Završen Asus Overclocker 2010

poruka: 38
|
čitano: 3.495
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Završen Asus Overclocker 2010".
17 godina
RE: Završen Asus Overclocker 2010
Commodore kaže...

recimo da obican registry i memory defrag te ubijanje nepotrebnih procesa cesto u 3d benchmarcima daje bolji fps od tjeranja procesora u taktove koji grafickoj vise nista ne znace. Sam benchmark bolje radi kad ubijes audio, aero, razne automatic update.... svedes windowse na minimalno trosenje resursa

U 3D benchmarcima? Gle, ne znam za tebe, ali ljudi na računalima rade i ozbiljan posao, a ne vrte samo igre. To što ti dobiješ frame ili dva u nekoj igri nakon što isključiš Aero... pazi ti poboljšanja. A u slučaju da prekodiravaš video ili glazbu, obrađuješ pogoleme slike, puno više znači dodatna memorija i jedan GHz više nego, pazi ti njega, registry i memory defrag.

Registry defragmentacija može eventualno pomoći brzini podizanja windowsa. Memory defrag je prodavanje banana neukim korisnicima, posebno na modernim operacijskim sustavima (Vista, 7, linux to ima drugačije riješeno). gašenje nepotrebnih servisa je zgodno, no ti servisi nakon što se startaju, ako ne moraju ništa raditi, ionako ne troše ništa osim neš malo memorije. Prije deset godina to je bilo bitno, jer je tada 256 MB memorije bilo puno. No danas kada strojevi imaju dvije, tri, četiri pa i više gige memorije, to je vrlo nebitna stavka... a, da, malo se produlji podizanje sustava.

Bitnija je defragmentacija diska te višak memorije, i ne natrpavati sustav nepotrebnim programima koji se startaju sa njime. Ovo sve ostalo nabrojano ima tako minorni utjecaj na performanse da je to za ne vjerovati...

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan

Ja jednom pokrenuo 3dmark da kolega vidi da li muse isplti jedna graficka pa cisto da uporedi. Ovdje nebrojeno mnogo postova o rezultatima bencha i, meni licno najbesmisleniji thread, slike vaseg hardwarea :)

Kao da je bitno kako memorija ili disk izgledaju.

:)
15 godina

Hej ekipa, ali ovdje sada ne pricamo o "poslu" kao npr. programiranju, obradi videa i sl vec iskljucivo o npr. 3D Marku i sl. programima jer ipak je tema "Asus Overclocker".....tako da nekada i dva FPS-a u tim poslovima" tj. u OC puno znace.

Druga stvar je pravi posao gdje ipak komp prilagodis onome za sta ti treba....

No ipak ne vjerujem da se bilo kakvim tweakom u samome OS-u postici npr. 1 GHz bolji rezultat...nemoguca misija. Moguce je postici neke bolje rezultate iskljucivanjem svih mogucih procesa, tema unutar OS-a i sl no naravno da NIKADA neces dobiti neku jako veliku razliku u bilo kojem benchu no i taj 1 FPS ili par bodova vise u npr. 3D Marku mogu znaciti pobjedu na natjecanju koje je ruku na srce ipak ok i donosi fine nagrade.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Btw, krivi je naslov.

ASUS overclocker nije završen, već su kvalifikacije za završni turnir završene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za sve one koji se boje da im Windowsi mnogo utječu na rezultat neka pokrenu   neki od Task Managera te isključe sve što se isključiti da, samo ne ono neophodno da se sistem ne bi restartovao sao ( ipak on to zna), neka isključe antiviruse, sve progrgame, čak i bugov pretraživač :), te naravno taj loše programirani Explorer i njega pa pokrenite iz Task Managera program za test i testirajte svoj PC....

Razlika je j....a sličica više ili manje,

Postoje i ljudi koji dok igraju igre više prate   broj sličica u ćošku nego samu igru, igra je potpuno nebitna "bitno je da ja imam više FPS od druga" ha ha.. (mnogo čudni ti ljudi)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nije valjda da ima i takvih ;)
:)
15 godina
neaktivan

ovo je prvi dio natjecanja u finalu ce svi dobiti iste platforme i onda ce se vidjeti tko je gazda.... inace tweakanje u win ovdje igra veliku ulogu jer se rezultat mjeri u tisucinkama sekunde, postoji mali milijun tweakova za svaki bench posebno i bez toga i LN2 u ovom natjecanju nemas sto trazit.....

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dana 04.septembra.2010. godine, tačnije u ovu subotu održate se finali regionali overkloking događaj pod nazivom ASUS OVERCLOCKER 2010. Ovom prilikom pozivamo vas da se pridružite ovom overkloking takmičenju u Zagrebu koje organizuje kompanija ASUS sa svojim partnerima: HG SPOT, Kingston, Intel, Antec, Logitech, Cooler Master. Procesor i grafička karta biće hlađeni tečnim azotom, gde se nadamo i obaranju svetskog rekorda, koji će uz pomoć ovih fantastčnih momaka biti verovatno i ostvaren.

Uz dobru muziku, najbolje overklokere regiona kao i dosta tečnog azota imaćete priliku da vidite nešto još ne prikazano. Neophodno je napomenuti da će i posetioci biti nagrađeni. Svaki posetilac treba da preuzme ASUS REPUBLIC OF GAMERS papir na kome će ostaviti svoje podatke. Od 16h do 17h izvlačićemo srećne dobitnike, šta ih čeka pogledajte ispod.

1. 1 x Kingston HYPERX 2250MHz CL9 3x2GB memorija
2. 1 x ASUS P7H57D-EVO matična ploča
3. 1 x ASUS EAH5750 Formula
4. 1 x Cooler Master V6GT vazdušni (zračni) hladnjak

Dodatne nagrade:

1. 100 ASUS REPUBLIC OF GAMERS MAJICA
2. 100 PODLOGA ZA MIŠA
3. 1000 OLOVAKA
4. KINGSTON OKOVRATNICI
5. KINGSTON KUTIJICE ZA SD KARTICE
... I DOSTA TOGA JOŠ :)

Više o takmičenju možete naći ovde: http://www.asus-overclocker.com/o_takmicenju.php
Agenda:

1. Datum: 4. Septembar.2010
2. 9h – Uvoda reč i početak takmičenja
3. 12h – Sabiranje prvih rezultata
4. 15h – Završetak takmičenja
5. 15.30h – Podela nagrada za takmičare
6. 16.h – Podela nagrada za posetioce
7. 17h – Završetak takmičenja

Adresa:
Zemlja: Hrvatska
Ulica: Avenija Dubrovnik 46
PTT: 10010 Zagreb