YouTube "vozi" i na 8K rezoluciji

poruka: 20
|
čitano: 2.761
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "YouTube "vozi" i na 8K rezoluciji".
17 godina
odjavljen

Baš me zanima gdje je granica tih rezolucija...

Freak Show Inc.

6 0 hvala 0
17 godina
Re: YouTube "vozi" i na 8K rezoluciji
Friday kaže...

Logični slijed bi bio 16K iza 8K!

Realno, po meni nije potrebno pretjerivati s rezolucijama, ali treba novu tehnologiju i tehniku prodavati pa će uvijek biti nečeg "jačeg" i "novijeg".

15 godina
neaktivan
Ocito nebo...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina
Friday kaže...

Pusti ti to.. do holodecka i barem 16K rezolucije ima mjesta za napredak :D

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
15 godina
odjavljen

8K? Konekcija mi ne može potegnit ni FHD kako spada, eh!

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Iz zahebancije sam odabrao najveću rezoluciju na videu i srušilo se svih 6 tabova na Chromeu.  

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Iz zahebancije sam odabrao najveću rezoluciju na videu i srušilo se svih 6 tabova na Chromeu.  

Chrome-u za normalan rad treba 24 GB rama, možda je to u pitanju?

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Ja imam pola od toga pa radi dobro :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina
neaktivan

meni je ovo fora za testirat rezoluciju. http://isthisretina.com/  I za 8k piše na 22 inča ekran da treba 23 cm da se odmakneš i da ne primjetiš piksele. znači oko 16k bi bilo taman da zalijepiš glavu u ekran i ne primjetiš piksele. znači do 16k slobodno nek idu.

i to vam je za ljude sa 20/20 vidom, oni koji mogu i bolje nek čekaju i jače od 16k rezoluciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 18:09 (ranko091).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Neki dan je prestavljen 10K tv ne sjećam se koliko je imao inča ali zapamtio sam da ima samo 136 ppi.Znači mjesta za napredak ima.
...biće bolje...
15 godina

Konačno.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To kad budem opljacka banku i ako me mozda ne uvate pa cu mozda i kupit neki k monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa za razliku od nabrijavanja ekrančića mobitela rezolucijama, ovo ima itekako smisla. Iako i FHD na TVu od 127cm izgleda super, može i bolje, dok na mobitelu jednostavno ne može jer se više ne primjeti.

A koja je granica do koje će se primjetiti. Pa generalno ovisi u veličini televizora, no za normalne korisnike sa 100-130cm ekranima nekih 4K mi se čini optimalno...

Kamoli sreće pa naše TV kuće još emitiraju SD...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 20:06 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ranko091 kaže...

meni je ovo fora za testirat rezoluciju. http://isthisretina.com/  I za 8k piše na 22 inča ekran da treba 23 cm da se odmakneš i da ne primjetiš piksele. znači oko 16k bi bilo taman da zalijepiš glavu u ekran i ne primjetiš piksele. znači do 16k slobodno nek idu.

i to vam je za ljude sa 20/20 vidom, oni koji mogu i bolje nek čekaju i jače od 16k rezoluciju.

Sad pogledo za moj TV na toj web stranici... TV ima 42 inch dijagonalu, full HD rezoluciju... i za njega kaže da je retina sa udaljenosti 168cm ili više... Budući da TV gledam sa dvaipo do tri metra udaljenosti meni veća rezolucija ne treba dok ne nabavim TV dijagonale veće od dva metra što teško da ću nabavljati u ovom životu, a ako uračunamo da se i vid lagano gubi biće za koju godinu i SD predobar...

16 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
ranko091 kaže...

Sad pogledo za moj TV na toj web stranici... TV ima 42 inch dijagonalu, full HD rezoluciju... i za njega kaže da je retina sa udaljenosti 168cm ili više... Budući da TV gledam sa dvaipo do tri metra udaljenosti meni veća rezolucija ne treba dok ne nabavim TV dijagonale veće od dva metra što teško da ću nabavljati u ovom životu, a ako uračunamo da se i vid lagano gubi biće za koju godinu i SD predobar...

to si ja nešto kombiniram za neki projektor od 480p i koju dijagonalu na kojoj udaljenosti. pa mi je trebao kalkulator za te stvari, a ovaj je čisto jednostavan. jedini problem u svemu tome ti je kut gledanja. a tu svi griješe. jer ako sjediš predaleko onda vidiš pola sobe i fokus ti je nikakav na tv. zato tražim i taj kalkulator za udaljenost od dijagonale. tj da kad gledaš u tv da točno vidiš samo tv i ništa drugo.

eto našao. ljudsko oko vidi 114 stupnjeva u binocular "modu", inače vidi 180, ali samo u tih 114 se oči preklapaju sa vidokrugom. znači ugrubo svaki metar 114 cm tv... :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 20:43 (ranko091).
13 godina
Friday kaže...
boxer kaže...

Ja nisam nikada imao problema sa Chrome browserom... bas nikada...

imam 32gb rama :D 

11 godina
neaktivan

Nije im to potreba,ali eto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...
boxer kaže...

Ja imam 8 GB pa zato koristim Chrome Lite. On troši 7.11 i taman ostane malo za WIndowse.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan

Ne krećite od pretpostavke da za veću rezoluciju morate imati monitor te rezolucije da bi vidjeli razliku. Veća rezolucija = veći bitrate = manja kompresija = bolja slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 18:28 (DragonShit).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovako! Imam pitanje i očekujem dobar odgovor. U pitanju je 4K video (3840 x 2160p)! Neki dan sam skinuo sa Youtube-a video "Ghost Towns in 8K" ali primjerak u 4K rezoluciji (160mb). To je ujedno naziv videa objavljenog ovaj mjesec, ove godine koji, službeno, prvi u postavkama za odabir kvalitete ima i opciju za 8K (4320p). Ja koristim za 4K primjerke SMPlayer, te istoimeni video u 4K rezoluciji, kada sam ga testirao u player-u, nemam nikakvih problema prilikom playback-a, uz fps od 24! Čisto, iz znatiželje, radi test-a, da vidim kako moj laptop "diše"! Međutim, taj video idem da playback-am preko Youtube-a, nakon što sam čekao i čekao da se učita do kraja (ono sive boje), u 4K rezoluciji, i nakon što se video u 4K učitao do kraja, kliknem na play te mi video počinje malo štekati, trza slika, problemi sa zvukom koji se i gubi itd... (!Ne šteka kompletan video jako, istjeram ga do kraja!) Zanima me, zašto mi taj video u 4K šteka na youtube-u a istoimeni sam skinuo u 4K rezoluciji (slika, prikaz je "Vaaaaaaaaaaooooooouuuuuuuuuu") te preko SMPlayer-a, nema štekanja, trzanja uz konstantan fps od 24, koliko i, prema programu MediaInfo treba i biti?! Molim pomoć jer sam malo po tome pitanju zbunjen! Koristim preglednik Google Chrome ako je to važno! Znači, OFFLINE, preko player-a, sve O.K., ali ONLINE, preko youtube-a, video šteka... Što je u pitanju?! Preglednik?! Internet konekcija?! Radna memorija?! Konfiguracija/hardver ne vjerujem jer, kao što sam i rekao, preko player-a sve tijekom reproduciranja - u redu! 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice