Windowsi na 96% netbooka

poruka: 13
|
čitano: 1.899
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi na 96% netbooka".
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

Pa naravno, windowsi su jako loš sustav, ali bolji ne postojiSmijeh

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

Ne, ne postoji lošiji... pa blizu istini moja teorija.

A sad su počeli forsirati xp (onu srezanu verziju) na njima... Prijatelj mi je nedavno kupio jedan takav, odmah smo ubacili Ubuntu netbook remix 9.04 iako je još u beti.

Iznenadili bi se kako bolje radi... da ne spominjem kako je lakše kontrolirati ubuntu nego win. Razvili su neki moćan window manager kojim upravljaš uglavnom tipkovnicom.

The Man Who Broke A Dragons Heart...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

ma prozori su zakon LOL

amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

Windows 4 life

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi na 96% netbooka
Ammon kaže...

A sad su počeli forsirati xp (onu srezanu verziju) na njima... Prijatelj mi je nedavno kupio jedan takav, odmah smo ubacili Ubuntu netbook remix 9.04 iako je još u beti.

Iznenadili bi se kako bolje radi... da ne spominjem kako je lakše kontrolirati ubuntu nego win. Razvili su neki moćan window manager kojim upravljaš uglavnom tipkovnicom.

Ok, ali za NETBOOK niti nije potreban Win XP Pro, XP Home je sasvim dobar, s obzirom da netbookovi NISU predviđene kao office mašine (ok, kako koji, ali uglavnom nisu) nego kao jeftina računala za surfanje netom. Što se Ubuntua tiče, da, dobar je, ali isto tako većinu stvari koje običnom korisniku trebaju je lakše naći za Windowse. Većina softverskih sajteva (freeware, zamjene za neke komercijalne aplikacije) forsiraju Win platformu.
Dok se svijest o tome ne promijeni, dotle će se na takvim računalima većinom koristiti Win, a zato što se koristi Win, nema svijesti o Linuxu kao alternativi. Začarani krug....
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

pa nije ni čudo...većina programa je napravljena baš za windowse....

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Ammon kaže...

Vidio sam remix u akciji... predobro... mislio sam da ću stavit xp kad kupim netbook, ali kada sam vidio taj ubuntu, shvatio sam da M$ nema što tražiti na mom ljubimcu :)
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

Linux je definitivno bolje riješenje. A to što govorite za svijest o linuxu - ona je svaki dan sve veća!

I nema apsolutno nikakve potrebe imati win radi "nekih" programa koji korisniku trebaju.

Npr. ako si prije upoznavanja s linuxom koristio firefox... u čemu je problem? Ako si koristio Operu, opet isto.

Ako si koristio MSN messenger, nema problema ima aMSN, pidgin i sl. Ja sam koristio više open-source programa prije prelaska na linux tako da mi ništa nije smetalo.

Sad sam potpuno slobodan od windowsa već 2 god i nemam nikakvih problema. Linux se pokazao boljim rješenjem za svakodnevni rad na računalu jer nije nametljiv i ne treba ga održavati i stalno nešto čekati, apdejtati antivirus itd... Dakle slušam glazbu, surfam po netu, gledam filmove, skidam torrente, igram (čak i igrice za win) i nikakvih problema.

Da imam neki netbook nebi volio da me nešto ometa dok radim, jer vjerojatno bi nešto radio na tome... npr na poslu ili na faksu jer ga je lakše prenosit.

Uz to, na linuxu baterija više traje. To znam jer sam isprobavao sa winxp i više linuxa. Na mom asusu baterija traje pola sata više na linuxu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Ammon, slažem se :)

18 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Uz to, na linuxu baterija više traje.

Jesi siguran u to? Koja distribucija?
www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
Windowsi na 96% netbooka

Arch.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Linux je definitivno bolje riješenje. A to što govorite za svijest o linuxu - ona je svaki dan sve veća!

I nema apsolutno nikakve potrebe imati win radi "nekih" programa koji korisniku trebaju.

Npr. ako si prije upoznavanja s linuxom koristio firefox... u čemu je problem? Ako si koristio Operu, opet isto.

Ako si koristio MSN messenger, nema problema ima aMSN, pidgin i sl. Ja sam koristio više open-source programa prije prelaska na linux tako da mi ništa nije smetalo.

Sad sam potpuno slobodan od windowsa već 2 god i nemam nikakvih problema. Linux se pokazao boljim rješenjem za svakodnevni rad na računalu jer nije nametljiv i ne treba ga održavati i stalno nešto čekati, apdejtati antivirus itd... Dakle slušam glazbu, surfam po netu, gledam filmove, skidam torrente, igram (čak i igrice za win) i nikakvih problema.

Da imam neki netbook nebi volio da me nešto ometa dok radim, jer vjerojatno bi nešto radio na tome... npr na poslu ili na faksu jer ga je lakše prenosit.

Uz to, na linuxu baterija više traje. To znam jer sam isprobavao sa winxp i više linuxa. Na mom asusu baterija traje pola sata više na linuxu.

kada krenes nesto ozbiljno raditi onda ces vidjeti da se linux ne pojavljuje u poslovnim okruzenjima (koliko god tvrdio da je super i zanimljiv)

kao sto je vec receno u jednoj temi - nema linux adekvatne zamjene za neke ozbiljen aplikacije sa win platforme.
17 godina
Windowsi na 96% netbooka

Sa netbookom sam dobio Linux ,ali sam odmah stavio win

cisto zato jer na svakom PC-u imam win.

Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice