Da li mi se čini ili M$ opet kopira apple?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A na kraju krajeva koliko će Mac usera kupovati Windows Phone 7?
Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Ovo je logican potez ako zeli privuci Mac usere za svoj Windows Phone 7. Iako me bas zanima koliko ce takvih kupiti WP7 umjesto iPhone-a...
Pa i oni su blesavi misle preoteti tuđu skupinu korisnika...win mobile su koliko čitam uvijek birali ljudi koji su tražili više od moba koji su bili zahtjevniji korisnici, a sada su se njih odrekli i orjentiraju se skupini koja se već pred koju godinu opredjelila za svog favorita(iOS) koji po meni sada ima više funkcija nego wp7 trenutno. Ali ako MS bude agresivno update-ao kao android u prve godinu-dve, mogao napraviti vrlo dobar proizvod, vrijeme će pokazati...
Čemu ovi komentari? Odluka je na mjestu. Ovaj "potez" im je više ispravljanje i mjenjanje imiđa - """otvorenost""" prema drugima, a ne potreba.
Osobno mislim da će puno wp7 uzet maha, iako neće biti ozbiljan konkurent, barem ne uskoro.
Ovo je logican potez ako zeli privuci Mac usere za svoj Windows Phone 7. Iako me bas zanima koliko ce takvih kupiti WP7 umjesto iPhone-a...
Ja koristim Mac, i nevidim razlog zasto nebio kupio i Windows Phone 7 ako mi svidi i cijena bude odgovarajuca. Ako koristim Mac ne znaci da imam nesto protiv Microsofta (koristim i MS Office i Tastaturu). Jednostavno Windows mi raculu nikad nece zamijeniti OSX, jer me kostao dosta zivaca.
Eto ti si zivi dokaz da je ocito MS puno pametniji od nas trollova s foruma...
Eto ti si zivi dokaz da je ocito MS puno pametniji od nas trollova s foruma...
Pa da znas da je MS puno pametniji od tebe i ostalih poput tebe. U to budi siguran.
Koristim Mac i ne vidim razloga zasto nebi kupio WP7 i napravio sinc na Mac-u. Objasni mi to (konkretan odg ili nemoj odg uopce!). Sam izgled iOS-a mi se ne svida, makar sam primoran radi posla koristiti ga, ali sam i dalje zaljubljenik u Android. Takoder doma imam 2 PC-a i imam iPod Nano. Po tome nebi iTunes smio koristiti na Windowsima? Da su napisali vijest da ce napraviti mogucnos sinc-a s Linux-om nitko nebi napisao a protiv toga, ali kada se spomene MS i Apple odmah se nade pametnih ljudi da prica...
Zanimljivo je kako od apple-a pokupe samo loše stvari - izbace multitasking, obavezan je program za sinkronizaciju s računalom, etc.
Zanimljivo je kako od apple-a pokupe samo loše stvari - izbace multitasking, obavezan je program za sinkronizaciju s računalom, etc.
Pa ako gledas globalno, ove stvari cak mozda i imaju smisla. Ovaj mobitel ne cilja na hard core korisnike koji imaju 15 godina iskustva rada sa racunalom, nego na prosjecnog korisnika, nekog tko zna poslat sms na mobu, upalit browser i otic na facebook. Taj korisnik vrlo vjerojatno niti nezna sta je filesystem niti sto je multitasking. Ako dopustis multitasking, takav korisnik ce upalit 20 aplikacija, a da nece ni znati sto je napravio, mobitel ce mu se pocet vuci ko puz, i kakav ce dojam dobit o svom novom mobitelu? Jedino se u tu pricu bas ne uklapa uspjeh Androida...
Da stvarno kako u to uklopiti android koji rusi cijelu koncepciju koju si ti iznio. Ocigledno moze to sve. I ako cilja na prosjecnog korisnika kao ti kazes ona i cijena treba biti odgovarajuca. A ako imas mob za prosjecnog korisnika tu se ne uklapa najvisa cijena na trzistu kao sto je slucaj sa iphoneom.
Zune software (ili sto ce vec biti za sinhronizaciju) je tu zbog DRM-a u Zune Marketplaceu i sl...
Ne znam po kojoj logici ti krivis vip sto je taj lik surfao ne znajuci. Sto nije pitao. Niti jedan telekom operater ne nudi obuku uz mob. Sta ce njemu ili tvojoj babi tako skup uredjaj ako ne zna koristiti?I nemoj mi govoriti 9 kn i sl. To je uredjaj koji kosta poprilicno hiljada kn. Drugo, u cemu je razlika izmedju iphonea, ipada bilo kojeg drugog browsera kad otvori www.facebook.com? Izgleda identicno osim flasha koji na svim browserima mozes iskljuciti. Komplikovano joj koristiti misa?
Pa krivim operatera zato sto su duzni ljude informirati o svojim uslugama i nacinu na koji ih obracunavaju. Da ne duljim, ljudi sa starim tarifama koje vise niti ne postoje u ponudama su zakinuti jer moraju placat podatkovni promet po lihvarskom cijeniku koji vise nigdje nije istaknut. Star ili dugogodisnji korisnici su tu prevareni jer su stari cjenici neusklađeni tj. za pretplatu od 300kn stari korisnik surfa netom po 6kn za 100kb, a novi vec za 75 kn pretplate surfa netom za 5kn po Mb sto je ionako puno. A da ne kazem da u tarifama od 200-250kn novi vec imaju cca. 200mb ukljucenih u pormet. Duga tema i da, mislim da su duzni i obavezni to ljudima objasnit. To ti je ista shema tj. praksa kako se varaju ljudi i kradu u night klubovima. Naje... te da kupiš coca-colu, cjenik je negdje u podrumu pa ti ju naplate 10.000 kn. I onda ti govore, pa tko ti je kriv sto nisi gledao cjenik i sl. fore. Blago nama sa takvom poslovnom politikom. Strašno kakvi komentari. Dokle god ovakvih mozgova tak nam i treba bit kak nam i je. Neka nas svi i kradu kad im damo!
Hahaha, polomit cu se... 
Pa krivim operatera zato sto su duzni ljude informirati o svojim uslugama i nacinu na koji ih obracunavaju. Da ne duljim, ljudi sa starim tarifama koje vise niti ne postoje u ponudama su zakinuti jer moraju placat podatkovni promet po lihvarskom cijeniku koji vise nigdje nije istaknut. Star ili dugogodisnji korisnici su tu prevareni jer su stari cjenici neusklađeni tj. za pretplatu od 300kn stari korisnik surfa netom po 6kn za 100kb, a novi vec za 75 kn pretplate surfa netom za 5kn po Mb sto je ionako puno. A da ne kazem da u tarifama od 200-250kn novi vec imaju cca. 200mb ukljucenih u pormet. Duga tema i da, mislim da su duzni i obavezni to ljudima objasnit. To ti je ista shema tj. praksa kako se varaju ljudi i kradu u night klubovima. Naje... te da kupiš coca-colu, cjenik je negdje u podrumu pa ti ju naplate 10.000 kn. I onda ti govore, pa tko ti je kriv sto nisi gledao cjenik i sl. fore. Blago nama sa takvom poslovnom politikom. Strašno kakvi komentari. Dokle god ovakvih mozgova tak nam i treba bit kak nam i je. Neka nas svi i kradu kad im damo!
Sad znas zasto je takav telefon 9 kn kao i iphone. A ovdje kazu "pa to kosta 9 kn". Sad baci racunicu pa vidi koliko kosta.
Pa ako kosta 9kn, onda kosta 9kn 
Zahvaljujucim nasim inovativnim operaterima i takvim ponudama, uskoro cemo svi imati takve mobitele za 9kn...
Da li stvarno svi trebamo puno telefonirat i svaki mjesec potrosit 150, 300, i vise kuna, to je vec druga prica... 
Ako nesto kosta 9 kn onda ti funkcionise tako da ti dodjes, kazes dobar dan zelim taj i taj mob. Izvadis 9 kn i kazes hvala i dovidjenja. A kod nas to funkcionise da ti das 9 kn a on tebi oturi papir koji ti trebas potpisati i u kojem od 25 clanova u 24 pise koje ti imas obaveze bez mogucnosti izvrdavanja a u onom jednom koje oni imaju obaveze uz klauzulu vise sile. TO onda nijne 9 kn vec 9 kn plus obaveze ugovora.
Pa što kad kupiš mob na kiosku od tomata ili tele 2 te upozoravaju kako se poruke i pozivi naplaćuju i još ti govore kakav je cjenik? Pretplate nisu za svakoga, jer ima ljudi koji su to uzimali više kao neki flat, pa si nabijali po 1000-2000kuna svaki mjesec jer se nemogu kontrolirati. Onako njih bonovi kontroliraju jer bi morao u mjesec dana 5 bonova po 200 kuna kupiti pa vidi da mu je to puno love
Ma sve je to jasno. Tko je uopce rekao da se 9kn tocno odnosi na to da je cijena mobitela 9 kn. To je ponuda VIPa i u ovom slucaju je bila prikazana kao ponuda mobitela sa pogodnostima. Covjek je u VIPu vec 11 godina korisnik i nazvali ga kako bi ga obavijestili da mu je predhodni ugovor istekao i kao nagrada vjernosti i produljenju novog ugovora dali mu mogucnost da novi uređaj dobije za simboličnih 9kn. Fino mu uvalili mob (što je uredu) i uputili ga na službu za korisnike gdje mu daju postavke za aktivaciju VIP gprs-a na tom istom mobitelu i onda ga ožene jer po toj tarifi nitko živ ne surfa. Alo 100kb 6Kn. Samo jedna aplikacija da se skine oni mu naplate cca. 100kn. To je lihvarski i prevara. Amen!
Ma sve je to jasno. Tko je uopce rekao da se 9kn tocno odnosi na to da je cijena mobitela 9 kn. To je ponuda VIPa i u ovom slucaju je bila prikazana kao ponuda mobitela sa pogodnostima. Covjek je u VIPu vec 11 godina korisnik i nazvali ga kako bi ga obavijestili da mu je predhodni ugovor istekao i kao nagrada vjernosti i produljenju novog ugovora dali mu mogucnost da novi uređaj dobije za simboličnih 9kn. Fino mu uvalili mob (što je uredu) i uputili ga na službu za korisnike gdje mu daju postavke za aktivaciju VIP gprs-a na tom istom mobitelu i onda ga ožene jer po toj tarifi nitko živ ne surfa. Alo 100kb 6Kn. Samo jedna aplikacija da se skine oni mu naplate cca. 100kn. To je lihvarski i prevara. Amen!
Pa opet ponavljam nisu pretplate za svakoga, treba pročitati što potpisuješ i sl. Ja sam kada sam potpisivao 5 puta pitao prodavačicu dali ću imati prvih 12 mjeseci 50% popusta(kako je bila tada aktualna pogodnost) i ona mi rekla da vrijedi, kako bi na prva 2 računa nebi dobio popust...pa ih onda tlačio dok nisu sredili stvar i sad su mi još uz popust dali i dodatnih 10minuta za pričati prema svim mrežama
Treba lijepo pročitati pa vidjeti i odmah se raspitati, i dobro razmisliti prije nego se potpiše, a ne sada njih kriviti što su iskoristili tvoje neznanje...
Pa što kad kupiš mob na kiosku od tomata ili tele 2 te upozoravaju kako se poruke i pozivi naplaćuju i još ti govore kakav je cjenik? Pretplate nisu za svakoga, jer ima ljudi koji su to uzimali više kao neki flat, pa si nabijali po 1000-2000kuna svaki mjesec jer se nemogu kontrolirati. Onako njih bonovi kontroliraju jer bi morao u mjesec dana 5 bonova po 200 kuna kupiti pa vidi da mu je to puno love
Ljudi moji, ako čovjek već treći put produljuje ugovor na 24mjeseca, a u doba sklapljanja prvog ugovora izabire poslavnu tarifu 300 koje danas u ponudi nema više niti u tragovima, a da ne kažem da tada nije niti bilo mogućnosti koristiti mobilni internet(?) onda o čemu mi tu pričamo. Jedno je nazvat čovjeka, uvaljat mu novi ugovor, uvaljat mu mobitel čija je sama namjena korištenje mobilnog interneta, uvaljat mu podešenja za aktivaciju istog i onda ga odrat po cjeniku iz prahistorije. Poanta je u tome da svi novi korisnici aktualnih tarifa, taman i da ne odaberu nikakav paket prometa, već surfaju po 10x povoljnijoj cijeni. A oni koji uzmu paket i još po x10 povoljnijoj. Ja na simpi plaćam 100Mb 10kn. Na simpi! A on u pretplati gdje mu uzmu 300kn mjesečno za 100Mb cca. dobije račun od 6000 kn. Jel netko primječuje razliku od 600 puta više, ne 600% već 600 puta veća cijena? Dal je to ustavno, a kamoli fer prema korisniku. To je deranje kože i krađa. A ovo sigurno nije izoliran slučaj. Samo to se kod nas može, a vani bi se već 20 udruga za zaštitu potrošaća ili sličnog diglo na noge. Balkan!
Pa opet ponavljam nisu pretplate za svakoga, treba pročitati što potpisuješ i sl. Ja sam kada sam potpisivao 5 puta pitao prodavačicu dali ću imati prvih 12 mjeseci 50% popusta(kako je bila tada aktualna pogodnost) i ona mi rekla da vrijedi, kako bi na prva 2 računa nebi dobio popust...pa ih onda tlačio dok nisu sredili stvar i sad su mi još uz popust dali i dodatnih 10minuta za pričati prema svim mrežama
Treba lijepo pročitati pa vidjeti i odmah se raspitati, i dobro razmisliti prije nego se potpiše, a ne sada njih kriviti što su iskoristili tvoje neznanje...
Sve je to super, ali jednog dana će tvoja mama, teta ili baka možda htijet uplovit u svijet mobilne telefonije i interneta koja baš i neće na prvu shvatit razliku između 100Kb i 1Mb ili pak koliko prometa uzima jedna aplikacija za skinuti dok u mobitelu čitaju da je ista besplatna. Ako im nije teško ljudima prodavat svoje uređaje, na šalterima raspakiravat ih, stavljat im baterije na mjesto, turnut im sim kartice u njih, u T-Mobileu će ti čak i spojit sam mobitel na iTunes-e da bi ti ga aktivirali (u slučaju da doma nemaš komp ili jednostavno da NE ZNAŠ), onda im ne bi trebalo biti teško uputit ljude i na to da si odaberu neki od paketa za mob. internet ako ga već nemaju uključenog. Kod nas customer service ide samo u jednom smjeru, a očito je da to neke ljude uopće ne smeta. Jer ti isti su bili informiraniji, obrazovaniji, a ove druge tko šiša. I taj stav mi je poznat u ovim podnebljima. Kad ti jednog dana dijete oderu na takvu foru onda će ti vjerojatno biti stalo, a neće te interesirat da tamo negdje skriveno postoji nekakav cjenik iz 2004. Ima takvih primjera puno.
Ne to je problem ljudi što nisu naučili, ako znaju što je sms i što su minute onda ako hoće i surfati neka nauče i što je internet promet. To što neki stariji nežele više učiti jer misle da imaju više iskustva/znanja od ostalih je njihov problem pa neka onda dobivaju ogromne račune kada znaju...To je kao da ja kupim auto ali neznam što ga koristi kao gorivo diesel ili benzin, pa onda natočim krivo i kad mi crkne auto onda krivim INU(ili di sam već uzeo gorivo) kako me nisu upozorili da moj auto koristi drugačije gorivo...
Niko nikome tu nije nita uvaljao. To sto je neko naivan pa povjeruje da ce te telekom necim nagraditi nije valjanje nego ljudska glupost. Sta si ti ocekivao? Da ce ti dati najbolju tarifu a da ti to uopste ne trazis? Bas.
Da se razumijemo - multitasking na WP7 postoji, samo ga third-party developeri (trenutno) ne mogu koristiti u svojim aplikacijama. Build-in aplikacije koriste multitasking bez problema.
I to je isto kao što je iphone do pred nedavno imao, i što očito nije najsretnije rješenje, osim ako se svrha moba svodi na korištenje browsera, music player-a i još par appova i to samo MS-ovih dok ostale će biti izostavljene. Tako da dok to ne srede po funkcionalnosti je kao i iphonovi do prije 4 mjeseca