Da se razumijemo, oni nisu "blokirali" tethering. Niti iskljucili multitasking, copy/paste funkcije.
Od pocetka razvoja, odnosno od prvih najava, govore da im je plan napraviti manje funkcija, ali da budu napravljene kako treba, a ne sve zivo pa da ne bude napravljeno kvalitetno. I sam apple je rekao da nije odmah uveo copy/paste jer jednostavno nisu znali kako da to naprave, a da bude dobro napravljeno. Istu politiku sada i MS vodi.
WP7 ima jednu prednost, a to su razvojni alati. Razvoj je puno laksi od iphonea-a, i nesto bolje izveden od androida (koji ima slicni koncept razvoja, xml za opis sucelja i javu, dokle wp7 ima xml/xaml i c#. Ali cesto se mogu vidjeti primjeri koda gdje za istu stvar u c# treba puno manje koda od jave).
Moze MS napraviti i najbolji mobilni OS na svijetu (ili suprotno), ali ako developeri ne prihvate tu platformu, uzalud im trud sviraci. Ukupni dojam, kvaliteta i na kraju broj prodanih uređaja ce na kraju direktno ovisiti o broju aplikacija na marketplaceu (store-u).
IMHO, da sam ja Steve Balmer, iz imena WP7 platforme bi izbacio Windows, jer povlaci puno negativnih konotacija na win desktop verziju i sve probleme koje je imala. Preuzeo bi koncept xbox-a, gdje je marketinski odjel mudro to brandao, i nitko danas ne govori MS Xbox, ili Win Xbox, nego samo xbox. Slicno je bilo i sa Zune-om, koji je odlican player, od hw, sw do brandinga i supporta.
Mozda da outsourcea Steve Jobsa za marketing i pr, da si covjek malo zaradi u fušu :)

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein