Windowsi 7 bez SP2?

poruka: 18
|
čitano: 2.941
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 7 bez SP2?".
17 godina
neaktivan
Windowsi 7 bez SP2?
Nije točno da podrška za SP1 završava 2013. SP1 će biti podržan do izlaska SP2 plus dvije godine ili, ako SP2 ne bude, do kraja podrške za Windows 7 (standardna podrška do siječnja 2015, produžena podrška do siječnja 2020). Isto tako treba napomenuti da i standardna i produžena podrška vrijede za sve jednako, ne treba nikakav poseban ugovor za produženu podršku, razlika je jedino u opsegu onoga što je podržano i za što treba platiti, a za što ne. I na kraju ne znam otkud autoru ideja da izlazak Windowsa 8 na bilo koji način umanjuje izglede za pojavu SP2 za Windows 7, u prošlosti se već više puta dogodilo da je SP za neki proizvod izdan nakon što se na tržištu već pojavio nasljednik. SP2 će se sigurno pojaviti, samo vjerojatno kasni jer su svi resursi u posljednje vrijeme bili usredotočeni na završetak Windowsa 8.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windowsi 7 bez SP2?

Ma nek si oni nabiju Windows 8 i touch u gu*icu. Vjerujem da ce SP2 izac sigurno.

1 0 hvala 0
18 godina
Re: Windowsi 7 bez SP2?
PlayMaker10 kaže...

Ma nek si oni nabiju Windows 8 i touch u gu*icu. Vjerujem da ce SP2 izac sigurno.

Mozda i izadje, ali nece uskoro da ne shebu prodaju win8.

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
15 godina
Windowsi 7 bez SP2?

WTF, zašto se tolko nadate izlasku SP2 kad win7 radi kako je savršeno? Malo pointless. To samo govori kolko je dobar os. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...
PlayMaker10 kaže...

Pa niti ne treba SP2, SP2 je u biti skup svih dosadasnjih update-a skinutih sa Windows Update-a.... imam onu argh verziju i skinuo sam si doslovno sve update, ako su onoliko dugo drzali XP onda ne razumijem zasto bi tako brzo dali nogu Win 7.

Osmicu bih kupio za laptop ali stolno racunalo m iostaje na sedmici....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan

@Chronosus. Nije upitna kvaliteta W7 nasuprot SP2 nego benefiti administracije koje jedna servicepack distribucija nosi, a sa druge strane imaš višegodišnje akumuliranu hrpu zakrpa sa brdom međuovisnosti. Običan korisnik to ne vidi kao 'big deal', ali ajd se stavi u ulogu desktop patching admina sa 5000 radnih stanica pa ćeš vidjet zašto je SP toliko na cijeni. Ovo su podli, ali očekivani trikovi iste ekipe koja je prvo kasnila 2 godine, a onda 2 godine prerano izbacila W7, pardon Vistu. Naivno misle da to raja nije zapamtila pa sad na bazi jednog mikrokernela izvode 3 glavna OS-a, za desktop/notebook, tablet i server. Od svega toga nabrojanog, najveći benefiti se nalaze u Windows Server 2012, tko je probao zna dobro koje su novosti i kako to radi u usporedbi sa W2008 R2. Za ostale, samo jedna od mnogih - storage deduplikacija.

Autor je preveo inače vrlo diskutabilno intoniran članak, to kao da je pisao Steve Ballmer osobno.

Mogao je komotno, u duhu istraživačkog novinarstva, spomenuti da:

1) Gartner i Forrester preporučuju onim kojima su još uvijek na Win XP migraciju na W7. Doslovno kažu: "in 2014, there will be 65% of W7s, and 20% od W8s, where do you feel safer to put your stakes at ?"

2) Negdje 2015. godine, odnosno godinu dana nakon izdavanja zadnje javno dostupne zakrpe, udio Win XP će biti još uvijek iznad 10%.

W7 je novi XP, a W8 na solidnom putu za najveću kocku Microsofta ikada.

Inače, prilika je da se za malim kašnjenjem poželi sretan 11.rođendan Windows-u XP!

17 godina
odjavljen
Windowsi 7 bez SP2?

Manje-više nebitno, relativno lako se dođe do ISO fajla sa Windowsima u kojem su sve izdane zakrpe. Tamo neki Windows NT (kojih se neki ni ne sjećaju) imali su po 4 SPa.

Sad forsiraju nove verzije umjesto SPova a oni koji kupe novi PC/laptop na kojem je Win8 će elegantno napraviti rollback bez da i pogledaju Osmicu. Šteta, jer Win8 je sasvim ok.

Ja ću ostati na Win7 dok ne vidim Win9. Windows 8 nema ni probližno dovoljno novosti koje mene osobno zanimaju i koje bi me natjerale da se maknem sa ove Sedmice koja je trenutno instalirana i radi ko urica. "Fičeri" Osmice me ni najmanje ne privlače...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windowsi 7 bez SP2?

Još uvijek sam na XP i sve mi radi kao podmazano pune dvije godine nakon zadnjeg rušenja Windowsa. Jedini minus jest što trenutno iskorištavam 3 od 4 GB RAMA. Kad osjetim da mi taj 1 GB (ili kasnije možda 5 GB) nedostaje, prijeći ću na Windows 7. Windows 8 za mene ne postoji (ne treba mi pa makar mogao letit kroz hyperspace).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Win NT je imao 6 i po service packova

Do SP4 se može reći da nije niti radio kako spada

16 godina
neaktivan
Workbench kaže...

@Chronosus. Nije upitna kvaliteta W7 nasuprot SP2 nego benefiti administracije koje jedna servicepack distribucija nosi, a sa druge strane imaš višegodišnje akumuliranu hrpu zakrpa sa brdom međuovisnosti. Običan korisnik to ne vidi kao 'big deal', ali ajd se stavi u ulogu desktop patching admina sa 5000 radnih stanica pa ćeš vidjet zašto je SP toliko na cijeni. 

Paching admin sa više od 100 radnih stanica će koristit i paching alate (wsus+sccm) te će mu strojevi u redovitim mjesečnim ciklusima (drugi četvrtak + još malo) biti up to date. Što se deploymenta, misliš li da itko tko ima više od desetak računala ispod sebe radi instalaciju da stavi izgrebani Win7 rtm u računalo pa onda driver+update+SP+update+nekoliko restarta? Za takve stvari, ovisno o okruženju koje administraš koristiš ili acronis/ghost ili OSD/WDS/MDT

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina

Ti  znaš  da  i  XP  postoji  u 64-bitnoj  verziji?

Steam: nixnixnixnt XFire:nixnixnixnt
18 godina
nixnixnixnt kaže...

Ti  znaš  da  i  XP  postoji  u 64-bitnoj  verziji?

Koja je beskorisna.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
18 godina
Windowsi 7 bez SP2?

Ma da se integrirati dosadašnje nadogradnje sa http://www.rt7lite.com/.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najlakše je složiti kolekciju i lupiti approve/install, pa sad ako se na 100, 300 PC-eva razbuca 1 od 20 aplikacija sve ovo sa aspekta korisnika je nebitno.

Imam okruženje od 6000 računala, koristim WSUS i SCCM 2012. Zakrpe ne mogu puštati niti automatski kao hrpu jer je na klijentu masu uvjetovanosti na razini brda core aplikacija. Dio problema se za segmente korisnika može izvesti bare metal pristupom uz ograničeni proces imagiranja, upravo Acronisom. Naravno, probaj zamisliti kakav je testni enviroment ovdje u igri. MS alati za SW distribuciju nisu svemogući, imaju priličan admin overhead, ali još uvijek daleko da budu out-of-box rješenje; za to je potrebno imati relativno čist i korektan app portfolio koji ovisi o developerima i njihovim skilovima da se ukope i MS 'best practices'. SP je winner za admine sa kompleksnim, enterprise wide potrebama i sve zahtjevnijim korisnicima. Točka.

18 godina
Windowsi 7 bez SP2?

Odluci se kojim ces jezikom pisati, engleskim ili hrvatskim :)

Rvat katolik!

3 0 hvala 0
18 godina
Workbench kaže...

Najlakše je složiti kolekciju i lupiti approve/install, pa sad ako se na 100, 300 PC-eva razbuca 1 od 20 aplikacija sve ovo sa aspekta korisnika je nebitno.

Imam okruženje od 6000 računala, koristim WSUS i SCCM 2012. Zakrpe ne mogu puštati niti automatski kao hrpu jer je na klijentu masu uvjetovanosti na razini brda core aplikacija. Dio problema se za segmente korisnika može izvesti bare metal pristupom uz ograničeni proces imagiranja, upravo Acronisom. Naravno, probaj zamisliti kakav je testni enviroment ovdje u igri. MS alati za SW distribuciju nisu svemogući, imaju priličan admin overhead, ali još uvijek daleko da budu out-of-box rješenje; za to je potrebno imati relativno čist i korektan app portfolio koji ovisi o developerima i njihovim skilovima da se ukope i MS 'best practices'. SP je winner za admine sa kompleksnim, enterprise wide potrebama i sve zahtjevnijim korisnicima. Točka.

Ovo je samo slučaj da imaš programe koje su pisali programeri koji su ostali na Win95 sustavu, koji podatke spremaju u svoj folder a ne u korisničke profile - ja sam pak u firmi sa preko 2k računala, i nadogradnje idu redovito tjedan dana nakon što ih MS pusti.

Nemoj se ljutiti, ali čim čujem pojam core aplikacije, znam da imate sranje u informatičkom sustavu i nesposobne menađere.

SP je za one ljude koji "ne mogu" ugasiti računalo jednom mjesečno da se patchira, jer imaju takvu gomilu aplikacija instaliranu da čekaju boot deset i više minuta. Imam par takvih :) i naravno, za čiste instalacije, no tada se nabavi image sa već integriranom SPom.
SP2 će sigurno izaći, jer je već podosta megabajta patcheva došlo nakon SP1.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Workbench kaže...

ako imaš urednu okolinu i ispravan HW onda se nema što razbucat bez obzira na veličinu okruženja

kaj se tiče veličine okruženja, imam i ja poprilično velikih okruženja pod sobom (10k+) a pošto imaš sccm onda znaš koliko duboko može ić collection query, što se sve može pretraživat i koliko se stvari mogu granulirat....samo mi nije jasno kako smatraš da je lakše radit troubleshooting deployment SP-a (koji sadržava 500 i više raznih security update i hotfixeva) nego liste/pakete od recimo 10-20 update......ili se ide logikom, probali smo SP1 koji je zapeo negdje pa samo odustali od njega i sad čekamo SP2

enivej ulazimo u debeli OT

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
crozoki kaže...
PlayMaker10 kaže...

Pa niti ne treba SP2, SP2 je u biti skup svih dosadasnjih update-a skinutih sa Windows Update-a.... imam onu argh verziju i skinuo sam si doslovno sve update, ako su onoliko dugo drzali XP onda ne razumijem zasto bi tako brzo dali nogu Win 7.

Osmicu bih kupio za laptop ali stolno racunalo m iostaje na sedmici....

Meni iskreno ide na zivce kad ins Windowse i vidim 1300 updateova koje moram skidat. SP to sve olaksa. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:08 (PlayMaker10).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice