Wofram Alpha na Androidu

poruka: 18
|
čitano: 1.954
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Wofram Alpha na Androidu".
18 godina
Wofram Alpha na Androidu

"Wofram Alpha je izdala aplikaciju..."

Ne želim biti naporan oko jezičnih sitnica kao neki ljudi na forumu, a još manje oftopičariti, ali ja sam uvijek mislio da je 'Wo(l)fram Alpha' muškog roda. Da je 'Wolfram' ime, a 'Alpha' nekakav pridjev - ono, kao 'Karlo Veliki'. Molim objašnjenje i vaše mišljenje.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 8:47 (bor4c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wofram Alpha na Androidu
Moze meni netko objasniti zas oni tu aplikaciju naplacuju ako je ta ista usluga preko web browsera besplatna?? To mi nikako ne ide u glavu... a kamoli jos da su na iphonu jos htjeli naplatiti 50$ nisu normalni...za to malp sto bi mi ponekad wolfram alpha bude trebao koristiti cu browser kao i do sad a ne da im lovu moras dati za istu stvar u obliku app-a...
Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Wofram Alpha na Androidu

A dobro možda neki trebaju više od tebe pa im je lakše možda pristupat preko aplikacije nego browserom. A takvi budu i platili tih 1.99.

A zašto je za ajfon bilo skuplje? Pa nisu glupi oni kaj su radili aplikaciju, jer ak netko ima za dat 1000 $ za ajfon ima i 50 $ za aplikaciju. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wofram Alpha na Androidu

Moras biti poremecen da platis 50$ za jednu aplikaciju, koja ti daje sve sto mozes i preko browsera.

5 0 hvala 0
16 godina
RE: Wofram Alpha na Androidu

Nije baš pohvalno za jedan brand razine BUG-a da ne pridaje nikakvu pozornost greškama u tipkanju, pa tako čitam naslov, a i dalje u tekstu "WOFRAM" umjest ispravno "WOLFRAM". Svi znamo o čemu se radi, ali...

BTW imam inače po defaultu ugrađenu tu anomaliju otkrivanja grešaka u tekstu, ne mogu si pomoć :)

17 godina
bor4c kaže...

"Wofram Alpha je izdala aplikaciju..."

Ne želim biti naporan oko jezičnih sitnica kao neki ljudi na forumu, a još manje oftopičariti, ali ja sam uvijek mislio da je 'Wo(l)fram Alpha' muškog roda. Da je 'Wolfram' ime, a 'Alpha' nekakav pridjev - ono, kao 'Karlo Veliki'. Molim objašnjenje i vaše mišljenje.

Uvijek se ide po zadnjoj riječi, u ovom slučaju to je Alpha (osim u nekim iznimkama, tipa sv. Petar na Sedmom Nebu pod Bijelim Slapom -> stanovnik Supetranin, ne Slapljanin).

I u imenu nema pridjeva, sve je imenica. Karlo Veliki je imenica, ne imenica + pridjev.

Ako se nešto promijenilo u međuvremenu, neka me netko ispravi...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Wofram Alpha na Androidu

Tvrtka koja stoji iza Alphe je Wolfram Research, najpoznatiji po softveru Mathematica. Mathematica je podijeljena u dva dijela - jezgru (kernel) i korisničko sučelje (frontend). 

Prije godinu i pol dana, Wolfram je predstavio pretraživač Alpha, koji je, u biti, jezgra Mathematice sa web frontendom + pripadne biblioteke i baze podataka, te je dostupan putem bilo kojeg modernog browsera.

Wolfram Alpha App for Android, u odnosu na pristup putem browsera, nudi prikaz rezultata bolje prilagođen veličini ekrana na telefonu, specijalizirane on-screen tipkovnice za lakši unos matematičkih simbola u polje za pretraživanje, te mogućnost glasovnih upita - sve to za 1,99 dolara. Vrijedi li to tih novaca, procijenite sami. Sigurno ne vrijedi 50 dolara.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 21:10 (hrx).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jer dobijes digitron cijih deset posto funkcija u obliku nekog bijesnog hp-ovog kosta 2-3 tisuce kuna, a ovako imas u ruci.

Ako znas koristiti solidan broj funkcija mathematice ovo ti dodje jako dobro na kolokviju   ili kad nesto racunas sto je vise od mnozenja dva broja kao sto su matrice np.r   Ako nemas pristup racunalu i Mathematici/Matlabu ili uopce wolframalpha.com ovo je dobra alternativa.

Vrijedi 50 dolara unatoc cinjenici da je wolfram kreten kao covjek, a tek nazvat softver svojim imenom :roll:

Meni doduse ne treba jer mi je mobitel jos uvijek crno-bijel, ali eto :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 23:51 (JFS3G2).
17 godina
JFS3G2 kaže...

Ako znas koristiti solidan broj funkcija mathematice ovo ti dodje jako dobro na kolokviju   

Što se smije koristiti mobitel i to sa internet pristupom na kolokviju?! E sad bi dao i 100$ da za to da sam mogao koristiti danas na kolokviju imao bi valjda 21/20 bodova...niš sada znam kako da se pripremim za sljedeći kratki test idućeg tjednaNevinašce

Stoja
16 godina
neaktivan

Pa ne vidim zasto ne. Sve sto ne ukljucuje oblike komunikacije bi trebalo biti dozvoljeno.   Naravno ako problem nije oblika štrebanja, a ja sam ovdje konkretno govorio o matematici.

17 godina
Wofram Alpha na Androidu
Ako se to moze koristiti onda neznam zakaj mi nemozemo imati ni papiric sa formulama... a ovo nije da imas formulu vec ti rijesi cijeli zadatak tako da mi se to ne cini kao nesto sto smijes koristiti...ili su to neki posebni faksevi gdje na kolokviju nije vazno znanje nego mozes googlat za rjesenje :D
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne rijesi ti citav zadatak. Kao da tvrdis da digitron sam rjesava zadatak. TO JE ALAT. Osim ako je zadatak pomnozi dvije matrice, a opet to nema veze s inteligencijom vec samo s cinjenicom koliko se neces zajebat u prepisivanju.

Pronalazanje nultocka petog stupnja rucno spada u maloumne stvari nasih faksova i umjesto da nas to uce mogli bi raditi nesto od cega cemo imati kruha, a u nekom alatu nam pokazat kako to na brzinu uraditi.   I tu samo treba paziti, ali ako se slucajno zajebes jer to ima i po par stranica onda tko te jebe. Ne tvrdim ja da bi to trebalo sve ukinuti i nisam profesor, ali modernizacija bi bila pozeljna, a ja ne znam kako je provest. Samo predlazem. Kao sto se vise na gradjevinskom faksu rijetko sto crta rucno, a afaik po bolonji se ne mora tuširati jer ce sigurno kad završe faks raditi to na računalu i zasto ne ubrzat rad ucenjem AutoCada umjesto da nocima pokusavaju precizno pogoditi liniju tušem što nikako nema veze s pamecu ni kreativnoscu vec samo s cinjenicom da se ne zajebes. . Jednostavno nema smisla.  Alati su tu da pomognu, a ako cemo ici u krajnost mozemo i korijene rucno vaditi da se zabavimo.

Nauciti princip i koristiti najnovije alate za sto bolju ucinkovitost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 0:21 (JFS3G2).
18 godina
neaktivan
Ne rijesi citav zadatak? hebemu meni je riješilo skoro potpuno diferencijalnu jedndzbu trece vrste, a ne da ne riješi zadatak...

Baš me zanima kad bi došlo do katastrofe neke kolika bi tebi učinkovitost bila bez mehatronike i strojeva...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

Kakve katastrofe. Da odjednom nestane struje i bilo kakvih uredjaja.   Da slucajno ne bi meteor pao na zemlju i onda bi svi morali rucno racunati. Tesko da bi tada bilo primarno znanje diferencijalnih jednadzbi.

I sto sto ti je rijesio citavu jednadzbu. I dalje moras znati sto upisujes citas i pratis i to je to. Alat koji ti je pomogao. Kao i digitron. Ako tvrdis da je to varanje onda fino prestani i digitron koristiti jer sigurno ces stici negdje kad budes dijelila peteroznamenkasti s cetveroznamenkastim brojem i sve to budes mnozila s osmeroznamenkastim. Ja cu uzet radije digitron jer niti imam vremena, ni volje to raditi rucno.

Samo malo bolji i napredniji digitron kojeg ocito sveuciliste nije spremno prihvatiti. Ali jebat ga bude jednog dana. Bas kao i digitalne knjige kao standardno sredstvo ucenja :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 0:27 (JFS3G2).
18 godina
neaktivan
JFS3G2 kaže...

Pa ne vidim zasto ne. Sve sto ne ukljucuje oblike komunikacije bi trebalo biti dozvoljeno.   Naravno ako problem nije oblika štrebanja, a ja sam ovdje konkretno govorio o matematici.

na studiju matematike se ne smioje koristiti kalkulator do, cca 3. godine (po starom sustavu)!!!

nema tablica, nema kalkulatora, nema nista! samo papir, olovka i GLAVAL (koja mora imati jakoooo punoooo TEORIJE i jaakkoo punooo zadataka)

17 godina
Wofram Alpha na Androidu
Mi smijemo na prvoj godini koristiti kalkulator, cak i one graficke koji fukcije znaju crtati. Ali problem koristenje moba za wolfram aplhu mozda nije u samom programu vec mozda sto korstis multifunkcionalni uredaj. Ja bi tako mogao tokom ispita otici na msn i sa frendom koji zna dopisivati se da mi rjesi zadatak i sl, i kako ce profesor skuziti, ja lako prebacim program na wolfram kada se priblizi.
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne moze skuziti, a ako skuzi kazna bi trebaa biti rigorozna (izbacivanje sa sveucilista na 5 godina i sl)

Uostalom zar ne bi trebalo biti malo postenja ako je vec dopusteno koristenje naprednih matematickih alata.

17 godina
JFS3G2 kaže...

Ne moze skuziti, a ako skuzi kazna bi trebaa biti rigorozna (izbacivanje sa sveucilista na 5 godina i sl)

Uostalom zar ne bi trebalo biti malo postenja ako je vec dopusteno koristenje naprednih matematickih alata.

E pa u tome je poanta, nemože skužiti. Kako će jedan profesor nadgledavati 20-ak studenata što rade sa mobovima?? Ajde da recimo faks za ispit da nešto tipa ipod touch na kojem je samo taj wolfram alpha ili da su ostali appovi zaključani kodom i onda samo wolfram možeš koristiti, tako već može, ali to je već znanstvena fantastika za nasNeodlučan

Stoja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice