Kakve veze ima Breivik s time? Ubijanje ljudi je "sloboda govora"?
Valjda je jasno sta sam rekao. Govorio si o neo-nacistima, kako je super sto oni fino zive u Americi, sve dok ne ubiju nekoga.
Primjer s Breivikom je slican - takvi kao on po tebi imaju takodje pravo pozivati na ubijanje, a tek kada ubiju nekog, onda cemo ih kazniti. Jer Breivik nije "izasao iz podruma" i pobio 70 ljudi. On je bio veoma aktivan, povezan s drugim ekstremistima, napisao cak i svoj "manifesto".
Uglavno, ako sam dobro shvatio, ti si cak i za dozvolu onog sto se na zapadu karakterise kao "govor mrznje"? Mislim, ne bi bilo lose da im predlozis da i to "izbrisu" iz zakona. Mozda te i poslusaju i prihvate to kao jako pametne i progresivne ideje. :)
Daj malo objektivnosti i pokušaj racionalno i na načelnoj razini razmišljati o pravima i slobodama ljudi, posebice drugih, koji ne misle kao ti.
Ima ljudi koji misle loše o muslimanima, kršćanima, Židovima, ateistima, budistima, onima koji se loše oblače ili pljuckaju dok govore. Sigurno ima i onih koji misle loše točno o onim karakteristikama koje tebe (ili mene) određuju.
Grow up & live with it.
Hajd molim te umjesto pisanja ovih besmislica vrati se na moj prethodni post, posto smatram da sam (prilicno) objektivan, odrastao, racionalno razmisljam, pa cak i o pravima i slobodama ljudi koji ne misle kao ja - ali zapravo uopste nisam ja bitan u ovome nego se pozabavi mojom argumentacijom.
Tvoja argumentacija ne postoji, nastupaš kao emotivac i solidarizirao si se s emotivcima koji su se strašno uvrijedili jer netko njihovu "svetinju" ne doživljava kao svetinju već njegove ljudske kvalitete propituje iz današnje perspektive, 14 stoljeća kasnije.
I u tom propitivanju on nije ispao dobro, kao što vjerojatno nitko iz 7. stoljeća ne bi ispao naročito dobro kad ga gledaš iz današnje perspektive.
Takozvani "zapadni" govor mržnje uopće nije "zapadni". Neke zemlje imaju kao posebni delikt "govor mržnje", na zapadu, istoku, sjeveru i jugu, a neke nemaju, a sam pojam nije baš tako univerzalno prihvaćen "na zapadu" (o kojem očito imaš neke istočne komplekse).
Kritičari ga smatraju oblikom cenzure govora, odnosno "delikta mišljenja" koji je nespojiv sa slobodom govora. Pročitaj malo o "hate speechu", točnije kako je vrlo teško, odnosno nemoguće promovirati načelo slobode govora zajedno s tim konceptom (http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech).
Međutim, bez obzira što je po meni hate speech besmisleno gurati u zakonodavstva koja zastupaju pravo slobode govora, za ovu rasrpavu je sve to NEBITNO.
Tip uopće nije nagovarao na nasilje prema rasi, vjeri i etnicitetu u svom sranje filmu o muslimanima. Samo se izrugivao vjeri.
Ja znam da bi mnoge muslimanske zemlje to željele zabraniti (http://www.thomasschirrmacher.net/blog/religious-freedom-experts-criticize-the-initiative-of-islamic-states-in-the-un-human-rights-council/), ali UN to dosljedno sve ove godine odbija jer se radi o temeljnom ljudskom pravu.
U redu je izrugivati se bilo kojoj vjeri, a kome se ne sviđa ne mora to slušati.

) i on se ne bi imao šta ljutiti ? Ali nekako ipak imam osjećaj da bi mi post bio izbrisan...
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.