a da se pogleda task scheduler (slika u prilogu) ili kojim slučajem task manager pa da se vidi koliko servisa po difoltu radi u pozadini znalo bi se zašto XP troši manje resursa/struje od viste i sednice, kada bi xp toliko nakrcali taskovima koji rade u pozadini i on bi trošio kao vista ili sedmica .... ljudi gasite nepotrebne servise i/ili njihova "paljenja" pogotovo ukoliko trebate mobilan sistem sa dužim trajanjem baterije...
Upravo to - čista instalacija XP-a ima oko 25 procesa u Task Manageru ,a Sedmica oko 45!!
Upravo to - čista instalacija XP-a ima oko 25 procesa u Task Manageru ,a Sedmica oko 45!!
Šala mala! Dell XPS M1330 dolazi(o) predinstaliran sa Vistom i 84 procesa.
a da se pogleda task scheduler (slika u prilogu) ili kojim slučajem task manager pa da se vidi koliko servisa po difoltu radi u pozadini znalo bi se zašto XP troši manje resursa/struje od viste i sednice, kada bi xp toliko nakrcali taskovima koji rade u pozadini i on bi trošio kao vista ili sedmica .... ljudi gasite nepotrebne servise i/ili njihova "paljenja" pogotovo ukoliko trebate mobilan sistem sa dužim trajanjem baterije...
zapravo si htio reci da win7 nije napravljen da bude mobilni sustav. zanimam me koja ste tocno to dobili poboljsanja u odnosu na vistu za tih 1500 kn i vise koliko kosta win7 osim problema s baterijama i ove dvije ogromne rupe u prvih tjedan dana rupa1 rupa2? ljepse ikone, ljepsi desktop background, taskbar koji drugi OS-ovi imaju vec nekoliko godina i za koje MS ovdje kaze da je inspiriran drugim OS-vima ... jel to kostalo 1500 kn?
Dao bi ja i više da ne moram čitati ove tvoje.
Budući da ti cijeniš samo vizualno, odnosno sudiš OS prema izgledu, onda za tebe nema ništa novo. I dalje je tu Control panel, desktop, explorer itd. To što je promijenjena "samo" arhitektura, ah, to se ni ne vidi, pa...kaj su uopće razvijali godinama? Downloadaj skin od Win7 i stavi na XP i imat ćeš Win7 jel??
Rupe ima svaki OS, i budi siguran da postoje exploiti i za tvoj sigurni Linux ili što već koristiš.
Ako nije dosta da ti baterija traje 5 sati već bi htio da traje 6 koliko je trajala s XP-om, kupi dodatnu bateriju ili makni sedmicu. as simple as that.
zapravo si htio reci da win7 nije napravljen da bude mobilni sustav. zanimam me koja ste tocno to dobili poboljsanja u odnosu na vistu za tih 1500 kn i vise koliko kosta win7 osim problema s baterijama i ove dvije ogromne rupe u prvih tjedan dana rupa1 rupa2? ljepse ikone, ljepsi desktop background, taskbar koji drugi OS-ovi imaju vec nekoliko godina i za koje MS ovdje kaze da je inspiriran drugim OS-vima ... jel to kostalo 1500 kn?
pa nisam ja baš dobio ništa, jeli, platio sam (oficijelno), ono što je MS napravio je veća stabilnost (na mojem hardwareu i onima koje sam testirao), veća brzina (od Viste) i novije tehnologije instalirane po difoltu, sudeći po mjerenjima valjda se nije pretjerano mislilo na mobilne sustave i tu si vjerojatno u pravu, međutim što se bagova tiče nisi jer Linuks kao što sam već rekao a pogotovo OsX imaju bagove od sigurnosnih do onih u GUIu, ono što je bitno je da se bagovi ispravljaju zakrpama ili svježijim kernelom ili novijom distribucijom...
Jao Galiću širiš paniku ovakvima kao Alfredu, sad jadan zali svaku lipu viska datu za taj glupi laptop jerbo mu ocito za posao nuzno trebaju novi ulickani windowsi i to ultimate inacica, inace propada valjda posao. Pretpostavljam da je aplikacija tako esencijalne bitnosti notepad a i v-a-lj-d-a bolje radi uz aero -.-
No nije to bitno.
hahaha, ne trebaju mi novi windowsi i u tome je poanta. Dokle se god bude prodavao xp i podrska za njega bude prisutna za mene nema problema. ono sto funkcionira nema smisla mjenjati.
Baterija mog laptopa je s Win XP, dok je bio nov, držala nekih nepuna 2 sata gledanja videa u FullScreen (i to nakon tweakanja za što manju potrošnju).
S vistom je trajalo nekih sat i 45. Laptop je tada bio nov (pričamo o jeseni i zimi 2006 te proljeću 2007).
Sad mi na Windows 7 baterija drži oko sat i po gledanaj videa, no i to bi se povećalo kad bih akustički menađment brzine diska smanjio s 255 na koje sam podigao na 128 koje bi bilo za manju potrošnju.
S Vistom mi drži isto tako. S XP dobijem možda par minuta više, što mi ništ ne znaći.
Dakle, nije mi se trajanje baterije smanjilo zbog Windowsa novih već zbog starosti same baterije - 3 godine.
Heh, pa normalno da ce prije bateriju istrosit, vidim dosta ih ima XP, ima tko mozda "Windows 95,98?"
A jel Windowsi 7 troše 1200VA UPS brže od XP-a? 8-)
A jel Windowsi 7 troše 1200VA UPS brže od XP-a? 8-)
Pa kaj nisi znao ako kupuješ laptop s Win XP s njim dolazi 65W adapter, a ako je isti taj laptop s Win 7 onda dolazi 90W adapter :)
ako pogasite sve te puste 3d sheme dobit cete 30 min do sat ;)
a dobit ćete i win xp.
jedino ako windowse razlikujes samo po izgledu.