S XP-a direktno na Windows 10

poruka: 37
|
čitano: 6.174
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "S XP-a direktno na Windows 10".
16 godina

.. unHappyEnd... ovisi tko je što očekivao.

MS (za sad) kaže, nix from XP na 10, mada je to omogućio na 8, ali nije na 7 (na Vistu kao prvi idući ipak radi, .. sad je to neki patern-svaki drugi?)

-dodatno, nix Vista na 10. Pošto su Vista-7-8 identični OSevi, pa i ovaj 10 (ako gledamo buildove koje vidimo u TPu..) vidimo da nije stvar kompatibilnosti, nego isključivo odluka MSa, dali će ili neće omogućiti upgrade.

Za XP i Vistu znači nema upgradea na 10... Sad MSu ostaje još samo eliminacija Sedmice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 20:23 (ihush).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: S XP-a direktno na Windows 10
ihush kaže...

Za XP i Vistu znači nema upgradea na 10... Sad MSu ostaje još samo eliminacija Sedmice.

Pošto '''mainstream support'' za Sedmicu prestaje za 11 dana, 13. siječnja 2015., a s njim i prodaja Sedmice (osim one na zalihama), i to možemo očekivati vrlo brzo.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 20:41 (kizo2703).
11 godina
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

Pošto '''mainstream support'' za Sedmicu prestaje za 11 dana, 13. siječnja 2015., a s njim i prodaja Sedmice (osim one na zalihama), i to možemo očekivati vrlo brzo.

što točno znači kraj za "mainstrem support"?

nema novih bitnih nadogranji, funkcija, nešt treće?

11 godina
neaktivan

Jel su objavili kolko če perja koštat windows 10?

vec mi je puna kapa windows genuina

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Jel su objavili kolko če perja koštat windows 10?

vec mi je puna kapa windows genuina

Ako ti zahtjevi nisu nešto specijalni možeš original Linux dobit za 0kn.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
marsovac zemaljski kaže...
..

-gašenje supporta, ništa više za XP (direktno od MSa npr banke plaćaju extended). Dok radi (xp), radi.. ali iz dana u dan je manje, npr java8 nikad neće izaći za XP + certifikati, to je dovoljno da poslovnjaci moraju migrirati, pa i gameri minecrafta (dok radi java7..) itd. Već odavno nema novijeg: dx, ie, ..

-za Sedmicu, support je do 2020, sad prestaje prodaja i kreće 'štoperica' kad MS polako gasi support, ali još par godina nema problema. Prvo home juzeri izgube support, uz mogućih par pomicanja rokova.. tko zna kad će to biti. (loš kizin quote.. tj kraj prodaje, ne supporta). Recimo da 2020/21 nema supporta za Seven, ako se neki rok ne pomakne za kasniji... ili ako MS nešto ne iskemija, pa skrati rokove (tad možda EU komisija nešto napravi itd..), jer zakon (za sad) je 5 god. od posljednje prodaje. MS ne želi dugovječnost XPa nikad više...

Sam OS (generalno sav software) je inače nepoderiv, može trajati beskonačno. Ali, bitne su stvari kao internet, standardi.. ako se to mijenja (stalno mijenjaju) tad soft moraš stalno nadograđivati. To je za većinu, jedan dio može koristiti bilo koji OS od DOSa/linuxa.. nadalje ako su im takve potrebe (zatvoren sistem).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
marsovac zemaljski kaže...

Da, nema nadogradnji, novih funkcija, ali, ono najgore, nema više niti Service Packova - a od zadnjeg je prošlo četiri godine i nekoliko GB updatea koje će se morati downloadati i instalirati ako slučajno radite reinstalaciju!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice