Windowsi 8.1 za 120 dolara

poruka: 73
|
čitano: 8.417
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 8.1 za 120 dolara".
18 godina
odjavljen

120 baksa za retail verziju? Hm, nije zapravo loše...

Freak Show Inc.

12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windowsi 8.1 za 120 dolara
Friday kaže...

nije lose jos kad sad znam da dobijem update for free. A kupio sam ovaj za samo 15$.

http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
18 godina
odjavljen
ceco22 kaže...
Friday kaže...

nije lose jos kad sad znam da dobijem update for free. A kupio sam ovaj za samo 15$.

Preko meksičkog proxy-ja? {#}

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran

Skoro pa mi žao što sam obrisao osmicu dok sam kupio laptop {#}

$120 je ok cijena.

Ad astra peronospora

1 1 hvala 0
17 godina

bome da. ako ce se i dalje windowsi prodavat za 120$ onda ce biti definitvno isplativa investicija. a ne da "najslabija" edicija kosta 1500kn...

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cijena u dolarima je sasvim u redu, čak i vrlo povoljno s obzirom šta nudi. Međutim kod nas to nekako naraste (za Pro) na 200 EUR + PDV + 10-15%.... (Ako kupuješ na firmu).

Ako kupuješ online i ne treba ti račun, to je druga priča....

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 9:25 (Cognitor).

1 0 hvala 0
15 godina
Bypass kaže...

$120 je ok cijena.

Pa jel nema neka priča da ti je key upisan u biosu i samo trebas instalacijski cd od tvog proizvođača laptopa i niti ne kucaš key nigdje nego skuži preko biosa, tako da uvijek možeš instalirati nazad original 8 ako ti je laptop s win8 došao.

[M|C] pleXx
18 godina

Ono kad su dijelili Windoze za $15, to je bila prava prilika za legalizaciju. Ja sam si pokrpao svaki komp za sebe i bliznje...

Rvat katolik!

11 0 hvala 0
17 godina
janiq kaže...
Bypass kaže...

$120 je ok cijena.

Pa jel nema neka priča da ti je key upisan u biosu i samo trebas instalacijski cd od tvog proizvođača laptopa i niti ne kucaš key nigdje nego skuži preko biosa, tako da uvijek možeš instalirati nazad original 8 ako ti je laptop s win8 došao.

-potreban mu je samo OEMski pre//install, npr ako nije pobrisao recovery particiju. (ako je LOL.)

kao u ostalim povezanim temama.. opet ista greška, konstantno se o w.8.1 govori kao o novom win, ne to je nadogradnja. Za postojeće korisnike besplatno, za ostale, cijena je uvijek ista, osim akcijske kad je drugačija. Prevedeno, neće win 8.0 imati različitu cijenu od win.8.1 nego će ga ovaj zamijeniti na policama (ili OEMima). Cijena WINDOWSA (ovisno o verzij, kao Pro-Retail) je najavljenih 200$ ne verzije koja spada pod SP.

edit: evo za loše poznavaoce kanđij pisma, i HR txta... (nadogradnja). ''... Windows 8.1 – besplatno ažuriranje sustava Windows 8 ...'' dakle, 8.1 je besplatna nadogradnja. Jednako kao što je XP bio s SP1, 2.. ali to je bio windowsXP (+SP). PC forum bi morao razlikovati terminologiju za razliku od 24sata ili kulinarke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 9:45 (ihush).
18 godina

120 je to much. Kad bi prodavali po 49,99 bilo bi ok ili eventualno po 19,90. Na kraju godine se cude ko picek glisti kak im nejde prodaja.

Zivimo u doba fakin tableta i prelaska ljudi na tablet jer svi imaju komp na kojem se nist novo ne desava osim kaj ovi glupani iz Microsofta stave OS koji imitira tablet.
Ako bas ocu tako nesto onda cu definitivno kupit tablet, a kad oni ponude OS po cijeni jednog jeftinog tableta onda je to osudeno na FAIL neovisno o kvaliteti Windowsa!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 9:55 (NEW_MAN).
12 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

120 je to much. Kad bi prodavali po 49,99 bilo bi ok ili eventualno po 19,90. Na kraju godine se cude ko picek glisti kak im nejde prodaja.

Nadogradnja jedno vrijeme jeste koštala 39$, pa čak i 15$, ali zar misliš da je realna cijena retail verzije 19.90!? Windows 8 još nije punu godinu na tržištu, lansiran je 26. 10. 2012., kako misliš da se na kraju godine čude što im ne ide prodaja? Uostalom, kako znaš da im ne ide prodaja?

13 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Zivimo u doba fakin tableta i prelaska ljudi na tablet jer svi imaju komp na kojem se nist novo ne desava osim kaj ovi glupani iz Microsofta stave OS koji imitira tablet.
Ako bas ocu tako nesto onda cu definitivno kupit tablet, a kad oni ponude OS po cijeni jednog jeftinog tableta onda je to osudeno na FAIL neovisno o kvaliteti Windowsa!

Evo još jednoga čije sve računalne potrebe zadovoljava PlayStation, pa onda misli da ništa drugo niti postoji niti nije potrebno.... Čuj njega, ništa se novo ne dešava.... Po toj tvojoj logici niti u automobilskoj industriji se ništa novo ne dešava od Ford Model-T. Isti broj kotača, motor, volan, sve isto. Pa nešto nisam primjetio da se je 2012 prodalo manje automobila nego 20-etih godina. Jelda? Sada si se ti javio da nam kažeš što bi bila prava cijena. Pa hvala ti, sada smo svakako puno pametniji.

18 godina
Cognitor kaže...
NEW_MAN kaže...

Evo još jednoga čije sve računalne potrebe zadovoljava PlayStation, pa onda misli da ništa drugo niti postoji niti nije potrebno.... Čuj njega, ništa se novo ne dešava.... Po toj tvojoj logici niti u automobilskoj industriji se ništa novo ne dešava od Ford Model-T. Isti broj kotača, motor, volan, sve isto. Pa nešto nisam primjetio da se je 2012 prodalo manje automobila nego 20-etih godina. Jelda? Sada si se ti javio da nam kažeš što bi bila prava cijena. Pa hvala ti, sada smo svakako puno pametniji.

Ova konstatacija je isla u smjeru kucnih korisnika koji se masovno okrecu tabletima i masi nista vise niti realno ne treba.

Ti stvarno mislis da DELL ili HP placa Windowse 120 dolara? Nitko za posao ne kupuje komponente i onda sklapa svoj vlastiti komp, jedino ako je mazohist a ako kupis gotov komp onda dobis Win po snizenoj cijeni.

Te price s autima i usporedbe sa softverom nemaju smisla i okanite se vise petljanja jabuka s ananasom. Daj mi molim te objasni kaj je to doslo u Win 8 a da Win 7 nema i vrijedno je 120 dolara?

17 godina
odjavljen

otišlo krivo

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 11:44 (luka28).
17 godina
odjavljen
Cognitor kaže...
NEW_MAN kaže...

hm znači ti voliš kad ti je cijena windowsa 120$ a ne 19.90$ e pa stvarno svaka čast, svakakvih nas ima...

a sad realno, zašto cijena nebi bila 19.90? i sa tom cijenom bi zaradili dovljno da pokriju troškove razvoja i zarade još bar troduplo toliko, to što oni žele zaraditi 20 puta više od troškova razvoja i što ima magaraca koji se još bune kad netko kaže da bi cijena trebala biti niža, to je već druga stvar...

ako Apple može raditi OS i prodavati ga po 20$ a svi znamo kako Apple voli profit, a prodaju valjda 1000 puta manje licenci od MSa onda stvarno ne vidim u čemu je problem osim u MSovoj pohlepi i gorenavedenim magarcima

17 godina
neaktivan
luka28 kaže...

hm znači ti voliš kad ti je cijena windowsa 120$ a ne 19.90$ e pa stvarno svaka čast, svakakvih nas ima...

ako Apple može raditi OS i prodavati ga po 20$ a svi znamo kako Apple voli profit, a prodaju valjda 1000 puta manje licenci od MSa onda stvarno ne vidim u čemu je problem osim u MSovoj pohlepi i gorenavedenim magarcima

Dijete ,za ''Apple OS'' za ''19,90$'' ,moraš prvo kupiti Mac ,za najjeftinije $999 (u USA) ili €999 (u Europi).

Naravno da se onda operativni sistem može prodavati za  19,99$.

Zaboravi ovdje kupovinu OS X-a i instalaciju na Hackintosh.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:43 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Budale umjesto da stave neku malu cijenu da privuku ljude jer ovako im očito ne ide oni stave cijenu kao da Windows blista što se tiče prodaje. Svi koje ja znam, koji su dobili 8 sa laptopima su koristili mogućnost uzimanja 7-mice.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
luka28 kaže...
Cognitor kaže...
NEW_MAN kaže...

a sad realno, zašto cijena nebi bila 19.90? i sa tom cijenom bi zaradili dovljno da pokriju troškove razvoja i zarade još bar troduplo toliko, to što oni žele zaraditi 20 puta više od troškova razvoja i što ima magaraca koji se još bune kad netko kaže da bi cijena trebala biti niža, to je već druga stvar...

Ja volim?!? Pa tko mene pita šta ja volim? O čemu ti pričaš? Ovo nema veze sa time šta ja volim, pa nije ovo navijanje za sportski klup. Ovo je BUSINESS. Procjenu cijene je Microsoft donio na osnovu procjene da će se po toj cijeni prodavati. I da nema niti smisla niti potrebe obezvređivati vlastiti proizvod. Dakle da ima dovoljno onih koji to smatraju razumnom cijenom. A ovi ostali, ako im se ne sviđa neka slobodno uzmu Linux. Uostalom, ako im je tablet dovoljan (valjda za surfanje) realno im i ne treba punokrvni Windows. Međutim ima onih kojima treba. Što tu nije jasno? Šta je gospodao, htjeli bi jeftino i punokrvno igranje, a to je malo teže izvedivo na Linuxu i/ili tabletu.. To je ono što ustvari većinu komentatora ovdje zaista muči.... Da za promjenu radite nešto korisno, 200 USD bi bio bakšiš u usporedbi sa svim ostalim troškovima koji bi Vas snašli. Samo za mirovinu plaćaš toliko i to svaki mjesec, a istu ćemo dočekati - nikada. U svakom slučaju za razliku od beskrajnih poreza i nameta, ovdje za uzvrat dobijete itekakvu protuvrijednost. Kapirate?

14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Cognitor kaže...
NEW_MAN kaže...

Ova konstatacija je isla u smjeru kucnih korisnika koji se masovno okrecu tabletima i masi nista vise niti realno ne treba.

Ti stvarno mislis da DELL ili HP placa Windowse 120 dolara? Nitko za posao ne kupuje komponente i onda sklapa svoj vlastiti komp, jedino ako je mazohist a ako kupis gotov komp onda dobis Win po snizenoj cijeni.

Te price s autima i usporedbe sa softverom nemaju smisla i okanite se vise petljanja jabuka s ananasom. Daj mi molim te objasni kaj je to doslo u Win 8 a da Win 7 nema i vrijedno je 120 dolara?

$120 je definitivno too much za prijelaz sa 7 na 8. Ali ako netko kupuje novi komp i treba se odlučiti između 7 i 8, mislim da je tu 8 pravi izbor. BTW kakve su razlike u performansama između 8 i 8.1?

let's put a smile on that face
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:58 (whysoserious).
13 godina
neaktivan

Sami Windowsi mi se stvarno "čine" bržim. Međutim ne mogu ti dati konkretan podatak jer ga niti sam nemam. Ali IE11 je točno 2x (100%) brži u Octane testu od IE10....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

OEM licenca ide, bivsi 'retail' od win7 i prije se sada zove "system builder's" verzija i kod nas

se ne moze kupiti.

18 godina
NEW_MAN kaže...

nisam primjetio da previše kukaju?

18 godina

Sve to je u redu, ali mislim da cijena Windowsa ne bi smjela biti 2000 kn kako je kod nas. Po meni je prihvatljiva cijena 100 USD, ali neka onda tako bude za sve, a ne kad kupuješ u Hrvatskoj kupuješ po tečaju 1 USD = 15 Kn. Da je cijena manja bilo bi i manje piratstva jer se ljudi ne bi u to upuštali.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
movie kaže...
NEW_MAN kaže...

nisam primjetio da previše kukaju?

Sjeti se pa na kraju godine pogledaj report i kolko dobiti koji odjel donosi.

15 godina
neaktivan

Nedavno sam si kupio Win7 Ultimate za cca 2000 kn i ne mislim ga mijenjati dugo.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
southy kaže...

Sve to je u redu, ali mislim da cijena Windowsa ne bi smjela biti 2000 kn kako je kod nas. Po meni je prihvatljiva cijena 100 USD, ali neka onda tako bude za sve, a ne kad kupuješ u Hrvatskoj kupuješ po tečaju 1 USD = 15 Kn. Da je cijena manja bilo bi i manje piratstva jer se ljudi ne bi u to upuštali.

Core - 120$ = 682.80 kn

Pro -   200$ = 1138 kn

(tečaj HNB-a: 1 $ = 5,69 kn)

Da ,a tko je odgovoran za tu cijenu kod nas? Pošto svi trgovci (i u Hrvatskoj) koji imaju ugovore s Microsoftom ,dobivaju Windowse po skoro jedinstvenoj (veleprodajnoj nabavnoj) cijeni koja je i nekoliko puta manja od ove u tekstu i o kojoj pričamo.

Sva ta razlika je njihova marža.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 15:39 (kizo2703).
18 godina
protjeran
Posto vidim da znas, reci nam koja je to veleprodajna cijena windowsa u HR i koliko je to puta manja?

Hvala.
18 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...

Nedavno sam si kupio Win7 Ultimate za cca 2000 kn i ne mislim ga mijenjati dugo.

Baš ti je ultimate verzija trebala?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Friday kaže...
TracerCPP kaže...

Baš ti je ultimate verzija trebala?

Ne mozes u lokalnoj birtiji reci da si kupio 'samo' Pro verziju, ili nedajboze Home verziju. Bas ne razmisljas glavom {#}

17 godina
odjavljen

_

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 14:35 (luka28).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice