamaže u blamažu

Oleg očekivao sam od tebe stručnije jer si ti ipak informatički novinar čovjek nije pogriješio kako kaže Keso stvarno se može definirati izmjena GIF slika timerom tu ne mislim na timer da isprogramiraš (glupost...) kada će se znak pojaviti nego kada se jednom pokrene animacija za koliko će prvu sliku zamijeniti npr. druge slike...

I možemo se mi smijati ali to su ipak obične novine ... i to je normalno da ljudi griješe... ko što npr. je Bug svojevremeno vrtio priču da je slogan Malo nas je al smo govna iz Splita , a ono imali kardinalnu grešku taj slogan je iz Vinkovaca... (stari dobri vinkovački crni humor...) Nažalost Miroslav (Vinkovčanin :)... nikada nije bio Ultras ili prije rata ... Ekipa Vinkovci pa to nije znao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2009 20:52 (Busola).

1 0 hvala 0
16 godina
Iz blamaže u blamažu

Oleg ti si SAVRŠEN. Bog in Bug (čitaj sam u uredu). Samo mi nije jasno kako te već da sada neka od velikih kompanije tipa Intel, Google, IBM ili nedaj bože Microsoft zaposlila u svojim redovima. Ipak mislim da bi bio i bolji Jacin savjetnik.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iz blamaže u blamažu

O boze, ovaj ih je rasturio...

Ne bi ga trebalo hapsit, već mu si dati posao.

Čim se ovako razumije u hakovanje, mora da je hiper inteligentan :)

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hakirani NATO
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice