Windowsi 8.1 za 120 dolara

poruka: 73
|
čitano: 8.416
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 8.1 za 120 dolara".
17 godina
odjavljen
Re: Windowsi 8.1 za 120 dolara
TracerCPP kaže...

Nedavno sam si kupio Win7 Ultimate za cca 2000 kn i ne mislim ga mijenjati dugo.

zanimljivo :) pa šta ti bi druže stari da si se odlučio na taj potez?

17 godina
odjavljen
Cognitor kaže...
luka28 kaže...
Cognitor kaže...
NEW_MAN kaže...

120 je to much. Kad bi prodavali po 49,99 bilo bi ok ili eventualno po 19,90. Na kraju godine se cude ko picek glisti kak im nejde prodaja.

Zivimo u doba fakin tableta i prelaska ljudi na tablet jer svi imaju komp na kojem se nist novo ne desava osim kaj ovi glupani iz Microsofta stave OS koji imitira tablet.
Ako bas ocu tako nesto onda cu definitivno kupit tablet, a kad oni ponude OS po cijeni jednog jeftinog tableta onda je to osudeno na FAIL neovisno o kvaliteti Windowsa!

Evo još jednoga čije sve računalne potrebe zadovoljava PlayStation, pa onda misli da ništa drugo niti postoji niti nije potrebno.... Čuj njega, ništa se novo ne dešava.... Po toj tvojoj logici niti u automobilskoj industriji se ništa novo ne dešava od Ford Model-T. Isti broj kotača, motor, volan, sve isto. Pa nešto nisam primjetio da se je 2012 prodalo manje automobila nego 20-etih godina. Jelda? Sada si se ti javio da nam kažeš što bi bila prava cijena. Pa hvala ti, sada smo svakako puno pametniji.

hm znači ti voliš kad ti je cijena windowsa 120$ a ne 19.90$ e pa stvarno svaka čast, svakakvih nas ima...

a sad realno, zašto cijena nebi bila 19.90? i sa tom cijenom bi zaradili dovljno da pokriju troškove razvoja i zarade još bar troduplo toliko, to što oni žele zaraditi 20 puta više od troškova razvoja i što ima magaraca koji se još bune kad netko kaže da bi cijena trebala biti niža, to je već druga stvar...

ako Apple može raditi OS i prodavati ga po 20$ a svi znamo kako Apple voli profit, a prodaju valjda 1000 puta manje licenci od MSa onda stvarno ne vidim u čemu je problem osim u MSovoj pohlepi i gorenavedenim magarcima

Ja volim?!? Pa tko mene pita šta ja volim? O čemu ti pričaš? Ovo nema veze sa time šta ja volim, pa nije ovo navijanje za sportski klup. Ovo je BUSINESS. Procjenu cijene je Microsoft donio na osnovu procjene da će se po toj cijeni prodavati. I da nema niti smisla niti potrebe obezvređivati vlastiti proizvod. Dakle da ima dovoljno onih koji to smatraju razumnom cijenom. A ovi ostali, ako im se ne sviđa neka slobodno uzmu Linux. Uostalom, ako im je tablet dovoljan (valjda za surfanje) realno im i ne treba punokrvni Windows. Međutim ima onih kojima treba. Što tu nije jasno? Šta je gospodao, htjeli bi jeftino i punokrvno igranje, a to je malo teže izvedivo na Linuxu i/ili tabletu.. To je ono što ustvari većinu komentatora ovdje zaista muči.... Da za promjenu radite nešto korisno, 200 USD bi bio bakšiš u usporedbi sa svim ostalim troškovima koji bi Vas snašli. Samo za mirovinu plaćaš toliko i to svaki mjesec, a istu ćemo dočekati - nikada. U svakom slučaju za razliku od beskrajnih poreza i nameta, ovdje za uzvrat dobijete itekakvu protuvrijednost. Kapirate?

pa gore si napisao "Sada si se ti javio da nam kažeš što bi bila prava cijena." kao odgovor NEW_MANU, iz toga se da zaključit da ti ne želiš da ti netko priča kolika treba biti cijena nego ti je sasvim ok ova koja je

a ne vidim u čemu je problem ako ja želim da cijena bude niža. Misliš da jedino ti radiš nešto korisno na računalu. Radim i ja, doduše odprije koji mjesec ne na windowsima nego na OSXu ali svejedno, ako ću ikad kupovati licencu onda bi htio da je jeftinija nebitno dali ću na tom kompu igrati COD ili ću programirati. Usporedbe s bilo čim su debilne jer miješaš kruške i jabuke, ali evo primjera radi bacim i ja jednu usporedbu čisto da vidiš koliko je to besmisleno, kroasan u pekari je 5kn ja se od kroasana najedem a windowsi su 100$ a ne mogu ih pojesti, eto tako zvuči i tvoja usporedba cijene windowsa sa mirovinskim.

17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
luka28 kaže...

hm znači ti voliš kad ti je cijena windowsa 120$ a ne 19.90$ e pa stvarno svaka čast, svakakvih nas ima...

ako Apple može raditi OS i prodavati ga po 20$ a svi znamo kako Apple voli profit, a prodaju valjda 1000 puta manje licenci od MSa onda stvarno ne vidim u čemu je problem osim u MSovoj pohlepi i gorenavedenim magarcima

Dijete ,za ''Apple OS'' za ''19,90$'' ,moraš prvo kupiti Mac ,za najjeftinije $999 (u USA) ili €999 (u Europi).

Naravno da se onda operativni sistem može prodavati za  19,99$.

Zaboravi ovdje kupovinu OS X-a i instalaciju na Hackintosh.

malo se varaš, mac mini kupiš u HR za ispod 999$ evo primjer 

http://www.istyle.eu/hr/mac/mac-mini/mac-mini-dual-core-i5-2-5ghz-4gb-500gb-hd-graphics.html

znači 5300kn što i nije neka cijena, s tim da naravno s njim dobiješ OSX

15 godina
neaktivan
Friday kaže...
TracerCPP kaže...

Nedavno sam si kupio Win7 Ultimate za cca 2000 kn i ne mislim ga mijenjati dugo.

Baš ti je ultimate verzija trebala?

Nije mi trebala, ali začudo, bila je najjeftinija.

Ultimate (2174 kn)

Pro (2247 kn)

Dok OEM verzije me ne zanimaju.

jumboY kaže...
Friday kaže...
TracerCPP kaže...

Baš ti je ultimate verzija trebala?

Ne mozes u lokalnoj birtiji reci da si kupio 'samo' Pro verziju, ili nedajboze Home verziju. Bas ne razmisljas glavom {#}

Imaš gore linkove pa si usporedi cijene. Svakako se isplatilo uzeti Ultimate kad ga se usporedi s Pro. A s obzirom da obavljam komercijalni posao na kompu home ne dolazi u obzir.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
protjeran

Traceru, samo sam se malo sprdao. Nista manje, nista vise. Da si kupio Ultimate i samo gejmas na istoj nije moj problem. Tvoji novci, tvoja stvar :)

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka28 kaže...
TracerCPP kaže...

zanimljivo :) pa šta ti bi druže stari da si se odlučio na taj potez?

Moralo se. Otvorio nedavno vlastitu firmu pa potrošio cca 30 000 kn na sav software (Windowsi, Dreamweaver, Rad Studio itd. itd.). Tri kompa složio u potpunosti da bude sve legalno.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Traceru, samo sam se malo sprdao. Nista manje, nista vise. Da si kupio Ultimate i samo gejmas na istoj nije moj problem. Tvoji novci, tvoja stvar :)

Ma nije frka. Do sada sam imao Win7 Pro (MSDNAA), ali pošto sam otvorio biznis to ne mogu više koristiti. Jednostavno se moralo da se izbjegnu neugodne situacije s inspekcijom :)

13 godina
neaktivan
luka28 kaže...
eto tako zvuči i tvoja usporedba cijene windowsa sa mirovinskim.

To ti tako zvuči iz razloga jer imaš problem sa povezivanjem stvari. Pomoći ću ti:

1. Windowsi - Alat za POSAO i investicija u POSAO

2. Mirovina - POSLOVNI trošak (nažalost ne investicija)

3. Kroasan - prezentacija - ne smatra se regularnim poslovnim troškom

Plaćanje mirovine u poslovanju ne možeš izbjeći, a na kupovinu Windowsa te nitko ne prisiljava. Točno? Baš kao što te nitko ne prisiljava na kupovinu sladoleda i/ili kroasana. Cijenu Windowsa sam usporedio sa drugim POSLOVNIM troškom i temeljem toga i recipročne koristi sam dao navedenu usporedbu i ustvrdio da za ono što daje - nije skupo (u USD). Ja si nisam dopustio određivati Microsoftu kakvu će cijenu formirati. Međutim, onaj koji ima imalo poslovnog iskustva (a i sposobnosti), taj jako dobro zna što znači obezvređivanje proizvoda na duži rok radi kratkotrajne dobiti. Kapiraš? Kroasan stvarno nema nikakve veze sa gore navedenim.

17 godina
neaktivan
metak kaže...
Posto vidim da znas, reci nam koja je to veleprodajna cijena windowsa u HR i koliko je to puta manja?

Hvala.

Nabavna cijena je obično 1/4 maloprodajne za upgrade/retail proizvode.

Veloprodajna cijena je -25% maloprodajne.

A uostalom ,pogledaj ove razlike u cijenama u online shopu:

USA

Hrvatska

Njemačka

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
luka28 kaže...

Dijete ,za ''Apple OS'' za ''19,90$'' ,moraš prvo kupiti Mac ,za najjeftinije $999 (u USA) ili €999 (u Europi).

Nije baš točno. Za $600 dobiješ Mac Mini, što nije baš loše računalo. Također, za tih $999, što nije neka cifra, dobiješ vrlo dobar UP (MA).

$120 nije loša cijena u odnosu na ono do sada, ali je i dalje dosta za mnoga tržišta. Ameru $120 nije isto kao Hrvatu $120, a nažalost, Hrvat će dobiti vjerojatno 120£, što je Britancu također mnogo manji trošak. Da su cijenom prilagođeni ovdašnjem tržištu, a to znači da je cijena kao i plaće, nekih 200-300 kn, to bi bila druga priča.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
kizo2703 kaže...
luka28 kaže...

Nije baš točno. Za $600 dobiješ Mac Mini, što nije baš loše računalo. Također, za tih $999, što nije neka cifra, dobiješ vrlo dobar UP (MA).

$120 nije loša cijena u odnosu na ono do sada, ali je i dalje dosta za mnoga tržišta. Ameru $120 nije isto kao Hrvatu $120, a nažalost, Hrvat će dobiti vjerojatno 120£, što je Britancu također mnogo manji trošak. Da su cijenom prilagođeni ovdašnjem tržištu, a to znači da je cijena kao i plaće, nekih 200-300 kn, to bi bila druga priča.

Potpisujem. To je stvarni problem na HR tržištu. Pa čak i da bude isto kao u USA (sa svim davanjima), dakle na firmu, i to bi bilo super.

17 godina
neaktivan

Ja nikad nisam shvaćao politiku Microsofta ali je ovo dobar potez. Imam legalne windows 7 koje sam dobio besplatno kao student. Nije mi jasno zašto ne uvedu na stranicama online kupnju i digitalni download kao što je sa antivirusnim programima. Odabereš verziju windowsa nakon toga se odlucis OEM ili retali i lijepo checkout. Key ti dođe na mail , skineš windowse i svi sretni i zadovoljni a oni su dosad prodavali kutiju za 2000 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 16:21 (zeroname).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne treba uopce gledati US trziste. Osim ako ne zelite da vam idu seze na oci. Od vec spomenutih windowsa, apple racunala pa sve do razne druge tehnikalije... Kud i kamo jeftinije. Zato i mrzim kad lokalni mediji prenose cijenu nekog proizvoda u $$, tj. cijenu u SAD-u. A svi znamo da je pretezito 1$ = 10kn. Barem kod nasih distributera :)

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 16:39 (user2013).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da su cijenom prilagođeni ovdašnjem tržištu, a to znači da je cijena kao i plaće, nekih 200-300 kn, to bi bila druga priča.

Mac Mini? Hvala ,ne hvala. Rađe ću kupiti Raspberry Pi. {#}

To reci trgovcima.

zeroname kaže...

Ja nikad nisam shvaćao politiku Microsofta ali je ovo dobar potez. Imam legalne windows 7 koje sam dobio besplatno kao student. Nije mi jasno zašto ne uvedu na stranicama online kupnju i digitalni download kao što je sa antivirusnim programima. Odabereš verziju windowsa nakon toga se odlucis OEM ili retali i lijepo checkout. Key ti dođe na mail , skineš windowse i svi sretni i zadovoljni a oni su dosad prodavali kutiju za 2000 kuna.

Online store postoji odavno ,a zašto se ne može kupovati iz Hrvatske je već druga priča.

Inače ,OEM Windows 7 i 8 se može nabaviti i za 950 kuna.

jumboY kaže...

... Zato i mrzim kad lokalni mediji prenose cijenu nekog proizvoda u $$, tj. cijenu u SAD-u. A svi znamo da je pretezito 1$ = 10kn. Barem kod nasih distributera :)

Pa ,usporedi ove cijene ,tu je odnos u nekima i veći od 1:10.

USA

Hrvatska

Njemačka

A to je ,kao ,direktna prodaja.

A pričat o trgovcima u Hrvatskoj i njihovoj politici cijena ,žali bože vremena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 17:10 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Mac Mini? Hvala ,ne hvala. Rađe ću kupiti Raspberry Pi. {#}

Ti ne znaš što je Mac Mini ili ne znaš što je RPi?

17 godina
odjavljen
Cognitor kaže...
luka28 kaže...

To ti tako zvuči iz razloga jer imaš problem sa povezivanjem stvari. Pomoći ću ti:

Plaćanje mirovine u poslovanju ne možeš izbjeći, a na kupovinu Windowsa te nitko ne prisiljava. Točno? Baš kao što te nitko ne prisiljava na kupovinu sladoleda i/ili kroasana. Cijenu Windowsa sam usporedio sa drugim POSLOVNIM troškom i temeljem toga i recipročne koristi sam dao navedenu usporedbu i ustvrdio da za ono što daje - nije skupo (u USD). Ja si nisam dopustio određivati Microsoftu kakvu će cijenu formirati. Međutim, onaj koji ima imalo poslovnog iskustva (a i sposobnosti), taj jako dobro zna što znači obezvređivanje proizvoda na duži rok radi kratkotrajne dobiti. Kapiraš? Kroasan stvarno nema nikakve veze sa gore navedenim.

opet su tu nebuloze, ali ajde, evo opet idem tvojom logikom pa ću reći da ni plaćanje hrane u poslovanju ne možeš izbjeći, ili ti živiš od zraka? kako god ti taj trošak prezentirao to je trošak i ide iz tvog džepa, toliko o tome.

razglabanja što je koliko korisno ću preskočiti

i btw. zašto bi korist bila kratkoročna, način na koji ja to gledam je da bi korist bila dugoročna, manje piratluka, lakši pristup korisnicima...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti ne znaš što je Mac Mini ili ne znaš što je RPi?

Nemoj molim te. {#} Sad već stvarno izazivaš ,bespotrebno.

13 godina
neaktivan
luka28 kaže...
Cognitor kaže...
luka28 kaže...

opet su tu nebuloze, ali ajde, evo opet idem tvojom logikom pa ću reći da ni plaćanje hrane u poslovanju ne možeš izbjeći, ili ti živiš od zraka? kako god ti taj trošak prezentirao to je trošak i ide iz tvog džepa, toliko o tome.

razglabanja što je koliko korisno ću preskočiti

i btw. zašto bi korist bila kratkoročna, način na koji ja to gledam je da bi korist bila dugoročna, manje piratluka, lakši pristup korisnicima...

Ja ne znam jel gore to što si usporedio software s kroasanom ili što sad tu tezu pokušavaš obranit? 

I u cijenu windowsa ulazi i support (dal ti pekara daje garanciju na kroasan ). Usporedba s mac mini-om ti ne stoji jer iz toga ne možeš nikako izvući cijenu OSX-a. Dolazi Asus Transformer T100 koji će imati punu verziju Windows 8 i doći će 349$, po tvojoj logici tu Windowsi onda stoje kolko- 5$.

17 godina
odjavljen

kizo, pa pišeš besmislice samo zato jer ti se trola... Niti su Windowsi jeftini sa 120 dolara, niti je Apple tako strašno skup kako ti pišeš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 19:44 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

kizo, pa pišeš besmislice samo zato jer ti se trola... Niti su Windowsi jeftini sa 120 dolara, niti je Apple tako strašno skup kako ti pišeš.

Ja trollam? Ja nigdje nisam napisal da je Windows jeftin ,stvar je bila samo u tome da je kolegi jeftino platiti ''19,90'' ,ali zaboravlja da za legalno vlasništvo nad OS X-om treba imati i Mac!

Dobro ,moja greška je šta sam zaboravil na Mac Mini i njegovu cijenu od 599$ ,ali opet ,hvala ,ne hvala.

Ako hoću Mac ,rađe ću kupit pravu stvar ,sa ili bez Retine.

I još jedamput ,ja trollam - a šta je onda ovo ,konstruktivna rasprava?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 19:59 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Ti komentiraš ismijavajući ideju da je Mac OS jeftin, a zaboravljaš da Apple nije uopće bitno skuplji od drugih u sličnim konfiguracijama.

Kakve veze druga tema ima s tim? Ali, kad već pitaš, da - to se zove biznis. Onog trenutka kad je MSFT kupio Nokiju bez zaštitnih klauzula za druge proizvođače, završena je priča s WP telefonima za sve treće sudionike, bio to HP, HTC ili netko drugi.

Microsoft Windowse sada naplaćuje nešto manje, ali za to postoje razlozi koje su drugi već spomenuli...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 21:53 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti komentiraš ismijavajući ideju da je Mac OS jeftin, a zaboravljaš da Apple nije uopće bitno skuplji od drugih u sličnim konfiguracijama.

Kakve veze druga tema ima s tim? Ali, kad već pitaš, da - to se zove biznis. Onog trenutka kad je MSFT kupio Nokiju bez zaštitnih klauzula za druge proizvođače, završena je priča s WP telefonima za sve treće sudionike, bio to HP, HTC ili netko drugi.

Microsoft Windowse sada naplaćuje nešto manje, ali za to postoje razlozi koje su drugi već spomenuli...

Komentiram samo ideju da netko ide uspoređivati cijenu OS X-a sa cijenom Windowsa.

Windows se uvijek prodavao kao samostalni OS ,na flopyjima ,cd-u i dvd-u ,a od prije godinu dana (4 godine u USA ,kako je otvoren Store) i kao download (i da ,skup je)

,dok se OS X može instalirati (legalno ,naravno) samo na Mac ,a od 10.7 verzije se može kupiti samo kao download (samo na Macu).

Tema ima veze samo u tome jel se i za tebe u njoj može reći da trollaš!

Kak znaš da nitko drugi više neće izdavati WP telefone? Imaš staklenu kuglu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 23:22 (kizo2703).
17 godina
Tonči kaže...

-zapravo ti trolaš.

-jeftino/skupo... vrijedno i sl. su relativne kategorije. U usporedbi s čime? Nekom AA igrom? Kuglom sladoleda? Godišnjom licencom za antivirus? U usporedbi s čime je OS skup cijenom od 120$? Možda je Xbox i SPS jeftijiji (igre za 60$)?

uz to naravno postoje i jeftinije alternative nabavke softwarea (ne misli se na torrent, nego koupnju licenci, akcije i sl.) Cijena je cijena, određuje je vlasnik i tržište. Do sad MS prodaje sfot 'k'o vruće kifle', zarađuje bilijarde $$ i drži +90% DE. MS zna što radi i koja cijena prolazi, dok ti samo trollaš (da ne spominjem ostatak u temi koja je btw XP-ubuntu u đermaniji i zapravo cijena 0 uz troškove koje birokracija svejedno natuče u takvom projektu jer nisu oni volonteri, ništa đabe).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 11:01 (ihush).
14 godina
kizo2703 kaže...
Tonči kaže...

Ja trollam? Ja nigdje nisam napisal da je Windows jeftin ,stvar je bila samo u tome da je kolegi jeftino platiti ''19,90'' ,ali zaboravlja da za legalno vlasništvo nad OS X-om treba imati i Mac!

Dobro ,moja greška je šta sam zaboravil na Mac Mini i njegovu cijenu od 599$ ,ali opet ,hvala ,ne hvala.

Ako hoću Mac ,rađe ću kupit pravu stvar ,sa ili bez Retine.

I još jedamput ,ja trollam - a šta je onda ovo ,konstruktivna rasprava?! {#}

Mac Mini je ista stvar kao i najprodavaniji MBP, samo sto ga ima i s cetverojezgrenim procesorima

17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Tonči kaže...

-zapravo ti trolaš.

-jeftino/skupo... vrijedno i sl. su relativne kategorije. U usporedbi s čime? Nekom AA igrom? Kuglom sladoleda? Godišnjom licencom za antivirus? U usporedbi s čime je OS skup cijenom od 120$? Možda je Xbox i SPS jeftijiji (igre za 60$)?

uz to naravno postoje i jeftinije alternative nabavke softwarea (ne misli se na torrent, nego koupnju licenci, akcije i sl.) Cijena je cijena, određuje je vlasnik i tržište. Do sad MS prodaje sfot 'k'o vruće kifle', zarađuje bilijarde $$ i drži +90% DE. MS zna što radi i koja cijena prolazi, dok ti samo trollaš (da ne spominjem ostatak u temi koja je btw XP-ubuntu u đermaniji i zapravo cijena 0 uz troškove koje birokracija svejedno natuče u takvom projektu jer nisu oni volonteri, ništa đabe).

Ma daj nemoj... a s čime misliš da bi se uspoređivala cijena softvera? - Ne, MS ne prodaje Windowse kao ništa vruće, dapače. To što zarađuje, zarađuje dobrim dijelom po inerciji nastaloj na nekoć 95, a sada 80-85% tržišta.

I da, Ubuntu košta 0. U usporedbi s Windowsima od 120, razlika je beskonačna u korist Ubuntua.

P.S. Nauči što je trolanje, a što neslaganje s tvojim stavom.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
(...) I da, Ubuntu košta 0. U usporedbi s Windowsima od 120, razlika je beskonačna u korist Ubuntua. (...)

Ne - razlika je točno 120 (dolara). {#}  Ako si mislio na kvocijent - u skupu realnih brojeva dijeljenje s nulom nije dozvoljeno zato što je rezultat neodređen. Dodatno, beskonačno nije broj nego koncept, pa nije moguće koristiti aritmetičke operatore i beskonačnost; da je broj, slobodno bismo mogli baciti aksiome matematike kroz prozor.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
12 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Moralo se. Otvorio nedavno vlastitu firmu pa potrošio cca 30 000 kn na sav software (Windowsi, Dreamweaver, Rad Studio itd. itd.). Tri kompa složio u potpunosti da bude sve legalno.

GNU/Linux ti nije nikako ulazio u koncepciju?

Pitam iz znatiželje, nije provokacija, trolanje i slično.

17 godina
odjavljen

hrx, za boga miloga, math nazi{#} Karikiram: Ubuntu je besplatan, a kvalitetan i time u kontekstu pojednostavljenog sustava vrijednosti, ograničenog na varijable korisne za argument, "beskonačno bolji" od Windowsa.

17 godina
Tonči kaže...
..

I da, Ubuntu košta 0. U usporedbi s Windowsima od 120, razlika je beskonačna u korist Ubuntua.

P.S. Nauči što je trolanje, a što neslaganje s tvojim stavom.

120$ = ?? HNB srednji =5,693081 = 683, xxkn

trenutna cijena u našim trgovinama OEMa 900-1000kn. Retail 1.600+, 2200+... ili trenutna cijena 8pro279$ ili 119$-home i 199$ pro, tako da je 120$ normalna cijena (i niža nego što je uobičajena za naše trgovine). Jednaka dosadašnjim cijenama uz koriekciju 119$ =  navedenih 120$. Provjeri store cijene. Dodatno, 8.1 je free za korisnike 8mice. Dakle cijena 0. Dali su i sad svi očekivali onu promo akciju kao za izlazak Osmice? Da, to je bilo bagatelno, pogotovo ako se sjetimo 'snalažljivosti' bez posjedovanja prethodnog genuine OSa. To je bila akcijska cijena, ovo sad je normalna (standardna) cijena.

Niska je i u odnosu na 'beskoristan' software koji se plaća, utilsi i sl. OS vrijedi više od 2-3 godišnje licence AVa ili dvije igre. Ako se s tim ne slažeš, OK...

kao i u ostalim temama kad se npr tipkaju gluparije o previsokoj cijeni igara kao opravdanju piratluka.. gesvot, ne određuješ ti cijenu, a dali je visoka-niska.. relativno. Što je tad takva tvrdnja nego trolling? Skupo? Tad ne kupuješ (nevažno dal je to OS ili kugla sladoleda).

Dali se slažemo u stavovima? Nije bitno. Jednako kao da imaš stav da je 2+2=5. Skupo? Ne kupuj, imaš alternativu. .. i počni jednog dana raditi jeftiniji OS, soft... pa reci cijenu. Zato jesi troller, ne zato jer imamo drugačije mišljenje (koje prikrivaš stavom).

Koliko ''glupo'' bi zvučalo, ''moj stav je da je Ferrari preskup''. Isto mogu reći za Piccasovo djelo. I što s takvim stavom nego klasificirati ga kao smeće. (riječ glupo je samo figurativno, ne odnosi se kao riječ na sudionika.. On je pametan, samo s pogrešnim stavovima).

Pazi računicu, neki klinac iz kvarta za reinstall uzme parsto kn, a on bi želio OS platiti koliko? 100kn? LOL. Tržište trpi 500-2.000kn i takva cijena prolazi, jednako kao HEPova, ZETova i sl. Dali je Zetova karta skupa? Dali (napokon) HEP snižava terifu? DA. Koji relativni-relevantan-usporediv primjer možemo postaviti s MS-windows-OSom? Ubuntu (free?).. LOL. Jer tad uspoređuješ free s komercijalnim.

Cijena 0kn je nepostojeća (nema niže) i zapravo nije cijena, nije roba, nije tržište. Za usporedbu, kad su se 'prodavale' firme za 1kn, bile su skupe u usporedbi s 0kn (nula)?? LOL... (kao i hrxovo 'dijeljenje s nulom' koje ti objašnjava što su kruške ili što nisu jabuke).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice